Najlepšia farba na murivo

Zistite Svoj Počet Anjela

2. januára 2022 25. júla 2021

Výber tej najlepšej farby na murivo by sa mohol zdať ako trochu mínové pole. Koniec koncov, s toľkými možnosťami na trhu, ako viete, ktorý z nich je pre vás najlepší?



Od štrku po betón, murivo samo o sebe je dosť rozmanité, takže správny výber farby je rozhodujúci. Nechcete predsa nakúpiť a zostať s niečím, čo má slabé pokrytie, strašnú nepriehľadnosť a v konečnom dôsledku nedokáže zvládnuť britské počasie.



Našťastie sme spojili naše dlhoročné skúsenosti s názormi našich kolegov a vytvorili sme tento definitívny návod na nátery na murivo. Aby sme vám veci ešte viac uľahčili, rozdelili sme farby do rôznych kategórií, takže ak hľadáte napríklad farbu na murivo na kamienkový kameň, pokojne preskočte. Inak dúfame, že sa vám bude čítanie páčiť...





Obsah skryť 1 Celkovo najlepšia farba na murivo: Farba na murivo Sandtex dva Najlepšia farba na murivo pre Pebbledash: HQC 3 Ak maľujete Roughcast: Dulux Trade 4 Dobrá rozpočtová možnosť: Leyland 5 Vysoko hodnotené: Dulux Weathershield for Masonry 6 Najlepšia textúrovaná farba na murivo: Blue House Farm 7 Najlepší maliarsky valček na murivo: Purdy Colussus 8 Najlepší štetec na murivo: RoDO 9 Najlepší spôsob nanášania farby na murivo 10 Najlepší spôsob odstránenia náteru z muriva jedenásť Sprievodca kupujúcim náteru na murivo 11.1 Zhrnutie 11.2 Súvisiace príspevky:

Celkovo najlepšia farba na murivo: Farba na murivo Sandtex


Keď sme poslali náš prieskum medzi viac ako 100 profesionálnych maliarov a dekoratérov, všeobecná zhoda bola, že farba na murivo Sandtex je súčasnou smolou a my proti tomu rozhodne nenamietame!

Táto ultra hladká farba na murivo je prvotriedna a je vhodná na použitie na čokoľvek vrátane kamienkov, betónu, hrubého betónu, stavebných blokov a tehál. To znamená, že ho môžete použiť na čokoľvek od maľovanie vonkajších stien dať exteriéru vášho domova svieži nový vzhľad a všetko medzi tým.



Z hľadiska aplikácie môžete toto murivo jednoducho aplikovať maľovať valčekom , štetec alebo airless rozprašovač. Farba má pomerne hustú konzistenciu a pri nanášaní vydrží niekoľko dní, čo znamená, že nemusíte byť neustále dnu a von z valčeka alebo potápača.

Konzistencia tiež znamená, že farba vôbec nekvapká a striekanie je obmedzené na minimum, čo je ideálne, pretože zmývanie tohto materiálu je nočnou morou! Mali by sme tiež spomenúť, že krycia schopnosť je úplne brilantná, čo znamená, že aj biela farba prekryje tmavšie farby v 2 vrstvách.

Pokiaľ ide o odolnosť, farba na murivo Sandtex je tam s tým najlepším z nich. Vďaka svojmu zloženiu technológie microseal je farba odolná voči nečistotám, plesniam, odlupovaniu a odlupovaniu, čo vám celkovo ušetrí námahu, pretože ju nebudete musieť tak často udržiavať, ako by ste to robili s lacnejšími farbami na murivo. Počas jeho životnosti by sme povedali, že z tohto náteru vystačíte dobrých 15 rokov, kým ho budete musieť natrieť novým náterom.



Pros

  • Vysoká krycia schopnosť znamená, že farba prekryje tmavé farby v 2 vrstvách
  • Poskytuje vášmu murivu 15-ročnú ochranu pred poveternostnými vplyvmi
  • Jednoduchá aplikácia aj pre priemerného kutila
  • Rýchla doba opätovného náteru približne 3-4 hodiny

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Farba na murivo Sandtex je všestranný klenot, takže pri akýchkoľvek projektoch farieb na murivo, ktoré máte zoradené, skúste použiť tieto veci.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia farba na murivo pre Pebbledash: HQC


Ďalšou obľúbenou voľbou medzi profesionálmi je vysoko odolná, no nákladná farba na murivo HQC, a preto sme ju vybrali ako našu najlepšiu farbu na murivo na kamienkový popol.

Pebbledash môže byť trochu zložitý povrch na maľovanie, pretože je ťažké trafiť každé miesto, na ktorom pracujete. Preto je veľmi dôležité vybrať farbu, ktorá má hustú konzistenciu. Našťastie farba na murivo HQC má práve toto a uľahčuje prácu, ako by ste si mysleli.

Okrem toho, že vám ušetrí čas na aplikácii, je to aj nepriehľadnosť farba je na špičkovej úrovni a na predtým natretom štrkovitom je v dobrom stave, môžete dokonca vyjsť s použitím iba 1 vrstvy, aj keď vždy odporúčame dve, len pre pokoj.

Vždy sa nám páči skutočnosť, že táto ekologická farba bola špeciálne navrhnutá tak, aby odolala počasiu v Spojenom kráľovstve a obzvlášť vyniká pri ochrane vášho domova vďaka prirodzenej vodeodolnosti akrylovej živice.

Pokiaľ ide o pokrytie, môžete očakávať, že získate približne 6 m štvorcových na liter, čo je približne polovica možností spoločnosti Sandtex, ale ako bolo uvedené vyššie, farba na murivo HQC s väčšou pravdepodobnosťou pokryje všetky oblasti kamienkového povrchu.

Ďalšia vec, ktorú uprednostňujeme pred niektorými inými farbami v tomto zozname, je skutočnosť, že farba je k dispozícii v mnohých rôznych farbách. Môžete si zaobstarať množstvo moderne vyzerajúcich sivých, čistých bielych, alebo ak máte chuť na niečo trochu odvážnejšie, farba Rich Red naozaj svedčí.

Pros

  • Kryje kamienkové povrchy oveľa efektívnejšie ako iné farby
  • Dodáva sa v rôznych, pútavých farbách
  • Vydrží roky
  • Je ekologický

Zápory

  • Dosť drahé

konečný verdikt

Ak hľadáte farbu na murivo pre štrk HQC je najvyššia, ale drahá voľba.

Skontrolujte cenu na Amazone

Ak maľujete Roughcast: Dulux Trade

čo znamená 4:44

Systém Dulux Trade Weathershield, ktorý si obľúbili remeselníci po celom Spojenom kráľovstve, je pre mnohých obľúbeným, pokiaľ ide o natieranie hrubo murovaného muriva.

Podobne ako pebbledash, je hrubý odliatok ďalším substrátom, ktorý môcť je ťažké maľovať, ak nemáte správne vybavenie. Našťastie krycia sila Dulux Trade Weathershield celý proces značne zjednodušuje, a tak zaisťuje, že nemusíte stále prechádzať rovnakými oblasťami, čo vám v konečnom dôsledku šetrí čas.

12 * 12 =

Konzistencia farby je tiež vynikajúca a pri použití valčeka s dlhým vlasom natiera murivo do krásnej, nepriehľadnej farby. Zvykneme zisťovať, že pri použití lacnejších farieb dodávaných našimi klientmi môžu byť murárske maliarske práce oveľa dlhšie, keďže je potrebné neustále vypĺňať medzery murárskou kefou. Našťastie pri používaní systému Weathershield tento problém nikdy nemáme.

Pokiaľ ide o odolnosť, môžete očakávať, že vaša farba vydrží mnoho rokov, pretože ľahko odoláva poveternostným vplyvom. Obsahuje tiež fungicíd, ktorý pomáha predchádzať vzniku plesní. Po vytvrdnutí je farba tiež pružnejšia ako bežné maloobchodné farby, takže bude trvať mnoho rokov, kým začnete vidieť nevzhľadné odlupovanie (za predpokladu, že povrch pripravíte správne). Je tiež odolný voči sprchovaniu do 30 minút od aplikácie, čo sa môže hodiť najmä v našej krajine!

Pros

  • Odolný voči sprchovaniu do pol hodiny
  • Vynikajúca krycia schopnosť pre maloobchodné farby a môže pokryť svetlé farby v jednej vrstve (odporúčajú sa však 2)
  • Má neuveriteľnú odolnosť a nepraská ani sa nelúpe
  • Inhibuje rast plesní vďaka fungicídu obsiahnutému v prípravku

Zápory

  • drahé

konečný verdikt

Ako hovorí staré príslovie: ak kupujete lacno, kupujte dvakrat a z tohto dôvodu by sme vždy odporúčali kvalitnú drsnú farbu, ako je Weathershield, nad rámec rozpočtu.

Skontrolujte cenu na Amazone

Dobrá rozpočtová možnosť: Leyland

Ak je vaše vonkajšie murivo už v dobrom stave, nemusíte nevyhnutne natrieť vysokokvalitnou farbou, aby ste získali atraktívny a odolný povrch. Niekedy všetko, čo potrebujete, je osviežujúci kabát a ak to znie ako vy, odporúčame vám vyskúšať lacný, ale spoľahlivý Granocryl od Leyland.

Farba na murivo Leyland je veľmi dobrá a dá sa použiť na podklady, ako je murivo, betón a omietka, takže ak chcete natrieť stenu, kamenné záhradné ozdoby alebo exteriér vášho domova, táto farba odvedie dobrú prácu. Dokonca som počul o niektorých dekoratéroch, ktorí prisahajú, že používajú tieto veci na oplotenie, hoci za to nemôžem ručiť, pretože som to osobne neskúšal!

Krycia schopnosť Granocrylu nie je najlepšia a okolo jeho nepriehľadnosti sú isté otázniky, ale po troche tvrdej práce môžete dosiahnuť hladký povrch, ktorý majú Sandtex, HQC a Dulux Trade. Ak chcete získať porovnateľnú povrchovú úpravu, možno budete potrebovať 2/3 vrstvy.

Pokiaľ ide o aplikáciu, nebudete mať žiadne problémy s maľovaním hladších murovaných povrchov, aj keď pokiaľ ide o hrubý alebo štrkový kameň, vaša práca bude o niečo ťažšia. Dokonca aj s tým najlepším valčekom, ktorý máte po ruke, farba úplne nepokryje vysoko porézne povrchy, takže tieto medzery budete musieť pravidelne vypĺňať štetkou na murivo.

Snáď najlepšou vlastnosťou farby na murivo Granocryl je skutočnosť, že sa dodáva v obrovskom množstve rôznych farieb, ako aj s hladkým alebo štruktúrovaným povrchom. Farby zahŕňajú bežné, ako je biela a magnólia, ako aj jemnejšie pastelové farby, ako je sprejová modrá a papraď. Naozaj som ohromený výberom tu.

Na záver ešte poznámka k výdrži. Farba vydrží až 10 rokov, ak sa nanesie na substrát, ktorý je v top stave, aj keď možno zistíte, že ak je vaše murivo trochu zvetrané, budete potrebovať nový náter skôr.

Pros

  • Dodáva sa v peknej palete farieb, takže si svoj domov môžete prispôsobiť podľa svojich predstáv
  • Vynikajúca hodnota za peniaze
  • Hladký alebo štruktúrovaný povrch

Zápory

  • Vyžaduje si veľa úsilia, aby ste dosiahli povrch, ktorý je porovnateľný s lepšími farbami

konečný verdikt

Ak hľadáte pekné osvieženie muriva, ktoré je v dobrom stave, Granocryl od Leyland môže byť dobrou voľbou.

Skontrolujte cenu na Amazone

Vysoko hodnotené: Dulux Weathershield for Masonry

Dulux je už dlho obľúbený medzi profesionálnymi dekoratérmi aj domácimi kutilmi, takže nie je prekvapením, že spotrebitelia hodnotia náter na vonkajšie steny Dulux Weather Shield ako jeden z najlepších.

S krycou schopnosťou 15 m2 na liter zistíte, že trochu tejto farby prejde dlhú cestu a pokryje podklady, ako je murivo a betón. Aj keď sa dá použiť na kamienkový a hrubý kameň, zistili sme, že stráca časť pokrytia, a preto by sme sa namiesto toho rozhodli pre obchodnú verziu, pretože celkovo nebudete míňať príliš veľa na liter za vynikajúci produkt.

Rovnako ako verzia Trade, aj maloobchodný Weathershield je stále odolný voči dažďu za 30 minút, rýchlo schne, čo umožňuje rýchlejší náter a obsahuje biocíd, ktorý je schopný zabrániť usadzovaniu nečistôt a plesní.

Pokiaľ ide o nepriehľadnosť, je nepravdepodobné, že by ste mohli dokončiť prácu iba v jednej vrstve, hoci matný povrch (približne 5 – 10 % lesk) stojí za námahu, najmä preto, že farba, ktorú si vyberiete, bude veľmi presná. farebná karta hovorí.

Pros

  • Ideálne pre hladké murivo
  • Má krásnu povrchovú úpravu s nízkym leskom, vďaka ktorej bude váš domov vyzerať moderne
  • Odolné voči poveternostným vplyvom už za pol hodiny
  • Vodou riediteľná farba sa snaží rýchlo umožniť rýchlejšiu obnovu náteru

Zápory

  • Nefunguje tak dobre ako obchodná verzia na hrubozrnnom alebo štrkovitom

konečný verdikt

Pre hladké murivo sa táto farba správa rovnako dobre ako jej náprotivok Trade, ale bez cenovky.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia textúrovaná farba na murivo: Blue House Farm

Zatiaľ čo väčšina domov v Spojenom kráľovstve má tendenciu uprednostňovať matné nátery na murivo, textúrovaná farba na murivo je čoraz populárnejšia. Takže každý článok o nátere na murivo potrebuje kategóriu pre textúrovaný povrch. A ak hľadáte to najlepšie, odporúčame vám vyskúšať Blue House Farm.

duchovný význam 911

Ich farba na murivo sa dodáva v 20-litrovej vani, ktorá v kombinácii so svojou pevnou krycou schopnosťou natrie väčšinu exteriérov domov v Spojenom kráľovstve bez toho, aby bolo potrebné kupovať ďalšie.

Aby ste z tejto farby vyťažili naozaj to najlepšie, stojí za zmienku, že by ste si k nej mali kúpiť aj slušný textúrovaný valček. Skombinujú sa a vytvoria pekný a rovnomerne štruktúrovaný povrch, ktorý je vysoko odolný a dostatočne flexibilný, aby zabránil odlupovaniu alebo praskaniu.

Pros

  • Poskytuje rovnomerný, štruktúrovaný povrch na murovaných povrchoch
  • Dodáva sa v 20 l vani, takže už nebudete musieť kupovať ďalšie
  • Flexibilná povrchová úprava zaručuje trvanlivosť po celé roky

Zápory

  • Aplikácia môže byť trochu náročná

konečný verdikt

Ak hľadáte textúrovaný náter na murivo, Blue House Farm stojí za vyskúšanie.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepší maliarsky valček na murivo: Purdy Colussus


Pri maľovaní muriva je nesmierne dôležité, aby mal valček dlhý vlas. To v podstate znamená, že vlákna sú dlhšie ako iné valce a pokrývajú nerovné alebo pórovité povrchy bez chýbajúcich medzier. S ohľadom na to, ak hľadáte najlepší maliarsky valček na murivo, odporúčame vám použiť Purdy Colussus.

Návlek zo 100% polyamidu nasáva obrovské množstvo farby a robí rovnako pôsobivú prácu pri jej uvoľňovaní počas aplikácie. A napriek tomu, že dokážete uniesť toľko farby, zvyčajne nemáte žiadne problémy s kvapkaním alebo striekaním.

Ďalším aspektom, ktorý obchodníci často chvália, je fakt, že valček je v ruke ľahký, aj keď je zaťažený farbou. To znamená, že je oveľa pohodlnejšie používať ho v priebehu dňa a vaše ruky by nemali byť tak unavené, ako keby ste použili ťažší valec.

Pros

  • Je ľahký na držanie, čo znamená, že jeho použitie vyžaduje menšiu silu
  • Návlek naberie veľké množstvo farby a väčšinu z nej uvoľní počas aplikácie
  • Môže vydržať približne 10 000 stôp, čo by bol pre domácich majstrov celý život

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Purdy Colussus je naša a najprofesionálnejšia voľba pre remeselníkov pre najlepší maliarsky valček na murivo.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepší štetec na murivo: RoDO

Ak používate a štetec na maľovanie muriva, budete chcieť niečo, čo je odolné, má vysokú hustotu štetín a je väčšie ako vaše štandardné štetce. Z tohto dôvodu odporúčame RoDO.

Táto konkrétna kefa na murivo je navrhnutá s vysokou hustotou štetín. Vďaka tomu je ideálny na dosiahnutie hladkého pokrytia muriva. Dodatočné štetiny tiež znamenajú, že môžete držať viac farby, čo zaisťuje, že nezanechávate škvrny na miestach, cez ktoré idete.

Štetina : Zmes prírodných a syntetických látok

Rukoväť : Plast

Veľkosť : 4'

Najlepšie pre : Murivo

konečný verdikt

čo znamená 1222

Ak hľadáte štetec na murivo, ktorý sa pohodlne drží, zanecháva skvelý povrch bez upchávania a ľahko sa čistí, toto je štetec pre vás.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepší spôsob nanášania farby na murivo

Ak chcete dosiahnuť najlepší možný povrch z vašej novej farby na murivo, môžete urobiť niekoľko jednoduchých vecí.

Krok 1: Vyčistite povrch

Zaobstarajte si kefu so strednými alebo tuhými štetinami, aby bol povrch dobre vyčistený. Kefou dobre poslúžia na odstránenie prípadných nečistôt resp odlupujúca sa farba . Keď to urobíte, pomocou škrabky odstráňte všetku uvoľnenú farbu alebo murivo, ktoré kefa nemohla dostať. Ak ste radi, že je všetko čisté, prejdite na druhý krok. Ak nie, naneste na povrch ešte raz štetcom.

Krok 2: Opravte všetky poškodenia

Maľovanie rozbitého muriva bude stratou vášho času. Pre rozsiahle opravy si zavolajte staviteľa. Ak máte len nejaké drobné nedokonalosti, praskliny alebo poškodenú omietku, môžete ich opraviť sami pomocou vhodného vonkajšieho tmelu, ako je Polycell's Polyfilla, ktorá je obľúbenou voľbou mnohých profesionálnych dekoratérov. Ak to chcete urobiť, jednoducho postupujte podľa pokynov, ktoré sú s ním dodané.

Krok 3: Zarezanie

Keď je váš povrch pripravený, ďalším krokom je začať rezať okolo všetkých rohov a hrán.

Tip: Na tento účel použite bežnú kefu, pretože vám poskytne väčšiu presnosť ako štetec na murivo.

Krok 4: Vyšľaháme valček

Na natieranie veľkých plôch muriva použite valček. Postupujte podľa klasického vzoru W, aby ste zabezpečili efektívne pokrytie povrchu. Na povrchy, ako sú drsné a kamienkové povrchy, možno budete potrebovať kefu na murivo, aby ste vyplnili všetky oblasti, ktoré valček vynechá.

Najlepší spôsob odstránenia náteru z muriva

Ak chcete natrieť svoju existujúcu farbu, postupujte podľa vyššie uvedenej metódy, kde vám odporúčame použiť kombináciu štetca a škrabky na odstránenie všetkých uvoľnených kúskov farby.

Ak máte povrch, ktorý vyžaduje odstránenie všetkých náterov, odporúčame vám použiť Peelaway 7.

Nanášanie pasty

  1. Pastu premiešajte a potom ju pomocou štetca alebo dodanej špachtle naneste na farbu muriva, ktorú chcete odstrániť.
  2. Natrite ho dostatočne hrubým štetcom, aby pokryl farbu vašej farby.
  3. Naneste pastu, kým nepokryjete 1 štvorcový meter.
  4. Zakryte pastu dodanou plastovou fóliou.
  5. Odstráňte všetky veľké vzduchové bubliny vyhladením listu. Ak máte problémy, môžete niektoré z nich vyhodiť.
  6. Pokračujte v pridávaní pasty a listov po 1 m2, kým nepokryjete všetku starú farbu muriva.
  7. Nechajte pastu pôsobiť 48 hodín.
  8. Odlepte plastové fólie a zlikvidujte ich zodpovedne.

Odstránenie náteru z muriva

Teraz má pasta šancu pôsobiť, je čas odstrániť starý náter muriva. Tu sú nástroje, ktoré môžete použiť na uľahčenie života:

  • Škrabka
  • Vŕtajte s drôtenou kefou
  • Drôtená kefa
  • Vedro s vodou

Keď budete mať nástroje po ruke, budete musieť:

  1. Použite škrabku na odstránenie pasty.
  2. Použite vŕtačku s nástavcom na drôtenú kefu a prejdite všetky veľké plochy, ktoré ste nedokázali zoškrabať. Tým by sa mala odstrániť väčšina náteru muriva.
  3. Pomocou vlhkej drôtenej kefy odstráňte všetky posledné zvyšky náteru na murive.

Sprievodca kupujúcim náteru na murivo

Ak si chcete kúpiť novú farbu na murivo, je tu niekoľko vecí, ktoré by ste mali vziať do úvahy.

Trvanlivosť

Farba na murivo bude neustále vystavená britským prvkom, takže je nevyhnutné, aby ste si vybrali farbu, ktorá obstojí v skúške času. Značky ako Sandtex a Dulux sú akreditované na poskytovanie minimálne 15-ročnej životnosti a sú dobrou a dôveryhodnou voľbou. Dávajte si pozor aj na farby, ktoré obsahujú biocídy. Biocídy vás udržia náter chránený pred plesňou ktoré by mohli mať potenciálne škodlivé následky pre vaše murivo.

Farby na murivo

Podľa našich skúseností sa farba na murivo zvyčajne líši od farby, ktorú vidíte na vzorkovníku, takže buďte vždy pripravení na to, že dostanete farbu, ktorá nemusí mať rovnakú farbu, akú ste si mysleli, že dostanete. Ako už bolo povedané, značky ako HQC sú často plné farieb, takže ak chcete niečo odvážnejšie, choďte do nich.

Nepriehľadnosť

Krycia schopnosť farby v podstate určuje, koľko vrstiev bude vaše murivo potrebovať. Z časových dôvodov a námahy sú vhodné farby na murivo s vysokou krycou schopnosťou. Weathershield od Dulux Trade je jedným z najlepších na trhu, pokiaľ ide o nepriehľadnosť.

Pokrytie

Opäť platí, že pokrytie farby bude určovať, aká náročná bude aplikácia. Ak farba nepokryje veľké plochy, budete tvrdo pracovať mnoho hodín, zatiaľ čo farby s vysokou krycou schopnosťou, ako je Sandtex, vydržia niekoľko dní s valčekom, takže budete mať hotovo za chvíľu.

Zhrnutie

Vieme, že môže byť ťažké nájsť tú najlepšiu farbu na murivo, ale dúfame, že táto príručka vám poskytne vedomosti, ktoré potrebujete na to, aby ste si vybrali tú správnu farbu pre váš domov.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: