Najlepšia farba na plasty v Spojenom kráľovstve [2022]

Zistite Svoj Počet Anjela

3. januára 2022 6. mája 2021

Nájdenie najlepšej farby na plasty môže byť trochu skľučujúce, ak si nie ste istí, čo hľadáte.



Ak si však vyberiete ten správny náter, máte možnosť vdýchnuť nový život čomukoľvek od vašich plastových vchodových dverí až po zastaraný plastový záhradný nábytok.



Pri rozhodovaní však musíte byť opatrní. Plast je ultra plochý povrch, takže si budete chcieť vybrať farbu, ktorá dobre priľne k povrchu, ľahko sa dosiahne rovnomerné pokrytie a nakoniec vyzerá skvele.



S ohľadom na to sme využili naše skúsenosti na vystopovanie najlepších farieb na plasty, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii, a dôkladne ich otestovali. Výsledkom je tento praktický sprievodca, ktorý pokrýva oblasti, ako sú predné dvere z UPVC, najlepší plast odolný voči poveternostným vplyvom a najlepšia čierna farba na plasty. Čítajte ďalej a zistite, ktorá farba je pre vás najlepšia.

Obsah šou 1 Najlepšia farba na plast celkovo: Hrdzavá oleum plastová farba dva Najlepšia farba na plastové dvere: Francúzsky Al Fresco 3 Najlepšia akrylová farba na plasty: Hycote 4 Najlepšia čierna farba: Hrdzavý oleum priamo na plast 5 Najlepšia vodotesná farba na plasty: Zinsser 6 Akú farbu použiť na plast? 7 Ako maľovať plastové povrchy 7.1 Prvý krok: Pripravte povrch 7.2 Druhý krok: Naneste farbu 8 Zhrnutie 9 Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí 9.1 Súvisiace príspevky:

Najlepšia farba na plast celkovo: Hrdzavá oleum plastová farba

cuprinol naša najlepšia farba na plot celkovo



Naša najlepšia farba na plastové kombinézy patrí farbe Rust Oleum Plastic Paint. Aj keď možno zistíte, že niektoré plastové povrchy je príliš ťažké natrieť farbou, aby sa k nim prilepila, s Rust Oleum tento problém mať nebudete, pretože funguje ako farba aj najprv v jednom.

Ak ste zvyknutí maľovať štetcom, možno vás tiež zaujíma, aký je najlepší štetec na farbu na plast? Opäť by sme odporučili farbu Rust Oleum All Surface Paint. Jeho pokročilé zloženie bolo vytvorené špeciálne pre nanášanie štetcom, čo znamená, že nezostanú stopy po štetci, ktoré sa často vyskytujú pri nanášaní farieb nižšej kvality.

Rust Oleum All Surface tiež prichádza v rôznych farbách vrátane kardinálnej červenej, matnej bielej a smaragdovo zelenej, čo vám dáva nekonečné možnosti na prispôsobenie plastových povrchov a predmetov vo vašej domácnosti.



Keďže je odolný voči poveternostným vplyvom, môžete tento náter použiť na vonkajšie predmety, ako aj na interiér, čo z neho robí hodnotného všestranného pomocníka. Skutočnosť, že sa dá aplikovať na rôzne povrchy, znamená, že môžete natrieť rôzne predmety rovnakou farbou, aby zapadli do vašej celkovej farebnej schémy.

Podrobnosti o farbe
  • Pokrytie: 9m²/L
  • Suchý na dotyk: 2 hodiny
  • Druhý náter: 16 hodín
  • Aplikácia: Štetcom

Pros

význam 5:55
  • Veľmi jednoduchá aplikácia aj pre amatérskych maliarov
  • Poskytuje vysoko kvalitný povrch bez ohľadu na povrch
  • Farba zostáva po aplikácii rovnaká
  • Napriek svojej riedkej konzistencii vôbec nesteká, čo je pre plastové povrchy nevyhnutné

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Rust Oleum sú kvalitnými poskytovateľmi farieb a ich farba All Surface získala od zákazníkov tisíce 5* hodnotení. Úplná všestrannosť tejto farby vám umožňuje použiť ju kdekoľvek vo vašom dome a je to to, čo z nej robí najlepšiu farbu na plasty.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia farba na plastové dvere: Francúzsky Al Fresco

S naším výberom najlepšej farby na plastové dvere sme sa rozhodli pre niečo trochu iné.

Aj keď existujú ďalšie všetky povrchové farby, ktoré by dobre fungovali Vchodové dvere z PVC (dokonca môžete použiť farbu Rust Oleum All Surface Paint, ako je uvedené vyššie), séria Frenchic Al Fresco ponúka niečo jedinečné a po tom, čo sme to sami vyskúšali, môžeme s istotou povedať, že je to jedna z najlepších, ktoré sme použili.

Táto konkrétna farba je odolná voči poveternostným vplyvom, je ideálna do exteriéru (preto sa napokon volá Al Fresco) a ako väčšina všetkých povrchových farieb dokáže zázraky ako odolná a odolná vonkajšia farba. Hlavný rozdiel, ktorý nájdete pri tejto farbe, je však jej jedinečná a elegantný kriedový povrch ktoré môžu skutočne zmeniť vzhľad a atmosféru celého vášho domova.

Farba nemá prakticky žiadny zápach a skutočnosť, že vydáva minimálne VOC, ju robí takou bezpečnou, že získala certifikát EN:71-3, vďaka ktorému je jej použitie na detských hračkách v podstate bezpečné.

čo znamená číslo 111

Frenchic Al Fresco sa tiež ľahko aplikuje pomocou štetca alebo rozprašovača. Zatiaľ čo postrekovač farieb pravdepodobne odvádza lepšiu prácu, samonivelačné vlastnosti farby znamenajú, že pri jej vyrovnávaní vám nezostanú žiadne stopy po štetci. Samozrejme, pri maľovaní úplne rovného povrchu, ako je UPVC, budete chcieť venovať zvýšenú pozornosť tomu, aby ste sa uistili, že nevytvárate žiadne nahromadenie farby, pretože by mohla začať stekať.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 13m²/L
  • Suchý na dotyk: 1 hodina
  • Druhý náter: 2 – 4 hodiny
  • Aplikácia: Štetcom alebo rozprašovačom

Pros

  • Je samonasávacia, samotesniaca a samonivelačná, aby zaistila rovnomerné pokrytie bez škvŕn
  • Môže sa nanášať pomocou štetca alebo rozprašovača
  • Nízky zápach a nízke VOC, vďaka čomu je šetrnejší k životnému prostrediu
  • Je odolný a dobre odolá britskému počasiu
  • Je odolný voči UV žiareniu, takže si dlhšie zachová svoju pôvodnú farbu

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Ak sa chcete vzdialiť od obyčajného vzhľadu, ktorý vám dávajú biele plastové vchodové dvere, trochu vylepšite veci pomocou tejto nádhernej kriedovej farby.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia akrylová farba na plasty: Hycote

Hycote je založený na akrylovej živici schnúcej na vzduchu a je ideálny pre rôzne povrchy a vďaka svojej vynikajúcej priľnavosti a odolnosti funguje mimoriadne dobre na plastoch.

Dodáva sa v spreji s objemom 400 ml a má zvýšenú kryciu schopnosť, vďaka čomu je ideálny na použitie na viacerých projektoch pre domácich majstrov a ponúka zákazníkom skvelú hodnotu za peniaze.

Počas nášho testovania sme zistili, že táto akrylová farba poskytuje skvelé rovnomerné pokrytie, konzistentný vzor nástreku a v konečnom dôsledku perfektnú povrchovú úpravu, ak sa použije na plast, ktorý už bol natretý základným náterom.

Čo sa týka výberu farieb, môžete si vybrať zo širokej palety vrátane matnej čiernej, lesklej bielej, modrej, oranžovej a červenej. Jednou z definujúcich vlastností Hycote je, že má vysokú odolnosť a bezkonkurenčnú farebnú stálosť, hoci použitie niekoľkých vrstiev určite pomôže s dlhou životnosťou farby.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 2m²/L
  • Suché na dotyk: 15 min
  • Druhý náter: 20 min
  • Aplikácia: Rozprašovacia plechovka

Pros

  • Je vysoko odolný a odoláva vyblednutiu farieb
  • Jedna z najrýchlejšie schnúcich farieb na trhu
  • Vhodné pre aplikáciu na rôzne povrchy
  • Ponúka veľkú hodnotu za peniaze

Zápory

  • Náter je trochu tenký, preto je nevyhnutné naniesť aspoň 2 vrstvy

konečný verdikt

Rýchlo schne, ľahko sa nanáša a vyzerá fantasticky – s Hycote sa pri výbere tej najlepšej akrylovej farby na plast nemôžete pokaziť.

12 12 12 12 12 12

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia čierna farba: Hrdzavý oleum priamo na plast

cuprinol záhradné odtiene farba plechovka

Okrem farby štetcom je jedným z najpopulárnejších spôsobov maľovania plastov použitie farby v spreji, ktorá sa dodáva v plechovke. Použitie spreja môže poskytnúť výhodu, že sa vyhnete stopám po štetci, najmä pokiaľ ide o maľovanie na rovný povrch, ako je plast. S ohľadom na to sme vybrali sprejovú farbu Rust Oleum Direct to Plastic ako najlepšiu čiernu farbu na plasty.

Problém s natieraním na čiernu farbu je v tom, že stopy po štetci sú výraznejšie, najmä ak maľujete na biely povrch. Farba v spreji od Rust Oleum sa tomu úplne vyhýba tým, že ponúka farbu, ktorá má vynikajúcu priľnavosť, rovnomerný vzor striekania a hrúbku, ktorá je takmer dokonalá.

Nanášaním farby rovnomerným pohybom a miernym prekrývaním každého ťahu môžete získať dokonalý moderný povrch na čomkoľvek od plastového záhradného nábytku až po kvetináče. Je tiež vhodný na použitie v interiéri a vyzerá obzvlášť skvele na predmetoch, ako sú úložné boxy alebo plastové držiaky na mydlo.

Možno jednou z jeho najuznávanejších vlastností je, ako dobre priľne k plastu. Počas testovania sme zistili, že sme ani nemuseli najskôr aplikovať základný náter. Plastový povrch sme jednoducho dôkladne očistili a potom postupovali podľa návodu na plechovke.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 2m²/L
  • Suché na dotyk: 30 min
  • Druhý náter: 1 hodina
  • Aplikácia: Rozprašovacia plechovka

Pros

  • Poskytuje krásny čierny povrch
  • Má neuveriteľnú priľnavosť a vo väčšine prípadov nepotrebuje ani základný náter
  • Možno použiť na vnútorné alebo vonkajšie povrchy
  • Vracia život hladkým alebo zafarbeným plastovým povrchom

Zápory

  • Aby ste dosiahli čo najlepší povrch, nemôžete sa skutočne odchýliť od pokynov – príprava je pri tejto farbe rozhodne kľúčová

konečný verdikt

Ak hľadáte najlepšiu čiernu farbu na plasty, nemusíte hľadať oveľa ďalej ako Rust-Oleum. Ľahko sa nanáša, má rovnomerné pokrytie a nakoniec robí obyčajný plast fantastickým vzhľadom.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia vodotesná farba na plasty: Zinsser

cuprinol záhradné odtiene farba plechovka

Zinsser, ktorý sa pripája k Rust-Oleum ako jednej z dvoch štetcom nanášaných plastových farieb, je vysoko kvalitný vonkajší satén a je naším výberom pre najlepšiu vodotesnú farbu na plasty.

Pri natieraní vonkajších plastových povrchov je zrejmé, že farba musí byť vodotesná. Niektoré farby sú však odolnejšie ako iné a vyžadujú si oveľa menej údržby. Zinsser AllCoat je pevne v tejto kategórii.

Po nanesení sa vytvorí paropriepustný a vodu prepúšťajúci náter, ktorý mu dáva vynikajúcu odolnosť proti dažďu a nepriaznivým poveternostným podmienkam. Vďaka tomu je obzvlášť užitočný pri aplikácii na okná a rámy. Okrem svojej preslávenej odolnosti farba obsahuje užitočný biocíd, ktorý ju chráni pred plesňami, plesňami a hubami.

Čo sa týka praktickosti, spĺňa všetky políčka. Ľahko sa nanáša, má neuveriteľnú priľnavosť, je samotesniaci a po úplnom vytvrdnutí (asi po týždni) poskytuje špičkovú ochranu, vďaka čomu ho nebudete musieť tak často udržiavať.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 12m²/L
  • Suché na dotyk: 30 min
  • Druhý náter: 1 hodina
  • Aplikácia: Štetcom alebo Airless striekaním

Pros

  • Je odolný a nevyžaduje veľkú údržbu
  • Pri správnej aplikácii môže vydržať až 15 rokov
  • Je veľmi rýchlo pretierateľný, čo znamená, že svoj projekt môžete dokončiť v priebehu niekoľkých hodín
  • Chráni pred praskaním, odlupovaním a tvorbou pľuzgierov

Zápory

  • Nie je k dispozícii v širokej škále farieb, aj keď ak chcete ísť z cesty, môžete si ho zafarbiť sami

konečný verdikt

Ak hľadáte najlepšiu vonkajšiu plastovú farbu, vrelo odporúčame Zinsser. S až 15-ročnou ochranou je to o jednu prácu menej, ktorú musíte urobiť až do veľmi vzdialenej budúcnosti!

Skontrolujte cenu na Amazone

Akú farbu použiť na plast?

Pri výbere farby na plast sa zamerajte na výber niečoho, čo má najsilnejšiu priľnavosť. Akrylové farby sú zvyčajne dobrou voľbou, rovnako ako farby na báze oleja alebo vody, ak sa najskôr použijú so základným náterom.

Našťastie existuje veľa výrobcov farieb, ktorí špecifikujú, či je ich farba vhodná na plasty alebo nie, takže by vám malo pomôcť vyhľadávanie dostupných informácií.

aké je číslo boha

Samozrejme, všetky farby uvedené v tejto najlepšej farbe na plastové vodítko fungujú dobre na plastové povrchy.

Ako maľovať plastové povrchy

Maľovanie plastového povrchu nemusí byť príliš náročné. Zatiaľ čo ultra plochý povrch môže spôsobiť určité problémy, ako sú stopy po štetci a nadmerná koncentrácia farby na rohoch a hranách, pomôže vám použitie vhodnej farby a trochu opatrnosť pri spracovaní.

S ohľadom na to uvádzame niekoľko jednoduchých krokov, ktoré vám pomôžu dosiahnuť najlepší výsledok...

Prvý krok: Pripravte povrch

Ak poznáte náš blog, budete vedieť, ako (možno až príliš) pokračujeme v tom, že príprava je všetko. Obávam sa, že pri tejto príležitosti opäť padne prekonaný rekord.

Uistenie sa, že povrch je dôkladne čistý, znamená, že budete nanášať farbu iba na povrch, nie na mastnotu alebo špinu, a to v konečnom dôsledku pomôže farbe k povrchu.

  1. Použite odmasťovač ako cukrové mydlo a zmiešajte ho s trochou teplej vody
  2. Pomocou handričky, ktorá nepúšťa vlákna, začnite povrch energicky drhnúť a uistite sa, že je úplne čistý
  3. Opláchnite mydlo trochou čistej studenej vody
  4. Uistite sa, že sú dvierka úplne suché
  5. Dajte povrchu je svetlo obrúsiť jemným brúsnym papierom - to pomôže novému náteru kľúč k tomu. Ak brúsite staršie povrchy, uistite sa, že počas tohto kroku používate masku proti prachu
  6. Pomocou čistej handričky, ktorá nepúšťa vlákna, utrite prebytočný prach
  7. Ak používate základný náter, teraz je čas ho aplikovať

Druhý krok: Naneste farbu

Pri natieraní plastov odporúčame dva spôsoby – štetcom alebo rozprašovačom/rozprašovačom

Ak používate kefu

Používanie štetca je naša preferovaná metóda, pretože sme to robili vždy. Na rozdiel od dreva tu nie je žiadne zrno, ktoré by sa dalo natrieť, takže maľovanie zo strany na stranu alebo hore a dole v porovnaní s plastom skutočne nerobí rozdiel. Počas prvého náteru si môžete všimnúť niekoľko stôp po štetci v dôsledku kontaktu s povrchom, ale nebojte sa – tieto zmiznú, keď nanesiete druhú vrstvu a dáte povrchu pár týždňov na úplné vytvrdnutie.

Ako vždy, postupujte podľa pokynov na plechovke, pokiaľ ide o čas opätovného nanášania.

Ak používate rozprašovač

Pri maľovaní plastov je použitie spreja pravdepodobne jednoduchšie, najmä ak ste začiatočník. Všetko, čo naozaj musíte urobiť, je:

duchovný význam 911
  • Udržujte plechovku v pohybe konštantnou rýchlosťou
  • Pre dokonalú konzistenciu jemne prekryte každý vzor striekania
  • Opakujte postup pre druhú vrstvu

Jednoduché však?

Stojí za zmienku, že keď používate sprej na maľovanie plastov, mali by ste to vždy robiť vonku, ak je to možné, aby ste sa vyhli akémukoľvek vdýchnutiu výparov.

Zhrnutie

Maľovanie plastov vám dáva príležitosť vziať niečo obyčajné alebo spustené a dať tomu nový život. Zatiaľ čo veľa ľudí sa vyhýba maľovanie ich plastového nábytku alebo dverí kvôli predpokladanej obtiažnosti, je v skutočnosti celkom ľahké dosiahnuť dobrý výsledok aj pre začiatočníka.

Ak máte nejaké staré plastové kusy nábytku, o ktorých uvažujete, že ich vyhodíte do koša – skúste ich namaľovať – možno vás to len príjemne prekvapí.

Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí

Nechcete sa zdobiť? Vždy máte možnosť najať si profesionála, ktorý to urobí za vás. Máme dôveryhodné kontakty po celom Spojenom kráľovstve, ktoré sú pripravené oceniť vašu prácu.

Získajte bezplatné, nezáväzné cenové ponuky vo vašej oblasti a porovnajte ceny pomocou nižšie uvedeného formulára.

  • Porovnajte viac cenových ponúk a ušetrite až 40 %
  • Certifikovaní a preverení maliari a dekoratéri
  • Zadarmo a bez záväzkov
  • Miestni dekoratéri vo vašom okolí


Chcete sa dozvedieť viac o rôznych farbách? Neváhajte sa pozrieť na naše najnovšie najlepšia farba na predné dvere článok!

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: