Ako zastaviť žltnutie lesklej farby

Zistite Svoj Počet Anjela

14. septembra 2021 26. marca 2021

V minulých rokoch bolo zastavenie žltnutia lesku tak trochu strateným prípadom.



Všetci sme tam boli. Práve sme namaľovali niečo nádherné, čisto biele. Ale po niekoľkých rokoch tá svieža biela začala ísť...žltá?!



Lesk na báze bieleho oleja si už po niekoľkých rokoch získal notorickú povesť žltnutia, pričom proces sa urýchlil, ak oblasť vášho laku nedosiahla žiadne slnečné svetlo. Navyše, od roku 2010 si mnohí ľudia všimli, že proces žltnutia sa dokonca zrýchľuje.





aký je význam 1111

S ohľadom na to stručne rozoberieme, čo spôsobuje žltnutie a ako sa mu môžete vyhnúť výberom správnej farby.

Obsah skryť 1 Prečo biely lesk zožltne? dva Prečo zožltne lesk za nábytkom? 3 Ako zastaviť žltnutie lesklej farby 3.1 Súvisiace príspevky:

Prečo biely lesk zožltne?

Biely lesk na báze oleja zožltne v dôsledku vysychajúceho oleja nachádzajúceho sa vo farbe. Tento sušiaci olej značne urýchľuje proces žltnutia a od roku 2010, keď vstúpili do platnosti nariadenia EÚ týkajúce sa vysokých VOC, sa používa čoraz viac.



Lesk farby, že

Zožltnutie bieleho lesku by sa predtým spomalilo vyšším obsahom VOC, ale výrobcovia boli nútení zmeniť svoje zloženie, a preto bol problém žltnutia výraznejší.

.12 / 12

Rýchlosť žltnutia ovplyvnia aj ďalšie environmentálne faktory, ako je množstvo slnečného žiarenia, ktoré je farba vystavená. Príliš málo svetla často znamená rýchlejší proces žltnutia.



Prečo zožltne lesk za nábytkom?

Lesk prechádza do žlta za sebou nábytok predovšetkým preto, že farby na báze fenolovej živice (alebo oleja) sú blokované pred slnečným žiarením. Bohužiaľ, akonáhle táto oblasť zožltne, bude si vyžadovať novú výzdobu.

význam 911

Ako zastaviť žltnutie lesklej farby

Existuje iba jeden spoľahlivý spôsob, ako zabezpečiť, aby vaša lesklá farba nezožltla, a to výberom lesk na vodnej báze .

Bez prchavých organických zlúčenín nie je lesklá farba na vodnej báze náchylná na žltnutie a čo viac, mnoho ľudí v odbore verí, že dokonca prevyšuje kvalitu lesku na báze oleja.

Niektoré z výhod lesku na vodnej báze zahŕňajú:

  • Rýchlejší čas sušenia
  • Nízky obsah VOC
  • Nízky zápach
  • Časom nežltne

Ak si nie ste istí leskom na vodnej báze a chystáte sa použiť olejovú farbu, uistite sa, že povrchy, ktoré budete maľovať, sú vystavené veľkému množstvu slnečného žiarenia – to prinajmenšom spomalí proces žltnutia.

Považujete tento článok za užitočný? Prejdite do našich sprievodcov pre domácich majstrov, kde nájdete ďalšie návody na maľovanie, tipy a triky.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: