Môžete natrieť soklové lišty farbou na steny?

Zistite Svoj Počet Anjela

12. septembra 2021

Ak chcete jednotnú farbu od stropu po podlahu, je úplne rozumné opýtať sa, či môžete natrieť soklové lišty farbou na steny?



Koniec koncov, je pravdepodobné, že vám zostane nejaká emulzia a jej nanesenie na soklové lišty by nemalo byť problémom... však?



Nuž, na to si odpovieme v dnešnom článku.



Obsah skryť 1 Môžete natrieť soklové lišty farbou na steny? dva Prečo by ste nemali používať emulziu na soklové lišty? 3 Záverečné myšlienky 3.1 Súvisiace príspevky:

Môžete natrieť soklové lišty farbou na steny?

Zvyšky farby na steny môžete použiť na maľovanie soklových dosiek, ale vaše soklové lišty budú náchylné na triesky a škrabance. Pre atraktívny a zároveň odolný povrch odporúčame použiť na soklové lišty saténové drevo.

Prečo by ste nemali používať emulziu na soklové lišty?

Emulzia je špeciálne vyvinutá na použitie na steny, a preto je ťažké ju nalepiť na drevené povrchy, ako sú soklové lišty, bez základného náteru a mnohých príprav. Navyše, raz emulzia vytvrdol (alebo stuhol), nie je odolný voči opotrebovaniu a bude náchylný na odštiepenie, ak ho napríklad udrie vysávač.



333 znamená v láske

Budete sa tiež musieť vysporiadať so skutočnosťou, že bude potrebné veľa vrstiev, aby ste dosiahli uspokojivý a nepriehľadný povrch, najmä ak sú vaše soklové lišty vyrobené z MDF. Dôvodom je, že MDF je hygroskopický, čo v podstate znamená, že absorbuje vlhkosť z emulzie. Bez ďalších vrstiev to zvyčajne povedie k nerovnomernému povrchu.

Pre viac informácií o maliarskej emulzii na MDF môžete kliknite tu .

Záverečné myšlienky

Ak chcete dosiahnuť jednotnú farbu od stropu po podlahu, naša rada by bola emulzia na vaše steny potom saténové drevo pre vaše soklové lišty . Ak chcete, aby mali oba nátery presne rovnakú farbu, môžete navštíviť väčšinu dekoračných centier v Spojenom kráľovstve, ktoré vám radi farbu zladia. To znamená, že získate jednotnú farbu, ale poskytnete svojim podlahovým lištám tak potrebnú ochranu.



Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: