Ako opraviť prasknutú emulziu

Zistite Svoj Počet Anjela

19. septembra 2021

Potrebujete vedieť, ako opraviť prasknutú emulziu? Všetky potrebné tipy a informácie nájdete v tomto praktickom článku.



Mileniáli, ktorí si renovujú svoje domovy minúť na to viac ako 18 000 £ . To je veľa peňazí, nehovoriac o čase a energii vynaloženej na hodiny a hodiny práce, aby bola práca vykonaná správne.



Nepríjemné je, že veľa vecí sa môže pokaziť, keď robíme domáce úpravy a renovácie, vrátane praskania farby. Je to taká jednoduchá chyba, ktorej oprava nemusí stáť veľa, no ak sa rozprestiera na veľkej ploche vášho domova, jej oprava môže trvať veľa času.



Ak máte prasknutú emulziu, nebojte sa, je opraviteľná. Ešte lepšie je, že sa tomu v budúcnosti dá ľahko vyhnúť, takže sa nebudete musieť starať o to, aby ste to znova opravili.

Tu je všetko, čo potrebujete vedieť o oprave prasknutej emulzie.



Obsah skryť 1 Ako opraviť prasknutú emulziu: Rýchla odpoveď dva Ako opraviť prasknutú emulziu: Užitočné informácie 2.1 Maľovanie Na Vrch Podschnutej Farby 2.2 Maľba matná na hodváb 23 Presakovanie alebo reaktivácia pasty na tapety 2.4 Hrubé náterové vrstvy 3 Ako vypáliť chybnú emulziu pomocou odstraňovača farby 4 Ako sa v budúcnosti vyhnúť praskaniu emulzie 5 Môžete ľahko dosiahnuť hladké, krásne maľované steny 5.1 Súvisiace príspevky:

Ako opraviť prasknutú emulziu: Rýchla odpoveď

Naneste odstraňovač náterov na stenu a následne laminovaný papier, potom farbu a papier odstráňte spolu s tmelom.

Ako opraviť prasknutú emulziu: Užitočné informácie

Hoci oprava malej škvrnky popraskanej farby nie je príliš zložitá, ak sa to stalo na veľkej murovanej časti alebo dokonca na celom pozemku, môže to predĺžiť termíny projektu o niekoľko dní alebo dokonca týždňov.

Pochopenie toho, prečo sa problém vyskytol, bráni tomu, aby sa chyba urobila na prvom mieste alebo znova. Tu je niekoľko bežných dôvodov, prečo môže emulzná farba prasknúť:



Maľovanie Na Vrch Podschnutej Farby

Ak sa farba, napríklad olejová farba, natrie cez vrchnú vrstvu farby, ktorá nie je úplne zaschnutá, najnovšia vrstva farby praskne, keď sa spodná vrstva pohybuje, rozťahuje sa a schne.

Maľba matná na hodváb

Keď na hodváb natriete matnou farbou, matná farba zmäkne hodváb pod ňou, čo spôsobí, že sa hodváb neskôr roztiahne. Mat na vrchnej strane schne kvôli prístupu vzduchu a potom zmäkčený hodváb na spodku vyschne a prirodzene sa zmrští a popraská vrstvu matu na vrchu.

Presakovanie alebo reaktivácia pasty na tapety

Ak je tapetová pasta/lepidlo na natieranej stene a neodstránite sa, môže sa reaktivovať z vlhkosti čerstvej farby. Pasta pod ňou nakoniec spôsobí praskanie. Popraskanie spôsobené lepidlom na tapety sa môže prejaviť dlhšie a môže sa objaviť až niekoľko mesiacov po natretí steny.

Toto nie je len problém s lepidlom na stene, ktorú maľujete, a môže sa vyskytnúť pri presakovaní. Čerstvé lepidlo z iného miesta v miestnosti, napríklad zo stropu, sa môže dostať na natieranú stenu a ak sa tak stane, spôsobí to aj problémy s praskaním.

Hrubé náterové vrstvy

Ak je nanesená farba taká hrubá, že jej vrchná vrstva zaschne skôr, ako vrstva pod ňou, môže dôjsť k prasknutiu. K praskaniu môže dochádzať aj nerovnomerne, ak je samotná farba nanesená nerovnomerne.

Ako vypáliť chybnú emulziu pomocou odstraňovača farby

Aj keď uvidíte veľa tipov, ktoré vám doporučujú pridať základný náter na popraskanú farbu pred nanesením novej vrstvy, pre fantastickú dlhotrvajúcu povrchovú úpravu musíte odstrániť chybnú farbu a začať odznova.

Na odstránenie chybnej emulzie môžete použiť škrabku, ale toto je najšpinavšia možnosť a vyžaduje si veľa mastnoty na lakte. Na uvoľnenie chybnej emulzie tiež nie je vhodné používať zdroj tepla (napr. fén), ako môžu radiť niektoré svojpomocné zdroje.

Namiesto toho je najrýchlejší spôsob odstránenia chybnej emulzie pomocou odstraňovača náterov. Môžeš dostať možnosti nízkych až nulových VOC ktoré sú ekologické, ak máte obavy z chemických aspektov produktu.

Ak chcete odstrániť emulziu týmto spôsobom, jednoducho pre striptéra do vedra a použite čistý štetec na maľovanie výrobok na stenu.

Na sekciu, ktorú ste namaľovali, potom uhlaďte na laminovaný papier. Potom môžete pomocou špachtle odstrániť papier, ktorý s ním odstráni aj popraskanú farbu. Nachádzajú sa tu časti farby, ktorých odstránenie bude vyžadovať trochu viac práce, ale celkovo by ste mali metódu odstraňovania náterov považovať za skutočne jednoduchú.

Akonáhle ste spálili originálna emulzná farba pred opätovným maľovaním je dobré obrúsiť stenu pod ňou a zvážiť základný náter.

Ako sa v budúcnosti vyhnúť praskaniu emulzie

V ideálnom prípade sa môžete v budúcnosti vyhnúť praskaniu farby, aby ste ušetrili čas a peniaze na renováciu vášho domova. Často je prevencia jednoducho vo výbere správnych produktov pre danú prácu.

Maloobchodná alebo vinylová matná emulzia je známa tým, že je náchylná na praskanie, pretože v zmesi nie je veľa polymérneho spojiva. To znamená, že tieto typy farieb majú obmedzenú flexibilitu a schopnosť vysporiadať sa s kontrakciou a zmršťovaním, čím je väčšia pravdepodobnosť, že prasknú.

Kúpeľňová farba a iná farba odolná voči vlhkosti je vo všeobecnosti nepravdepodobná, že by praskla, takže môže byť dobrou voľbou na maľovanie. Môžete tiež použiť stredný lesk ako všeobecné pravidlo, ak si nie ste istí, či maľujete na hodváb alebo nie. To však znamená, že nezískate skutočne matný povrch. Na nápravu tohto problému môžete na hodváb natrieť jemným vinylovým leskom ako základný náter a potom natrieť matným náterom.

Môžete ľahko dosiahnuť hladké, krásne namaľované steny

Pomocou našich tipov a informácií uvedených vyššie sa nemusíte zmieriť s popraskanými stenami emulzie. Namiesto toho si môžete vychutnať hladké, matné steny vo farbe podľa vášho výberu pre krásnu domácu výzdobu a profesionálny povrch.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: