Maľovanie stropu Artex: Najlepší sprievodca

Zistite Svoj Počet Anjela

20. október 2021

Od vírov a vĺn až po mušle a bodky, funky textúrovaný strop Artex bol v móde, keď zamatový nábytok a kúpeľne s kobercom boli najhorúcejšie prvky interiéru v meste. Majú sa vrátiť do módy?



Niektorí ľudia milujú svoju nostalgickú príťažlivosť, zatiaľ čo iní dokážu vyvolať vyrážku. Nech už sa ocitnete na ktorejkoľvek strane, ak máte doma stropy Artex, staré alebo nové, budete musieť pri ich maľovaní zvoliť špeciálny prístup.



Textúrované stropy možno v dnešnej dobe upadli do nemilosti estetického vkusu mnohých ľudí, ale je ľahké pochopiť, prečo boli také populárne. Vďaka vlastnostiam pohlcujúcim zvuk a odpúšťajúcej povahe stvárnenia, ktoré pomáha skryť všetky druhy hrbolčekov a prasklín a malých chýb, sa Artex tiež ľahko aplikuje, nevyžaduje žiadne odborné znalosti a je skutočne veľmi všestranný a odolný.





A teraz sa retro dizajn môže dostať do úplného kruhu trendov interiérového dizajnu. Či už teda maľujete novonadobudnutý strop s textúrou alebo vraciate pôvodnému stropu Artex do pôvodného stavu s trochou TLC, tu uvedené pokyny a tipy vám pomôžu dosiahnuť najlepšie výsledky.



Obsah skryť 1 Môžete maľovať cez Artex? dva Akú farbu by ste mali použiť na stropy Artex? 3 Aký valec by ste mali použiť na stropy Artex? 4 Ako maľovať strop Artex 4.1 čo budete potrebovať 4.2 Krok 1: Ako sa pripraviť 4.3 Krok: 2 Uchopte kefu 4.4 Krok 3: Stačí sa s ním zrolovať 4.5 Krok 4: Získajte rovnomerný povrch 5 Dôležité úvahy pri maľovaní stropov Artex 6 Záverečné myšlienky 6.1 Súvisiace príspevky:

Môžete maľovať cez Artex?

Aj keď existujú určité výzvy, krátka odpoveď je áno, určite môžete. Artex je obzvlášť porézny materiál, ktorý veľa absorbuje a navyše je to hrboľatý povrch, takže si vyžaduje iný prístup k vášmu bežnému omietnutému stropu, aby sa dosiahol najlepší výsledok. Ale nebojte sa s trochou prípravy as pomocou nášho návodu krok za krokom nižšie môžete mať svoj artexový strop svieži a krásny bez stresu.

prečo stále vidím 555

Akú farbu by ste mali použiť na stropy Artex?

Budete potrebovať a kvalitná biela emulzná farba a mali by ste počítať s nanesením minimálne dvoch vrstiev, aby ste efektívne pokryli váš strop Artex. Farba Dulux Trade Supermatt je dobrou voľbou pre pokrytie vnútorných povrchov s vysokou krycou schopnosťou. Pre kuchyne a kúpeľne možno budete chcieť zvážiť emulziu odolnú voči škvrnám.

Aký valec by ste mali použiť na stropy Artex?

Pomocou pravého valčeka je kľúčom k úspechu vášho projektu. Na dosiahnutie najlepších výsledkov použite valček s dlhým vlasom, ktorý má vlas alebo vlas hrubý ¾ palca v porovnaní so štandardným valcom s vlasom s hrúbkou ⅜ palca.



Ako maľovať strop Artex

čo budete potrebovať

Materiály Nástroje
Biela emulzná farba25 mm rezanie štetcom
Maskovacia páskaValček a podnos
Prachové listyPredlžovacia tyč
Cukrové mydlo

Krok 1: Ako sa pripraviť

Odstráňte čo najviac nábytku a odložte plastovú fóliu a handričku, aby ste ochránili svoje podlahy a nábytok. Potom opatrne umiestnite a zatlačte na miesto prúžky maliarskej pásky v krátkych častiach pozdĺž miesta, kde sa vaša stena stretáva so stropom.

Svietidlá môžete chrániť aj maskovacou páskou. Uvoľnenú špinu a prach na povrchu odstráňte tvrdou kefou alebo umyte cukrovým mydlom, ak sa na ňom nahromadila mastnota.

Krok: 2 Uchopte kefu

Pomocou malého štetca naneste farbu okolo okrajov stropu až po maliarsku pásku, aby ste dosiahli čistú líniu medzi stropom a stenou. Potom vezmite valček, pripevnite predlžovaciu tyč, ak je to potrebné pre vysoké stropy, a ponorte valček do podnosu s farbou alebo do potápača. Dbajte na to, aby ste valček hojne naplnili farbou, pričom prebytočnú časť odstráňte na sito.

Krok 3: Stačí sa s ním zrolovať

Pomocou valčeka naneste prvú vrstvu farby v dlhých rovných pásoch. Vyhnite sa prepracovaniu akýchkoľvek častí, pretože prílišné namočenie Artexu môže viesť k odlupovaniu alebo odlupovaniu. Nechajte tento náter vyschnúť minimálne 3 hodiny.

Krok 4: Získajte rovnomerný povrch

Keď prvá vrstva zaschne, môžete pokračovať a naniesť druhú. Opäť použite dlhé rovné ťahy valčekom, ale tentoraz v smere kolmom na váš prvý náter. To pomáha dosiahnuť dobrý rovnomerný povrch, ktorý hľadáte na svojom textúrovanom strope.

Dôležité úvahy pri maľovaní stropov Artex

Pre mnohých je názov Artex synonymom pre azbest. Platné spojenie ako prirodzene sa vyskytujúci minerál sa používalo na jeho posilnenie až do polovice 80. rokov. Vedeli ste však, že v skutočnosti len vtedy, keď sa drobné vlákna azbestu uvoľnia a dostanú sa do vzduchu, predstavujú nebezpečenstvo pre zdravie?

10 *. 10

Vlákna zostanú bezpečne uzamknuté vo vnútri Artexu, kým ho neprebrúsite, nenavŕtate do neho alebo sa ho nepokúsite odstrániť. Ak sa teda plánujete zbaviť stropu Artex alebo ho obrúsiť, musíte ho pred začatím otestovať na prítomnosť azbestu.

Ak chcete oživiť svoj štruktúrovaný strop iba vrstvou náteru a nie ste si istí, či váš strop obsahuje azbest alebo nie, je najlepšie pomýliť si opatrne a pri príprave a čistení povrchu nosiť protiprachovú masku. . Môžete si tiež kúpiť spoľahlivé súpravy na domáce testovanie azbestu od Amazonu za približne 20 £.

Ak máte novo aplikovaný povrch s textúrou Artex, uistite sa, že materiál pred natieraním úplne vyschne 24 hodín

Ak váš strop ešte nikdy nebol natretý, môžete prvú vrstvu farby zriediť s približne 10 % vody, aby ste umožnili vysokú absorpciu vlhkosti v staršom, predtým nenatretom Artexe

Záverečné myšlienky

Ak už nejaký čas žijete s textúrovanými stropmi, budete až príliš dobre oboznámení s tým, ako sa hrudkovité textúrované a pórovité povrchy môžu stať magnetom na prach a nečistoty, ktoré potom môžu viesť k zmene farby.

Dobrou správou je, že ak dáte vášmu Artexu novú vrstvu farby, zníži sa tým schopnosť Artexu absorbovať vlhkosť značne, čím sa stane menej priepustným, takže v budúcnosti nebude tak ľahko zafarbený alebo prašný.

Či už ich poznáte ako štukové alebo akustické stropy alebo stropy inšpirované jedlom, tvarohom alebo pukancami, alebo pod značkou Artex, váš textúrovaný strop má potenciál stať sa naozaj skvelým prvkom vo vašej domácnosti.

čo znamená 222 v anjelských číslach

Ak si nájdete čas a rady a odporúčania, ktoré sú tu na palube, môžete zo svojho Artexu vyťažiť to najlepšie tak, že ho skutočne natriete novým náterom.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: