Najlepší maliarsky valček

Zistite Svoj Počet Anjela

3. januára 2022 16. júna 2021

Aký je najlepší maliarsky valček?



Na podobné otázky v skutočnosti neexistuje odpoveď typu „jedna veľkosť pre všetkých“, pretože existuje veľa premenných, ktoré musíte vziať do úvahy.



Napríklad výber maliarskeho valčeka na nanášanie farby na vnútorné steny bude mať iný výsledok, ako napríklad výber valčeka, ktorý je vhodný na použitie na vaše skrinky.



Vzhľadom na to sme sa rozhodli pridať k výsledku trochu vedy. Skúmali sme 131 profesionálnych maliarov a dekoratérov, aby sme našli najlepšiu celkovú značku a potom sme vybrali konkrétne valce pre konkrétne kategórie. Takže bez ďalších okolkov sa pozrime na výsledky.

Obsah skryť 1 Najlepší maliarsky valček značky dva Najlepší maliarsky valček na emulziu: Hamilton Perfection 12″ so stredným vlasom 3 Najlepší maliarsky valček na steny: Hamilton Perfection 5-dielna súprava valčekov 4 Najlepší maliarsky valček na stropy: ProDec Medium Pile 5 Najlepší maliarsky valček pre hladký povrch: Purdy White Dove 6 Najlepší maliarsky valček na murivo: Purdy Colussus 7 Najlepší plniteľný maliarsky valček: Bommel 8 Sprievodca kupujúcim maliarskeho valčeka 8.1 Valec s krátkym vlasom 8.2 Valec so stredným vlasom 8.3 Long Pile Roller 8.4 A čo rukoväť? 9 Najlepší spôsob, ako vyčistiť maliarsky valček 10 Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí 10.1 Súvisiace príspevky:

Najlepší maliarsky valček značky

1.: Hamilton (52 % hlasov)



2.: Purdy (21 % hlasov)

3.: ProDec (15 % hlasov)

4.: Wooster (11 % hlasov)



Pre nás nie je prekvapením, že v roku 2021 si vyberieme značku Hamilton, pričom mnoho dekoratérov uvádza rad Hamilton Perfection ako jedny z najlepších maliarskych valčekov, aké kedy použili.

Pokiaľ ide o Purdy, ProDec a Wooster, nie je z čoho vyberať, pričom Purdy (možno na základe ich reputácie) prevyšuje ostatné dve z hľadiska celkového počtu hlasov.

Takže teraz máme najobľúbenejšie značky, pozrime sa na niektoré kategórie, ktoré sú konkrétnejšie.

Najlepší maliarsky valček na emulziu: Hamilton Perfection 12″ so stredným vlasom


Zatiaľ čo Hamilton bol zvolený za najlepšiu značku maliarskych valčekov celkovo (a s určitým náskokom), bol to práve ich rad Perfection, ktorý našich profesionálnych dekoratérov skutočne rozčaroval.

Z tohto dôvodu sme zvolili Hamilton Perfection 12″ stredný vlas ako najlepší maliarsky valček najmä na emulzie.

Z našich skúseností s použitím tohto maliarskeho valčeka sme zistili, že je neuveriteľne účinný pri naberaní farby a jej rovnomernom rozotieraní, najmä ak je spárovaný s kvalitnou emulznou farbou. Navyše naberá veľa farby, čo zvyčajne znamená menej návštev starého valčeka.

Najlepšie je použiť na hladké a polohladké povrchy, čo je pravdepodobne to, na čo budete maľovať, ak použijete emulziu.

Pokiaľ ide o čistotu, polovica bitky je už vyhraná, pretože počas aplikácie dochádza k veľmi minimálnym rozstrekom farby. Tepelne viazaná tkanina tiež znamená, že vlákna sa pri praní neodvíjajú, čo môže byť pri čistení lacnejších valcov trochu trápenie. Je tiež skonštruovaný tak, aby vydržal viacnásobné čistenie, a ak sa používa iba na DIY projekty, mal by vám vydržať celý život.

Pros

  • Minimálne striekanie farby počas aplikácie
  • Pri použití s ​​emulziou zanecháva hladký povrch
  • Veľmi jednoduché čistenie
  • Pri starostlivosti o kutila vydrží celý život

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Ak tento valček používate na svojpomocné projekty a nie ako profesionál, je pravdepodobné, že to bude posledný maliarsky valček, ktorý si budete musieť kúpiť na emulziu.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepší maliarsky valček na steny: Hamilton Perfection 5-dielna súprava valčekov

Po zdvojnásobení radu Hamilton Perfection sme vybrali túto šikovnú 5-dielnu súpravu valčekov ako najlepší maliarsky valček na steny. 5-dielna súprava obsahuje 1 krátky, 1 stredný a 1 valček s dlhým vlasom plus pevný rám klietky a valček.

Množstvo rôznych veľkostí valčekov je ideálne pre tých, ktorých steny nemajú jednotnú štruktúru. Napríklad, ak je jedna z vašich stien ultra plochá, odporúča sa použiť valček s krátkym vlasom, pretože nebudete musieť nazbierať toľko farby.

Ak by ste potom mali miestnosť, kde majú vaše steny jemnú textúru, valec so stredným vlasom by bol ideálny. Pri používaní valčeka s dlhým vlasom na stenách by ste museli byť opatrní, pretože by ste mohli veľmi dobre skončiť s efektom „pomarančovej kôry“.

Ako je uvedené vyššie, tieto valčeky efektívne naberajú a držia farbu, čo umožňuje rovnomerné a v konečnom dôsledku svieže nanášanie. Tepelne spájané vlákna tiež zostávajú pohromade, čo zaisťuje, že počas lakovania nedôjde k strate vlákien.

Je samozrejmé, že všetky valčeky sa ľahko čistia a pri dobrej údržbe vám vydržia roky. Drevený rám klietky tiež zaisťuje, že svoje valčeky nestratíte na hrdzu, čo je bežný problém pri kovových valčekoch.

Pros

  • Efektívne zachytáva a nanáša farbu s minimálnou námahou
  • Vytvára steny s hladkým povrchom
  • Skvelé na skrytie nedokonalostí na stenách
  • Jednoduchá údržba a čistenie

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

stále vidím 666 všade

Hamilton je súčasným favoritom medzi profesionálmi, takže ak chcete dokonalý povrch na vnútorných stenách, vyberte si túto sadu.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepší maliarsky valček na stropy: ProDec Medium Pile

Hoci by ste teoreticky mohli jednoducho použiť rad Hamilton Perfection na svoje stropy, mnohí dekoratéri, vrátane mňa, sú veľkými fanúšikmi strednej hromady ProDec pre túto špecifickú prácu.

Keď používate valček na stropy, je samozrejmé, že budete chcieť taký, ktorý absorbuje, a čo je dôležitejšie, aj naďalej drží farbu počas aplikácie. Z tohto dôvodu sa ja a mnoho ďalších profesionálnych dekoratérov rozhodneme pre ProDec maľovanie stropov .

Ďalším dôvodom, prečo by ste si vybrali tento valec pre svoje stropy, je cena. Mnoho domov v Spojenom kráľovstve má polohladké stropy, takže váš valec nevydrží tak dlho, ako keby mal maľovať rovnejšie povrchy. Mať niečo lacné, čo vám nevadí každú chvíľu vymieňať, je veľkou výhodou týchto valčekov a dáva vám možnosť ponechať si svoje najlepšie valčeky na rovnejšie povrchy.

Jedným z problémov, s ktorými sa môžete stretnúť, sú vlákna, ktoré z valca vychádzajú a končia na vašich stropoch. Existuje jednoduchý trik, ako sa tomu vyhnúť, a to navlhčenie valčeka najskôr teplou vodou. Tým by sa mali odstrániť všetky prebytočné vlákna a môžete začať.

Pros

  • Valčeky za skvelú cenu
  • Pracujte dobre na hladkých a polohladkých povrchoch
  • Vhodné na použitie s vodou aj olejovými farbami

Zápory

  • Nadmerné žmolky môžu byť problémom, ak sa s nimi pred natieraním nevyrieši

konečný verdikt

Maliarsky valček ProDec vytvára skvelý, rovnomerný povrch pre vaše stropy a je veľmi lacný.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepší maliarsky valček pre hladký povrch: Purdy White Dove

Niekedy pri maľovaní nezáleží ani tak na jednoduchosti aplikácie a pohodlnosti ako na finálnej úprave. S ohľadom na to, ak hľadáte najlepší maliarsky valček pre hladký povrch, nemusíte hľadať oveľa ďalej ako Purdy's White Dove.

Aj keď nenasáva a neuvoľňuje toľko farby ako valce Hamilton Perfection, niet pochýb o tom, že poskytuje najlepší povrch. Krycie návleky Purdy's sú vyrobené s použitím tkanej tkaniny Dralon, ktorá je vysoko špecializovaná na rovnomerné uvoľňovanie farby. Z tohto dôvodu môžete očakávať najhladší povrch na plochých alebo polohladkých stenách.

Rovnako ako valček ProDec, aj valčeky Purdy White Dove budete musieť dôkladne pripraviť, aby sa počas aplikácie neuvoľnili žiadne vlákna.

Pros

  • Výsledkom je jednotný, hladký povrch
  • Nesie slušné množstvo farby
  • Minimálne kvapkanie a striekanie pri nanášaní farby

Zápory

  • Valčeky White Dove majú problémy s uvoľňovaním vlákien (ale dá sa tomu vyhnúť)

konečný verdikt

Ak je vašou prioritou nájsť valček, ktorý poskytuje najhladší povrch, vyberte si valčeky Purdy's White Dove.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepší maliarsky valček na murivo: Purdy Colussus


Ako uvidíte v našej príručke pre kupujúceho nižšie, pri maľovaní muriva , je nevyhnutné, aby bol váš valček dlhý. To v podstate znamená, že vlákna sú dlhšie ako iné valce a pokrývajú nerovné alebo pórovité povrchy bez chýbajúcich medzier. S ohľadom na to, ak hľadáte najlepší maliarsky valček na murivo, odporúčame vám použiť Purdy Colussus.

Návlek zo 100% polyamidu nasáva obrovské množstvo farby a robí rovnako pôsobivú prácu pri jej uvoľňovaní počas aplikácie. A napriek tomu, že dokážete uniesť toľko farby, zvyčajne nemáte žiadne problémy s kvapkaním alebo striekaním.

Ďalším aspektom, ktorý obchodníci často chvália, je fakt, že valček je v ruke ľahký, aj keď je zaťažený farbou. To znamená, že je oveľa pohodlnejšie používať ho v priebehu dňa a vaše ruky by nemali byť tak unavené, ako keby ste použili ťažší valec.

Pros

  • Je ľahký na držanie, čo znamená, že jeho použitie vyžaduje menšiu silu
  • Návlek naberie veľké množstvo farby a väčšinu z nej uvoľní počas aplikácie
  • Môže vydržať približne 10 000 stôp, čo by bol pre domácich majstrov celý život

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Purdy Colussus je naša a najprofesionálnejšia voľba pre remeselníkov pre najlepší maliarsky valček na murivo.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepší plniteľný maliarsky valček: Bommel

Budem k vám úprimný, nie je veľa, ak vôbec nejaké, plniteľných maliarskych valčekov, ktoré by som pri práci použil. Ale keby som bol donútený, išiel by som s Bommelom.

Ak používate čokoľvek iné ako farbu na vodnej báze, plniteľné valčeky sú v podstate zbytočné, ale ak používate redšiu farbu a MUSÍTE mať plniteľný valček – vyberte si Bommel. Jednou z výhod používania plniteľného valčeka od Bommel je, že nedochádza k žiadnemu odkvapkávaniu, pretože valček absorbuje farbu zvnútra.

Keďže ide o dosť nezvyčajné príslušenstvo, väčšina spoločností si prejde s krehkými materiálmi, ale spravodlivo k Bommelovi, rukoväť je dosť robustná a kapacita farby sa zdá byť vyššia ako u ich konkurentov.

Pros

  • Žiadne kvapky
  • Nie je potrebné používať valček tak často

Zápory

  • drahý
  • Neposkytne vám fantastický koniec

konečný verdikt

Nazvite ma tradicionalistom, ale bežný valec sa týmito nedá nahradiť. Ak ste však zvedaví na vyskúšanie, Bommel vám poskytne ten najlepší zážitok z maľovania.

Skontrolujte cenu na Amazone

Sprievodca kupujúcim maliarskeho valčeka

Ak si stále nie ste istí, ktorý valec je pre vás ten pravý, pozrite si našu rýchlu príručku pre nákupcov.

Valec s krátkym vlasom

Valec s krátkym vlasom v podstate znamená, že vlákna na vašom valci budú krátke. To znamená, že nenaberajú veľa farby, vďaka čomu sú ideálne na použitie na veľmi ploché povrchy, ako sú:

V podstate väčšina druhov drevených výrobkov! Vďaka rovnému povrchu by valce s dlhším vlasom spôsobovali najrôznejšie problémy, ako je bublanie a efekt pomarančovej kôry. Vyhnite sa používaniu valčekov s krátkym vlasom na podkladoch, ktoré sú drsné alebo porézne. Nedostatok farby na valčeku neodvedie veľmi dostatočnú prácu na zakrytie nedokonalostí.

Valec so stredným vlasom

Valec so stredným vlasom znamená, že vlákna vášho valčeka nie sú krátke, ale ani dlhé. Majú tendenciu naberať slušné množstvo farby, pričom najlepšie valčeky absorbujú viac, čo má tendenciu viesť k menšiemu počtu ciest k valčeku.

Valček so stredným vlasom je ideálny pre emulzie, pretože naberie dostatok farby na ľahké zakrytie menších nedokonalostí. Vďaka tomu je valec so stredným vlasom základom pre každého maľovanie stien a stropov .

Long Pile Roller

Valček s dlhým vlasom má dlhé vlákna a naberá najviac farby. Vďaka tomu je ideálny na použitie na poréznych a nerovných podkladoch, ako je murivo. Dlhé vlákna vám umožnia naniesť farbu do akýchkoľvek medzier, čím získate jednotný povrch.

Najlepšie je vyhnúť sa valcovaniu s dlhým vlasom na iných, rovnejších podkladoch, pretože by to mohlo viesť k efektu „pomarančovej kôry“.

A čo rukoväť?

V skutočnosti, aký materiál si vyberiete pre rukoväť, závisí od osobných preferencií. Drevené rukoväte majú tú výhodu, že zabraňujú hrdzi (čo je bežný problém s kovovými rukoväťami). Na druhej strane, kovové rukoväte sa ľahšie čistia.

Najlepší spôsob, ako vyčistiť maliarsky valček

Olejová farba: Najlepší spôsob, ako odstrániť olejovú farbu z valčekov, je použiť lakový benzín a následne poriadne opláchnuť.

Farba na vodnej báze: krása farby na vodnej báze spočíva v tom, že sa dá odstrániť iba trochou mydlovej vody. Odporúčam použiť silnú záhradnú hadicu a nastriekať jednu polovicu valca, vďaka čomu by sa mal točiť veľmi rýchlo.

Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí

Nechcete sa zdobiť? Vždy máte možnosť najať si profesionála, ktorý to urobí za vás. Máme dôveryhodné kontakty po celom Spojenom kráľovstve, ktoré sú pripravené oceniť vašu prácu.

Získajte bezplatné, nezáväzné cenové ponuky vo vašej oblasti a porovnajte ceny pomocou nižšie uvedeného formulára.

  • Porovnajte viac cenových ponúk a ušetrite až 40 %
  • Certifikovaní a preverení maliari a dekoratéri
  • Zadarmo a bez záväzkov
  • Miestni dekoratéri vo vašom okolí


Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: