Môžete maľovať matne cez hodváb?

Zistite Svoj Počet Anjela

10. októbra 2021 8. augusta 2021

Jednou z častejších otázok, ktoré dostávame, je, či môžete na hodváb maľovať matne alebo nie.



Hodvábna farba je jednou z tých farieb, ktoré si kutil kupuje bez toho, aby skutočne vedel, ako bude vyzerať. Hodvábna farba má jemný lesk a je menej účinná ako matná pri prekrývaní akýchkoľvek nezrovnalostí a keď si to ľudia uvedomia, často ju chcú pretrieť matnou farbou.



V tomto článku sa zameriavame na to, aby sme vám poskytli určitý prehľad o tom, či môžete maľovať matne na hodváb, ako to urobiť a tiež ponúknuť rôzne názory od profesionálov v odbore.



Obsah skryť 1 Môžete maľovať matne cez hodváb? dva Ako sa maľuje cez hodváb matným? 3 Ktorá metóda je najlepšia? 4 Názory od profesionálnych dekoratérov 4.1 Súvisiace príspevky:

Môžete maľovať matne cez hodváb?

Ak nie ste spokojní s povrchom, ktorý vaša farba na hodváb dosiahla, je úplne možné pretrieť ju matnou farbou. Aj keď sa metódy od obchodníka k obchodníkovi líšia, všetci sa zhodnú na tom, že je úplne v poriadku natrieť hodváb matným náterom.

Ako sa maľuje cez hodváb matným?

Neexistuje žiadna definitívna metóda maľovania cez hodváb matnou farbou a každý profesionálny dekoratér, ktorého sa opýtate, bude mať pravdepodobne svoj vlastný preferovaný spôsob.



význam vidieť 111

Metóda 1: Prejdite rovno

Mnoho profesionálnych dekoratérov, ktorých poznáme, jednoducho prejde cez hodvábnu stenu dvoma vrstvami matu. Samozrejme, oprášia ho a vyčistia, no mnohí prisahajú, že jednoducho prejdú rovno po starom hodvábe.

Metóda 2: Najprv brúsenie



Aj keď môžete ísť rovno po starom hodvábe, mnohí radšej povrch najskôr obrúsia brúsnym papierom so zrnitosťou 180. Po brúsení by ste mali povrch oprášiť a vyčistiť vlhkou handričkou. Po príprave týmto spôsobom môžete dať stene dve vrstvy matnej farby.

Nevýhody každej metódy

Ak použijete metódu jedna a prejdete rovno po starej hodvábnej farbe, nebudete mať nič navyše, na čo by ste mali matnú farbu. Na druhej strane, ak použijete metódu dva a povrch najskôr obrúsite, zvýšite možnosť, že po nanesení bude nový náter blister.

Ktorá metóda je najlepšia?

Osobne dávam prednosť prvej metóde, kedy starý hodváb jednoducho prejsť 2 vrstvami matného náteru bez toho, aby som ho najskôr obrúsil. Môj názor je taký, že pokiaľ necháte prvú vrstvu zaschnúť o niečo dlhšie ako zvyčajne, druhá vrstva prebehne hladko a nemali by ste mať žiadne problémy. Okrem toho sú steny málo frekventované, takže sa nemusíte obávať akéhokoľvek poškodenia alebo problémov s trvanlivosťou.

Aby som to zhrnul, je úplne v poriadku natrieť hodváb matnou farbou. Pokiaľ očistíte povrch a necháte prvú vrstvu matnej farby zaschnúť o niečo dlhšie ako normálne, nemali by ste mať žiadne problémy. Je lepšie vyhnúť sa brúseniu povrchu, pretože to môže otvoriť nový náter problémom s pľuzgiermi, aj keď je pravda, že sa to zriedka stáva.

čo znamená 1122

Názory od profesionálnych dekoratérov

Na ďalšiu ilustráciu toho, ako sú na túto tému rozdelení dekoratéri, tu sú jednotliví dekoratéri, ktorí vysvetľujú, ako by postupovali pri maľovaní matného na hodváb:

Kim

Málokedy som mal problémy s matným nad hodvábom! Mám tendenciu robiť hodváb na hodvábe, ak už tam je, pokiaľ ho klient nechce matný, v takom prípade beriem na vedomie potenciálny balache, hoci som za posledných 30 rokov nikdy nemal problémy s tým, že by som prešiel rovno cez hodváb.

Ben

Mäkký lesk pred matovaním; ak vinyl matný, tak rovno. Nikdy nebrúste, pretože to spôsobuje ďalšie problémy, pretože to porušuje povrch a umožňuje predchádzajúcim náterom zmäknúť a zdvihnúť sa.

Craig

pokračujte v pozeraní 11:11

Ľahký piesok, natrite Guardzom a môžete vyraziť!

Lisa

Za 24 rokov som nikdy nemal problém. Normálny piesok s mojím Festool a 2 vrstvy na vrch.

Kurt

Všetko to prebrúste Mirkou a potom nalakujte rovno v dvoch vrstvách. V prípade potreby vopred zinkujte steny.

Marka

2 nátery. Práca hotová.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: