Ako riediť farbu na plot

Zistite Svoj Počet Anjela

2. septembra 2021 16. apríla 2021

Ak tvoj plot je kvôli novému laku a budete používať rozprašovač farby prvýkrát, možno vás zaujíma, ako zriediť farbu na plot.



Zatiaľ čo najlepší rozprašovače farieb sú zvyčajne konštruované tak, aby mohli striekať priamo z plechovky, lacnejšie modely nemusia mať túto funkciu. Ak má vaša farba konzistenciu rozpustenej čokolády, znamená to, že už môžete ísť a nebudete musieť riediť farbu na plot.



Ak je viskozita farby hustejšia, práve tu môže pomôcť riedenie. Tu je náš podrobný sprievodca, aby ste sa uistili, že zo svojho rozprašovača farieb získate ten najlepší výsledok.



Obsah skryť 1 Testovací sprej dva Ako riediť farbu na plot 3 Finálny testovací sprej 4 Súvisiace príspevky:

Testovací sprej

Ak si nie ste istí, či je potrebné farbu zriediť alebo nie, vykonajte skúšobnú prevádzku. Na kúsok kartónu nastriekajte zvislú čiaru. Ak je vzor silne atomizovaný (ako je znázornené nižšie), budete musieť farbu zriediť.

prečo stále vidím 1010

atomizovaná farba



Ako riediť farbu na plot

Vo všeobecnosti odporúčame, aby ste náter na plot zriedili 5-10% vody. Môžete použiť miešaciu tyčinku so zárezmi, ktorá vám pomôže odmerať 5 – 10 % vody, ktorú budete potrebovať. Keď pridáte vodu, dôkladne premiešajte.

Budete musieť venovať zvýšenú pozornosť konzistencii farby - ak sú nejaké hrudky, stále miešajte.

Naberte trochu farby pomocou miešacej tyčinky a skontrolujte prietok. Farba by teraz mala z tyčinky opadávať oveľa rýchlejšie.



Finálny testovací sprej

Akonáhle ste spokojní s konzistenciou a viskozitou farby, budete chcieť urobiť záverečný testovací nástrek predtým, ako skutočne začnete maľovať plot.

Tento vzor by mal byť výrazne plnší ako predchádzajúci test a mal by vyzerať približne ako vzor vpravo:

stále vidím 111

skúšobný vzor

Po dosiahnutí tohto vzoru by ste mali byť schopní dosiahnuť perfektnú povrchovú úpravu vášho plotu, najmä ak prekrývate každý vzor nástreku približne o 30%.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: