Ako odstrániť farbu z omietky

Zistite Svoj Počet Anjela

11. augusta 2021

Ak ste pripravení dať svojim stenám nový náter, ale vaša súčasná farba sa lúpe alebo praská, možno vás zaujíma, ako odstrániť farbu z omietky.



čo znamená 555 v číslach anjelov

Našťastie odstraňovanie starých náterov zo stien omietky nie je náročný proces. A aby bol tento proces ešte jednoduchší, zostavili sme tohto praktického sprievodcu krok za krokom, aby ste si mohli zaistiť dokonale hladký povrch s vašou novou farbou.



Nástroje potrebné pre prácu:



  • Brúsny blok
  • brúsny papier so zrnitosťou 180
  • Plnivo na omietku
  • Škrabka na stenu
Obsah skryť 1 Krok 1: Zoškrabte všetku uvoľnenú farbu dva Krok 2: Použitie výplne stien 3 Krok 3: Brúsenie povrchu 4 Zhrnutie 4.1 Súvisiace príspevky:

Krok 1: Zoškrabte všetku uvoľnenú farbu

Keď pripravujete steny na nový náter, dobrou správou je, že z omietky nemusíte úplne odstrániť všetku starú farbu. Na základe toho by sa mal akýkoľvek uvoľnený, odlupujúci sa alebo popraskaný náter odstrániť pomocou škrabky na stenu.

Jednoducho zamierte na tieto miesta a zoškrabte farbu z omietky.



Krok 2: Použitie výplne stien

Ak sa vaša stará farba olupuje alebo praská, je pravdepodobné, že omietka nie je úplne hladká. Našťastie všetko, čo musíte urobiť, aby ste opravili tieto oblasti omietky, je naniesť trochu omietkového plniva a uhladiť škrabkou na stenu.

Výplňová vrstva bude dosť tenká, a preto by mala rýchlo schnúť, ale pre dosiahnutie najlepších výsledkov odporúčame počkať aspoň deň, kým prejdete na krok 3.

Krok 3: Brúsenie povrchu

Pomocou brúsneho papiera so zrnitosťou 180 pripevneného k brúsnemu bloku obrúste celú plochu omietky, ktorú plánujete natrieť. Tento jemný brúsny papier odstráni zo omietky všetky ostatné voľné škvrny farby, ale čo je dôležitejšie, poskytne kľúč, na ktorý sa vaša nová farba prilepí.



Zhrnutie

Odstránenie emulzie z omietky je jednoduchý proces a vo väčšine prípadov ani nebudete musieť odstraňovať celý starý náter. Zjednodušene povedané, stačí zoškrabať väčšie kusy popraskanej či odlupujúcej sa farby, prípadné diery vyplniť omietkovým tmelom a celú stenu jemne prebrúsiť.

Keď to všetko urobíte, vaša stena bude hladká ako sklo a po natretí bude vyzerať neuveriteľne.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: