Ako odstrániť lesklú farbu

Zistite Svoj Počet Anjela

14. septembra 2021 31. marca 2021

Ak ste si všimli, že staré lesk na vašich soklových lištách alebo zárubniach začína žltnúť a myslíte si, že je čas na nový náter, možno vás zaujíma, ako odstrániť lesklú farbu.



Zatiaľ čo niektoré lesky vám umožnia jednoducho pretrieť staré vrstvy takmer bez prípravy, získate oveľa lepšiu povrchovú úpravu, ktorú bude jednoduchšie dosiahnuť, ak najskôr odstránite starý lesk.



Obsah skryť 1 Ako odstrániť lesklú farbu 1.1 Prvý spôsob: Odstránenie starého lesku pomocou odstraňovača farby 1.2 Druhý spôsob: Odstránenie starého lesku teplovzdušnou pištoľou 1.3 Zhrnutie 1.4 Súvisiace príspevky:

Ako odstrániť lesklú farbu

Existujú dva spôsoby, ako môžete odstrániť lesklú farbu: môžete použiť buď a kvalitný odstraňovač náterov alebo použite teplovzdušnú pištoľ. Obe metódy spôsobia bublinky a pľuzgiere starého lesku, takže sa dá ľahko zoškrabať.



škrabanie farby z dreva

Prvý spôsob: Odstránenie starého lesku pomocou odstraňovača farby

  1. Uistite sa, že máte všetko pripravené. To znamená, že odložíte nánosy prachu na odstránený náter, uistíte sa, že máte na sebe vhodné oblečenie/bezpečnostné vybavenie a že miesto, kde budete pracovať, bude dobre vetrané.
  2. Podľa pokynov dodaných s vybraným odstraňovačom náterov naneste trochu z neho na testovaciu plochu, aby ste sa uistili, že správne funguje na vašom povrchu.
  3. Naneste odstraňovač starých náterov na cieľovú oblasť a počkajte, ako dlho vám to povedia pokyny. Niektorým odstraňovačom starých náterov môže trvať len niekoľko minút, iným až niekoľko hodín.
  4. Keď starý lesk prebublá a vytvorí pľuzgiere, môžete pokračovať a zoškrabať ho z povrchu škrabkou.
  5. Pri práci po častiach pokračujte v procese, kým sa neodstráni všetok lesk.

Druhý spôsob: Odstránenie starého lesku teplovzdušnou pištoľou

Použitie teplovzdušnej pištole je určite rýchlejšia a menej špinavá metóda a je obzvlášť užitočná na odstránenie starého lesku z drevených povrchov.



  1. Pozorne si prečítajte návod na použitie a vykonajte všetky potrebné bezpečnostné opatrenia. Posledná vec, ktorú chcete, je popáliť sa teplovzdušnou pištoľou!
  2. Po dodržaní všetkých bezpečnostných postupov nasmerujte teplovzdušnú pištoľ na oblasť starého lesku.
  3. Keď lesk začne bublať a vytvárať pľuzgiere, môžete si vziať škrabku a začať ju odstraňovať.
  4. Pracujte v líniách a opakujte rovnakú metódu, kým sa neodstráni všetok lesk.
  5. Pri odstraňovaní lesku z oblasti vyššie, ako je vaša očná linka, použite rebrík. To zaistí, že na vás náhodou nekvapká žiadny neuveriteľne horúci lesk.

Zhrnutie

Použitím jednej z dvoch vyššie uvedených metód by ste mali byť na dobrej ceste k odstráneniu starého lesku a zanechať dokonalý povrch, na ktorý môžete maľovať.

Na väčšinu drevených povrchov odporúčame použiť teplovzdušnú pištoľ, pretože je to zvyčajne jednoduchší proces. Nie je to však také užitočné na iných povrchoch, ako je kov, pretože môže zanechať stopy po popáleninách, ktoré sa ťažko odstraňujú, čo vám dáva úplne nový problém. Na odstránenie lesku z kovu je vhodnejší odstraňovač náterov.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: