Najlepšia umývateľná matná farba

Zistite Svoj Počet Anjela

3. januára 2022 13. júna 2021

Aká je najlepšia umývateľná matná farba?



Takéto otázky môžu byť subjektívne. Záleží predsa na tom, na ktorú kvalitu kladiete väčší dôraz. Niektorí si môžu myslieť, že najlepšia je tá, ktorá je najodolnejšia, zatiaľ čo iní by si mohli myslieť, že najlepšia je farba, ktorá sa MÔŽE umývať, ale v konečnom dôsledku by mala v prvom rade dobre vyzerať.



S toľkými názormi sme sa rozhodli pridať do debaty trochu základnej vedy. Samozrejme, hovoríme o tom, že vezmeme 136 profesionálnych maliarov a dekoratérov, opýtame sa ich, ktorá umývateľná matná farba je najlepšia, a zrátame výsledky. OK, je to VEĽMI základná veda, ale určite je účinná!



S výsledkami sme uviedli 5 najlepších spolu s ich podielom na hlasovaní a pridali sme naše názory a myšlienky na základe vlastných skúseností s týmito farbami.

Keď už bolo povedané, poďme sa pozrieť na to, pre ktorý náter sa profesionáli rozhodli.



Obsah skryť 1 Rýchly pohľad dva 1. Johnstone’s Acrylic Durable Matt 3 2. Crown Clean Extreme (19 % hlasov) 4 3. Dulux Diamond (15 % hlasov) 5 4. Tikkurila 5 (10 % hlasov) 6 5. Tikkurila 3 (8 % hlasov) 7 Najlepšia umývateľná matná farba Čestné uznania 7.1 Armstead Durable (Mike Lucas) 7.2 Macpherson's Acrylic Matt (Joe Hessey) 7.3 Leyland odolný Matt (Joe Sexton) 8 Aký je rozdiel medzi najlepšou umývateľnou matnou farbou a bežnou matnou farbou? 9 Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí 9.1 Súvisiace príspevky:

Rýchly pohľad

1.: Johnstone’s Acrylic Durable Matt (35 % hlasov)

2.: Crown Clean Extreme (19 % hlasov)

3.: Dulux Diamond (16 % hlasov)



4.: Tikkurila Optiva 5 (10 % hlasov)

anjelské číslo 1010 láska

5.: Tikkurila Optiva 3 (8 % hlasov)

1. Johnstone’s Acrylic Durable Matt


S 35 % podielom hlasov od 136 účastníkov nášho prieskumu je Johnstone’s Acrylic Durable Matt jasným víťazom a získal takmer dvakrát toľko hlasov ako 2. miesto. Úprimne povedané, toto nás vôbec neprekvapuje.

Za posledných niekoľko rokov sme videli, ako čoraz viac profesionálnych maliarov prijíma nové produkty Johnstone, pričom Aqua Guard (saténové drevo) je ďalším obľúbeným medzi obchodníkmi. Takže o čom je ten rozruch?

Odolný matný náter Johnstone je takmer vysnívaný náter každého profesionálneho maliara. Ide do interiéru steny a stropy ako sen, čo znamená, že sa nemusíte obávať žiadnych nerovností alebo stôp od štetca. Je to tiež veľmi slabý zápach, čo je mimoriadna výhoda, najmä ak celý deň pracujete s farbou.

Je to tiež neuveriteľne všestranný náter. Je vhodný na použitie kdekoľvek v domácnosti a vďaka svojej pozoruhodnej trvanlivosti znesie mnohé umývania, ako aj environmentálne nároky kuchýň a kúpeľní.

Pros

  • Umývateľný bez obáv z poškodenia laku
  • Veľmi nízky zápach
  • Odolný voči kondenzácii
  • Odolný voči žltnutiu

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Johnstone's Acrylic Matt je vyskúšaný a testovaný odborníkmi a dostáva skvelé recenzie. Z tohto dôvodu veríme, že je to najlepšie umývateľná matná farba.

Skontrolujte cenu na Amazone

2. Crown Clean Extreme (19 % hlasov)


Na druhom mieste je čistiteľný matný náter Crown Clean Extreme, ktorý podľa odhadov vydrží až 10 000 drhnutí. Pokiaľ ide o trvanlivosť, nie je to oveľa lepšie.

Jednou z najlepších vlastností tejto farby podľa nášho názoru je jej hrúbka, ktorá jej zase dáva fantastickú kryciu schopnosť. Keď poviem, že jedna vrstva svetlej farby dokáže takmer úplne prekryť tmavú farbu, nežartujem. 2 vrstvy a je po hre. To je značná výhoda oproti maloobchodným farbám, ako je Dulux's Easycare, ktoré môžu v závislosti od predchádzajúcej farby steny naniesť 3 alebo 4 vrstvy.

Prečo sa teda profesionálni maliari rozhodnú pre obchodnú farbu, akou je Crown Clean Extreme, namiesto „umývateľných“ maloobchodných farieb? Vďaka dlhej životnosti a dlhšej estetike farby počas dlhšieho obdobia znížite celkové náklady na údržbu na prácu a materiál. Takže aj keď sa počiatočné náklady na farbu ako Crown Clean Extreme môžu zdať vysoké, celkovo vám z dlhodobého hľadiska poskytne vyššiu hodnotu.

Pros

znamenia anjelov v mojom dome
  • Vydrží tisíce umytí
  • je a sen aplikovať na steny a stropy
  • Má vynikajúcu kryciu schopnosť v porovnaní s maloobchodnými farbami

Zápory

  • žiadne

konečný verdikt

Mnoho obchodníkov bez týchto vecí nepôjde do práce a je ľahké pochopiť prečo.

Skontrolujte cenu na Amazone

3. Dulux Diamond (15 % hlasov)

Na 3. mieste, za ktoré hlasovalo 15 % profesionálnych maliarov a dekoratérov, ktorých sme sa zúčastnili na prieskume, je trvalo spoľahlivý Diamond Matt od Duluxu. To všetko nás príliš neprekvapuje. Dulux's Diamond matt má medzi remeselníkmi dobrú povesť ako spoľahlivý, odolný a odolný voči škvrnám emulzia .

Z našich skúseností vyplýva, že s Diamond Matt je ľahké získať skvelý povrch, ktorý vydrží, hoci je trochu príliš hrubý na to, aby sa s ním dal pracovať priamo z plechovky. Mojou prednosťou je pridať do produktu približne 5-10% vody, čo uľahčuje aplikáciu na steny a stropy.

Stojí za zmienku, že Dulux's Diamond Matt je jedna z najrýchlejšie schnúcich farieb na trhu. Z tohto dôvodu budete musieť ihneď rezať a rolovať, aby ste sa vyhli „efektu rámovania“, čo v podstate znamená, že vaša stena bude vyzerať, akoby mala okolo seba veľký rám.

Snáď najlepšou vlastnosťou Diamond Matt (okrem toho, že je samozrejme umývateľný) je hladký povrch, ktorý môžete dosiahnuť. Kvôli konzistencii je veľmi zriedkavé, že by ste mali nejaké stopy po štetci alebo valčeku, najmä ak používate slušné vybavenie.

Pros

  • Vydrží veľa praní
  • Veľmi jednoduchá aplikácia
  • Ľahko získate hladký povrch bez stôp štetcom alebo valčekom

Zápory

  • Trochu príliš husté – možno bude potrebné pridať trochu vody na zriedenie

konečný verdikt

Dulux's Diamond Matt je jednou z najlepších umývateľných matných farieb na trhu a je ideálna pre každého kutila.

Skontrolujte cenu na Amazone

4. Tikkurila 5 (10 % hlasov)

Tikkurila 5

Na 4. a 5. mieste sú Tikkurila 5 a Tikkurila 3 s profesionálmi, ktorí sa zdanlivo sporia o to, ktorá z nich je najlepšie umývateľná matná farba.

Zatiaľ čo profesionáli si Optivu 5 za posledných pár rokov obľúbili, v máji 2021 Tikkurila stiahla Optivu 5 z trhu kvôli sťažnostiam mnohých v odbore. Všeobecný konsenzus k júnu 2021 je, že Optiva 5 stratila veľa na svojej kvalite v dôsledku zmeny zloženia farby.

Je veľmi možné, že respondenti nášho prieskumu nepoužili najnovšiu verziu Optiva 5, takže je ťažké povedať, či si Optiva 5 zaslúži svoje miesto na tomto zozname. Opýtali sme sa AS Zdobenie pre ďalšie podrobnosti o tom, či si všimli zmenu. Tu je to, čo museli povedať:

Áno, všimol som si v tom veľký rozdiel. Kedysi to bolo geniálne a idem maľovať. Teraz sa znova pozerám na zmenu, pretože nad obložením dverí sa deje blikanie, dal som si to zarámovať (dokonca aj jednu stenu naraz) a teraz ukazuje najmenšie nedokonalosti stien.

Najhoršie je to v mojej vlastnej kuchyni, kde sa to skutočne odrezáva od steny, kde ho zasiahla zadná časť koženej barovej stoličky. Určite to tiež vonia inak. Prečo sa preboha spoločnosti bavia s niečím, čo perfektne fungovalo, je mimo mňa. Poznám ďalších, ktorí majú rovnaký názor na Optivu 5. Len sklamanie.

konečný verdikt

Optiva 5 bola jednoznačne veľkým favoritom medzi mnohými dekoratérmi, ale zdá sa, že ich nedávna séria nespĺňa štandard. Je však veľmi možné, že v najbližších týždňoch upravia vzorec.

5. Tikkurila 3 (8 % hlasov)


Zatiaľ čo Optiva 5 spôsobuje Tikkurile nejaké bolesti hlavy, to isté sa nedá povedať o Optive 3. Od júna 2021 je medzi dekoratérmi veľkým favoritom vďaka keramickej technológii vo farbe, ktorá uľahčuje umývanie.

Okrem praktickosti laku má Optiva 3 množstvo úžasných farieb, najmä so súčasnými trendmi v interiéri v roku 2021 (napríklad tmavomodré a zelené). Okrem toho má Optiva 3 úplne plochý povrch (v porovnaní s Optivou 5, ktorá má mierny lesk), čo je momentálne určite in.

Čo sa týka aplikácie, nanáša sa veľmi pekne a má dostatočne slušné krytie, takže kvapka farby prejde ďaleko. Je to drahý produkt a pokiaľ by ste sa nechystali maľovať veľké plochy, možno by bolo lepšie, keby ste to vynechali, pretože menšie množstvá sú jednoducho príliš drahé.

Aj keď sme farbu použili niekoľkokrát, mysleli sme si, že by sme sa obrátili na samostatne zárobkovo činného profesionálneho dekoratéra Chrisa Marsha so žiadosťou o jeho názor:

Optiva 3 je skvelá farba. Pevne ho používam už asi 2 roky a predtým som používal Optivu 5. Je tiež veľmi odolný.

Pros

  • Vysoko odolný
  • Ľahko sa udržiava v kondícii
  • Optiva 3 sa dodáva v rôznych, trendových farbách
  • Jednoduchá aplikácia

Zápory

  • Veľmi drahé, pokiaľ sa nekupujú vo veľkom

konečný verdikt

Optiva 3 s plochým matným povrchom je snom interiérového dizajnéra. Oplatí sa kúpiť, ak máte peniaze.

Najlepšia umývateľná matná farba Čestné uznania

Všetci matematici ste si pravdepodobne uvedomili, že súčet percent hlasov nie je 100. Samozrejme, je to preto, že sme zahrnuli iba 5 najlepších farieb, za ktoré sa hlasovalo. Existuje niekoľko ďalších, ktoré získali niekoľko hlasov, ktoré uvádzame nižšie spolu s niektorými citátmi od profesionálov, ktorí si ich vybrali ako svojich obľúbených.

Armstead Durable (Mike Lucas)

Som muž Armstead skrz naskrz a zatiaľ čo Armstead Durable je na tenkej strane, čo môže ovplyvniť nepriehľadnosť, ide to veľmi pekne a celkovo je to skvelá vec. 2 alebo 3 vrstvy zvyčajne zakryjú špinavé steny.

Macpherson's Acrylic Matt (Joe Hessey)

Pravidelne používam Macpherson's Acrylic Matt, pretože je smiešne odolný. Áno, schne s jemným leskom, ale podľa môjho názoru je to dobrý kompromis. Kryje vo väčšine farieb v 2 vrstvách, čo je bonus.

Leyland odolný Matt (Joe Sexton)

Novým balerom v meste je odolný matný odev Leyland. Používam ho posledných pár týždňov a je výborný. Vynikajúca povrchová úprava a je ešte lepšia biela ako Tikkurila. Naozaj nedokážem rozlíšiť rozdiel medzi týmto vybavením a matným Johnstone's okrem ceny.

Aký je rozdiel medzi najlepšou umývateľnou matnou farbou a bežnou matnou farbou?

Malo by to byť samozrejmé, ale kľúč je v otázke. Umývateľný matný je (samozrejme) umývateľný, čo znamená, že sa bude zvyčajne ľahšie čistiť ako bežné matné farby. To však nie je jediná výhoda, ktorú má – umývateľná matná farba má tendenciu lepšie odolávať aj škvrnám a mastnote, takže ich nemusíte riešiť.

čo znamená 10 10 10

Prečo by ste si teda vybrali umývateľný matný? Umývateľná matná je preferovanou voľbou pre miestnosti, ako sú kuchyne a kúpeľne, kde sa častejšie vyskytujú škvrny a škrabance. Bežný matný typ zvyčajne nemá takú trvanlivosť, akú potrebujete pre tieto environmentálne požiadavky. Oplatí sa tiež vybrať možnosť umývať cez bežnú matnú, ak sa vo vašom dome nachádzajú obzvlášť špinavé deti a domáce zvieratá.

Mali by sme poznamenať, že niektoré umývateľné farby môžu mať o niečo väčší lesk ako bežné matné, čo pomáha s trvanlivosťou, takže na to pamätajte, keď sa rozhodujete, ktorý z nich si chcete kúpiť.

Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí

Nechcete sa zdobiť? Vždy máte možnosť najať si profesionála, ktorý to urobí za vás. Máme dôveryhodné kontakty po celom Spojenom kráľovstve, ktoré sú pripravené oceniť vašu prácu.

Získajte bezplatné, nezáväzné cenové ponuky vo vašej oblasti a porovnajte ceny pomocou nižšie uvedeného formulára.

  • Porovnajte viac cenových ponúk a ušetrite až 40 %
  • Certifikovaní a preverení maliari a dekoratéri
  • Zadarmo a bez záväzkov
  • Miestni dekoratéri vo vašom okolí


Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: