Ako maľovať soklové lišty

Zistite Svoj Počet Anjela

25. marca 2021

Maľovanie podlahových líšt je pomerne jednoduché, ale opatrnosť a presnosť je nanajvýš dôležité.



Niektoré z problémov, s ktorými sa môžete stretnúť, zahŕňajú získanie farby určenej na soklovú lištu na čisté steny. S ohľadom na to sme vytvorili tohto užitočného sprievodcu, aby sme zaistili, že vašim podlahovým lištám vdýchnete nový život bez toho, aby ste na nich natreli náter.



Obsah skryť 1 Ako maľovať soklové lišty bez toho, aby ste dostali farbu na stenu 1.1 Krok 1: Chráňte podlahu 1.2 Krok 2: Pripravte povrch 1.3 Krok 3: Naneste základný náter alebo základný náter 1.4 Krok 4: Skontrolujte prípadné nedokonalosti 1.5 Krok 5: Naneste vrchný náter 1.6 Krok 6: Odstránenie maskovacej pásky dva Zhrnutie 2.1 Súvisiace príspevky:

Ako maľovať soklové lišty bez toho, aby ste dostali farbu na stenu

Krok 1: Chráňte podlahu

Vašou hlavnou starosťou môže byť farba na stenách, ale rovnako dôležitá je aj ochrana podlahy alebo koberca. Odstráňte všetok nábytok z oblasti, ktorú budete maľovať, a položte prachovú vrstvu, aby ste zabránili kvapkaniu alebo špliechaniu farby na podlahu. Potom, čo to urobíte, pomocou maskovacej pásky prelepte prachovú vrstvu, ako aj jeden alebo dva centimetre vašej podlahy, ktorá susedí s podlahovou lištou. To zaistí, že sa prachová vrstva nebude dvíhať nad soklovú lištu, a tiež dodá vášmu náteru peknú rovnú líniu v spodnej časti soklovej lišty.





Krok 2: Pripravte povrch

Ako vždy hovoríme, príprava povrchu je kľúčom k získaniu vysokokvalitného povrchu, ktorý vydrží. V tomto bode budete chcieť posúdiť, či musíte najskôr odstrániť starý náter. Ak tak urobíte, použite a kvalitný odstraňovač náterov a zoškrabte vrchnú vrstvu farby.

Po odstránení starého náteru vašu soklovú lištu dobre prebrúste, aby farba získala kľúč, s ktorým sa ľahko prilepí. Odstráňte prach alebo nečistoty vlhkou handričkou.



Krok 3: Naneste základný náter alebo základný náter

V závislosti od farby, ktorú ste si vybrali, budete chcieť urobiť prvý náter alebo použiť vhodný základný náter. V tomto bode budete chcieť použiť uhlovú kefu na rezanie soklovej lišty v mieste, kde sa stretáva so stenou, ako je znázornené na obrázku nižšie.

rezanie na soklovej lište

Byť opatrný, presný a používať najlepšia kefa na rezanie značne uľahčíte proces a vyhnete sa tomu, aby ste na stene dostali akúkoľvek farbu. Prípadne môžete použiť maskovaciu pásku a nalepiť ju na stenu, ale riskujete, že páska vytečie farbu na stenu. Najlepšou metódou je podporiť sa.



Po zarezaní dokončite zvyšok svojho prvého náteru dlhými ťahmi po celej dĺžke lemovania. Pomôže to minimalizovať akékoľvek stopy štetca.

Krok 4: Skontrolujte prípadné nedokonalosti

Po zaschnutí prvej vrstvy skontrolujte, či na povrchu nie sú nejaké nedokonalosti. Ak niekde cítite malé hrbolčeky, použite jemný brúsny papier na ich vyrovnanie v rámci prípravy na vrchný náter.

Krok 5: Naneste vrchný náter

Po zaschnutí prvého náteru môžete pokračovať a zopakovať krok 3 s vrchným náterom.

Krok 6: Odstránenie maskovacej pásky

Po dokončení maľovania mu dajte čas na zaschnutie. Keď je farba približne do polovice suchá, bude najlepší čas odstrániť maskovaciu pásku. NECHCETE čakať, kým farba úplne zaschne, pretože riskujete, že sa odstránia kúsky zaschnutej farby.

Keď je farba v polovici suchého bodu, jemne zatlačte na maskovaciu pásku a odtiahnite ju od soklovej lišty. Keď to urobíte pri odlepovaní maskovacej pásky, vytvorí sa oddelenie a zaistí sa, že si so sebou počas odlupovania nezoberiete žiadnu farbu.

Zhrnutie

Maľovanie soklových líšt nemusí byť zložité a podľa nášho jednoduchého návodu vyššie zabezpečíte, že sa farba nedostane na vašu stenu, podlahu alebo koberec.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať, radi vám pomôžeme.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: