Najlepšia farba soklových dosiek v Spojenom kráľovstve [2022]

Zistite Svoj Počet Anjela

3. januára 2022 1. júla 2021

Aká je najlepšia farba soklovej lišty vo Veľkej Británii?



Je to otázka, ktorú si pravidelne kladú naši klienti, a pravdivá odpoveď je: záleží na tom, koho sa pýtate. Vieme, že to nie je najuspokojivejšia odpoveď na svete, a preto sme sa rozhodli urobiť prieskum u 140 našich kolegov profesionálnych dekoratérov, aby sme zistili, ktoré z nich preferujú, a zoradili sme ich na základe popularity.



Poznámka: špecifikovali sme, že farba na soklovú lištu bude určená na svojpomocné účely, a preto sme do výsledkov zahrnuli aj cenovo dostupnú obchodnú farbu a maloobchodnú farbu.



Tu je to, čo sme našli.

Rýchly pohľad:



1.: Johnstone's Aqua Satinwood (30 % hlasov)

333 význam anjelského čísla

2.: Ultra tvrdá farba Ronseal (25 % hlasov)

3.: Dulux Diamond Satinwood (15 % hlasov)



4.: Akrylová škrupina od Johnstone's (12 % hlasov)

5.: Crown Fast Flow (10 % hlasov)

Obsah skryť 1 1. Johnstone’s Satinwood (celkovo najlepšia farba na lišty) dva 2. Ronseal Ultra Tough 3 3. Dulux Diamond Satinwood 4 4. Johnstone’s Acrylic Eggshell 5 5. Crown Fast Flow 6 Ďalšie farby na získanie hlasov 6.1 Drevo a kov Leyland 6.2 Rýchloschnúci lesk Dulux 7 Vaječná škrupina alebo saténové drevo na soklové lišty? 8 Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí 8.1 Súvisiace príspevky:

1. Johnstone’s Satinwood (celkovo najlepšia farba na lišty)

Náš prieskum najlepších farieb na saténové drevo na vodnej báze vyhrala spoločnosť Johnstone's Aqua Satin, takže nie je prekvapením, že naši profesionálni dekoratéri opäť zvolili túto farbu za najlepšiu farbu na soklové lišty. Osobne používam túto farbu posledné 2 roky a nepoužil by som nič iné, pokiaľ ide o interiérové ​​drevo.

Johnson’s Aqua Satin je vhodný na použitie na akékoľvek interiérové/exteriérové ​​drevo a kovy, vďaka čomu je neuveriteľne užitočným všestranným. Takže akonáhle dokončíte maľovanie soklových líšt, môžete zvyšky použiť na natretie čohokoľvek od vonkajších okenných rámov po vnútorné dvere.

Aplikácia tejto farby je veľmi jednoduchá a môžete očakávať, že získate profesionálny povrch, ak sa použije v spojení s farbou Aqua podsada aj keď zodpovedajúca základná vrstva nie je nevyhnutne potrebná v závislosti od stavu vašich soklových dosiek.

Satén na vodnej báze je taký pohodlný, že ho môžete nanášať buď štetcom alebo valčekom, aj keď pre presné účely by sme naše soklové lišty vždy natierali iba štetcom.

Pokiaľ ide o odolnosť, je veľmi odolný a časom sa stáva tvrdším, keď sa vytvrdzuje. Je to dobrý nápad vyhnúť sa kontaktu s ním po dobu niekoľkých týždňov, aby mohol úplne vytvrdnúť a potom bude odolný voči bombe.

V maliarskej a dekoratérskej profesii sa všeobecne uznáva, že profesionáli by na maľovanie svojich podlahových líšt použili buď Johnstone's Aqua Satin alebo Benjamin Moore's Scuff-X (ktorý je oveľa drahší).

Podľa môjho skromného názoru by som povedal, že je veľmi málo na rozlíšenie medzi týmito dvoma a pri zvažovaní cenového rozdielu by som bez váhania zvolil Johnstone's Aqua za najlepšiu farbu soklových dosiek.

Pros

  • Je odolný a dá sa čistiť
  • Jedna z najrýchlejšie schnúcich farieb na soklové lišty na trhu
  • Najlepšia farba soklovej lišty s nízkym zápachom
  • Časom nežltne
  • Vhodné na použitie do akéhokoľvek interiéru resp vonkajšie dreviny a kovy

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Johnstone's Aqua Satinwood je profesionálna štandardná farba na soklové lišty, ale vďaka svojej lacnej cene je ľahko dostupná pre jednorázových domácich majstrov.

Skontrolujte cenu na Amazone

2. Ronseal Ultra Tough

Na druhom mieste a pravdepodobne najlepšou maloobchodnou farbou na soklové lišty je farba Ronseal Ultra Tough a konkrétnejšie odroda Stays White.

Táto konkrétna farba je k dispozícii v 750 ml plechovke a mali by ste jej mať dostatok na pokrytie soklových líšt v 2 vrstvách, ale ak vám náhodou ostanú nejaké zvyšky, môžete ju použiť aj na podklady, ako sú rámy dverí alebo okien.

Vďaka jeho solídnemu pokrytiu a vlastnostiam, ako je základný aj vrchný náter, je ľahké pochopiť, prečo naši profesionálni dekoratéri silne hlasovali za túto farbu. Pridajte k tomu fakt, že sa veľmi ľahko nanáša s minimálnym nábehom a stekaním, a získate farbu, ktorá má nielen skvelú hodnotu za peniaze, ale tiež konkurenciu s farbami.

Aj keď Ronseal hovorí, že táto farba funguje dobre na holom dreve, nemá takú formuláciu, aby zakryla akékoľvek uzly pred krvácaním. Ak máte na soklových lištách uzly, bolo by dobré použiť a uzlovacie riešenie najprv pred lakovaním.

Čo sa týka odolnosti, z tohto náteru by ste mali dostať mnoho rokov života. Bol špeciálne vyvinutý tak, aby si poradil s každodennými nárazmi a nárazmi a zároveň bol odolný voči chemikáliám a oderu.

Čo sa týka estetiky farby, povaha formulácie na vodnej báze znamená, že na rozdiel od olejovej farby vám nehrozí žiadne zožltnutie po dobu najmenej 10 rokov. Po úplnom zaschnutí tiež vytvára atraktívny stredný lesk saténového dreva.

Pros

  • Vhodné na použitie na holé alebo opotrebované soklové lišty
  • Pôsobí ako základný a vrchný náter v jednom
  • Receptúra ​​na vodnej báze nezanecháva žiadny zápach
  • Vydrží biele minimálne 10 rokov
  • Jednoduchá aplikácia s minimálnym odkvapkávaním

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Celkovo ide o vysoko kvalitnú maloobchodnú farbu, ktorá konkuruje najlepším obchodným farbám.

Skontrolujte cenu na Amazone

3. Dulux Diamond Satinwood

Ak hľadáte farbu Dulux na soklové lišty, budete chcieť niečo, čo je odolné, ľahko sa čistí a ešte lepšie odolné voči škvrnám. V tomto okamihu by sme zvolili Dulux Diamond Satinwood a konkrétnejšie možnosť Pure Brilliant White.

Dulux Diamond Satinwood je vhodný na aplikáciu na rôzne povrchy vrátane dreva, MDF a dokonca aj kovov. Vďaka tomu je ideálnou voľbou pre soklové lišty, zatiaľ čo zvyšky môžu zakryť čokoľvek kuchynské skrinky do rámov dverí.

Vzorec na vodnej báze si zachováva podobnú konzistenciu ako olejové farby Dulux a je pekný a hustý. Vďaka tomu je aplikácia hračkou – najmä ak budete používať kvalitnú syntetickú kefu.

Schopnosť rozmetania je výnimočná a pokryje približne 12 m²/l. Keďže je farba na vodnej báze, schnutie trvá len niekoľko hodín a my odporúčame čas pre pretieranie približne 2 – 4 hodiny.

Pokročilé zloženie zaisťuje, že hotový výrobok je chránený pred škrabancami, stopami, odieraním a mastnotou. To znamená, že čistenie soklových líšt bude nielen jednoduché, ale zabráni aj poškodeniu počas procesu čistenia.

Farba je samozrejme biela, ale tu je dôležité poznamenať, že na rozdiel od farieb na báze rozpúšťadiel táto časom nežltne.

Pros

  • Pevný, odolný a mal by vám vydržať roky
  • Vhodné pre miesta s vysokou premávkou bez rizika poškriabania alebo odrenín
  • Odolný voči škvrnám a mastnote
  • Pokročilá technológia na vodnej báze, ktorá nezanecháva žiadny zápach
  • Rýchle schnutie znamená, že prácu dokončíte rýchlejšie

Zápory

  • Pre priemerného kutila je to drahé

konečný verdikt

Ideálne pre tých, ktorí hľadajú farbu Dulux, ktorá je vhodná na soklové lišty – ak si to môžete dovoliť.

Skontrolujte cenu na Amazone

4. Johnstone’s Acrylic Eggshell


V prípade, že ste si nevšimli, profesionálni maliari nie sú práve nadšení z použitia farieb na škrupiny na soklové lišty. V skutočnosti jediná farba na škrupiny, ktorá sa dostala do top 5, je Johnstone’s Acrylic Eggshell. Pozrime sa hlbšie na to, prečo sa táto farba dokázala umiestniť tak vysoko, napriek tomu, že je to škrupina.

Po prvé, použitie farby vaječných škrupín na interiéry jednoducho vyzerá o niečo krajšie ako saténové drevo. Vaječná škrupina s nižším leskom ako saténové drevo oveľa lepšie skrýva akékoľvek nedokonalosti na podklade a vyzerá oveľa modernejšie.

Po druhé, Johnstone's Durable Eggshell, ako naznačuje jej názov, je skutočne veľmi odolný. Odolné a odolné zloženie dosiahlo triedu čistenia 1. To v podstate znamená, že farba vydrží drhnutie na úrovni, ktorá je odolná voči opotrebovaniu a súčasne chráni vaše soklové lišty pred akýmkoľvek štrukturálnym poškodením na nízkej úrovni.

Je tiež zaujímavé poznamenať, že farba je odolná voči kondenzácii. Je to pravdepodobne preto, že má tepelné vlastnosti, ktoré odrádzajú kvapky studenej vody od usadzovania na povrchu. To samo o sebe robí túto farbu jednou z najlepších na použitie na soklové lišty v miestnostiach, ako sú kuchyne alebo kúpeľne.

Pros

  • Bez poškodenia vydrží drhnutie
  • Rýchle schnutie vám pomôže dokončiť prácu rýchlejšie
  • Ekologické s minimálnymi VOC a zápachom
  • Ideálne pre kúpeľne alebo kuchyne s vysokou vlhkosťou

Zápory

  • Dodáva sa len v 2,5 l alebo 5 l plechovkách

konečný verdikt

Johnstone's Eggshell sa oplatí kúpiť, ale keďže je k dispozícii iba vo väčších plechovkách, odporúčame vám ho kúpiť, ak máte aj iné projekty na spracovanie dreva.

Skontrolujte cenu na Amazone

5. Crown Fast Flow

Mnoho profesionálov v tomto odvetví používa Crown Fast Flow na rôzne projekty. Naozaj sa nám používanie tejto farby tak páči, že sme ju nedávno použili na natretie všetkých soklových líšt v celej budove študentského ubytovania.

Jedna z najpôsobivejších vlastností tohto farba je celkom očividná skutočnosť, že je neuveriteľne biela . Zatiaľ čo amatéri môžu byť bez slov, keď im poviete, že niektoré farby môžu byť bielejšie ako iné, v skutočnosti existuje široká škála rôznych odtieňov bielej, ktoré môžete získať.

Crown Fast Flow je farba na vodnej báze a bola špeciálne vyvinutá na použitie na interiérové ​​drevo, takže zatiaľ čo soklové lišty sú samozrejmým použitím tejto farby, veci ako dvere a zábradlia by bolo úplne v poriadku natrieť ňou tiež. Aj keď má špičkovú odolnosť, neodporúčame vám použiť vaše zvyšky na vonkajšie povrchy.

Crown’s rýchloschnúci satén je z nejakého dôvodu označený ako „rýchlo schnúci“ – farba je suchá na dotyk už za hodinu. Keďže schne tak rýchlo, musíte byť trochu opatrný, pokiaľ ide o rýchlosť nanášania, a budete ho musieť urobiť hneď na prvý pokus.

Prechod späť po farbe napríklad štetcom môže zanechať nejaké nevzhľadné stopy po štetci. Po úplnom vytvrdnutí, čo bude trvať deň alebo dva, môžete očakávať, že bude odolný a odolný voči škrabancom a škvrnám.

Pros

  • Super rýchle schnutie znamená, že môžete natrieť soklové lišty v priebehu niekoľkých hodín
  • Štandardná životnosť znamená, že vydrží roky
  • Odolný voči škrabancom a škvrnám
  • Veľmi jednoduchá aplikácia

Zápory

  • Pri použití tejto farby musíte pracovať rýchlo a presne, aby ste nezanechali stopy po štetci

konečný verdikt

Táto farba je snom, s ktorým sa dá pracovať, ak viete, čo robíte. Ak ste neskúsený maliar, možno budete chcieť kúpiť niečo iné.

Skontrolujte cenu na Amazone

Ďalšie farby na získanie hlasov

Pre všetkých matematikov s orlími očami, ktorí si všimli, že súčet hlasov nedosahuje 100 %, sa pravdepodobne pýtate, ktoré ďalšie farby získali hlasy. Aj keď tieto farby získali len niekoľko hlasov, možno by stáli za to, aby ste si ich pozreli.

Drevo a kov Leyland

Drevo a kov Leyland je dobrá voľba rozpočtu, ktorá je pevná, odolná a čo je najdôležitejšie, super lacná za to, čo dostanete. Táto farba ľahko pokryje vaše soklové lišty za polovičnú cenu v porovnaní s niektorými inými farbami na tento zoznam.

Rýchloschnúci lesk Dulux

Rýchloschnúci lesk Dulux je jednou z lepších maloobchodných farieb a trochu sa líši od niektorých obľúbenejších farieb na soklové lišty. Lesk poskytuje vysoký lesk, ktorý môže vyzerať skvele v kontraste s matnou stenou a samozrejme, keďže lesk je taký odolný, že by vám mal vydržať aj niekoľko rokov.

Vaječná škrupina alebo saténové drevo na soklové lišty?

Mali by ste použiť škrupinu alebo saténové drevo na soklové lišty? Ak by ste sa spýtali akéhokoľvek profesionálneho dekoratéra, odpoveď by bola pravdepodobne saténové drevo. Satinwood robí lepšiu prácu pri ochrane vašich podlahových líšt pred nárazmi a nárazmi a zvyčajne vydrží dlhšie ako škrupina.

To však neznamená, že by ste nemali ísť na vaječné škrupiny. Vaječná škrupina má ďalšiu výhodu v tom, že vaše soklové lišty vyzerajú krajšie, najmä ak je podklad opotrebovaný alebo má nejaké povrchové nedokonalosti.

S ohľadom na to, ak sa chystáte na škrupinu, je pravdepodobné, že typické maloobchodné farby nebudú na úrovni.

Vašou najlepšou možnosťou by bolo zvoliť si obchodnú farbu, ktorá je špeciálne navrhnutá tak, aby bola oveľa silnejšia ako maloobchodné farby, ale samozrejme, že je spojená s dodatočnými nákladmi.

Takže škrupina alebo saténové drevo? Moja rada by bola držať sa saténového dreva.

Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí

Nechcete sa zdobiť? Vždy máte možnosť najať si profesionála, ktorý to urobí za vás. Máme dôveryhodné kontakty po celom Spojenom kráľovstve, ktoré sú pripravené oceniť vašu prácu.

Získajte bezplatné, nezáväzné cenové ponuky vo vašej oblasti a porovnajte ceny pomocou nižšie uvedeného formulára.

  • Porovnajte viac cenových ponúk a ušetrite až 40 %
  • Certifikovaní a preverení maliari a dekoratéri
  • Zadarmo a bez záväzkov
  • Miestni dekoratéri vo vašom okolí


Chcete sa dozvedieť viac o rôznych farbách? Neváhajte sa pozrieť na naše najnovšie najlepšia lesklá farba článok!

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: