Najlepšia kriedová farba vo Veľkej Británii

Zistite Svoj Počet Anjela

3. januára 2022 6. mája 2021

Investícia do najlepšej kriedovej farby vám poskytne vzrušujúci spôsob, ako osviežiť čokoľvek od starého opotrebovaného nábytku až po vonkajší záhradný plot, a zanechá vašich hostí a susedov v úžase.



1234 význam čísla anjela

Aj keď sa kriedová farba dostala do popredia len nedávno, rýchlo sa etablovala ako jedna z najkreatívnejších farieb pre nadšencov interiérovej dekorácie a ekologických domácich majstrov.



Keď už bolo povedané, výber nesprávnej farby by vám mohol zanechať niečo, čo je príliš husté na aplikáciu, vytvrdzuje v nesprávnej farbe a hotový produkt, ktorý by sa dal ľahko odlúpnuť nechtom.



Našťastie sme vyskúšali a otestovali niekoľko rôznych kriedových farieb a naše obľúbené sme vložili do tohto praktického sprievodcu. Pokračujte v čítaní a objavte naše najlepšie kriedové farby dostupné vo Veľkej Británii.

Obsah šou 1 Najlepšia kriedová farba celkovo: Rust Oleum Kriedová povrchová farba na nábytok 1.1 Pros 1.2 Zápory dva Runner Up: Ronseal Chalk Paint 2.1 Pros 2.2 Zápory 3 Skvelá trvanlivá možnosť: kriedová farba Johnstone's Chalk Paint 3.1 Pros 3.2 Zápory 4 Najlepšia farba Shabby Chic Chalk Paint: Farba na nábytok Rainbow Chalk 4.1 Pros 4.2 Zápory 5 Najlepšie pre vnútorné steny: francúzska kriedová farba 5.1 Pros 5.2 Zápory 6 Dobre zhodnotená voľba: GraceMary 6.1 Pros 6.2 Zápory 7 Zhrnutie 8 Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí 8.1 Súvisiace príspevky:

Najlepšia kriedová farba celkovo: Rust Oleum Kriedová povrchová farba na nábytok

cuprinol naša najlepšia farba na plot celkovo



Ak hľadáte celkovo najlepšiu kriedovú farbu, nemusíte hľadať oveľa ďalej ako Rust Oleum. Táto klasická hladká plochá matná kriedová farba, ktorú uctievajú mnohí nadšenci interiérového dizajnu na sociálnych sieťach, vnáša nový život do unavených, opotrebovaných predmetov.

Zatiaľ čo sú označené ako a náter na nábytok Kriedová farba Rust Oleum je vhodná na použitie na rôzne vnútorné povrchy vrátane dreva, kameňa, omietky a pevných povrchov so základným náterom, ako je kov a plast. To znamená, že všetko od starých skriniek až po žltnúce kamenné krby je možné oživiť a osviežiť pomocou tejto farby.

Krytie tejto farby je výnimočné a zároveň sa ľahko nanáša. Ako farba na vodnej báze má správnu hrúbku, aby sa zabezpečilo rovnomerné roztieranie pri použití štetca a vo väčšine prípadov bude potrebovať iba jeden náter.



Jediná vec, o ktorej by sme povedali, že pri natieraní vyčnievajúcich oblastí buďte mimoriadne opatrní pri kriedovej farbe, pretože môžu byť obzvlášť náchylné na nánosy farby. Ako väčšina kriedových farieb, aj táto má minimálne VOC a ako taká má malý až žiadny zápach.

Je tiež známe, že je veľmi odolný, čo je ideálne na použitie na povrchoch, ktoré buď vidia veľa premávky, alebo sa ich veľa dotýka.

Pokiaľ ide o farbu, náš test ukázal, že farba (kačacieho vajca) bola rovnaká ako na plechovke. Je tiež užitočné vedieť, že táto farba sa dodáva v rôznych viac ako 15 elegantných farbách, čo vám dáva viac než dostatočný výber. Utrápený vzhľad môžete vytvoriť aj kombináciou dvoch kontrastných farebných vrstiev s následným prebrúsením povrchu.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 14m²/L
  • Suchý na dotyk: 1 hodina
  • Druhý náter: 4 – 6 hodín (v prípade potreby)
  • Aplikácia: Štetcom

Pros

  • Je vysoko odolný
  • Jedna z najrýchlejšie schnúcich farieb na trhu
  • Nízky zápach a nízke VOC, vďaka čomu je šetrnejší k životnému prostrediu
  • Dodáva sa v rôznych farbách
  • Vhodné na použitie na väčšinu vnútorných povrchov
  • Skvelá hodnota za peniaze

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Ak chcete dať svojmu interiéru svieži vzhľad, určite odporúčame vyskúšať Rust Oleum.

Skontrolujte cenu na Amazone

Runner Up: Ronseal Chalk Paint

cuprinol záhradné odtiene farba plechovka

Ronseal je na prvom mieste v celkovom poradí s ich kriedovou farbou na nábytok, ktorá sa dodáva v matne matnej a pomáha oživiť čokoľvek od políc po skrinky.

Rovnako ako Rust Oleum je tento označený ako farba na nábytok, ale v skutočnosti funguje perfektne na rôzne povrchy a predmety vrátane skríň, políc, zásuviek, dverí a soklové lišty . Táto všestrannosť vám umožňuje vytvárať zaujímavé a elegantné motívy interiéru.

Farba na vodnej báze má príjemnú konzistenciu a ľahko sa nanáša, hoci nezíska žiadne ocenenie za pokrytie, ktoré je okolo 9 m²/l. Rovnako ako ostatné kriedové farby, je bezpečné s nimi pracovať v interiéri, má nízke VOC a veľmi slabý zápach. Na rozdiel od Rust Oleum bude potrebovať niekoľko vrstiev, ale rýchlo schne a po približne 4 hodinách sa dá znova natrieť.

Trvanlivosť farby je trochu taká. Dobre chráni pred opotrebovaním a je dostatočne pevný na to, aby chránil pred nárazmi, aj keď sa pravdepodobne neoplatí používať v oblastiach s vysokou premávkou, pretože môže byť náchylný na odštiepenie.

Dodáva sa v peknom výbere 8 štýlových farieb, ako je anglická ružová a polnočná modrá, čo vám dáva dostatočný výber, aby ste si vybrali niečo, čo vyhovuje vášmu štýlu.

Podrobnosti o farbe
  • Pokrytie: 9m²/L
  • Suché na dotyk: 30 min
  • Druhý náter: 4 hodiny
  • Aplikácia: Štetcom

Pros

  • Je odolný a dá sa čistiť
  • Pretierateľný už po 4 hodinách
  • Nízky zápach a nízke VOC, vďaka čomu je šetrný k životnému prostrediu
  • Má pekný výber súčasných farieb
  • Po úplnom vytvrdnutí vyzerá naozaj skvele

Zápory

  • Menej odolný ako Rust Oleum

konečný verdikt

Celkovo má kriedová farba na nábytok Ronseal dobrú hodnotu za peniaze, aj keď je o niečo obmedzenejšia ako Rust Oleum.

Skontrolujte cenu na Amazone

Skvelá trvanlivá možnosť: kriedová farba Johnstone's Chalk Paint

Ak hľadáte niečo, čo vyzerá skvele, ale zároveň má vysokú trvácnosť, nemusíte hľadať oveľa ďalej ako Johnstone's Chalk Paint. Nielenže je zasadený do atraktívneho matu, ale bol špeciálne navrhnutý na použitie na akomkoľvek povrchu bez potreby prípravy.

Vďaka špeciálnemu zloženiu je možné túto farbu použiť na rôzne povrchy alebo predmety v domácnosti, čo vám dáva slobodu transformovať čokoľvek vrátane nábytku, krbov, stolov a dokonca aj rámov postelí. Nízky obsah VOC a nízky zápach ho predurčujú na použitie aj v detských izbách.

Snáď najpôsobivejšou vlastnosťou tohto náteru je jeho trvanlivosť. Zatiaľ čo matné povrchy sú zvyčajne spojené s problémami s trvanlivosťou, s kriedovou farbou Johnstone sa nemusíte obávať. Je vysoko odolný voči poškriabaniu a odieraniu a čo je dôležitejšie, nepodlieha opotrebovaniu.

Nanášanie farby je jednoduché vďaka skvelej konzistencii, ktorá má za následok slušné krytie a rovnomerné rozotretie. Všetko, čo potrebujete s touto farbou, je jedna vrstva, aj keď odporúčame zdvojnásobiť ju s Johnstone's Finishing Wax, ktorý zaistí dlhotrvajúcu ochranu. Pre ošúchaný elegantný vzhľad odporúčame použiť kefu, ale ak chcete hladší povrch, možno by stálo za to použiť valček.

Zatiaľ čo kriedová farba Johnstone's má skvelú celkovú hodnotu za peniaze, má svoje obmedzenia. V tomto prípade farbám chýba určitá rozmanitosť. Dodáva sa len vo výbere zo 4 farieb vrátane Duck Egg a Antique Sage, čo je pre nás skutočná škoda. Ak však farby vyhovujú vášmu interiéru, môže to byť pre vás najlepšia kriedová farba.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: približne 10 m²/l
  • Suché na dotyk: 30 min
  • Druhý náter: 4 hodiny (ak je to potrebné, alebo ak ide o utrápený vzhľad)
  • Aplikácia: Štetcom (alebo valčekom pre hladší povrch)

Pros

  • Je veľmi odolný
  • Odoláva odieraniu a škrabancom
  • Nízky zápach a nízke VOC ho predurčujú na použitie v detských izbách
  • Na väčšinu povrchov budete potrebovať iba jeden náter, čo vám ušetrí čas a peniaze

Zápory

  • Dodáva sa len v niekoľkých rôznych farbách

konečný verdikt

Celkovo má Johnstone’s jednu z najlepších kriedových farieb na trhu, ale trochu im chýba oddelenie farieb. Skvelá voľba, ak sa ponúkané farby hodia k štýlu vášho interiéru.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia farba Shabby Chic Chalk Paint: Farba na nábytok Rainbow Chalk

Výber tej najlepšej shabby chic kriedovej farby má schopnosť dodať vášmu interiéru starožitný, opulentný nádych a naša obľúbená farba na dosiahnutie tohto cieľa je farba na nábytok Rainbow Chalk.

Táto farba je ideálna na recykláciu starého interiérového nábytku, ako sú konferenčné stolíky a skrinky, a najlepšie sa používa na vytvorenie príjemnej a útulnej atmosféry. Je tiež vhodný na použitie na rôznych povrchoch, ako je holý kov a omietka, takže jediné, čo vás obmedzuje, je vaša predstavivosť.

Štetcom sa nanáša veľmi pekne a keďže celkový povrch je ošúchaný, nemusíte venovať veľa pozornosti každému ťahu štetcom. Vďaka tomu je maľovanie s ošúchanou eleganciou neuveriteľne zábavné. Tento konkrétny náter potrebuje niekoľko vrstiev, ale ak používate svetlejší neutrálny odtieň na tmavom povrchu, možno budete chcieť zvážiť tretí náter.

Dve alebo tri vrstvy, ktoré nanesiete, by mali dať tejto farbe dostatočnú pevnosť a odolnosť proti nežiaducim škrabancom a nárazom, ale aby ste mali maximálnu odolnosť, odporúčame použiť ochranný vosk na nábytok.

Jednou z najlepších vecí na tejto farbe je skutočnosť, že sa dodáva v obrovskej škále farieb, čo vám umožňuje vytvoriť akýkoľvek vzhľad, ktorý chcete. Farby ako námornícka modrá, námorná červená a starožitná zlatá sú ideálne na vytvorenie kúsku, ktorý začína konverzáciu, alebo prípadne použite umeleckejšie farby, ako je olivová, anteritová a sladké drievko, ktoré sú tmavé a tajomné.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 12m²/L
  • Suchý na dotyk: 1 hodina
  • Druhá vrstva: 15 minút (odporúča sa naniesť druhú vrstvu predtým, ako je prvá na dotyk suchá)
  • Aplikácia: Štetcom alebo valčekom s krátkym vlasom

Pros

  • Dodáva sa v rôznych farbách, ktoré začínajú konverzáciu
  • Súprava v opulentnom ošúchanom chic
  • Nízky zápach a nízke VOC ho robia ekologickejším
  • Môže byť použitý v spojení s ochranným voskom na nábytok pre väčšiu odolnosť
  • Ľahko sa čistí teplou vodou

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Ak sa chystáte na ošúchaný elegantný vzhľad, na trhu jednoducho neexistuje žiadna iná farba, ktorá by odviedla takú dobrú prácu ako Rainbow Chalk.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšie pre vnútorné steny: francúzska kriedová farba

cuprinol záhradné odtiene farba plechovka

Ak hľadáte prémiovú kriedovú farbu na steny, ktorá kombinuje kvalitu s odolnosťou, odporúčame vám Frenchic. Ich praktická kriedová farba na steny je luxusná a zároveň umývateľná.

Aj keď bola táto farba formulovaná na použitie na vnútorné steny, jej húževnatosť a odolnosť ju predurčuje na aplikáciu na čokoľvek od dlaždíc po betónové podlahy. V skutočnosti je taký odolný, že dosiahol hodnotenie ISO11998 triedy 1 mokrého čistenia.

Pri použití 10″ valčeka je nanášanie tejto farby na steny hračkou vďaka jej hustej, krémovej konzistencii. Táto hrúbka tiež znamená, že by ste mali byť schopní pokryť povrchy vašich stien iba jednou vrstvou a možno ju aplikovať aj na existujúcu farbu. Má nízky obsah prchavých organických látok a zápachu, čo znamená, že po vymaľovaní miestností ich môžete bezpečne použiť do niekoľkých hodín po zaschnutí farby.

Čo sa týka farieb, máte takmer z čoho vyberať. Sortiment 15 rôznych farieb Frenchic zahŕňa všetko od jednoduchej Whiter than White až po elegantnejšiu Velvet Crush. Variácia farieb znamená, že existuje možnosť pre každú miestnosť v domácnosti.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 10m²/L
  • Suchý na dotyk: 2 hodiny
  • Druhá vrstva: 6 hodín (v prípade potreby)
  • Aplikácia: štetcom alebo valčekom

Pros

  • Je veľmi odolný a možno ho dokonca vyčistiť
  • Dodáva sa v rôznych kreatívnych farbách
  • Nízky zápach a nízky obsah prchavých organických látok zaručujú bezpečné použitie v detských izbách
  • Časom nežltne

Zápory

  • je to dosť drahé

konečný verdikt

Nástenná farba Frenchic je vysoko odolná, no stále si zachováva moderný, elegantný vzhľad typického matného povrchu. Trocha farby ide ďaleko.

Skontrolujte cenu na Amazone

Dobre zhodnotená voľba: GraceMary

cuprinol záhradné odtiene farba plechovka

Kriedová a hlinená farba GraceMary je jednou z kriedových farieb s najvyšším hodnotením spotrebiteľmi, pričom jej jedna vrstva a zloženie s nulovým obsahom VOC sú obzvlášť obľúbené.

anjel číslo 11 11

Táto farba je zmesou hliny a kriedy a je vyrobená z úplne bezpečných prírodných materiálov, čo z nej robí jednu z najekologickejších farieb, ktoré sú v súčasnosti dostupné vo Veľkej Británii. Je vhodný na rôzne povrchy a s veľkosťou plechovky 250 ml alebo 1 l je skvelý pre malé aj väčšie projekty.

GraceMary venovala veľa výskumu svojej kriedovej farbe s osobitným zameraním na to, aby bola veľmi jednoduchá na aplikáciu. Výsledkom je farba, s ktorou môže dosiahnuť rovnomerné výsledky aj ten najamatérnejší kutil. Farba bola navrhnutá tak, aby minimalizovala ťahy štetcom a zabránila hromadeniu farby v rohoch alebo vyčnievajúcich oblastiach. Na dosiahnutie najlepšieho výsledku odporúčame pridať druhú vrstvu, ak prvá úplne nefunguje.

Táto kriedová farba sa dodáva v 23 rôznych farbách vrátane uhlia, sivého dubu a neo mäty, čo vám poskytuje skvelú paletu, z ktorej si môžete vybrať.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 8 – 13 m²/L
  • Suchý na dotyk: 1 hodina
  • Druhý náter: 6 hodín
  • Aplikácia: Štetcom

Pros

  • Schne naozaj rýchlo, vďaka čomu na nej nestrávite celý deň
  • Vyzerá skvele už po jednej vrstve na väčšine povrchov
  • Zero VOC z nej robí najekologickejšiu farbu na našom zozname
  • Na výber je 23 kreatívnych farieb
  • Nezanecháva žiadne stopy po štetci ani chrumky

Zápory

  • Riziko zmeny farby po zaschnutí, ak sa nepoužíva v spojení s ochranným voskom

konečný verdikt

Ak hľadáte úplne prírodný, ekologický náter, mali by ste zvoliť GraceMary.

Skontrolujte cenu na Amazone

Zhrnutie

Kriedová farba sa v Spojenom kráľovstve stáva veľmi populárnou a z dobrého dôvodu. Ponúka ohromujúci matný povrch a môže byť znechutený, aby vytvoril starožitný vzhľad. Je ideálny na recykláciu starého nábytku a je jedným z najlepších farby šetrné k životnému prostrediu momentálne na trhu.

Ak ste kutil so záľubou v renovácii, určite by ste mali vyskúšať tento typ farby!

Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí

Nechcete sa zdobiť? Vždy máte možnosť najať si profesionála, ktorý to urobí za vás. Máme dôveryhodné kontakty po celom Spojenom kráľovstve, ktoré sú pripravené oceniť vašu prácu.

Získajte bezplatné, nezáväzné cenové ponuky vo vašej oblasti a porovnajte ceny pomocou nižšie uvedeného formulára.

  • Porovnajte viac cenových ponúk a ušetrite až 40 %
  • Certifikovaní a preverení maliari a dekoratéri
  • Zadarmo a bez záväzkov
  • Miestni dekoratéri vo vašom okolí


Chcete sa dozvedieť viac o rôznych farbách? Neváhajte sa pozrieť na naše najnovšie najlepšia farba na plasty sprievodca!

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: