Ako natrieť záhradný plot

Zistite Svoj Počet Anjela

20. februára 2021

Ak sa pýtate, ako natrieť záhradný plot, ste na správnom mieste. Máme dlhoročné skúsenosti s maľovaním a zdobením a natreli sme viac plotov, ako sme mali navarených večerí (doslova).



Ak váš plot začína vyzerať trochu opotrebovaný prírodnými živlami alebo sa váš náter začína odlupovať, možno je čas na nový náter. Postupujte podľa našich užitočných krokov nižšie, aby ste zaistili ten najlepší povrch, ktorý v skutočnosti vydrží viac ako leto!



Obsah skryť 1 Krok 1: Rozhodnite sa, ako natriete plot dva Krok 2: Vyberte si správnu farbu 3 Krok 3: Pripravte si plot 4 Krok 4: Vyberte si na to najlepší deň 5 Krok 5: Je čas začať maľovať 5.1 Ak používate kefu/valček 5.2 Ak používate rozprašovač farieb 6 Krok 6: Nezabudnite vyčistiť! 7 Zhrnutie 7.1 Súvisiace príspevky:

Krok 1: Rozhodnite sa, ako natriete plot

Teraz, keď ste si kúpili správnu farbu, budete sa chcieť rozhodnúť, ako natriete plot. Existuje veľa možností, pokiaľ ide o toto, vrátane:





  • Pomocou štetca
  • Pomocou valčeka
  • Výber bežného rozprašovača farieb
  • Výber bezvzduchového rozprašovača farieb (tieto sú drahé!)

Všetky majú výhody a nevýhody. Napríklad kefa vám pravdepodobne poskytne najlepšie vyzerajúcu povrchovú úpravu, ale to znamená, že jej budete musieť venovať veľa času a úsilia. Valec urýchli proces, takže by to mohla byť dobrá voľba. Ak máte veľký plot, možno by bolo dobré zvoliť slušný rozprašovač farieb .

Krok 2: Vyberte si správnu farbu

Výber najlepšia farba na plot pretože práca je jedným z najdôležitejších rozhodnutí, ktoré môžete urobiť, pokiaľ ide o lakovanie, ktoré vyzerá skvele a dlho vydrží.



Tu sú štyri najdôležitejšie veci, ktoré je potrebné zvážiť:

  1. Aká odolná je farba?
  2. Ako ľahko sa farba nanáša?
  3. V akých farbách sú farby?
  4. Je farba vhodná pre mnou zvolenú metódu aplikácie?

Krok 3: Pripravte si plot

Toto je krok, ktorý buď minimalizuje alebo maximalizuje trvanlivosť vašej farby. Ak sa správne nepripravíte, počítajte s tým, že v blízkej budúcnosti budete plot pretierať, pretože jednoducho nevydrží.

S ohľadom na to existuje niekoľko základných krokov, ktoré môžete podniknúť, aby ste sa uistili, že vaša farba vydrží až 6 rokov, vrátane:



  • Pomocou drôtenej kefy odstráňte všetky nečistoty, zvyšky, mach alebo plesne
  • Oprava alebo výmena zlomených častí
  • Čistenie povrchu plotu mydlom a vodou
  • Pred nanesením farby ho nechajte dôkladne vyschnúť

Krok 4: Vyberte si na to najlepší deň

Keď je váš plot pripravený na natieranie, musíte sa uistiť, že je na to dobrý deň. Nanášanie farby v chladných a vlhkých podmienkach je recept na katastrofu, preto sa snažte natrieť plot, keď je pekné počasie.

Krok 5: Je čas začať maľovať

V tomto bode sa všetko spojilo a ste pripravení začať maľovať plot.

Ak používate kefu/valček

  1. Začnite na hornom okraji a namaľte zvislice
  2. Pracujte zhora nadol, jeden panel po druhom kefujte vláknami dreva
  3. Počkajte, kým prvý náter zaschne (podľa návodu)
  4. V prípade potreby naneste druhú vrstvu

Ak používate rozprašovač farieb

  1. Nastavte striekačku farby podľa pokynov výrobcu
  2. Nastriekajte pozdĺž hornej časti plotu štítom, aby ste zabránili lietaniu farby do záhrady vašich susedov
  3. Nastriekajte pozdĺž spodnej časti plotu
  4. Pri prvom nátere držte rozprašovač farby približne 30 cm od plota a striekajte zhora nadol a späť konštantnou rýchlosťou
  5. Prekrývajte predchádzajúci vzor striekania približne o 30 %
  6. Počkajte, kým prvý náter zaschne (podľa návodu)
  7. Ak je potrebná druhá vrstva, zopakujte postup uvedený vyššie, ale vytvorte vzory striekania, ktoré idú zo strany na stranu

Krok 6: Nezabudnite vyčistiť!

Jednoznačne najnudnejšia časť, ale nezabudnite ihneď po použití vyčistiť všetky štetce alebo rozprašovač farieb. Ak necháte farbu pôsobiť dlhšie, zvýšite pravdepodobnosť, že farbu nikdy nezoberiete a nezničíte dokonale dobré štetce.

Zhrnutie

Maľovanie plotu nie je príliš ťažké, ak budete postupovať podľa správnych techník. Každý to môže vyskúšať a môže to byť veľmi obohacujúca skúsenosť. Ak máte záujem dozvedieť sa viac DIY tipov a trikov, prejdite na naše Návody pre domácich majstrov oddiele.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: