Ako natrieť radiátor

Zistite Svoj Počet Anjela

28. júla 2021 20. mája 2021

Mnohí z nás majú v súčasnosti vo svojich domoch panelové radiátory a keď sú nové, majú pekný biely saténový povrch, ale časom sa zvyknú zašpiniť, keď sa o ne ľudia opierajú a vešia na ne okrem iného oblečenie. dôvodov.



A zvyčajne si to nevšimneme, kým nevymaľujeme miestnosť, potom nás zrazu stretne radiátor so všetkými týmito špinavými stopami. Dobrou správou však je, že ich môžeme rýchlo prinútiť opäť vyzerať ako nové a tiež bez príliš vysokých nákladov.



Obsah skryť 1 Aký typ farby je najlepší na radiátory? 1.1 Satén vs lesk 1.2 Na báze oleja verzus vodnej dva Zaobchádzanie s hrdzou 3 Ako natrieť radiátor 3.1 Krok 1: Príprava 3.2 Krok 2: Pripravte si vybavenie 3.3 Krok 3: Maľovanie za radiátorom 3.4 Krok 4: Maľovanie rúrok radiátora 3.5 Krok 5: Maľovanie prednej časti radiátora 3.6 Krok 6: Maľujte hrebene 3.7 Krok 7: Naneste ďalšie nátery 3.8 Súvisiace príspevky:

Aký typ farby je najlepší na radiátory?

Satén vs lesk

Našťastie väčšina veľkých výrobcov farieb vyrába svoje vlastné malé plechovky náter na radiátor v dnešnej dobe ktorými vieme radiátory natrieť a sú buď v saténovom alebo lesklom prevedení.



čo znamená 111 v numerológii?

Uprednostňujem saténový povrch, pretože sa zdá, že lepšie kryje a radiátor vyzerá ako ten
pôvodná úprava z doby, keď bola nová.

Na báze oleja verzus vodnej

Mali by ste si tiež dávať pozor na to, či sa dodávajú buď v nátere na báze rozpúšťadla alebo vo farbe na vodnej báze.



Mnohé z farieb na vodnej báze majú na plechovke „rýchlo schnúce“, aby ste mali prehľad, ale pre istotu odporúčame, aby ste ich otočili a pozreli si pokyny na čistenie štetcov. Ak je tam uvedené použiť vodu, je to samozrejme na vodnej báze, ale ak je tam uvedené použiť čistič štetcov alebo lakový benzín, bude to olej na báze oleja.

Ten na vodnej báze je to, čo preferujem z mnohých dôvodov, vrátane toho, že je to lepšie pre životné prostredie a že rýchlejšie schne, takže si môžete dať dve alebo tri vrstvy za deň a dokončiť prácu. Zatiaľ čo ten na olejovej báze potrebuje jeden deň na zaschnutie medzi vrstvami, takže sa pozeráte len na jednu vrstvu za deň.

Ale to sú možnosti a povedal by som, že väčšina veľkých výrobcov farieb interpretuje tieto malé veci farby na radiátory za približne 8 – 12 £ za plechovku.



Zaobchádzanie s hrdzou

Ďalšou vecou, ​​​​ktorú by ste mali byť unavení, je, ak máte radiátor v kúpeľni, kuchyni alebo na toalete na prízemí. Pomerne často sa na spodnom okraji chladiča vytvorí hrdza, takže ho budete chcieť ako obvykle pretrieť, aby ste sa zbavili povrchovej odlupujúcej sa farby a potom ho ošetriť prípravkom ako tento prostriedok na hrdzu .

Čo to znamená, že zabráni zhoršovaniu hrdze a zmení sa na tvrdý povrch, ktorý je skvelý na prelakovanie. Použil som prostriedok na hrdzu Hammerite (alebo rôzne typy výrobcov) mnohokrát. Funguje to veľmi dobre a nie je to ani drahé.

Takže ak máte nejakú hrdzu, skôr ako ju natriete, ošetrite ju prípravkom na hrdzu a potom dúfajme
ktoré zabránia opätovnému návratu hrdze v budúcnosti.

Ako natrieť radiátor

Krok 1: Príprava

Dobre, takže sme pripravení začať maľovať radiátor. V prvom rade – uistite sa, že máte radiátor na pár hodín vypnutý, pretože nechceme maľovať na horúci radiátor!

čo znamenajú čísla 1234

Radiátor jemne potrite Brúsny papier triedy 240 . Nechcete nič použiť
príliš hrubé, čo vedie k poškriabaniu celého chladiča, takže to bude stačiť. Okolo strieborných častí radiátora budete tiež chcieť nalepiť pásku, aby ste sa vyhli farbe.

Krok 2: Pripravte si vybavenie

Pokiaľ ide o typ kefy, ktorý sa má použiť, normálne by som použil kvalitnú syntetickú kefu a odporučil by som použiť buď jeden alebo dva palce. Pre konkrétne štetce použite tieto Hamiltonove štetce . Sú vysoko kvalitné a v súčasnosti veľmi obľúbené u maliarov a dekoratérov.

Mali by ste tiež používať a okrúhly hrot štetca dostať sa do nepríjemných oblastí. Mohol by si použiť menšiu
1-palcová kefa, ak chcete, ale prácu to trochu uľahčí

Krok 3: Maľovanie za radiátorom

Prvá časť, ktorú treba natrieť na radiátory, je okolo zadnej a bočnej strany, pretože na dlhšej stene budú ľudia vidieť až tam. Všetko, čo musíte urobiť, je maľovať zvislými ťahmi po boku a môžete začať. Budete tiež chcieť natrieť odvzdušňovacie ventily pomocou presných kefiek s okrúhlou hlavou.

Menšie presné kefky sa s týmto nástavcom hodia, pretože ventily sú dosť nešikovné a ak sa pokúsite použiť palcovú a pol kefku, bude to pre vás trochu ťažké.

12 12 znamená anjeli

Krok 4: Maľovanie rúrok radiátora

Maľovanie radiátorových rúr je skutočne osobnou preferenciou. Môžete ich natrieť buď pri maľovaní radiátora, alebo si ich môžete zvoliť pri maľovaní soklových líšt. Najradšej ich natriem rovnakou farbou ako soklové lišty.

Krok 5: Maľovanie prednej časti radiátora

Väčšina radiátorov bude mať vpredu vertikálne vzory spolu s dvomi horizontálnymi kusmi na vrchnej a spodnej strane. Uprednostňujem maľovanie zvislých vzorov ako prvé, pretože to má tendenciu k oveľa lepšiemu dokončeniu.

Pred začatím tejto fázy sa uistite, že máte so sebou kus kuchynskej utierky alebo kúsok látky pre prípad, že by ste na vodorovné časti radiátora dostali nejakú farbu.

Naneste naraz asi centimeter farby na štetec a poklepte ním na vnútornú stranu kanvice. Potom štetcom natrite nahor a nadol a keď skončíte, uistite sa, že špičky štetca uvoľnite veľmi jemne, aby ste dosiahli naozaj pekný povrch.

To je stredná časť radiátora, ktorá je teraz natretá, čo ponecháva dva dlhé kusy na dokončenie. Dbajte na to, aby ste maľovali vodorovne a mali pekný hladký priebeh – v tejto fáze potrebujete na štetec len trochu farby.

Krok 6: Maľujte hrebene

Uistite sa, že obídete zadnú časť radiátora a opatrne natriete všetky viditeľné hrebene pomocou presnej kefy. Opäť na to nemusíte použiť príliš veľa farby.

Krok 7: Naneste ďalšie nátery

V závislosti od farby, ktorú ste si vybrali, možno budete musieť použiť druhú vrstvu. Jednoducho proces zopakujte po čase uvedenom na plechovke a budete mať radiátor, ktorý vyzerá úplne nový!

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: