Môžete natrieť radiátor leskom?

Zistite Svoj Počet Anjela

23. septembra 2021

V UK každý rok sa predá okolo 260 000 radiátorov a hoci môžu byť cenovo dostupné, niektoré stoja viac ako 400 libier. Z tohto dôvodu má zmysel udržiavať radiátory dobre udržiavané a dobre vyzerajúce. Aby to urobili, veľa ľudí sa rozhodne natrieť radiátor s leskom .



Existujú však prípravné kroky, ktoré musíte vykonať, ako aj výber konkrétnych produktov, aby ste zaistili, že pri svojom úsilí získate tie najlepšie výsledky. Aby váš radiátor vyzeral skvele, tu je všetko, čo potrebujete vedieť o lakovaní radiátora leskom:



Obsah skryť 1 Môžete natrieť radiátor leskom? dva Aká lesklá farba je vhodná pre radiátory? 3 Je pre radiátory lepší satén alebo lesk? 4 Bude maľovanie radiátora s leskom menej efektívne? 5 Ako by ste mali pripraviť radiátor pred nanesením lesku? 6 Bežné úskalia používania lesku na lakovanie radiátorov 7 S farbou na radiátor sa oplatí použiť to najlepšie na trhu, aby ste dosiahli najlepšie výsledky s leskom 7.1 Súvisiace príspevky:

Môžete natrieť radiátor leskom?

Môžete, ale treba si radiátor dobre pripraviť. Použitý náter musí byť tiež lesk na radiátor, nie štandardný domáci lesk, ktorý vplyvom kolísania teplôt radiátora rýchlo žltne a praská.





Aká lesklá farba je vhodná pre radiátory?

S rôznymi maliarskymi prácami v domácnosti môžete povoliť určitý stupeň chyby, pretože premaľovanie nebude príliš časovo náročné. Pri lakovaní radiátorov však naozaj chcete použiť tie najlepšie produkty. Ak necháte radiátory vypnuté, môže byť váš domov chladný a maľovanie radiátora môže byť tiež veľmi nešikovné. Farba na radiátor môže byť tiež dosť drahá, takže výber správnej lesklej farby na prvýkrát má zmysel.

The najlepšia lesklá farba na radiátory je farba na radiátory Ronseal Stays White. Čo sa týka estetiky, svieža biela zostane biela oveľa dlhšie ako porovnateľné produkty. To znamená, že nemusíte tak rýchlo upravovať lak a krásna estetika radiátora je na mieste dlhšie.



Ešte lepšie je, že výrobok je vysoko odolný, takže nárazy, škrabance a všeobecné opotrebovanie chladiča s oveľa menšou pravdepodobnosťou spôsobia zašlý náter, čo opäť zvýši celkový estetický vzhľad chladiča.

Na ďalšie zvýšenie pohodlia bielej farby na radiátory Ronseal Stays ako produktu stačí jedna aplikácia na úplné pokrytie, natretie až 13 m2 na liter. Odporúčajú sa však dve vrstvy natreté štetcom a na zaschnutie prvej vrstvy musíte počkať iba šesť hodín. S náterom naneseným v dvoch vrstvách a 24 hodinami ponechanými na úplné vyschnutie môžete mať kúrenie opäť zapnuté za menej ako dva dni.

anjelské číslo znamená 444

Je pre radiátory lepší satén alebo lesk?

Hoci na radiátor môžete použiť lesklú alebo saténovú farbu – pokiaľ je farba určená na použitie na radiátory – najlepší typ farby je zvyčajne farba saténového dreva . Radiátoru totiž dodáva krásny luxusný lesk, ktorý je často dostupný vo viacerých farbách ako v lesku. To vám umožní zladiť radiátor s vami zvolenou farebnou schémou interiéru.



S saténovou farbou sa tiež vo všeobecnosti pracuje oveľa ľahšie ako s leskom, pretože je redšia, takže poskytuje oveľa lepšie krytie a nebudete mať žiadne zhluky. Tento faktor pomáha vytvoriť oveľa profesionálnejší konečný vzhľad, zdokonaľuje celkovú estetiku dizajnu, pričom nemusíte byť majstrom maliarom, aby ste to dosiahli!

Bude maľovanie radiátora s leskom menej efektívne?

Ak na svojom radiátore použijete štandardný domáci lesk, je pravdepodobné, že by to mohlo znížiť účinnosť vášho radiátora, aj keď nie príliš. Rozdiel v účinnosti má tendenciu nastať pri metalických farbách, ktoré môžu znížiť schopnosť radiátora vyžarovať teplo.

Hlavným problémom je však estetika, ktorá bude veľmi popraskaná, bublinková a vo všeobecnosti nie je veľmi pekná na pohľad. Je to preto, že štandardný lesk nie je vyrobený tak, aby expandoval a zmršťoval sa tak, ako to robí farba pri extrémnych teplotách, ako sú tie, ktoré vydáva radiátor.

Keď však použijete farbu na radiátor, radiátor je schopný pracovať rovnako efektívne ako predtým a môže byť dokonca efektívnejší v závislosti od farby, ktorú si vyberiete. Z vedeckého hľadiska je čierna farba chladiča tepelne najefektívnejšia, je však sporné, do akej miery je to tak, vždy by ste si mali zvoliť farbu chladiča vo farbe, ktorá vyhovuje vášmu individuálnemu vkusu.

Ako by ste mali pripraviť radiátor pred nanesením lesku?

Aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky keď maľujete radiátor predtým je potrebné urobiť malú prípravu.

Ak chcete efektívne pripraviť radiátor na maľovanie, postupujte podľa týchto krokov:

  1. Vetrajte priestor – otvorte okná a dvere, aby vzduch mohol prúdiť a umožnil únik pachov a chemikálií. Vysychaniu radiátora pomôže aj vetranie.
  2. Vypnite radiátor – vypnutím radiátora v dostatočnom predstihu pred maľovaním zabezpečíte, že je dostatočne studený, aby na ňom farba priľnula. Aj malé teplo v ňom ovplyvní konzistenciu farby a schopnosť priľnúť k povrchu.
  3. Vyčistite radiátor – okrem vysávania štrbín radiátora musíte radiátor riadne vyčistiť a umyť od škvŕn, mastnoty a nahromadených nečistôt. Potom by ste ho mali nechať úplne vyschnúť.
  4. Pieskovanie – brúsenie radiátora pomáha vytvoriť rovný, rovný povrch na maľovanie. Ak to neurobíte, môže sa stať, že povrch maľby bude veľmi drsný.
  5. Clean Again – po brúsení má zmysel vysať radiátory a prípadne ich znova utrieť, aby boli pred lakovaním úplne zbavené nečistôt.

Ak sa rozhodnete použiť farbu na radiátor, ktorá nevyžaduje základný náter, vyššie uvedené prípravné kroky by mali stačiť na to, aby bol radiátor pripravený na náter. Ak používate základný náter, môžete ho použiť teraz, vrátane náteru na hrdzu na hrdzavé miesta, ktoré sa nedajú zbrúsiť.

význam 1212

Bežné úskalia používania lesku na lakovanie radiátorov

Existujú lesklé farby vhodné na použitie na radiátory, ale ich použitie môže mať určité úskalia, vrátane:

  • Pretože lesklý náter je taký hladký a dokonalý, ak je dokončený štetcom, estetický výsledok môže byť nevzhľadný. Najlepšie výsledky zaistíte použitím farby v spreji na radiátory.
  • Lesk na báze oleja má tendenciu rýchlejšie žltnúť. Môžete sa tomu vyhnúť tak, že sa pri práci úplne vyhnete lesku na báze oleja.
  • K praskaniu dôjde, ak použitý lesk nie je určený pre radiátory, pretože sa jednoducho nemôže rozširovať a zmršťovať s teplom vytváraným radiátorom.

S farbou na radiátor sa oplatí použiť to najlepšie na trhu, aby ste dosiahli najlepšie výsledky s leskom

Môžete sa dostať preč s lacnejšími farbami pre všetky druhy domácich majstrov. Pokiaľ ide o lesklú farbu chladiča, naozaj má zmysel použiť to najlepšie na trhu. Postaviť sa inam a investovať do správnej lesklej farby chladiča vám šetrí čas, peniaze a tiež vytvára tie najlepšie výsledky.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: