Környező városok

Budapest

Termálne kúpalisko Veľký Meder

Színes világváros végtelen bájjal, nagy kulturális élettel, mely mindig más oldalát mutatja. A Duna partján terül el, a jobb oldalon Buda zöldterületeivel és dombjaival, a bal parton a lapos és modern Pest fekszik. Európa egyik legszebb városképe tárul az ide látogatók elé, múzeumok, színházak, remek építészet, képzomuvészet, modern infrastruktúra, sok étterem a világhíru magyar konyhával.

Győr

Gyor

Győr egy megyeváros, a négy folyó városa. Római neve Arrabona. Különböző népek lakták, mindig más hercegség alá tartozott. Erős várát a törökök ellen építették. A város kultúr- és oktatási központ, valamint püspöki székhely. Ismert látnivalói a barokk belváros, különböző múzeumok, kiállítások és gyűjtemények. A Széchenyi tér Közép-Európa egyik legszebb barokk tere. A fürdő szintén nagy látogatottságnak örvend.

Bratislava – Pressburg – Pozsony

Bratislava - Pressburg - Pozsony

Szlovákia fovárosa és egy város 2000 éves történelemmel, a Duna partjain és a Kárpátok lábainál fekszik. Csak 65 km-re van Bécstol és 20 km-re a magyar határtól. A város nagyon gazdag történelmi muemlékekben: paloták, templomok, szökokutak, szobrok stb. a gótikus és reneszánsz kortól a mai napig. A turisták a világ minden részérol jönnek megcsodálni a nevezetességeket. A város környéke sok kulturális és természeti adottságot tartogat a látogatók számára.

Viedeň – Vienna – Wien – Bécs

Vieden - Vienna - Wien - Bécs

Az osztrák fováros az Alpok keleti nyúlványának, a Bécsi-erdonek a lábánál terül el. Sokféle jelzovel ruházták fel: császárváros, a zene, a bécsi konyha, a kávéházak, a fiákerek városa. Ahogy a késobbiekben látni fogjuk, nem ok nélkül kapta ezeket a “címkéket”. A bécsi konyha hírvivoi az aranysárga bécsi szelet, a finom sütemények, a kuglófok, a Sacher-torta, a kávékülönlegességek. Bécs barátságos hangulatához a szép és különleges épületek mellett a sok zöldterület, a tágas parkok is hozzájárulnak. A Duna-csatornán túl elterülo Prater nemcsak a vendéglokrol, a sportlétesítményekrol nevezetes, hanem arról is, hogy itt található a város egyik jelképe, az Óriáskerék. A belvárostól távolabb elhelyezkedo kastélyok szép parkjai a kertmuvészet csodálatos alkotásai.

Štúrovo – Esztergom (Ostrihom)

Štúrovo -Esztergom

A magyar Dunakanyar kapujában, Budapesttol 40 kmre, erdos hegyek koszorújában fekvo Esztergom a magyar nemzet történetének kiemelkedo helye. Bármilyen irányból közeledünk Esztergomhoz, kilométerekről feltunik a város jelképe, a tájba szépen illeszkedő Bazilika. Aki a környék panorámájában akar gyönyörködni, felmehet a kupolába is, ahonnan páratlan körkilátás nyílik a Börzsönyre, Visegrádi-hegységre, a Pilisre, a Gerecsére és a távoli, ködbe vesző felvidéki hegyekre. A folyó másik oldalán fekszik a fürdojérol híres Párkány. A két várost az újjáépített Mária Valéria híd köti össze.