Relax

Nagymegyeri termálfürdo

Termálne kúpalisko Veľký Meder Termálne kúpalisko Veľký Meder

A nagymegyeri termálfürdő a város szélén található. A téli hónapok alatt az új rekreációs fedett medence van kihasználva, mely 300 m2 területű, 1,3m mély. A 2 kisebb medence (pezsgő- és ülőfürdő) a nagy részei. A geotermál víz összetétele kedvező hatással van az ízületi problémák, hátgerincbetegségek gyógyítására, izomzatra és kedvezően hat az egész szervezet regenerációjára. Az új fedett medence mellett egész évben szállás, masszázs, szauna, szolárium áll a vendégek rendelkezésére. Nyáron 5 medence, csúszda, masszázs, wellness centrum, sportolási lehetőségek várják a strandolókat. A kinti medencék május 1-től szeptember 9-ig vannak nyitva (az időjárástól függően néha tovább is). A bazénokban 27–38 °C-os termálvíz van.

Belépődíj 80,-Sk/fő
Szolárium 6,-Sk/perc
Masszázs 90,-Sk/15 perc
Bioptronos gyógymód 55,-Sk/perc

Termálfürdo Paton

Rekreačný areál v PatinciachRekreačný areál v Patinciach

Az üdüloközpont 17 km-re fekszik Komáromtól, és Szlovákia legdélibbközsége. A fürdo egy termálvizes forrás mellett lett kiépítve, amely 180-200 m mélyrol tör a felszínre és 27 C-os. A gazdag és sokszínu növényzeten kívül a fürdonek nagy strandterületei, vízfelületei vannak. A mesterséges tó csónakázásra, vízibiciklizésre és halászatra egyaránt alkalmas. A sport szerelmeseinek szolgálnak a modern sportpályák – röplabda, minigolf és tenisz. A kellemes pihenéshez hozzátartoznak a kulturális programok is. Az amfiteátrumban filmeket vetítenek és rendszeresen szerveznek muvészesteket is. A fo szezon júmius 1-tol szeptember 10-ig tart. Az üdülo kapacitása 7000 fo, szálláslehetoség 2000 fore biztosított.

Lovasíjászat

Rekreačný areál v Patinciach

A lovasíjászat az osi magyar, illetve ázsiai lovasíjász népek harci hagyományait feleleveníto sport. Lényege, hogy egy 90 méter hosszú egyenes pályán vágtatva célzott lövéseket kell leadni elore, oldalra, majd hátrafelé a nyeregbol visszafordulva, a féltáv vonalában, a pályától mintegy kilenc méterre elhelyezett céltáblákra. Egy futam 18 másodpercig tarthat maximum (ennyi ido alatt legalább három lövést “illik” kivitelezni), a megspórolt másodpercek és az elért találatok pontot érnek; egy verseny kilenc futamból áll. A vágtató lovon történo egyensúlyozáson kívül fontos tényezo, hogy a versenyzonek minél rövidebb ido alatt tudnia kell egy nyílvesszot elovenni, betölteni, és kiloni.

Szervezünk lovasíjászbemutatókat Gútán.

Íjászat oktatása oktató felügyeletével 200,-Sk/óra
Egyéni íjászat íj kölcsönzésével 10,-Sk/lövés

Eredeti módszerrel készült íjak a 900-1100-as évekből.

Ebéd jurtában – a kocsis nemzetek tradicionális sátrában, a törzsek életéről szóló előadással egybekötve.

 

Lovaglás

Többórás túrák a haladó lovasok számára a környező ártéri erdőkben és a Kis-Duna környékén(óradíjban számolva).

lovaglás (individuálisan vagy csoportokban, oktatóval) 220,-Sk/óra

Vadászat

Vad Kilövés időszaka
Vadpulyka március 16. – május 16.
Őz május 16. – szeptember 30.
Vaddisznó augusztus 1. – december 31.
Vadkacsa október 1. – január 31.
Fácán november 1.- február 28.

A vadászat árait konkrét érdeklődés esetén közöljük( változnak a kilövés időszakától, a trófea nagyságától függően).

Disznóölési mulatságok

Tradicionális disznóölés húskészítmények készítésével, ételkóstoló, pálinkakóstoló, cigányzene. A mulatság végén minden résztvevő oklevelet kap a hentesmestertől.

Libanapok

Folklórcsoport muzsikál és ad elő hagyományos néptáncot – a vendégek táncbavitele, liba- és kacsafogások, borkóstoló, élőzene egész este.

A vendég kérésére nemzetközileg elismert cigányjósnő jósol kártyából.

Carp Paradise halastó – Moby Dick halastó

1. halastó: A tó 2,8 hektáron fekszik, több mint 40 éves. Régebben teljesen benotte a növényzet, természetes szigetekkel, náddal övezve, gazdag mikroflórával és –faunával. Méreten felüli halak élnek benne, melyeket a gazdag élovilág és a terület megközelíthetetlensége miatt nem lehetett lehalászni. Különbözo halfajták élnek itt: ponty, amúr, kárász, harcsa, csuka, stb. Minden évben van pontytelepítés, melyek úgy élnek itt mintha a paradicsomban lennének. Így született a tó neve is: Pontyparadicsom.

2. halastó: A tó területe 1,6 ha. Halak: 70% ponty, 30% – csuka, kárász, fogas, … Nyitvatartás 06:00-tól 19:00-ig (péntekrol szombatra non-stop) Egésznapos belépodíj: 100,- Sk. A halak korlátozás nélkül megvásárolhatók az aktuális árlista szerint. Távolság a szállodától: 4 km.

Fácánnevelde és farm látogatása

A farmon nevelnek: kecskéket, őzeket, lovakat, díszfácánokat, vadfácánokat, pontyokat.

Állatok és halak etetése: 100,- Sk/ fő.

Lovaglás és lovaskocsizás

Kocsis állatnéző túra a környező farmokon és ártéri erdőkben 1000,-Sk/4 fő
Lovaglás oktató felügyeletével(ha szükséges) 200,-Sk/óra
halászat a farm melletti 0,5 ha területű tavon 100,-Sk/12 óra