Môžete maľovať skríning bambusu?

Zistite Svoj Počet Anjela

30. septembra 2021

Keďže sa bambus stal obľúbeným materiálom ekologických bojovníkov v Spojenom kráľovstve, v celej krajine je množstvo záhrad s ekologickým preosievaním bambusu.



A ako národ domácich majstrov, ktorí vždy hľadajú našu ďalšiu renováciu, si mnohí môžu klásť otázku: Môžete maľovať bambusové premietanie?



Obsah skryť 1 Môžete maľovať skríning bambusu? dva Prečo potrebujete použiť primer? 3 Ako maľujete bambusové premietanie? 3.1 Krok 1: Vyčistite povrch 3.2 Krok 2: Jemne vmasírujte 3.3 Krok 3: Základný náter s Dulux Super Grip 3.4 Krok 4: Nechajte základný náter zaschnúť 3.5 Krok 5: Naneste 1 alebo 2 vrstvy vami vybranej farby na plot 4 Záverečné myšlienky 4.1 Súvisiace príspevky:

Môžete maľovať skríning bambusu?

Áno, môžete maľovať bambusové sito, ale škvrny a farby sa na bambusové povrchy ľahko neprichytia, pretože sú husté a hladké. Pri preosievaní holých bambusov začnite so základným náterom, ako je Dulux Trade Super Grip Primer alebo Zinsser Bullseye 1-2-3. Odtiaľ môžete dosiahnuť dostatočnú priľnavosť, aby ste potom mohli použiť svoju obľúbenú farbu na ploty, ako je napríklad Cuprinol Garden Shades.





Prečo potrebujete použiť primer?

Ak ste čo i len trochu oboznámení so zdobením, budete vedieť, že vytvorenie kľúča na povrchoch, na ktoré môže priľnúť farba, je rozdiel medzi dlhotrvajúcim a esteticky príjemným povrchom alebo niečím, čo je nerovnomerné a šupinky.

Takže s týmto vedomím si možno pomyslíte, prečo by ste nemohli bambusovú clonu rýchlo zotrieť a hodiť farbu. Bambus je neuveriteľne hladký povrch a podobne ako povrchy ako holý kov a sklo je potrebné najskôr natrieť základným náterom.



čo znamená 777 v láske

Použitie niečoho ako Dulux Trade Super Grip ako základného náteru bude v podstate znamenať, že farba na plot bez problémov priľne k povrchu.

Ak ste pokračovali s farbou bez použitia základného náteru, je pravdepodobné, že farba nevydrží.

Bohužiaľ, tieto vysokokvalitné základné nátery nie sú lacné, ale na druhej strane majú obrovské krycie schopnosti (napríklad Dulux Super Grip môže pokryť 18 m²/l).



Ako maľujete bambusové premietanie?

Maľovanie bambusového tienenia je o niečo časovo náročnejšie ako natieranie vášho typického záhradného plotu, no napriek tomu sa to dá zvládnuť. Ak chcete dosiahnuť skvelý výsledok, postupujte podľa týchto jednoduchých krokov…

Krok 1: Vyčistite povrch

Rovnako ako všetky typy vonkajších povrchov, aj vaša bambusová clona bude pravdepodobne potrebovať poriadne vyčistiť, než začnete. Uistite sa, že sú odstránené všetky bahno a pavučiny, pretože to bude mať vplyv na konečnú úpravu.

Krok 2: Jemne ho rozotrite

Tu nemusíte byť príliš energickí – jednoducho povrch jemne pretrite brúsnym papierom a zmyte všetok prach. Pred prechodom na ďalšiu fázu sa uistite, že je sito úplne suché.

prečo stále vidím 777

Krok 3: Základný náter s Dulux Super Grip

V tejto fáze musíte natrieť základný náter pre vrchný náter. Dôrazne odporúčame použiť Dulux Super Grip, ale Zinsser 1-2-3 je tiež dobrá voľba.

Rovnomerne naneste základný náter buď syntetickým maliarsky štetec , valček z mikrovlákna , airless resp konvenčný sprejový systém (ak používate bežný striekací systém, budete musieť základný náter zriediť). Dulux odporúča, aby ste základný náter pred a počas použitia dôkladne premiešali.

Krok 4: Nechajte základný náter zaschnúť

Základnému náteru bude schnutie trvať približne 4 až 6 hodín, takže na to pamätajte pri výbere dennej doby na natieranie bambusovej clony. Ak to chcete stihnúť za jeden deň, vyberte si deň, kedy neprší, a začnite skoro ráno.

Krok 5: Naneste 1 alebo 2 vrstvy vami vybranej farby na plot

Po zaschnutí základného náteru bude povrch vašej bambusovej clony pripravený na náter. Použiť svoje zvolená farba na plot ako obvykle a ak je to potrebné, pridajte druhý vrchný náter. Dávajte pozor, aby sa farba nehromadila v malých štrbinách a pred lakovaním vždy vykonajte skúšobnú plochu.

Ak chcete, aby farba vyzerala sviežo po celý rok, odporúčame vám dať skríningu čerstvý náter každých pár rokov.

Záverečné myšlienky

Vzhľadom na to, že čoraz viac ľudí si pre svoje záhrady vyberá bambusové clony namiesto typického dreveného oplotenia, je veľmi pravdepodobné, že ľudia budú musieť poznať všetky detaily maľovania bambusových clon. Dúfame, že vám táto príručka poskytla potrebné informácie.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: