Môžete maľovať hodváb cez hodváb?

Zistite Svoj Počet Anjela

25. septembra 2021

Ak maľujete časť vášho domova, výber typu farby je dôležitý. Povedzme však, že súčasný náter, ktorý sa pokúšate nahradiť, je hodváb a v ideálnom prípade si chcete zachovať podobný vzhľad. Otázka, ktorá sa tu kladie, je, či môžete alebo nemôžete maľovať hodváb na hodváb?



odpoveď je áno. Pred maľovaním hodvábu na hodváb sa však musíte uistiť, že stena je dôkladne vyčistená. Aplikácia hodvábu cez hodváb bude prinajlepšom zložitá.



Obsah skryť 1 Je nanášanie hodvábu na hodváb jednoduchšie ako matné na hodváb? dva Problémy, s ktorými sa môžete stretnúť pri maľovaní hodvábu na hodváb 3 Malé blistre 4 Nedostatok krytia 5 Prečo môže vaša farba na hodváb vyzerať nerovnomerne? 6 Jednoduchý tip, ako sa vyhnúť problémom pri maľovaní hodvábu cez hodváb 7 Záverečné myšlienky 7.1 Súvisiace príspevky:

Je nanášanie hodvábu na hodváb jednoduchšie ako matné na hodváb?

Nanášanie hodvábu na hodváb je oveľa jednoduchšie ako matovanie na hodváb. Kedy maľba matná cez hodváb , narazíte v procese na dva problémy. V prvom rade je tu možnosť poškriabania pri natieraní matným cez hodváb. Avšak pri maľovaní hodvábu na hodváb, keďže je už nanesená vrstva hodvábnej farby, nebude dochádzať k žiadnemu popraskaniu, čo umožní farbe rýchlejšie schnúť vďaka jej mäkkej štruktúre.



Ďalším problémom, ktorému budete čeliť, je, že brúsenie hodvábneho náteru je takmer nemožné. Preto žiadosť matný nebude to dobrý nápad. Jemný lesk hodvábnej farby môže byť v poriadku, môžete však naraziť na určitý problém (o ktorom budeme čoskoro diskutovať).

Niektorí, ktorí maľovali hodváb na hodváb, uviedli, že niekedy ako základný náter použili akrylové základné nátery.



Problémy, s ktorými sa môžete stretnúť pri maľovaní hodvábu na hodváb

Ďalším problémom je zmena farby. Povedzme, že aktuálna farba je biela a chcete ho zmeniť na svetlomodrý odtieň.

Keď sa budete chcieť zmeniť z jednej farby na niečo úplne iné, stretnete sa s mnohými problémami. Majte na pamäti, že farbivá a farby, ktoré nemajú stálu farbu, sa ľahko vymyjú.

Preto by ste mali steny pred aplikáciou umyť a vysušiť. Z vyššie uvedeného dôvodu nepoužívajte vodu na novo natretý povrch. Ako je uvedené vyššie, môže sa použiť jemný lesk.



čo znamená vidieť 555

Ak sa však rozhodnete ísť touto cestou, môžete očakávať nejaké škrabance na stenách. Pred nanesením farby možno budete chcieť zvážiť použitie papiera, ktorý je dosť hrubý. Jemne prejdite po existujúcej povrchovej úprave približne 10 minút pre každú stenu.

Ďalším problémom, na ktorý môžete naraziť, je, že povrch, na ktorý maľujete, nebude taký hladký. A ak nanášate novú vrstvu hodvábu valčekom, bude to ešte náročnejšie, pretože pokrytie bude nerovnomerné.

Malé blistre

Jedna vec, ktorú si treba uvedomiť, je prítomnosť malých pľuzgierov. Ak pri natieraní uvidíte, že sa tvoria malé pľuzgieriky, je rozumné počkať, kým nezaschne. V tom okamihu zvyčajne zmiznú (ale to nie je vždy záruka).

Tiež sa možno budete chcieť vzdať myšlienky vykonávania akýchkoľvek opráv pri nanášaní farby v počiatočných fázach. Tým sa projekt značne skomplikuje. Akonáhle je nanesená vrstva hodvábu, počkajte deň, kým uschne pred nanesením druhého náteru.

Nedostatok krytia

Jedným z hlavných problémov, ktorým sa chcete vyhnúť, je nedostatočné pokrytie. Jedným z bežných problémov, ktoré sa týkajú, je premaľovanie tmavej farby svetlou farbou. Povedzme napríklad, že aktuálny náter je tmavší odtieň modrej (a váš svetlejší odtieň je biely).

Uistiť sa, že krytie je celé biele a nie je výrazný tmavší odtieň modrej, je ťažké dosiahnuť iba 2 vrstvami. Možno zistíte, že budete musieť minúť viac peňazí, pretože na dosiahnutie bielej farby budete pravdepodobne potrebovať 3 alebo 4 vrstvy.

Prečo môže vaša farba na hodváb vyzerať nerovnomerne?

Ak nenanesiete primerané množstvo farby, môžete naraziť na problém známy ako nerovnosť. Inými slovami, všimnete si oblasti, ktoré vyzerajú nerovnomerne. Môže to byť spôsobené nielen nedostatočnou aplikáciou, ale aj nadmernou aplikáciou.

Príliš veľa alebo príliš málo, môžete naraziť na rovnaký problém. Majte to na pamäti v budúcnosti. Máme článok venovaný nerovnomernej emulzii tu .

Jednoduchý tip, ako sa vyhnúť problémom pri maľovaní hodvábu cez hodváb

Ak existuje jeden tip, ktorý vrelo odporúčame, je to, že nanesiete prvú vrstvu a necháte ju zaschnúť aspoň jeden deň. Akonáhle budete mať istotu, že je suchý, vtedy viete, že je čas naniesť druhú vrstvu.

Záverečné myšlienky

Nanášanie hodvábu na hodváb môže byť problém, ak neviete, čo robíte. Teraz, keď ste pochopili niektoré bežné problémy, môžete opatrne naniesť obe vrstvy farby, aby vyzerala ako nová. Pamätajte, že brúsenie existujúcich hodvábnych náterov nie je nikdy dobrý nápad, aj keď na odstránenie škrabancov môžete použiť dosť hrubý papier.

Celkovo je dôležité nerobiť si starosti s opravou chýb počas aplikácie. Sušenie môže tento problém vyriešiť, ale nie vždy. A pamätajte na jednoduchý tip spomenutý vyššie, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky, keď natriete hodváb na hodváb. Samozrejme, ak vám stále nie je príjemné maľovať na hodváb, môžete to jednoducho urobiť odstráňte ho zo svojich stien .

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: