Sprievodca ekologickým náterom

Zistite Svoj Počet Anjela

28. júla 2021 2. júna 2021

Ekologická farba určite zmení hru vo svete maľovania a zdobenia v Spojenom kráľovstve.



Od priemyslu, ktorý sa vyvinul z olova cez ropu až po vodu, sú náterové potreby čoraz viac ekologické. Zatiaľ čo farby na vodnej báze majú vedúce postavenie, pokiaľ ide o udržateľnejšie farby, existujú spoločnosti, ktoré to posúvajú o krok ďalej a ponúkajú farby vyrobené z prírodných materiálov a bez akýchkoľvek VOC.



Aký vplyv má však udržateľnosť na skutočnú kvalitu farieb a ako sú tieto farby v skutočnosti ekologické? Zostavili sme užitočného sprievodcu, ktorý vám pomôže pochopiť, a zahrnuli sme aj niektoré z našich obľúbených značiek ekologických farieb, aby ste vedeli, kde získať tie najlepšie veci. Keď už bolo povedané, poďme do toho…



Obsah skryť 1 Čo je to ekologický náter? dva Z čoho je vyrobená ekologická farba? 3 Aká dobrá je ekologická farba? 4 Vzhľadom na Upcycling 5 Najlepšie značky ekologických farieb 5.1 1. Pozemšťania 5.2 2. Grafenstone 5.3 3. Little Greene Paint Company 5.4 4. GraceMary 5.5 5. Francúzsky 6 Snažia sa veľké značky stať sa udržateľnejšími? 7 Zhrnutie 8 Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí 8.1 Súvisiace príspevky:

Čo je to ekologický náter?

Najzákladnejšie povedané, eko farba je v podstate farba, ktorá je šetrná k životnému prostrediu, pretože je buď vyrobená z udržateľných materiálov, má málo prchavých organických zlúčenín alebo má jednoducho výnimočnú trvanlivosť, čo znamená, že ju nemusíte používať. maľovať svoj dom tak často.

čo znamená 7 11 v biblii

Za zváženie stojí aj celý dodávateľský reťazec výrobcu a to, či vyrábajú a predávajú farby v tej istej krajine a či na pohon svojich výrobných procesov využívajú obnoviteľnú energiu.



Z čoho je vyrobená ekologická farba?

Zložky ekologickej farby sa budú líšiť a často ide o to, z čoho NIE JE vyrobená. Je prakticky zaručené, že akákoľvek farba šetrná k životnému prostrediu nebude obsahovať žiadne stopy olejov alebo rozpúšťadiel a bude bez VOC. Bežné zložky typických ekologických farieb zahŕňajú:

    Emulzia vinylacetát/etylén (VAE).čo je emulzia na vodnej bázeKaolínčo je hlina, ktorá sa prirodzene vyskytuje v životnom prostredímetylcelulózačo je zlúčenina odvodená z prírodnej celulózy. Metylcelulóza je netoxická a nealergénna

Aká dobrá je ekologická farba?

Otázka, aká dobrá je vlastne eko farba, je na diskusiu. Podľa mojich vedomostí a skúseností sú profesionálni dekoratéri rozdelení, pokiaľ ide o to, ako to vnímajú. Niektorí ho radi používajú, zatiaľ čo iní, tradicionalistickejší maliari ním opovrhujú.

Mám pocit, že už existuje niekoľko veľmi dobrých značiek a výskum a vývoj bude len zlepšovať farby vpred. Ako dobrý príklad by som uviedol počiatočnú a pravdepodobne oprávnenú nenávisť k lesku na vodnej báze, keď prvýkrát vyšiel.



Mnohým maliarom sa spočiatku veľmi nepáčili lesky na vodnej báze, no keďže postupom času pokročili, je ťažké nepremeniť ani toho najnáruživejšieho maliara, ktorý miluje olej, na vodový.

Očakávam, že v najbližších 5 – 10 rokoch sa niečo podobné stane s ekologickými farbami, kde sa budeme všetci čudovať, prečo sme neprešli na niečo ekologickejšie skôr.

Okrem odborných názorov sa zdá, že spotrebitelia skutočne využívajú ekologické farby, pričom celé komunity sociálnych médií teraz prosperujú na základe lásky ku konkrétnym farbám na recykláciu, ako je napríklad Frenchic.

Vzhľadom na Upcycling

Keď uvažujete o ekologickej farbe, je ľahké lineárne premýšľať o tom, ako je vyrobená a z čoho je vyrobená. Mali by sme však brať do úvahy aj fakt, že farba vo všeobecnosti má veľký vplyv na svet upcyklácie.

V tejto oblasti nebude veľa štúdií, ale zamyslite sa nad tým, koľko kusov nábytku a iných predmetov do domácnosti sa ušetrilo vďaka tomu, že sa dajú namaľovať na niečo, čo vyzerá úplne nové.

Farba má obrovský vplyv na obnovu a udržiavanie predmetov v rámci ekonomiky uzavretého cyklu, takže by ste mohli tvrdiť, že aj tie najhoršie ekologické farby stále zohrávajú úlohu v celkovom obraze udržateľnosti.

Najlepšie značky ekologických farieb

1. Pozemšťania


Earthborn sú na trhu už približne 20 rokov a sú jedným z lídrov na trhu, pokiaľ ide o ekologické farby.

Ich farby sú väčšinou založené na prírodnej hline a neobsahujú prakticky žiadne VOC, akrylové alebo olejové látky a sú tak blízko bez zápachu, ako sa dá dosiahnuť farbou. Skutočnosť, že ich farby sú bez zápachu, ich robí ideálnymi na použitie, ak niekto vo vašom dome trpí pľúcnymi ochoreniami, ako je astma.

Sortiment produktov, ktoré ponúkajú, zahŕňajú emulzie, vaječné škrupiny a farby na murivo. Majú tiež vynikajúcu priedušnú glazúru na steny, ktorú možno použiť ako stabilizátor pred lakovaním alebo naniesť na vrchný náter ako ochranný náter. Táto glazúra na steny funguje obzvlášť dobre ako tesniaci prostriedok na vápennú omietku.

Pokiaľ ide o cenu, môžete očakávať, že zaplatíte prémiu. Ako líder na trhu ekologických farieb má Earthborn možnosť diktovať ceny, takže môžete očakávať, že zaplatíte severne od 20 £/l.

Pros

  • Ich farby bez zápachu sú ideálne pre tých, ktorí majú problémy s dýchaním alebo pre niekoho, kto často pracuje okolo farby
  • Majú k dispozícii širokú škálu rôznych farieb
  • Ich klasický rad ponúka výber zo 72 rôznych odtieňov, pričom ich náter na murivo má takmer 50 možností
  • Môžete očakávať, že s akoukoľvek farbou, ktorú si vyberiete, dosiahnete vysoko atraktívny povrch

Zápory

  • Ekologický rad môže vyzerať trochu nejednotne, ak nepoužívate dostatok kabátov

konečný verdikt

stále vidím 222

Celkovo Earthborn poskytuje vysoko kvalitné farby vo viacerých rôznych možnostiach. Ak je vašou prioritou farba šetrná k životnému prostrediu, stojí za to.

Skontrolujte cenu na Amazone

2. Grafenstone


Grafenstone je v súčasnosti jedným z najzaujímavejších výrobcov farieb. Boli vytvorené inžinierom takmer pred 10 rokmi, ale môžem takmer zaručiť, že väčšina profesionálov a domácich majstrov o nich nikdy nepočula.

Sú prvou spoločnosťou, ktorá zaviedla grafén (mimochodom jeden z najtvrdších materiálov na svete) do svojich zložení farieb na báze vápna. Udržateľne získaný grafén umožňuje farbe dýchať, je proti kondenzácii a čo je dôležitejšie, zaisťuje, že farba si zachová svoju kvalitu roky.

Ich sortiment sa pôsobivo líši s možnosťami pre interiéry aj exteriéry. Ecosphere je ideálny pre interiéry, schne do matného povrchu a vydrží každodenné umývanie (to je ten grafén, ktorý vstupuje do hry). Ich rad Biosphere je na druhej strane dokonale vhodný na vonkajšie použitie a má ďalšiu výhodu v tom, že prispieva k úspore energie vďaka svojej pozoruhodnej odrazovej sile a tepelnej emisii.

Je neuveriteľné, že farba Graphenstone absorbuje CO2. V skutočnosti tri 15-litrové plechovky ich farby absorbujú zhruba 10 kg CO2 za rok.

Pros

  • Absorbuje CO2
  • Neobsahuje žiadne VOC
  • Majú viacero radov vhodných pre vnútorné aj vonkajšie použitie
  • Môže prispieť k úsporám energie (a peňazí).

Zápory

  • Ťažký zdroj

konečný verdikt

Grafenstone je skutočne inovatívna značka a nebolo by prekvapením, keby sme čoskoro videli, že špičkoví výrobcovia začlenia grafén do svojich receptúr.

Skontrolujte cenu na Amazone

3. Little Greene Paint Company

Little Greene boli jedným z prvých britských výrobcov farieb, ktorí dosiahli európsku environmentálnu normu BS EN ISO 14001 už v roku 2004 a odvtedy vyvinuli obrovské úsilie, aby zabezpečili, že všetky ich farby a obchodné praktiky budú čo najudržateľnejšie.

Všetky ich vodou riediteľné farby majú najnižšie hodnotenie vplyvu na životné prostredie v tomto odvetví a je samozrejmé, že tieto vodou riediteľné farby sú prakticky bez VOC a bez zápachu.

Je tiež zaujímavé poznamenať, že stále vyrábajú farby na báze oleja, ale so zákrutami. Olej použitý v ich farbe nepochádza z rozpúšťadiel. V skutočnosti sa vyrába s použitím trvalo udržateľného rastlinného oleja, ktorý zaisťuje, že neodcudzujú olej milujúcich profesionálnych maliarov a domácich majstrov, ktorí uprednostňujú výhodu hladšieho povrchu a jednoduchšieho procesu aplikácie.

Ich sortiment farieb je bezkonkurenčný, pokiaľ ide o rozmanitosť a kvalitu v priestore ekologických farieb, a počul som o mnohých maliaroch, ktorí na základe svojich skúseností s používaním Little Greene prešli na farby na vodnej báze. Tom’s Eggshell sa určite oplatí pozrieť, ak máte nejaké vonkajšie drevo alebo kov, ktoré je potrebné natrieť.

Jediný problém, ktorý som kedy mal s ktorýmkoľvek z ich farieb, sú veľmi tmavé farby v ich Estate emulzii, ale to zvyčajne znamená, že budete musieť použiť ďalšiu vrstvu.

Pros

  • K dispozícii je obrovský sortiment rôznych ekologických farieb
  • Obrovská paleta odtieňov a farieb
  • Ponúkajú udržateľné farby na olejovej báze

Zápory

  • Veľmi drahý

konečný verdikt

čo znamená 333 v numerológii?

Little Greene sú pravdepodobne najlepšími dodávateľmi ekologických farieb v tomto odvetví. S tým však prichádza obrovská doslovná cena, ktorú treba zaplatiť.

4. GraceMary

GraceMary sú nové deti v bloku, pokiaľ ide o výrobu farieb. Ale vstúpili na trh s jediným zameraním na výrobu ekologických kriedových a hlinených farieb (zatiaľ).

Rovnako ako ostatní výrobcovia na tomto zozname, aj GraceMary neobsahujú VOC a zápach, čo uľahčuje prácu s nimi, najmä pre tých, ktorí už majú zdravotné problémy.

GraceMary od roku 2021 presne neponúka obrovskú škálu farieb, pričom ich hlavným produktom je farba na nábytok. Ako už bolo spomenuté v tomto článku, umenie upcyklácie sa často prehliada, keď premýšľame o farbe a udržateľnosti. Ale je dôležité zvážiť.

Pokiaľ ide o ich kriedovú farbu, existuje široká škála farieb, z ktorých si môžete vybrať, ľahko sa nanáša, je odolná (bez toho, aby bola taká odolná, že nemôžete dosiahnuť ošúchaný povrch) a prehliadnuť, vytvára ohromujúci elegantný výsledok.

Pros

  • Bez VOC a zápachu
  • Ponúka plechovky s menším objemom (napríklad 250 ml), takže nemusíte míňať
  • Viac ako 20 farieb na výber
  • Ideálne na recykláciu starého nábytku

Zápory

  • Jediný dostupný náter je špecifický pre nábytok

konečný verdikt

Ide o ideálny náter pre ekologickú renováciu nábytku.

Skontrolujte cenu na Amazone

5. Francúzsky


V neposlednom rade do nášho zoznamu patrí viac mainstreamová francúzska značka. Podobne ako GraceMary, Frenchic sú výrobcovia kriedovej farby, ktorá je ideálna na recykláciu nábytku. A dokonca majú lojálnu komunitu sociálnych médií, ktorí radi zdieľajú svoje inšpiratívne projekty medzi sebou.

Francúzština sa líši od GraceMary v rozmanitosti rôznych farieb, ktoré ponúkajú. Okrem kriedovej farby, ktorá je vhodná na renováciu nábytku, má Frenchic aj rad „Al Fresco“, ktorý je vhodný na maľovanie exteriéru a možno ho použiť aj na predné dvere.

Farba Frenchic je bez VOC, toxických chemikálií a iných škodlivých látok. Dokonca bola certifikovaná na použitie na detských hračkách, čo by vám malo poskytnúť predstavu o tom, ako je bezpečné.

Teraz by som povedal, že sa predáva ako zázračný produkt... ale nie je. Ale nie je to zlé. Pokiaľ robíte štandardné prípravné práce (a ignorujete plechovku), budete môcť získať pekný a odolný povrch.

duchovný význam roku 1222

Pros

  • Poskytuje pekný, odolný povrch
  • Dostupné v menších plechovkách
  • Ideálne na recykláciu starého nábytku

Zápory

  • Je to trochu prehnané

konečný verdikt

Francúzština je skvelá farba, ak robíte správne prípravné práce.

Skontrolujte cenu na Amazone

Snažia sa veľké značky stať sa udržateľnejšími?

Takže ste sa dozvedeli o niektorých špecializovaných výrobcoch farieb, ale čo veľké zbrane? Čo robia, aby sa stali udržateľnejšími? Budú vyrábať ekologické farby?

Dulux má zavedené rôzne udržateľné postupy. Patria sem programy ako RePaint, ktoré pozostávajú zo siete neziskových programov po celom Spojenom kráľovstve, ktoré zbierajú zvyšky farieb a prerozdeľujú ich komunitným skupinám a ľuďom v sociálnej núdzi. To znamená, že plytvanie farbou je výrazne znížené.

Dulux má tiež rad Light a Space, ktorý využíva technológiu laku Lumitech. Lumitech je optimalizovaný tak, aby odrážal viac prirodzeného a umelého svetla, čo vedie k merateľným úsporám energie.

Môžete tiež tvrdiť, že kvalita farieb na vodnej báze Dulux znamená, že zvyčajne vydržia dlhšie ako niektoré z vyššie uvedených ekologických značiek.

Johnstone’s je ďalší veľký výrobca, ktorý mení svoje spôsoby. Okrem ponúkaných farieb na vodnej báze majú aj nový rad „Ekologický“. Tento ekologický rad obsahuje značku „Ecolabel“, ktorá sa udeľuje iba produktom, ktoré spĺňajú najvyššie environmentálne normy. Na posúdenie vplyvu produktu na životné prostredie, od surovín až po aplikáciu a výkon, sa používajú prísne testy.

Zhrnutie

Je zaujímavé vidieť, že na trh v Spojenom kráľovstve vstupuje toľko nových výrobcov farieb šetrných k životnému prostrediu, a to aj tých dobrých. S postupujúcim pokrokom technológie sme si celkom istí, že väčšina farieb v Spojenom kráľovstve bude v priebehu najbližších 10 rokov šetrná k životnému prostrediu.

Budú kvalitou konkurovať etablovaným výrobcom? Možno nie. Čo je pravdepodobnejšie, že etablovaní výrobcovia sú tí, ktorí si osvoja udržateľný prístup. A to môže byť len dobré.

Získajte ceny za profesionálneho dekoratéra vo vašom okolí

Nechcete sa zdobiť? Vždy máte možnosť najať si profesionála, ktorý to urobí za vás. Máme dôveryhodné kontakty po celom Spojenom kráľovstve, ktoré sú pripravené oceniť vašu prácu.

Získajte bezplatné, nezáväzné cenové ponuky vo vašej oblasti a porovnajte ceny pomocou nižšie uvedeného formulára.

  • Porovnajte viac cenových ponúk a ušetrite až 40 %
  • Certifikovaní a preverení maliari a dekoratéri
  • Zadarmo a bez záväzkov
  • Miestni dekoratéri vo vašom okolí


Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: