Najlepšia vonkajšia farba na drevo vo Veľkej Británii

Zistite Svoj Počet Anjela

3. januára 2022 2. apríla 2021

Či už ide o vašu kôlňu, okná alebo záhradný nábytok, výber tej najlepšej vonkajšej farby na drevo môže byť tým najdôležitejším krokom, ktorý vašim vonkajším povrchom dodá svieži vzhľad, ktorý vydrží.



Byť vystavený britským prvkom znamená, že farba aplikovaná na vonkajšie drevo často trpí problémami, ako je zmena farby, odlupovanie a praskanie. Ak si pre danú prácu vyberiete nesprávnu farbu, hrozí vám, že sa tieto problémy objavia na vašich povrchoch oveľa skôr, ako by ste dúfali.



Našťastie sme využili naše rozsiahle skúsenosti a spojili sme ich s tisíckami používateľských recenzií, aby sme prišli s dokonalým sprievodcom výberom tej najlepšej vonkajšej farby na drevo, vďaka ktorej bude vaša nehnuteľnosť vyzerať skvele a skutočne vydrží. Pokračujte v čítaní nižšie, aby ste zistili, ktorá farba vyšla hore.





Obsah šou 1 Celkovo najlepšia vonkajšia farba na drevo: Vonkajšia farba na drevo Dulux 1.1 Pros 1.2 Zápory dva Runner Up: Ronseal odolný voči poveternostným vplyvom 2.1 Pros 2.2 Zápory 3 Skvelá alternatíva: Vonkajšia farba na drevo Sandtex 3.1 Pros 3.2 Zápory 4 Najlepšia možnosť vonkajšieho saténového náteru: Dulux Weathershield Quick Dry 4.1 Pros 4.2 Zápory 5 Najlepšia farba na drevené okná: Johnstone's 5.1 Pros 5.2 Zápory 6 Najlepšie pre drevený plot: Cuprinol Ducksback 6.1 Pros 6.2 Zápory 7 Aký druh farby používate na vonkajšie drevo? 8 Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí 8.1 Súvisiace príspevky:

Celkovo najlepšia vonkajšia farba na drevo: Vonkajšia farba na drevo Dulux

cuprinol záhradné odtiene farba plechovka

Pri výbere farby na drevo do exteriéru sa musíte uistiť, že farba je odolná, ľahko sa nanáša a povedzme si na rovinu, vyzerá skvele. Dulux Weathershield for Exterior Wood and Metal zaškrtáva všetky tieto políčka az tohto dôvodu získava náš hlas ako celkovo najlepší.



Ľahko aplikovateľné flexibilné zloženie dodáva náteru vysoký stupeň všestrannosti a je vhodný na použitie na väčšinu vonkajších drevených povrchov vrátane dverí, okenných rámov, garážové brány a verandy. S týmto zložením Dulux našiel jemnú rovnováhu medzi leskom, ktorý rýchlo schne, ale dostatočne pomaly na to, aby ste dosiahli pekné hladké krytie odložením.

Pokiaľ ide o odolnosť, Weathershield poskytuje 10-ročnú záruku ochrany pred poveternostnými vplyvmi za predpokladu, že povrch je už pred aplikáciou v dobrom stave. Flexibilný náterový film je ideálny pre vonkajšie drevo, ktoré je obzvlášť náchylné na expanziu a kontrakciu v dôsledku absorpcie a uvoľňovania vlhkosti. Byť flexibilný v podstate znamená, že farba počas tohto procesu expanzie a kontrakcie nepraská ani sa neodlupuje.

Farba sa dodáva v 6 rôznych farbách vrátane Oxford Blue, Monarch Red a Buckingham Green. Naším osobným favoritom je odtieň Conker, ktorý má teplú a bohatú stredne hnedú farbu v nádhernom vysoko lesklom prevedení. Skutočnosť, že farba je odolná voči plesniam, znamená, že farby nešpinia a mali by dlhšie vyzerať lepšie. Pre živicové dreviny orientované na juh sa odporúča použiť iba svetlé farby.



Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 18m²/L
  • Druhý náter: 16 hodín
  • Aplikácia: štetcom alebo valčekom

Pros

  • Ponúka 10-ročnú ochranu proti poveternostným vplyvom
  • Jednoduchá aplikácia
  • Dodáva sa v rôznych úžasných farbách s vysokým leskom
  • Vhodné na aplikáciu na väčšinu vonkajších drevených povrchov

Zápory

  • Možno budete musieť použiť vhodný základný náter pred prvým náterom

konečný verdikt

Celkovo je Dulux Weathershield odolný, dodáva sa v rôznych krásnych vysoko lesklých farbách a jednoducho sa aplikuje. Toto by mala byť vaša voľba pre väčšinu vonkajších projektov maľovania dreva.

Skontrolujte cenu na Amazone

Runner Up: Ronseal odolný voči poveternostným vplyvom

cuprinol naša najlepšia farba na plot celkovo

Náš druhý je Ronseal Weatherproof, ktorý bol špeciálne vyvinutý tak, aby zabezpečil, že váš lak zostane v skvelom stave približne 10 rokov.

aký je duchovný význam 444

Rovnako ako Weathershield od Dulux, lesklá farba Ronseal je ideálna pre rôzne predmety vrátane dverí, brán a obkladových panelov. Je vhodný na použitie na holé aj už natreté povrchy.

Lesk má peknú hustú konzistenciu a vo všeobecnosti sa jednoducho nanáša. Aj keď krytie nie je také pôsobivé ako Dulux, stále dostanete veľa peňazí za svoje peniaze, pričom výsledok je často hladký a bez stôp po štetci v dôsledku vyrovnávacích vlastností lesku.

Ronseal Weatherproof vám môže vydržať až 10 rokov s Ronseal, dokonca si nárokuje doživotnú záruku, ak je udržiavaný farbou na drevo Ronseal. Flexibilné zloženie sa ohýba s drevom, čo znamená, že odoláva praskaniu, odlupovaniu a tvorbe pľuzgierov po dobu 10 rokov. A čo viac, vlastnosti lesku odolné voči poveternostným vplyvom sa prejavia už 1 hodinu po aplikácii, aj keď vždy odporúčame aplikovať, keď sa predpokladá suché počasie.

Výber farieb nie je príliš rozsiahly, pričom typické hlavné piliere ako biela, krémová a tmavý dub sú jediné dostupné.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 13m²/L
  • Suchý na dotyk: 1 hodina
  • Druhý náter: 4 hodiny
  • Aplikácia: Štetcom

Pros

  • Veľmi rýchlo schne, vďaka čomu je odolný voči poveternostným vplyvom už za jednu hodinu
  • Jednoduchá aplikácia
  • Jednoduché dosiahnutie hladkého pokrytia vďaka vyrovnávacím vlastnostiam farby
  • Vydrží až 10 rokov a ešte dlhšie, ak sa naleje farbou na drevo Ronseal

Zápory

  • Nedostatok jedinečných farieb je sklamaním

konečný verdikt

Vonkajšia farba na drevo Ronseal je celkovo vysoko kvalitná a poskytuje trvalú povrchovú úpravu odolnú voči poveternostným vplyvom. Jediná vec, ktorá ho brzdí, je nedostatok výberu farieb.

Skontrolujte cenu na Amazone

Skvelá alternatíva: Vonkajšia farba na drevo Sandtex

Mimo náter na murivo , zvyčajne by ste si Sandtex nespájali s domácim DIY, ale ak hľadáte alternatívu k svetovým náterom Dulux a Ronseal, oplatí sa vyskúšať vonkajšiu farbu na drevo Sandtex.

Ich pokročilá technológia vonkajšieho lesku je vhodná na použitie na všetky drevené a kovové povrchy, vďaka čomu je ideálna na aplikáciu na drevené okná, dvere, prístrešky a ploty. Vďaka svojej všestrannosti môžete tiež použiť akékoľvek zvyšky farby na predmety, ako je kovový záhradný nábytok.

Hrúbka farby je takmer dokonalá, čo zaisťuje hladkú aplikáciu a konečnú úpravu bez zanechania kvapkadiel alebo stôp po štetci. Pomerne ľahko sa čistí aj potom – na umytie štetcov jednoducho použite lakový benzín (farba je na báze rozpúšťadla a nedá sa vyčistiť iba vodou).

čo znamená 7 11 v biblii

Sandtex si nárokuje 10 rokov zaručenú ochrannú úpravu, ktorá je vodotesná, odolná a dlhotrvajúca. Flexibilné zloženie tiež znamená, že farba v priebehu času nepraská, netvorí pľuzgiere ani sa neodlupuje.

Povrchová úprava s vysokým leskom je veľmi šik s ultra lesklým zrkadlovým efektom a dodáva sa vo farbách od gaštanovej hnedej po krabicovú červenú, čo vám dáva veľa priestoru pre individualitu.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 15m²/L
  • Suchý na dotyk: 4 – 6 hodín
  • Druhý náter: 16 hodín
  • Aplikácia: Štetcom

Pros

  • Odolná vodeodolná povrchová úprava pre exteriérové ​​drevo a kov
  • Flexibilné zloženie na odolnosť proti praskaniu
  • 10-ročná zaručená ochrana
  • Ultra zrkadlový lesk Lesklý povrch

Zápory

  • Pomalý čas schnutia – naplánujte si maľovanie, keď budú aspoň 2 po sebe nasledujúce dni bez predpovede dažďa

konečný verdikt

Sandtex ponúka niečo trochu iné ako bežné značky, ale výkon sa k tomu určite dobre hodí. Zasychá trochu pomaly, ale ak máte na pár dní pekné počasie, tento lesk by mohol stáť za vyskúšanie.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia možnosť vonkajšieho saténového náteru: Dulux Weathershield Quick Dry

Odhliadnuc od povrchových úprav s vysokým leskom, ak hľadáte niečo trochu plochejšie, odporúčame Dulux Weathershield Quick Dry Satin. Táto saténová farba si zachováva mnohé vlastnosti odolnosti vysokých leskov, ale má plochejšiu a modernú povrchovú úpravu.

Keďže ide o saténový náter, nebude mať rovnakú trvanlivosť ako vysoký lesk, ale stále je vhodný na rôzne účely, napríklad na vonkajšie stolárske práce ( zárubne , obklad a pod.) a dobre drží na rôznych typoch dreveného záhradného nábytku.

Hrúbka náteru je slušná a ľudia so skúsenosťami s maľovaním by nemali mať problém s dosiahnutím rovnomerného, ​​hladkého povrchu. Úplní začiatočníci môžu mať problémy so stopami po štetci, ak im nevyhovuje maľovanie (rýchle schnutie tu nie je ideálne), ale dôkladná príprava povrchu s tým výrazne pomôže.

Pokiaľ ide o životnosť, očakáva sa, že farba vydrží približne 10 rokov a je flexibilná a odolná voči plesniam. To mu dáva výhodu, že sa vyhne praskaniu a tiež škvrnám/zmene farby. Samozrejme, neponúkne vám rovnakú ochranu ako vysoký lesk, ale vyzerá lepšie.

Atraktívny stredný lesk dopĺňa škála farieb, z ktorých si môžete vybrať. Hazelnut Truffle, Misty Sky a Green Glade sú len 3 úžasné farby z kolekcie 8.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 18m²/L
  • Druhý náter: 6 hodín
  • Aplikácia: štetcom alebo valčekom

Pros

  • Vďaka obrovskému pokrytiu 18 m²/L pôjde vaša farba ešte ďalej
  • Jedna z najrýchlejšie schnúcich farieb na trhu
  • Zabraňuje praskaniu a odlupovaniu a zároveň je odolný voči plesniam a zabraňuje zafarbeniu a škvrnám
  • Dodáva sa v atraktívnom strednom lesku

Zápory

konečný verdikt

Vonkajší satén určite dostane vašich susedov do reči, ale má nevýhodu v menšej odolnosti voči počasiu. V podstate sa musíte rozhodnúť, či ten obchod stojí za to.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia farba na drevené okná: Johnstone's

cuprinol záhradné odtiene farba plechovka

Ak hľadáte tú najlepšiu farbu na vonkajšie drevené okná, nemusíte hľadať príliš ďalej ako Johnstone's Exterior Gloss. Má 6-ročnú životnosť, čo znamená, že nielen fantasticky vyzerá, ale je aj odolný bez toho, aby vyžadoval prílišnú údržbu.

Okrem vašich drevených okien môžete tento lesk použiť aj na rôzne vonkajšie drevené a kovové povrchy vrátane dverí, obkladov a rôznych druhov stolárstva.

Vzorec je na hrubej strane, ale je to praktické, pretože aplikácia je hladká a pokrytie je veľmi rovnomerné, ak sa aplikuje správne. Nezanecháva žiadne stopy štetca, čo je veľké plus, najmä pre začiatočníkov. To, že je taký hustý, znamená, že schnutie trvá dlhšie ako väčšina leskov, takže ho aplikujte iba vtedy, keď je predpovedané suché počasie.

Životnosť 6 rokov je dosiahnutá vďaka zloženiu, ktoré je odolné voči vode a flexibilné. Odolnosť voči vode zabraňuje akémukoľvek zafarbeniu, zatiaľ čo flexibilný náterový film zabraňuje problémom, ako je odlupovanie a praskanie, ktoré je zvyčajne spojené s vonkajším náterom. Celkovo by mal tento lesk okrem dotyku vydržať dlho. Pre optimálny výkon odporúčame použiť Johnstone’s Exterior Undercoat.

Farby zahŕňajú čokoľvek od Admiral Blue a Chocolate po Cream a Victory Red, čo znamená, že si môžete vybrať z množstva jedinečných farieb a skutočne si vytvoriť svoj vlastný štýl exteriéru.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 15m²/L
  • Suchý na dotyk: 8 hodín
  • Druhý náter: 16 – 24 hodín
  • Aplikácia: štetcom alebo valčekom

Pros

  • Pekná hustá konzistencia poskytuje hladký, ochranný povrch
  • K dispozícii je veľký výber farieb na vytvorenie vlastného jedinečného štýlu exteriéru
  • Veľmi jednoduchá aplikácia
  • Možno použiť na rôzne drevené alebo kovové povrchy

Zápory

  • Úplné zaschnutie chvíľu trvá – naplánujte si maľbu na obdobie teplého a suchého počasia

konečný verdikt

Hustá a krémová textúra farby z nej robí jednu z najjednoduchších na použitie v tomto zozname, ale chýba jej životnosť ako pri niektorých iných leskoch. Funguje úžasne dobre na vonkajších drevených oknách.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšie pre drevený plot: Cuprinol Ducksback

cuprinol záhradné odtiene farba plechovka

Náš výber pre najlepšiu farbu na ploty patrí Cuprinol Ducksback (a to nielen kvôli skvelému názvu).

Cuprinol Ducksback splní všetky políčka, pokiaľ ide o výber tej najlepšej farby na plot. Je vodoodpudivý, pretože je obohatený voskom, ponúka ochranu proti poveternostným vplyvom po dobu približne 5 rokov a farba vyzerá fantasticky.

Jedna vec, ktorú si všimneme pri lacnejších značkách farieb na ploty, je, že pigmentácia farby nie vždy zodpovedá tomu, čo vidíte na plechovke. S týmto lakom určite nebudete mať tento problém.

Môžete si prečítať našu úplnú recenziu Cuprinol Ducksback tu .

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 6m²/L
  • Úplne suché: 4 hodiny
  • Druhý náter: 1 hodina
  • Aplikácia: štetcom, valčekom alebo striekaním

Pros

  • Nemusíte byť skúsený maliar, aby ste dosiahli vysokokvalitnú povrchovú úpravu
  • Fantastická farba
  • Dá sa riediť na použitie v a rozprašovač farieb
  • Skvelé pokrytie už od 1 plechovky

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Cuprinol Ducksback doslova pokrýva všetky základy, pokiaľ ide o nájdenie najlepšej farby na drevený plot. Vodeodolnosť je jedným z najlepších ukazovateľov kvalitného náteru na plot a tento obstojí v skúške času.

Skontrolujte cenu na Amazone

Aký druh farby používate na vonkajšie drevo?

Nie je žiadnym tajomstvom, že v Spojenom kráľovstve máme po celý rok hrozné počasie, takže výber farby na vonkajšie drevo je dôležitým rozhodnutím. Vo všeobecnosti budete chcieť nájsť niečo, čo je odolné, vodotesné alebo vodoodpudivé a nefarbí sa.

Pre nás to znamená, že máme tendenciu siahnuť po niečom ako vysoký lesk. Vysoký lesk je neuveriteľne odolný a lesky špecifické pre drevo majú tendenciu mať flexibilný filmový náter. Pýtate sa, prečo flexibilný? Drevo mení veľkosť v závislosti od úrovne vlhkosti v ňom. Keď je vlhko a vo vzduchu je vysoká vlhkosť, drevo bude mať tendenciu expandovať (alebo sa zväčšovať). Počas suchších období sa drevo sťahuje alebo zmenšuje.

Prirodzene, vrstva farby nie je odolná voči rozťahovaniu a zmršťovaniu dreva a ak použijete nekvalitnú farbu, pravdepodobne začne praskať a odlupovať sa. Preto by sme vždy hľadali, aby bol lesk flexibilný – vyhýba sa mnohým z týchto nástrah.

Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí

Nechcete sa zdobiť? Vždy máte možnosť najať si profesionála, ktorý to urobí za vás. Máme dôveryhodné kontakty po celom Spojenom kráľovstve, ktoré sú pripravené oceniť vašu prácu.

Získajte bezplatné, nezáväzné cenové ponuky vo vašej oblasti a porovnajte ceny pomocou nižšie uvedeného formulára.

oblaky v tvare anjelov
  • Porovnajte viac cenových ponúk a ušetrite až 40 %
  • Certifikovaní a preverení maliari a dekoratéri
  • Zadarmo a bez záväzkov
  • Miestni dekoratéri vo vašom okolí


Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: