Môžete použiť emulznú farbu na drevo?

Zistite Svoj Počet Anjela

8. augusta 2021

Naši klienti nám mnohokrát položili túto otázku: môžete použiť emulzná farba na drevo?



Jednoduchá odpoveď je áno, ale mysleli sme si, že pôjdeme trochu podrobnejšie o tom, prečo by ste emulziu používali na drevo, na aké druhy dreva je vhodná a ako najlepšie zabezpečiť, aby emulzia vydržala.



Keď už bolo povedané, vrhnime sa na článok…



Obsah skryť 1 Môžete použiť emulznú farbu na drevo? dva Prečo by ste nemali používať emulziu na drevo? 3 Prečo by ste použili emulznú farbu na drevo? 4 Ako zabezpečíte, že emulzná farba vydrží pri aplikácii na drevo? 5 Zhrnutie 5.1 Súvisiace príspevky:

Môžete použiť emulznú farbu na drevo?

Áno, môžete použiť emulznú farbu na drevo. Aj keď by sme ju neodporúčali používať na drevo, samotná emulzia sa pri aplikácii na drevo pomerne ľahko spojí a budete môcť dosiahnuť atraktívny matný vzhľad.

Prečo by ste nemali používať emulziu na drevo?

Nanášanie emulzie na drevo nemusí nutne znamenať problém – ide o skutočnosť, že drevené podklady v domácnosti, ako sú soklové lišty, zábradlia a dvere, sú miestami s vysokou premávkou, čo znamená, že sa ich budú často dotýkať alebo búchať.



Pre miesta s vysokou premávkou naozaj chcete použiť náter, ktorý je odolnejší, ako napr saténové drevo alebo lesk (za určitých okolností vám prejde použitie vysoko kvalitnej vaječnej škrupiny). Emulzná farba jednoducho nie je taká trvanlivá a je určená na použitie na vnútorné steny a stropy – oblasti, ktoré nie sú vystavené rovnakému zaťaženiu ako soklové lišty a dvere.

Ak sa rozhodnete použiť emulziu na drevo, je pravdepodobné, že vám tak dlho nevydrží.

Okrem toho by sa emulzie rozhodne nemali používať na vonkajšie drevené výrobky, pretože emulzia nie je vodoodpudivá ani odolná voči poveternostným vplyvom. Ak sa aplikuje na vonkajšie drevené časti, emulzia sa jednoducho odlepí od povrchu.



Prečo by ste použili emulznú farbu na drevo?

Jedným z najčastejších dôvodov, prečo by ste použili emulznú farbu na drevo, je, keď maľujete interiér a chcete zladiť farbu dreva s farbou, ktorú máte na stenách.

To vytvára pekný, jednotný povrch, ktorý je oveľa ťažšie dosiahnuť pri použití rôznych farieb, pretože budú obsahovať rôzne pigmenty.

Ako zabezpečíte, že emulzná farba vydrží pri aplikácii na drevo?

Ak ste presvedčení, že chcete na svoje drevo použiť emulznú farbu, potom je tu jedna vec, ktorú môžete urobiť, aby ste mu poskytli trochu ochrany a predĺžili jeho životnosť. Použitie vhodnej vrstvy laku na vrchnú vrstvu emulzie bude pôsobiť ako tesniaci prostriedok, takže akékoľvek nárazy alebo škrabance by museli najskôr preniknúť cez túto vrstvu, kým by mohli poškodiť emulznú farbu.

čo znamená 777

Samozrejme, že to pôjde len tak ďaleko a nakoniec možno zistíte, že budete musieť maľovať drevo častejšie.

Zhrnutie

Aby som to zhrnul, môžete použiť emulziu na drevo, ale dôrazne sa odporúča použiť odolnejšiu farbu, ako je saténové drevo, ktorá je schopná odolať tlakom domáceho prostredia. Ak sa chystáte použiť emulziu na drevo, uistite sa, že na zapečatenie použijete lak. A nakoniec, NEPOUŽÍVAJTE emulziu vonkajšie drevo ak nechcete strácať čas a peniaze (a vykonávať zložité čistenie).

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: