Izolačná farba: čo to je a funguje?

Zistite Svoj Počet Anjela

27. januára 2022 26. januára 2022

Izolačná farba bola predstavená v stavebníctve koncom deväťdesiatych rokov minulého storočia ako aplikovaný náter tekutej izolácie na steny a povrchy, ktorý by zlepšil účinnosť tepelného (alebo tepelného) hospodárenia konštrukcie.



Tento článok sa zaoberá izolačnou farbou: čo to je, ako funguje a prečo jej tvrdenie ako popredného zdroja izolácie proti živlom znepokojuje niektorých odborníkov v stavebnom priemysle.



Obsah skryť 1 Čo je to izolačná farba? dva Funguje izolačná farba skutočne? 3 Môžete izolovať stenu farbou 4 Pomáha maľba izolácii? 5 Odporúčané nákupy 6 Záverečné myšlienky 6.1 Súvisiace príspevky:

Čo je to izolačná farba?

Izolačná farba alebo izolačná farba je určená na natieranie povrchov s cieľom zvýšiť úsilie o vykurovanie a chladenie a jej potenciál znížiť náklady na energiu a znížiť energetickú stopu prilákal majiteľov domov takmer okamžite.



Izolačná farba, ak sa používa na vonkajšie povrchy, odráža teplo a slnečné svetlo prichádzajúce z ľubovoľného smeru smerom k natretému povrchu a zabraňuje úniku tepla von smerom k nižším teplotám.

Čím hrubší je izolačný materiál, tým pomalší je pohyb tepla cez neho; dúfalo sa, že pridanie izolačnej farby do už izolovanej bariéry bude jednoducho pokračovať v cykle účinnosti.



čo znamená číslo 333

Výrobcovia od začiatku roku 2000 začali experimentovať a vyrábať svoje vlastné značky izolačných farieb. Tie obsahujú buď keramické alebo sklenené mikroguľôčky (o nich čoskoro) primiešané do produktu alebo ako prísadu si môžete sami primiešať do bežnej farby.

Izolačný náter používaný v kúpeľni

Izolačná farba môže pomôcť kúpeľniam vyhnúť sa kondenzácii.

Funguje izolačná farba skutočne?

Je dohodnuté, že izolačná farba nie je náhradou bežnej izolácie, ale skôr pridaným zdrojom, ktorý zlepšuje účinnosť izolácie, ktorá je už nainštalovaná.



Štandardná izolácia funguje tak, že udržiava teplo vonku počas horúcich mesiacov a teplo dovnútra počas chladných mesiacov. Takže v lete nechceme, aby teplo prichádzalo dovnútra a v zime, nechceme, aby sa teplo dostávalo von. Práve izolácia budovy reguluje schopnosť prúdenia tepla.

11 11 11 11

Izolačná farba použitá samostatne má veľmi malý vplyv na účinnosť vykurovania budovy.

Stavební experti radia, že pokiaľ ide o izoláciu, je nevyhnutné mať silný plášť budovy s hrubými stenami, správne nainštalovanú izolačnú vrstvu a správne okná. Bez týchto náležitostí nebude mať žiadne množstvo izolačnej farby vplyv.

Ak sú však prítomné základné izolačné štruktúry, aplikácia izolačného náteru môže minimalizovať prenos tepla. Tieto vplyvy sa však dajú len odhadnúť, a tak hoci je tento produkt zaujímavý pre majiteľov domov, zatiaľ nevzbudzuje veľký rešpekt stavebníkov.

čo znamená 7 11

Problém je v tom, že výrobcovia izolačných farieb neboli schopní poskytnúť výsledky nezávislých testov na podporu tvrdení o lepších tepelnoizolačných vlastnostiach v porovnaní so štandardnými výrobkami.

Môžete izolovať stenu farbou

Nápad izolovať stenu farbou na zníženie prestupu tepla sa prvýkrát objavil v NASA, keď poškodenie raketoplánu pri opätovnom vstupe do atmosféry vyvolalo vytvorenie ochranného náteru, ktorý bol nastriekaný v čase maľovania.

Tento ochranný povlak obsahoval chemikálie a výplňové materiály a častice, ktoré odvádzali teplo a chránili povrchy.

Myšlienka bola neskôr prispôsobená a prenesená na farbu domu, ktorá po zaschnutí vytvorila sálavú tepelnú bariéru, ktorá premenila obyčajnú farbu domu na teplo odrážajúcu tepelnú farbu.

Výrobcovia uviedli, že tieto produkty znižujú prácu bežnej izolácie používanej v stenách a stropoch a že skutočnou schopnosťou izolačnej farby je odrážať alebo blokovať teplo od akýchkoľvek povrchov (krby, ohrievače a radiátory), ako aj slnečné svetlo.

vidieť 3:33

Klientom bolo odporúčané použiť farbu ako premix alebo ako štandardnú farbu s prísadami, ktoré sa ručne vmiešali a naniesli na akúkoľvek stenu alebo povrch.

Nanášanie farby sa vyžaduje len po bežných postupoch natierania, ako je príprava a čistenie povrchov.

Vlastnosti izolačnej farby boli jednoduché, známe a atraktívne, a keďže neexistovali žiadne skutočné metódy na meranie účinnosti izolačných vlastností farby, spotrebitelia sa namiesto toho spoliehali na strategické marketingové informácie.

Pomáha maľovanie pri izolácii?

Štandardná farba nezlepší vaše súčasné skóre tepelného toku izolácie, avšak o niektorých produktoch farieb, ako sú termálna farba a izolačné farby, sa tvrdí, že majú izolačné vlastnosti a vlastnosti tepelnej bariéry, ktoré môžu ovplyvniť účinnosť vašej izolácie.

Všetky domy majú R-faktor alebo tepelnoizolačný faktor, ktorý vyjadruje, ako dobre dvojrozmerná bariéra (ako stena, strop alebo vrstva izolácie) odoláva tepelnému toku.

R-Factor je stavebný pojem a hodnoty sa pohybujú od 1,5 do 7, pričom vyššie číslo označuje najefektívnejšiu reguláciu tepelného toku.

Izolačné dosky sa dodávajú v rôznych materiáloch a štruktúrach (vrátane fólie a peny) a nie všetky sú konštruované rovnakým spôsobom. To znamená, že každý typ listu je vytvorený s rôznym hodnotením hodnoty R.

1010 význam anjelského čísla

Preto je presnejšia otázka: zvyšuje farba R-faktor dvojrozmerných bariér, a ak áno, aký druh farby a aké sú jedinečné vlastnosti, ktoré jej umožňujú fungovať ako forma izolácie.

Izolačné farby napríklad obsahujú mikroskopické keramické guľôčky, ktoré po zmiešaní s bežnou interiérovou alebo exteriérovou farbou vytvárajú tepelnú bariéru, a práve táto presná technológia údajne poskytuje izolačné vlastnosti.

Stavební experti poznamenali, že ak je cieľom znížiť množstvo prestupu tepla produkovaného slnkom, každá biela alebo svetlá štandardná vonkajšia farba bude fungovať rovnako dobre ako akákoľvek iná farba, pretože všetky farby, ktoré sú svetlej farby, odrážajú teplo od povrchov. tak či tak.

Odporúčané nákupy

Nasledujúce produkty sú všetky tepelne podporné, a preto zlepšia celkové izolačné skóre vášho domu za predpokladu, že už existujú účinné izolačné konštrukcie.

Záverečné myšlienky

Napriek svojim vedecky dokázaným tvrdeniam o účinnosti a úspechu sa izolačné farby na stavebnom trhu ešte poriadne neosvedčili. Úsudok, že prípravok naozaj nemá žiadnu výraznú výhodu oproti bežným lakom, ešte nie je vyvrátený. Slovné spojenie „žiadna významná výhoda“ však stále zaujíma obhajcov a majiteľov domov sú pripravení ho vyskúšať.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: