Najlepšia farba na steny vo Veľkej Británii [2022]

Zistite Svoj Počet Anjela

3. januára 2022 6. mája 2021

Nájdenie tej najlepšej farby na steny môže mať dramatický vplyv na vaše vnútorné aj vonkajšie steny.



Kúsok farby môže oživiť unavenú, zastaranú výzdobu interiéru alebo osviežiť vonkajšie steny, ktoré postupne opotrebovali vplyvy britského počasia.



Ako však viete, ktorá farba je pre vás tá pravá? Vyberte si ten nesprávny a mohli by ste skončiť s niečím, s čím je ťažké dosiahnuť rovnomerné pokrytie, na plechovke zaschne do inej farby a s niečím, čo bude nerovnomerné.



Našťastie sme spojili naše dlhoročné skúsenosti so spätnou väzbou od stoviek zákazníkov, aby sme vytvorili túto príručku, ktorá pokrýva rôzne oblasti vášho interiéru, ako aj vonkajších stien. Čítajte ďalej a zistite, ktoré farby odporúčame.

Obsah skryť 1 Celkovo najlepšia farba na steny: Johnstone's Emulsion dva Najlepšia umývateľná farba na steny: Dulux Easy Care 3 Najlepšia farba na steny spálne: Johnstone's Color Vibe 4 Najlepšia farba na vonkajšie steny: Leyland 5 Najlepšia biela farba na steny: Dulux Pure Brilliant White 6 Najlepšia trblietavá farba na steny: V1rtus 7 Najlepšia metalická farba na steny: Johnstone's Feature Wall Metallic 8 Zhrnutie 9 Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí 9.1 Súvisiace príspevky:

Celkovo najlepšia farba na steny: Johnstone's Emulsion

cuprinol naša najlepšia farba na plot celkovo



Pri kombinovaní ceny, farebných možností, jednoduchosti aplikácie a trvanlivosti je ťažké prehliadnuť matnú emulziu Johnstone’s ako najlepšiu farbu na steny celkovo. Táto emulzia s nízkym zápachom je ideálna na použitie v interiéri a možno ju nanášať na steny a stropy s minimálnymi problémami.

Keďže ide o emulziu, konzistencia farby uľahčuje rovnomerné nanášanie a funguje obzvlášť dobre pri nanášaní pomocou syntetického valčeka so stredným vlasom. Keď používate štetec, dbajte na to, aby ste ho bohato zaťažili farbou a hojne nanášali. To zaistí, že po stuhnutí farby sa vám nebudú vytvárať žiadne záplaty.

Je to tiež nízky zápach, ktorý uľahčuje prácu, ale samozrejme sa uistite, že vaša miestnosť je dobre vetraná pred, počas a po maľovaní.



Aj keď farba zasychá do matného povrchu, je stále veľmi odolná a odolná. Bol špeciálne navrhnutý tak, aby vydržal roky a môžete tiež zotrieť akékoľvek stopy bez obáv z umývania farby. Plne matný povrch je ideálny na zakrytie akýchkoľvek nedokonalostí na povrchu vašich stien.

Jednou z najlepších vlastností matnej emulzie Johnstone je obrovské množstvo farebných možností, z ktorých si môžete vybrať. S približne 40 farbami na sklade od Coffee Cream po Waterfall Blue bude ťažké nájsť niečo, čo sa hodí k vášmu štýlu.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 12m²/L
  • Suchý na dotyk: 1-2 hodiny
  • Druhý náter: 4 – 6 hodín
  • Aplikácia: štetcom alebo syntetickým valčekom so stredným vlasom

Pros

  • Je odolný a dá sa utierať
  • Nízky zápach uľahčuje prácu s farbou
  • Má veľkú škálu farebných možností na výber
  • Poskytuje veľkú hodnotu za peniaze

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Po zvážení všetkých vecí premení emulzná farba Johnstone’s váš interiér bez toho, aby ste museli zaplatiť peniaze.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia umývateľná farba na steny: Dulux Easy Care

cuprinol záhradné odtiene farba plechovka

Oblasti s vysokou premávkou v domácnosti, ako sú kuchyne, chodby, schody a podesty, sú náchylnejšie na škvrny, odtlačky rúk a všeobecné opotrebovanie. Preto je dôležité pri maľovaní týchto plôch použiť niečo, čo je odolné, trvácne a umývateľné. Na tento účel odporúčame Dulux Easy Care.

Dulux Easy Care je umývateľná matná farba, ktorá je vhodná na použitie na akúkoľvek stenu alebo strop v domácnosti, ale je obzvlášť užitočná pre vyššie uvedené oblasti s vysokou premávkou.

Má hustú, krémovú konzistenciu, takže sa ľahko nanáša a veľkorysé pokrytie 13 m²/l zaberie dlhú cestu. Kvalita tejto farby je taká, že môžete ľahko dosiahnuť hladký povrch bez ohľadu na to, či je povrch vašich stien úplne rovný alebo nerovný. Samozrejme, matná emulzia tiež znamená, že všetky nedokonalosti na vašich stenách budú zakryté.

Dulux Easy Care využíva jedinečnú technológiu odpudzovania škvŕn, čo v podstate znamená, že rozliatu tekutinu možno odpudzovať a potom ľahko zmyť bez poškodenia farby. Je 20x tvrdšia ako štandardná emulzia, takže by vám mala vydržať roky.

Dulux Easy Care sa dodáva v rôznych chladných neutrálnych farbách, ako sú Chic Shadow, Natural Slate a Pebble Shore, a je ideálny pre tých, ktorí hľadajú moderný, uvoľnený štýl interiéru.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 13m²/L
  • Suchý na dotyk: 2 hodiny
  • Druhý náter: 4 hodiny
  • Aplikácia: štetcom alebo valčekom

Pros

  • Je 20x tvrdšia ako štandardné matné emulzie
  • Schne už za 4 hodiny
  • Dodáva sa v rôznych atraktívnych chladných neutrálnych farbách
  • Je umývateľný a odpudzuje škvrny

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Podľa nášho názoru je to najlepšia farba na chodby, schody a podesty a dodá vášmu domovu atraktívny, moderný nádych.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia farba na steny spálne: Johnstone's Color Vibe

Na hodinách vždy vidím 1234

Naše spálne sú naším osobným priestorom a jedným z najjednoduchších spôsobov, ako urobiť ten váš jedinečný, je vymaľovať ho. Náš výber pre najlepšiu farbu na steny spálne je Johnstone's Color Vibe.

Táto matná emulzia sa dodáva v rôznych jedinečných farbách a je ideálna na to, aby do vašej spálne vniesla trochu osobitosti. Ak sa naozaj chcete vyjadriť, táto farba je rovnako účinná, ak ju použijete aj na maľovanie prvkov vo vašej obývačke.

Konzistencia farby je skvelá a umožňuje hladkú aplikáciu. Jedna vec, ktorú treba poznamenať, je, že pomerne rýchlo schne, takže pri aplikácii sa budete chcieť trochu ponáhľať, aby ste sa uistili, že získate rovnomerné pokrytie. Johnstone's Color Vibe má takmer žiadny zápach, čo je priateľská vlastnosť, ale samozrejme sa uistite, že je vaša miestnosť dobre vetraná, aby ste boli v bezpečí.

Po úplnom vytvrdnutí je farba odolná a utierateľná. To znamená, že rozliatie alebo škvrny možno zotrieť bez toho, aby ste sa museli obávať poškodenia laku. Matný povrch vytvára bohatý, nereflexný povrch, ktorý je schopný zamaskovať akúkoľvek nedokonalosť na vašich stenách.

Prejdeme k výberu farieb a to by mohla byť najlepšia vlastnosť tohto náteru. V ponuke 12 žiarivých a jedinečných možností, ako je Strawberry Daiquiri, Cobalt Dream a Fiery Sunset, máte naozaj z čoho vyberať.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 13m²/L
  • Suchý na dotyk: 1 – 2 hodiny
  • Druhý náter: 4 hodiny
  • Aplikácia: štetcom alebo valčekom

Pros

  • Má veľmi jedinečný výber farieb
  • Rýchle schnutie znamená, že nebudete čakať celý deň, kým farba zaschne
  • Nemá takmer žiadny zápach
  • Vytvára utierateľný a odolný povrch

Zápory

  • Bude potrebné rýchlo, aby ste dosiahli čo najlepší výsledok

konečný verdikt

Johnstone's Color Vibe má na výber množstvo jedinečných a bohatých farieb a je skvelý na to, aby vašej spálni dodal nádych osobnosti.

10 ^ -10

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia farba na vonkajšie steny: Leyland

Pri výbere toho najlepšieho farba na vonkajšie steny musíte si vybrať niečo, čo je odolné, nešúpe sa a povedzme si na rovinu, vyzerá veľkolepo. S ohľadom na to sme si vybrali Leyland's smooth náter na murivo .

Táto farba na murivo je ideálna na vonkajšie steny, ale ak vám zostane trochu, ako zákazníci často robia, môžete ju použiť na iné murované povrchy, ako sú parapety. Celkovo môže byť aplikovaný na povrchy vrátane muriva, hrubej omietky, štrku, betónu a omietky.

Je to vzorec na vodnej báze, ale je jedným z najhustejších na trhu. To je ideálne pre porézne povrchy, ako je murivo, pretože zaisťuje, že nezostanú žiadne vynechané miesta. Takáto je jeho hrúbka, je veľmi možné, že vám bude stačiť jeden náter a farbu je možné naniesť na holé murivo alebo na predtým natretý povrch bez zníženia kvality.

Ak sa vám zdá príliš hrubý, takže sa ťažko nanáša, dá sa ľahko riediť, ale majte na pamäti, že ak je to tak, budete pravdepodobne potrebovať viac vrstiev.

Pokiaľ ide o trvanlivosť, Leylandova farba na murivo by vám mala vydržať dobrých 10 rokov, kým bude potrebná obnova. Bol špeciálne navrhnutý tak, aby poskytoval ochranu pred všetkým počasím (čo je ideálne pre ľudí žijúcich v Spojenom kráľovstve) a má tiež vlastnosti odolné voči plesniam, aby zabránil farbeniu farby.

Farby zahŕňajú čokoľvek od cmaru po čiernu, pričom tieto 2 sú len pár z výberu 13 rôznych farieb. Susedia budú určite žiarliť!

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 10m²/L
  • Suchý na dotyk: 1 – 2 hodiny
  • Druhý náter: 4 – 6 hodín
  • Aplikácia: štetcom alebo valčekom

Pros

  • Je odolný a vydrží britské počasie
  • Hrubé zloženie zaisťuje, že žiadne medzery nezostanú nenatreté
  • Veľmi rýchlo schne, keďže je na vodnej báze
  • Veľký výber moderných farieb na výber

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Leylandova farba na murivo je najlepšou farbou na vonkajšie steny vďaka svojej odolnosti, odolnosti voči všetkým poveternostným vplyvom a bohatému výberu rôznych farieb.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia biela farba na steny: Dulux Pure Brilliant White

cuprinol záhradné odtiene farba plechovka

Dulux je lídrom v odvetví v Spojenom kráľovstve a ich emulzia Pure Brilliant White je dobrým príkladom toho, prečo si vzali korunu (prepáčte, Crown).

Táto emulzia s jednoduchou aplikáciou poskytuje čistý biely výsledok bez nepravidelnosti a je určená na steny a stropy. Povrchová úprava je niekde v rozsahu plocho-matných, čo znamená, že táto emulzia je ideálna na zakrytie akýchkoľvek nedokonalostí na stenách alebo stropoch a zároveň vám poskytne moderný vzhľad.

Zatiaľ čo väčšina bielych emulzií sotva zožltne, technológia Chromalock od Dulux je absolútne istá. Po zaschnutí emulzie a úplnom spojení farebných pigmentov vytvára Chromalock neviditeľnú bariéru na ochranu farby pred opotrebovaním. To je obzvlášť užitočné pre emulzie s nižším leskom, pretože zvyčajne by boli menej odolné.

Aby ste dosiahli dokonalý povrch, po ktorom túžite, odporúčame použiť dve vrstvy. Emulzia Pure Brilliant White je rýchloschnúca, takže druhá vrstva by mala byť pripravená na aplikáciu už po 4 hodinách.

Táto emulzia je na vodnej báze, a preto má nízky obsah VOC, vďaka čomu je ideálna na aplikáciu na vnútorné povrchy, ako je spálňa alebo obývačka steny a stropy. Vďaka vodnej báze je našťastie aj čistenie oveľa jednoduchšie – farbu je možné zo štetcov a valčekov umyť mydlovou vodou.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 13m²/L
  • Suchý na dotyk: 1 – 2 hodiny
  • Druhý náter: 2 – 4 hodiny
  • Aplikácia: štetcom alebo valčekom

Pros

  • Poskytuje hladký, moderný povrch bez nepravidelnosti
  • Technológia Chromalock zaisťuje, že biela farba nevybledne ani nezožltne
  • Druhý náter je možné aplikovať už po 4 hodinách
  • Nízky obsah VOC umožňuje bezpečné použitie v interiéri
  • Ľahko sa potom čistí iba vodou

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Pokiaľ ide o najlepšie biele farby na steny, táto je na prvom mieste. Rozhodne nás neprekvapilo, že spotrebitelia ho ohodnotili 9,6/10 z viac ako 30 000 recenzií.

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia trblietavá farba na steny: V1rtus

cuprinol záhradné odtiene farba plechovka

Pri hľadaní najlepších trblietavých farieb na steny pravdepodobne narazíte na rôzne značky, ktoré sú neetablované a úprimne povedané, nemajú kvalitu niektorých renomovaných značiek farieb. Z tohto dôvodu vám odporúčame použiť do farby trblietky namiesto nákupu farby, ktorá už trblietky obsahuje.

v1rtus sú naším výberom a keď sme to sami otestovali, boli sme skutočne ohromení výsledkami. Po zmiešaní s emulznou farbou Johnstone’s (v1rtus tvrdí, že bude fungovať s AKEJKOĽVEK emulziou) sme dokázali dosiahnuť atraktívny trblietavý efekt.

Aj keď by som ho pravdepodobne nepoužil vo svojom vlastnom dome, bol by skvelý najmä v detských izbách (je certifikovaný podľa bezpečnostných noriem EN71 a ASTMD-4236 ako netoxický).

Glitre sú k dispozícii v rôznych farbách vrátane striebornej, levanduľovej a smaragdovo zelenej. Toto sú len 3 farby z celkového počtu 25, takže je tu veľa priestoru na kreativitu.

Pros

  • Certifikované ako netoxické a bezpečné pre použitie v detských izbách
  • Je odolný voči vyblednutiu, čo znamená, že v priebehu času nevytečie žiadnu farbu
  • Jednoduché použitie – trblietky jednoducho nasypte do plechovky od farby
  • Vylepšené kryštály odrážajúce svetlo uľahčujú dosiahnutie lesklého povrchu
  • Je 100% vegánsky a bez testovania na zvieratách

Zápory

  • To je pravdepodobne samozrejmé, ale musíte sa uistiť, že trblietky umiestnite priamo do farby, inak bude čistenie nočnou morou.

konečný verdikt

Táto trblietavá prísada premení prvotriedne matné emulzie na iskrivý povrch, takže ak chcete dosiahnuť tento efekt, stojí za to vyskúšať.

čo znamená 911 duchovne

Skontrolujte cenu na Amazone

Najlepšia metalická farba na steny: Johnstone's Feature Wall Metallic

cuprinol záhradné odtiene farba plechovka

Hľadanie tej najlepšej metalickej farby na steny zahŕňa hľadanie niečoho, čo po zaschnutí nielenže dáva skvelý kovový efekt, ale je aj sofistikované. Často nájdete niektoré z lacnejších metalických farieb, ktoré vyzerajú, pre nedostatok lepšej terminológie, nevkusné. Našťastie sa tomu Johnstone’s Feature Wall Metallic emulzia vyhýba.

Ako naznačuje plechovka, táto farba je vhodnejšia na použitie na jedinečnej stene a nie na celú miestnosť a bude obzvlášť užitočná pre tých, ktorí chcú vytvoriť ohromujúcu stenu.

Konzistencia farby je ideálna pre jednoduché použitie a pokrytie 15 m²/L je asi také dobré, ako keď príde na emulziu. Čo sa týka tohto náteru, má to naozaj veľa a po niekoľkých vrstvách by vám v plechovke malo ešte veľa zostať.

Jedna vec, ktorú treba mať na pamäti, je, že pri miešaní farby pred použitím musíte byť VEĽMI dôkladní. Farba obsahuje kovové častice, takže pred lakovaním sa musíte uistiť, že sú všetky správne premiešané. Ak tak neurobíte, môže to znamenať, že kovový efekt nie je jednotný.

Podrobnosti o farbe
  • Výdatnosť: 15m²/L
  • Suchý na dotyk: 1-2 hodiny
  • Druhý náter: 4 hodiny
  • Aplikácia: Valček s jemným vlasom

Pros

  • Na výber má množstvo sofistikovaných metalických farieb
  • Ideálne na použitie ako funkčná stena
  • Jednotný kovový efekt sa ľahko dosiahne po dôkladnom premiešaní farby

Zápory

  • Ak natierate kontrastnou farbou, budete musieť použiť inú emulziu, ktorá má podobnú farbu ako vaša metalická farba.

konečný verdikt

Farba s kovovým efektom je jedinečný spôsob, ako dodať vášmu obývačke alebo spálni šmrnc a metalická farba Johnstone's je tou najlepšou voľbou.

Skontrolujte cenu na Amazone

Zhrnutie

Výber najlepšej farby na steny, či už interiérové ​​alebo exteriérové, je dôležitou voľbou, pokiaľ ide o rekonštrukciu vášho domova a maľovanie vašich stien . Pomýlite sa a môžete skončiť s niečím, čo je nerovnomerné alebo jednoducho nevhodné pre danú prácu (videli sme, že niektorí ľudia si vybrali lesk!)

Našťastie, ak sa budete držať vyššie uvedeného návodu, pravdepodobne dostanete niečo, čo je odolné a vďaka čomu bude váš domov vyzerať a cítiť sa v ňom oveľa príjemnejšie. Samozrejme, je ťažké vybrať dokonalú farbu na akúkoľvek prácu, ale je pravdepodobné, že Budem spokojný s vašou voľbou. Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa niektorých farieb v našom zozname, neváhajte nás kontaktovať a my vás radi nasmerujeme správnym smerom.

Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí

Nechcete sa zdobiť? Vždy máte možnosť najať si profesionála, ktorý to urobí za vás. Máme dôveryhodné kontakty po celom Spojenom kráľovstve, ktoré sú pripravené oceniť vašu prácu.

Získajte bezplatné, nezáväzné cenové ponuky vo vašej oblasti a porovnajte ceny pomocou nižšie uvedeného formulára.

  • Porovnajte viac cenových ponúk a ušetrite až 40 %
  • Certifikovaní a preverení maliari a dekoratéri
  • Zadarmo a bez záväzkov
  • Miestni dekoratéri vo vašom okolí


Chcete sa dozvedieť viac o rôznych farbách? Neváhajte sa pozrieť na naše najnovšie najlepšia farba na kuchynské skrinky článok!

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: