Najlepšia farba na zábradlia

Zistite Svoj Počet Anjela

3. januára 2022 25. júna 2021

Aký je najlepší náter na zábradlie?



Je to otázka, ktorá je subjektívna a bude sa líšiť v závislosti od toho, koho sa pýtate. Napríklad niektorí maliari si vyberú odolný lesk, zatiaľ čo iní by mohli uprednostniť niečo ako saténové drevo, ktoré je menej odolné, ale príjemnejšie na pohľad.



Ako teda viete, ktorá farba je najlepšia? Samozrejme, môžete sa spoľahnúť iba na popisy produktov a dúfať v to najlepšie, ale podľa nášho názoru sme našli lepší spôsob, ako sa rozhodnúť.



Skúmali sme 124 profesionálnych maliarov a dekoratérov a požiadali sme ich, aby si vybrali svoju obľúbenú farbu na zábradlie, berúc do úvahy trvanlivosť, jednoduchosť aplikácie, krytie, estetiku a samozrejme pomer ceny a kvality. Tu je to, čo sme našli.

Obsah skryť 1 Najlepšia farba pre výsledky hlasovania zábradlí dva 1. Johnstone’s Aqua Guard 3 2. Dulux Diamond Satinwood 4 3. Crown Quick Dry Satin 5 4. Johnstone’s Non-drip Gloss 6 Najlepší typ farby na zábradlia 6.1 Trvanlivosť 6.2 Estetika 6.3 Jednoduchosť aplikácie 7 Údržba laku zábradlia 8 Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí 8.1 Súvisiace príspevky:

Najlepšia farba pre výsledky hlasovania zábradlí

1.: Johnstone's Aqua Satin (32 % hlasov)



2.: Dulux Diamond Satinwood (22 % hlasov)

3.: Crown rýchloschnúci satén (15 % hlasov)

4.: Johnstone’s Non-drop Gloss (13 % hlasov)



1. Johnstone’s Aqua Guard


Naši profesionálni dekoratéri zvolili vždy spoľahlivú farbu Johnstone's Aqua Satin za celkovo najlepšiu farbu na zábradlia, pričom 32 % respondentov uviedlo, že toto je farba, ktorú by použili, keby mali na výber.

čo znamená 911 v anjelských číslach?

Keďže ide o saténovú farbu na vodnej báze, táto farba má rôzne použitia a hoci skvele funguje na zábradliach, môžete ju použiť aj na rôzne interiérové ​​drevené podklady, ako napr. soklové lišty a vretená.

Keďže ide o povrch zo saténového dreva, je tiež o niečo krajší na pohľad, pretože má stredný lesk a poskytuje príjemnú rovnováhu medzi tým, že je dobrý pri skrývaní nedokonalostí, ale nie je príliš reflexný.

Našou obľúbenou vlastnosťou farby je jej trvanlivosť, čo potvrdil aj profesionálny dekoratér Phil Hann, ktorý povedal toto, keď sme sa ho opýtali, prečo si vybral Johnstone's Aqua:

Najlepšie je plné, nie žltnúca farba zábradlia podľa môjho názoru momentálne na trhu. Vďaka polyuretánovej živici je odolný voči bombe v porovnaní s inými celoakrylátovými výrobkami. Je takmer také tvrdé ako akékoľvek saténové drevo na báze oleja bez toho, aby ste sa museli obávať zápachu.

Ako už bolo spomenuté vyššie, trvanlivosť je kľúčom, pokiaľ ide o farbu zábradlia, pretože zábradlie je jedným z najviac dotknutých predmetov v každom dome. Budete potrebovať farbu, ktorá odolá častej premávke a niet pochýb o tom, že Johnstone’s Aqua to dokáže.

Pros

  • Nežltne
  • Vysoko odolný
  • Atraktívny saténový povrch
  • Nízky zápach a nízke VOC
  • Veľmi ľahko sa nanáša a rýchlo schne

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Veľmi súhlasíme s 32% profesionálnych dekoratérov, ktorí zvolili túto farbu ako najlepšiu farbu na zábradlie.

Skontrolujte cenu na Amazone

2. Dulux Diamond Satinwood

Na druhom mieste je drevo Dulux Diamond Satinwood, ktoré je odolné voči škvrnám aj mastnote. Vďaka týmto dvom vlastnostiam je Diamond Satinwood skvelou voľbou pre rodinné domy, najmä ak sa tí najmenší klepú špinavými labkami!

Rovnako ako naša voľba číslo jedna, aj táto konkrétna farba má saténovú povrchovú úpravu, ale keďže je z radu Dulux Trade, znamená to, že bude mať oveľa lepšiu odolnosť a kvalitu ako typická maloobchodná farba, takže pravdepodobne vydrží niekoľko rokov, kým bude potrebné prelakovať.

Našťastie sa Diamond Satinwood (napriek tomu, že ide o obchodnú farbu) dodáva v relatívne malej veľkosti (1 liter), takže ľahko pokryje vaše zábradlie niekoľkými vrstvami a pravdepodobne vám zostane veľa na úpravu iných drevených prvkov vo vašej domácnosti. .

444 znamená anjelské číslo

Tu je to, čo o tom povedal Phillip Roderick, ktorý za svojho favorita zvolil Diamond Satinwood:

Môžem vrelo odporučiť Dulux's Diamond Satinwood. Skvele sa používa, má fantastický prietok a posledných 5 rokov zdobil moje zábradlia – stále vyzerá skvele a stopy sa ľahko utierajú. Celkovo krásna výbava.

Pros

  • Fantastický prietok
  • Jednoduchá aplikácia
  • Na vodnej báze rýchlo schne a má nízky obsah VOC
  • Vydrží viacnásobné utieranie v priebehu rokov

Zápory

  • Možno budete potrebovať 3 vrstvy, ak natierate tmavú farbu

konečný verdikt

Rovnako ako 22 % respondentov, ktorí tvrdili, že je to najlepšia farba na zábradlia, ani my sme nikdy nemali problém s použitím diamantového saténového dreva. Rýchlo schne, je odolný a poskytuje krásny povrch.

Skontrolujte cenu na Amazone

3. Crown Quick Dry Satin

Čo sa týka maloobchodných farieb, existuje veľa profesionálnych dekoratérov (napríklad 15 % celkového hlasu), ktorí prisahajú na Crownov nestekajúci satén a odporučili by ho použiť na zábradlia.

Niekoľkokrát som išiel do práce, kde ma napísali natierať interiérové ​​drevené prvky a bežným problémom, ktorý vidím, sú kvapky farby, ktoré zaschli na zábradlí (najmä ak môj klient nie je maliar a má namaľovali si ich sami). Nekvapkavý satén Crown má dokonalú kombináciu konzistencie a času schnutia, takže ani pre amatérskych maliarov to nie je problém, ktorému budete čeliť.

Pokiaľ ide o trvanlivosť, je to asi tak dobré, ako je to v prípade maloobchodných farieb, pretože tvrdé zloženie vydrží viacnásobné čistenie bez straty estetického výkonu. Samozrejme, že to nevydrží tak dlho ako vyššie uvedené obchodné farby, ale pre lacnejšiu alternatívu sa to oplatí kúpiť.

Tu je to, čo o tom povedal profesionálny dekoratér Alan Crooks:

Moja obľúbená vec na saténe Crown's je, že je v skutočnosti skôr ako vaječná škrupina (biela je krásna), ale má trvanlivosť saténu. Lesk je teda dosť nízky, ale trvácnosť je slušná, najmä pri zábradlí. Byť lacný samozrejme pomáha!

Pros

  • Rýchle schnutie s minimálnymi VOC
  • Má nízky lesk, ale zachováva si trvanlivosť
  • Veľmi lacný
  • Dodáva sa v plechovkách menších rozmerov

Zápory

  • Nie sú také odolné ako prvé dve farby v tomto zozname

konečný verdikt

Ak sa chystáte kúpiť maloobchodnú farbu na zábradlie, satén Crown je jasnou voľbou.

Skontrolujte cenu na Amazone

čo to znamená, keď vidíte 444

4. Johnstone’s Non-drip Gloss

Zatiaľ čo 3 najlepšie farby v hlasovaní boli za saténové povrchové úpravy, na štvrtom mieste sa umiestnil nestekajúci lesk Johnstone. A to, že lesk je na 4. mieste, neznamená, že by sme ho mali úplne vylúčiť a vysvetlím prečo.

Po prvé, stojí za zmienku, že lesklá farba je zvyčajne extrémne odolná. A v tomto prípade s nekvapkajúcim leskom Johnstone je to určite presné. Odolné zloženie bolo vytvorené tak, aby vydržalo viacnásobné pranie a malo by obstáť v skúške času na zábradlí.

Po druhé, tento konkrétny lesk je jedna vrstva a nepotrebuje základnú vrstvu. To znamená, že po troche prípravy môžete mať prácu hotovú v priebehu niekoľkých minút.

Nakoniec to jednoducho vyzerá veľmi pekne. Medzi dekoratérmi je stále všeobecne akceptované, že napriek vodovým farbám, ktoré zodpovedajú výkonu olejových farieb, olejové farby stále poskytujú krajší povrch.

Samozrejme, keďže je na báze oleja, budete sa musieť vysporiadať s typickými nástrahami, ako je zápach, takže ak s týmto náterom pôjdete, nezabudnite vyvetrať svoj dom pred, počas a po aplikácii.

Tu je to, čo povedal Tony Allen, profesionálny maliar s viac ako 30-ročnými skúsenosťami:

Ako stará hlava stále uprednostňujem používanie olejových farieb, pretože si myslím, že vyzerajú krajšie, takže ak by som mal maľovať zábradlie, Jonnov nestekajúci lesk by bola moja prvá voľba. Je to najlepšie, pokiaľ ide o pomer cena:výkon.

Pros

  • Poskytuje odolný povrch, ktorý pravdepodobne vydrží roky
  • Vyzerá fantasticky
  • Jedna vrstva uľahčuje aplikáciu
  • Jedna z najhodnotnejších farieb na zábradlie na trhu

Zápory

  • Má vysoký lesk

konečný verdikt

Ak hľadáte tú najlepšiu lesklú farbu na zábradlie, toto je tá pravá pre vás.

4:44 anjelské číslo

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepší typ farby na zábradlia

Ak si stále nie ste istí, ktorá farba zábradlia je pre vás tá pravá, pozrite si našu rýchlu príručku pre kupujúceho, ktorá uvádza vlastnosti, ktoré by ste mali hľadať.

Trvanlivosť

Toto je možno najdôležitejšia vec, ktorú treba zvážiť pri maľovaní zábradlia. Iste, všetci chceme dokonalý vzhľad, ale nebude to znamenať nič, ak sa vám o pár mesiacov začne lak škriabať alebo blednúť.

Ako jeden z najviac dotknutých povrchov vo vašej domácnosti musí farba zábradlia vydržať. Z tohto dôvodu je vždy dobrý výber umývateľného saténového dreva alebo lesku. Aj keď matná farba alebo farba z vaječných škrupín môže vyzerať lepšie, v konečnom dôsledku by nevydržali vysokú premávku.

Estetika

Aký zmysel má mať odolný náter, ak sa vám v skutočnosti nepáči, ako vyzerá?

Mojou obľúbenou voľbou by tu bolo saténové drevo, ktoré kombinuje odolnosť s atraktívnou stredne lesklou povrchovou úpravou, ale nakoniec je voľba na vás. V niektorých domácnostiach s určitými farebnými schémami môže dokonca aj vysoký lesk vyzerať skvele.

Zamyslite sa nad tým, ako chcete, aby vaše zábradlia vyzerali – chcete, aby vynikli? Možno im chcete neutrálnu farbu, ktorá zapadne do vášho existujúceho interiéru. Tak či onak, na estetike záleží!

Jednoduchosť aplikácie

Na dosiahnutie vyššie uvedenej kvality si budete chcieť kúpiť niečo, čo sa ľahko aplikuje – či už ste profesionál alebo amatér. Nemá zmysel kupovať farbu, ktorá nakoniec zanechá stopy a stopy po štetci na konečnom nátere.

Váš náter by vám mal vydržať roky, takže sa nebojte teraz minúť trochu viac na vysokokvalitný náter, ktorý bude snom nanášať a nakoniec obstojí v skúške času.

Údržba laku zábradlia

Udržiavanie zdravia vašej farby zábradlia závisí od farby, ktorú si kúpite. Ak ste si kúpili vysokokvalitný, ktorý navrhli profesionáli, mali by ste mať ľahké udržať ho, aby vyzeral skvele.

Výberom farby, ktorá je odolná voči škvrnám a mastnote, získate polovicu úspechu, ale v prípade týchto obzvlášť odolných škvŕn možno budete musieť zábradlie poriadne utrieť.

Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí

Nechcete sa zdobiť? Vždy máte možnosť najať si profesionála, ktorý to urobí za vás. Máme dôveryhodné kontakty po celom Spojenom kráľovstve, ktoré sú pripravené oceniť vašu prácu.

Získajte bezplatné, nezáväzné cenové ponuky vo vašej oblasti a porovnajte ceny pomocou nižšie uvedeného formulára.

  • Porovnajte viac cenových ponúk a ušetrite až 40 %
  • Certifikovaní a preverení maliari a dekoratéri
  • Zadarmo a bez záväzkov
  • Miestni dekoratéri vo vašom okolí


Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: