Môžete natrieť saténové drevo cez lesk?

Zistite Svoj Počet Anjela

30. septembra 2021

Niekedy ľudia pri kúpe domu, najmä ak nie je úplne nový, uprednostňujú maľbu pred príliš lesklými plochami. Lesklé nátery boli na konci 20. storočia veľmi obľúbené, takže mnohé domy ešte stále niesli zvyšky pôsobivého lesku. Možno to budete chcieť zmierniť. Satinwood je skvelá voľba , pre diskrétny a elegantný lesk. Môžete však natrieť saténové drevo cez lesk, alebo ho musíte najskôr odstrániť? Poďme zistiť!



Obsah skryť 1 Môžete natrieť saténové drevo cez lesk? dva Ako natrieť saténové drevo cez lesk 2.1 Metóda 1: Použite deglosser 2.2 Metóda 2: Brúsenie a základný náter 23 Súvisiace príspevky:

Môžete natrieť saténové drevo cez lesk?

Spravidla sa neodporúča natierať saténové drevo na vodnej báze rovno na lesk na olejovej báze. Bude to fungovať, ale po čase lesk podkladu zabráni správnemu priľnutiu druhej vrstvy a zvýšite pravdepodobnosť, že zažltnutý lesk presiakne.



Čokoľvek, čo natriete na lesk bez náležitého ošetrenia, skončí oveľa náchylnejšie na poškodenie a s najväčšou pravdepodobnosťou sa čoskoro stane nerovnomerným a vybledne. Riskujete tiež značné množstvo odlupovania na linke, pretože farba nebude schopná správne priľnúť. Najoptimálnejšie riešenie vyžaduje vykonanie niekoľkých krokov pred lakovaním na lesklý povrch vrátane odstránenia starého lesk a pomocou vody resp základný náter na báze šelaku . Poďme si prejsť možnosti.



Ako natrieť saténové drevo cez lesk

Metóda 1: Použite deglosser

Najbežnejšou metódou pri prelakovaní povrchu, ktorý bol predtým natretý lesklým povrchom, je zbrúsenie lesku. To však nemusí byť pre vás ideálne riešenie, ak:

  • Nemáte prístup k elektrickej brúske
  • Povrch, ktorý chcete natrieť, má drážky alebo iný druh textúry
  • nemáte veľa času
  • Máte veľkú plochu na pokrytie

V takých prípadoch môžete použiť odleskovací prípravok, aby ste sa zbavili predchádzajúcej lesklej farby. Tieto produkty, ktoré sa nazývajú tekutý deglosser, sú ľahko dostupné vo vašom miestnom železiarstve. Zamerajte sa na osvedčené značky ako Krudd Kutter alebo M1.



Tekutý deglosser je špeciálne navrhnutá kvapalina, ktorá odleskne väčšinu povrchov a vytvorí prostredie potrebné pre chemickú väzbu medzi vašim lesklým povrchom a farbou Satinwood. Budete potrebovať:

  • Pár hrubých ochranných domácich alebo pracovných rukavíc
  • Ochranné okuliare
  • handrovať

Krok 1: Namočte handru do odleskovača. Nasýtiť handru produktom bez toho, aby kvapkal z látky.

Krok 2: Utrite všetky lesklé povrchy a uistite sa, že každý centimeter každého povrchu je dostatočne nasýtený produktom. Pamätajte, že ide o vysoko chemický produkt, ktorý je dostatočne silný na to, aby odstránil lesk z natretých povrchov, takže si ho nedávajte na pokožku. Po zaschnutí 10 minút po aplikácii budete môcť povrch natrieť Satinwoodom.



Metóda 2: Brúsenie a základný náter

Ak chcete odstrániť existujúci lesk, musíte povrchy prebrúsiť. Nie je potrebné úplne odstraňovať farbu, len sa uistite, že všetky povrchy sú dôkladne zbavené lesku. Potom môžete naniesť farbu Satinwood. Ak máte prístup k základnému náteru, ako je Dulux Trade Quick Dry Undercoat alebo Johnstone's Aqua Based Undercoat, odporúčame ho použiť na podporu priľnavosti.

Natieranie saténového dreva priamo na lesk sa neodporúča, ale ak podniknete príslušné kroky, môžete dosiahnuť optimálny výsledok a ozdobiť zastarané lesklé povrchy vo vašej domácnosti. Či už si vyberiete brúsenie alebo odlesknutie, uistite sa, že ste odstránili všetok lesk a ste pripravení natierať saténové drevo na pripravené povrchy.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: