Potrebujete podkladový náter pre lesklú farbu?

Zistite Svoj Počet Anjela

4. októbra 2021

Ak sa chystáte ozdobte svoj domov lesklou farbou je dobré vedieť, či najprv potrebujete použiť podsadu alebo nie. Všetky odpovede nájdete v tomto článku.



Majitelia domov minuli na priemerne 400 libier viac o renováciách domov ako zvyčajne počas uzamknutia. Teraz, viac ako kedykoľvek predtým, chceme, aby naše bezpečné miesto bolo čo najkrajšie. Majitelia firiem tiež natierajú steny v snahe podporiť obchod a nahradiť stratený čas obchodovania počas pandémie.



Jedným z lacnejších a rýchlych spôsobov, ako premeniť každý dom, je vymaľovať ho. S vrstvou farby sa celý vzhľad akéhokoľvek priestoru zmení a omladí. Samozrejme, musí byť dobre natretý, aby úplne dokončil vzhľad. Farba, ktorá nebola nanesená správne, s primeranou prípravou či zaschnutím, nezlepší priestor a môže dokonca zhoršiť jeho celkový vzhľad a dojem.





aký je význam 1111

Jednou z najväčších kutilských chýb je, keď lesk nanesiete nesprávne, pretože sa môže ošúpať, popraskať alebo inak zafarbiť. Dá sa tomu zabrániť pridaním podkladového náteru? Je základný náter nevyhnutný pri lakovaní leskom? Aby sme vám pomohli efektívne maľovať leskom, nižšie sú všetky odpovede:

Obsah skryť 1 Potrebujete podkladový náter pre lesklú farbu? dva Môžete maľovať cez lesk bez podkladového náteru? 3 Potrebujete základný náter pred lesknutím? 4 Aká farba podkladu pre modrý lesk? 5 Príprava sa oplatí, keď maľujete leskom 5.1 Súvisiace príspevky:

Potrebujete podkladový náter pre lesklú farbu?

Podklad pre lesklú farbu potrebujete, ak dôjde k výraznej zmene farby, ak je povrch holý (okrem základného náteru), alebo ak je náter pod ním v zlom stave. V opačnom prípade pri určitom obrúsení povrchu nemusíte vždy nanášať základný náter na lesklú farbu.



Všimnite si však, že takmer vždy je nevyhnutné povrch pred nanesením lesku prebrúsiť.

Môžete maľovať cez lesk bez podkladového náteru?

Bez predchádzajúcej prípravy nemôžete natrieť lesk. Ak si nepripravíte povrch, na ktorý maľujete, v budúcnosti sa jednoducho olúpe.

Na prípravu musíte zvyčajne pridať základný náter, piesok, základný náter alebo niektoré alebo všetky tieto veci v závislosti od povrchu pod ním.



Brúsenie na povrchu dáva lesku niečo, čo je dôležité, a to je zvyčajne dobrý krok, ktorý treba urobiť pred pridaním základného náteru alebo lesklej farby, ktorá je samopodkladová.

Iní sa môžu rozhodnúť použiť cukrové mydlo, nechať ho zaschnúť, pridať základný náter a potom lesk natrieť.

anjelské čísla 1212 s významom

Okrem týchto opatrení je takmer vždy dobrý nápad podsada. To je určite prípad, keď dôjde k výraznej zmene farby, alebo keď je farba pod ňou vo veľmi zlom stave (keď by ste mali pred nanesením základného náteru tiež prebrúsiť). Ak je farba pod ňou v dobrom stave a zdrsnili ste ju tak, aby na nej mohol priľnúť prebiehajúci lesk, potom by vám mohlo prestať nanášať základný náter.

Potrebujete základný náter pred lesknutím?

Základný náter pred lesknutím nie je áno alebo nie pre každý povrch, pretože skutočne závisí od povrchu, na ktorý maľujete. Napríklad kov, ktorý nebol natretý základným náterom, musí byť natretý pred pridaním lesku, pretože lesk jednoducho nedrží a takmer okamžite sa odlupuje. Drevené povrchy môžu vyžadovať zauzlenie, základný náter, základný náter a potom náter.

Pri stenách, ak je povrch porézny, ako napríklad pri betóne alebo omietke, musíte povrch pred maľovaním najskôr natrieť základným náterom, inak nasaje farbu a bude vyzerať nerovnomerne. Predtým natreté steny jednoducho musia byť pripravené tak, ako je uvedené vyššie (brúsenie a podkladové nátery), predtým, ako budú natreté leskom. Samozrejme, použiť lesk na steny je odvážny krok!

Aká farba podkladu pre modrý lesk?

Farba zodpovedajúca vášmu základu a podkladu k vášmu laku zaisťuje, že konečný výsledok bude krásny a farebne správny. Ak nemôžete prispôsobiť svoj základný náter finálnej farbe náteru, mali by ste skúsiť použiť:

čo znamená 11:11
  • Tmavosivá alebo čierna podsadka pre tmavomodrý lesk
  • Stredne šedá podsada pre stredne neutrálne modré
  • Svetlomodrá alebo svetlosivá podsada pre bledomodrých

Ak si nie ste istí, je dôležité požiadať o radu sklad, v ktorom farbu kupujete, aby ste po dokončení použili správne produkty pre skutočnú hĺbku farby.

Príprava sa oplatí, keď maľujete leskom

Vo všeobecnosti sa vždy oplatí pripraviť si pred aplikáciou lesku čo najviac. Zvyčajne sú potrebné základné nátery, pričom brúsenie a základný náter dopĺňajú kompletný proces, ktorý prispieva k lepšiemu celkovému výsledku. So správnym náterovým systémom si môžete vychutnať úžasné, lesklé, lesklé maľované drevené výrobky, ktoré zvýšia estetiku vášho domova.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: