Spýtajte sa dekoratéra: Prvé vydanie

Zistite Svoj Počet Anjela

14. júna 2021

Spýtaj sa dekoratéra je naša nová séria, v ktorej berieme otázky od našich čitateľov a odpovedáme na ne čo najlepšie.



čo znamená 1234

Tu je prvé vydanie.



Prečo maliari nosia bielu farbu?



Je to len čistý, ostrý a profesionálny vzhľad. Keď navštívite lekára alebo policajta, pri pohľade na ich uniformu viete, čím sa živia. S maliarmi je to rovnaké.

Plastové okenné rámy ste ešte nikdy nestriekali, takže aké základné nátery, farby a povrchové úpravy sú potrebné pre túto prácu?



Kolorbond, HMG alebo Selemix. Nie sú potrebné základné nátery, pretože všetky majú farbu určenú na túto prácu.

Mám fľaky tmavej farby na vonkajšom kryte mojej bielej dodávky dulux, ako ich môžem odstrániť bez poškodenia laku?

Hlinená tyčinka to odstráni a je to veľmi jednoduché.



Môžem použiť vinylovú hodvábnu farbu na novo omietnuté steny, ak najskôr nastriekam hmlu?

Hodváb je bolesťou pre novo omietnuté steny aj po rosení. Získajte odolný matný materiál od Tikkurila alebo Dulux Trade Durable Matt. Potrebujete farbu, ktorá umožní vlhkosti v stene dýchať a nebude ju zdvíhať.

význam 222

Ak idete na cenu práce a dom a autá sú pekné, mali by ste účtovať príplatok?

Nie, pretože ak robíte dobrú prácu, budete dobre prepojení s inými ľuďmi, ktorí si môžu dovoliť zaplatiť za vašu prácu. Z dlhodobého hľadiska sa nebudete musieť zaoberať toľkými ľuďmi, ktorí chcú vašu prácu lacno.

Zhoduje sa farba Johnstone s farbou Farrow a Ball v Covaplus?

Zaujímavé je, že Farrow a Ball pred niekoľkými rokmi postavili Johnstone's na súd s odvolaním sa na autorské práva, ktoré by vám mali poskytnúť predstavu o tom, ako blízko sa dostali k farbám Farrowa a Balla. Netreba dodávať, že na farbu nemôžete chrániť autorské práva, a preto Johnstone’s stále dokonale ladí s farbami.

Aký je váš názor na učňovskú prípravu?

Čím viac úsilia vynaložíte na učňa, tým viac dostanete späť. Je však ťažké nájsť učňov, ktorí majú skutočný záujem o prácu.

Konečne začnem na prácu s drevom používať vodu. Viete mi odporučiť kvalitný štetec?

Môžete minúť veľa na luxusné (a ja to robím!), ale aby som bol spravodlivý, zistil som, že štandardné Prodec, ktoré dostanete v škatuľke za približne jeden tenner, sú naozaj veľmi kompetentné. Pri práci s drevom, na vodnej báze, mám vždy 2 alebo 3 na cestách naraz.

Použite na hodinu, potom opláchnite a nechajte namočiť v 25% roztoku virizolu. Opláchnite a otočte ďalšiu kefu a môžete ísť. Uistite sa však, že ste dobre opláchli, pretože nechcete, aby na ňom zostal žiadny virosol.

Hľadáte malú delta brúsku, ktorá sa hodí medzi vretená. existuje niečo také?

Mirka DEOS s predĺženou základnou doskou je ideálny pre vretená.

Jeden starý dekoratér mi raz povedal, že primiešaval plnivo do farby a mierne ju zalial vodou, aby mal stále rovnakú viskozitu, a potom valil po stenách. Povedal, že to bol jeho trik na vyplnenie malých malých škrabancov a dier bez toho, aby musel nanášať výplň. Naozaj by to fungovalo?

stále vidím 555

Existuje veľa skratiek a trikov obchodu. O tomto som ešte nepočul. Ak chcete, aby Easy Fill zmizol rýchlejšie, pridajte k nemu jemnú soľ. Alebo, ak máte veľkú dieru a ponáhľate sa, použijem dvojzložkové plnivo a potom ho jemne naplním Easy Fill, teplo z dvoch častí čoskoro zmizne!

Plný dom, všetky steny sú hodvábne vymaľované v matnom prevedení. Aké by bolo vaše odporúčanie? Chcel som dať stenám dobrý piesok a prasknúť?

Bublinka sa zdá byť hlavným problémom maľovania cez hodváb. Najprv by som urobil testovaciu stenu. Žiadne bublanie, potom prasknúť. Ak to buble, obrúste z toho život.

Máte skúsenosti s používaním tmelu proti prasklinám od Dulux? Ak áno, je to dobré?

Dosť dlho som používal veci proti praskaniu Dulux, ale stále som zistil, že to niekedy môže poblázniť. Presťahoval som sa do Brewers anti crack vecí, s ktorými som doteraz nemal problémy. Tiež používam nezmyselný tmel, keď tmelím tam, kde sa drevo stretáva s drevom.

Čo by ste použili na odlakovanie drevených dverí? Aby ste dosiahli požadovaný povrch, musíte sa vrátiť späť na holé.

Nitromors by som si vybral. Produkty ako Peelaway môžu byť na drevo príliš brutálne.

Chcem byť maliarom a dekoratérom, ale bojím sa výšok. Ako to mám prekonať?

Buď sa budete musieť postaviť svojmu strachu čelom, ale ak ho nedokážete prekonať, môžete sa namiesto toho špecializovať na interiér a stále zarábať slušné peniaze.

Aké mini návleky na rolky sú najlepšie?

význam anjela číslo 222

Povedal by som, že Purdy alebo Two Fussy Blokes sa zdajú byť najlepší. Obe značky poskytujú skutočne solídny povrch.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: