Ako maľovať rámy dverí

Zistite Svoj Počet Anjela

26. júla 2021

Lakovanie zárubní môže dať celej miestnosti svieži nový vzhľad. Či už zapadáte do svojho existujúceho interiéru alebo používate kontrastnú farbu, aby vaše steny viac vynikli, osviežiť rámy dverí šmrncom farby je vždy dobrý nápad.



Ako teda dosiahnuť dokonalý finiš?



Zostavili sme užitočného sprievodcu krok za krokom, ktorý vám pomôže napredovať.





Obsah skryť 1 Krok 1: Pripravte si zárubne dva Krok 2: Chráňte podlahu 3 Krok 3: Vyberte si štetec múdro 4 Krok 4: Začnite maľovať vonkajšiu stranu rámu 5 Krok 5: Namaľte hornú časť rámu 6 Krok 6: Namaľte boky zárubne 7 Krok 7: Vyčistite 8 Súvisiace príspevky:

Krok 1: Pripravte si zárubne

Na našom blogu sme to už povedali miliónkrát, ale príprava je všetko – bez ohľadu na to, aký povrch maľujete. Pokiaľ ide o rámy dverí, jemne ich pretrite brúsnym papierom triedy 240. To dá náteru dobrý kľúč na priľnutie. Keď to urobíte, uistite sa, že používate prachovú kefu, aby ste odstránili všetky kúsky prachu, ktoré tu môžu zostať.

Tip: Venujte zvláštnu pozornosť hornej časti rámu dverí, pretože túto oblasť môžete celkom ľahko minúť a pri maľovaní by ste mohli spolu so štetcom ťahať prach.



Uistite sa tiež, že ste odstránili kovovú platňu vo vnútri rámu dverí, pretože môže byť zložité maľovať.

Krok 2: Chráňte podlahu

Aby ste sa uistili, že sa vám na podlahe nedostane žiadna farba, použite na jej zakrytie prachové hárky. Ak nemáte prachové plachty, môžete na ochranu podlahy použiť aj staré hrubé záclony alebo dokonca staré tapety.

Prilepte protiprachové krycie pásky maskovacou páskou, aby ste sa dostali až na spodok rámov dverí.



Krok 3: Vyberte si štetec múdro

Stojí za zmienku, že na maľovanie zárubní by ste mali použiť štetec s priemerom palca alebo palca a pol. Čokoľvek väčšie spôsobí, že vaše maľovanie bude menej presné. Väčšie štetce tiež pojmú viac farby, čo zvyšuje pravdepodobnosť stekania farby po ráme.

Krok 4: Začnite maľovať vonkajšiu stranu rámu

Prvá časť rámu, ktorú by ste mali natrieť, sú vonkajšie okraje. Dôvodom je to, že ak by ste ich natierali ako posledné, štetec by prešiel cez prednú časť rámu dverí a zanechal by mastný okraj na prednej strane lišty tvorený prebytočnou farbou. Natieraním dvoch vonkajších okrajov sa tomuto problému vyhnete.

Vyzbrojení týmito znalosťami naneste približne 5 ml farby na štetec a ťahajte smerom nadol (asi 15 cm na každý ťah) od hornej časti rámu smerom nadol. Iba polovica skutočných štetín farby bude v kontakte s vonkajšou stranou architrávu.

čo to znamená, keď uvidíš anjela

Ako už bolo spomenuté vyššie, pravdepodobne budete mať nejaký náter, ktorý sa vytvorí na prednej strane rámu dverí. Všetok prebytok utrite starou handričkou.

Krok 5: Namaľte hornú časť rámu

Ďalším krokom je natretie hornej časti rámu dverí, ako je znázornené nižšie.

Z vonkajšej strany naneste na štetec asi centimeter farby a maľujte vodorovnými ťahmi.

Ak sú vaše rámy skôr dekoratívne, uistite sa, že sa nehromadí farba. Zakaždým, keď budete mať na štetci centimeter farby, by to malo pomôcť tomu zabrániť.

Krok 6: Namaľte boky zárubne

Podľa rovnakých techník ako v kroku 5 teraz namaľte strany rámu dverí.

Krok 7: Vyčistite

Najlepšia farba na rámy dverí je podľa nášho názoru Johnstone's satén na vodnej báze, takže ak ste sa rozhodli pre toto, čistenie by malo byť jednoduchým procesom. Stačí prejsť štetcom pod trochou vody a farba sa ľahko oddelí.

Ak ste použili satén alebo lesk na olejovej báze, možno budete musieť farbu pred opláchnutím zriediť lakovým benzínom.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: