Maľovanie vonkajších stien: Najlepší sprievodca a návod

Zistite Svoj Počet Anjela

28. novembra 2021 22. októbra 2021

Existuje len málo DIY projektov, ktoré majú taký veľký vplyv na vzhľad vášho domova ako čerstvý náter na vonkajších stenách. Dobre aplikovaný kvalitný náter môže skutočne zmeniť váš domov, zvýšiť jeho hodnotu a poskytnúť dodatočnú ochranu pred poškodením vplyvom počasia.



čo znamená 11 11 v numerológii

Maľovanie exteriéru vášho domova môže byť náročná úloha, ale so správnymi nástrojmi, časom, energiou a dobrým plánovaním sa dá dosiahnuť za zlomok nákladov na prenájom profesionála.



Ako to už býva, tajomstvom úspešného finišu je dobrá príprava. Pred začatím práce sa uistite, že máte potrebné vybavenie a produkty. Naozaj sa oplatí urobiť túto prácu dobre, pretože v závislosti od podmienok môže správne nanesený náter kvalitnej exteriérovej farby vydržať až 15 rokov.



Kvalitné, vodeodolné, odolné voči špine, vonkajší náter muriva je k dispozícii na kúpu v hladkej alebo jemne štruktúrovanej povrchovej úprave a teraz je na výber široká škála farieb.



Projekt na zlepšenie domácnosti, ako je tento, je skvelou príležitosťou na prispôsobenie vášho domova alebo garáže vášmu štýlu. Malé testery farby môžu byť užitočné pri výbere tej správnej farby pre vás. Textúrované farby majú pridaný kremičitý piesok a sú obzvlášť vhodné na nerovné povrchy a môžu pomôcť skryť malé praskliny alebo kazy a zároveň poskytnúť dodatočnú trvanlivosť.

Užitočný tip: Skontrolujte predpoveď. Dážď nie je maliarovým priateľom. Steny musia byť pred maľovaním suché a budete potrebovať dostatok času na to, aby nový náter riadne vyschol, kým príde ďalší očakávaný lejak. Obsah skryť 1 Ako pripravíte vonkajšiu stenu na maľovanie? dva Potrebujete pred maľovaním utesniť vonkajšie steny? 3 Bežné problémy, ktoré treba mať na pamäti 4 Môžete maľovať na staré vonkajšie murivo? 5 Ako maľovať vonkajšie steny 5.1 Krok 1: Nástroj Up 5.2 Krok 2: Maskovanie 5.3 Krok 3: Zarezanie 5.4 Krok 4: Rozbehnite sa 5.5 Krok 5: Nechajte zaschnúť 5.6 Krok 6: Upratujte 5.7 Krok 7: Užite si to 6 Záverečné myšlienky 6.1 Súvisiace príspevky:

Ako pripravíte vonkajšiu stenu na maľovanie?

Elektrické umývanie je skvelý spôsob, ako pripraviť vonkajšie steny na maľovanie. Odstraňovanie prachu, pavučín, odlupujúca sa farba a špina zanecháva čistý, rovný povrch, na ktorý sa farba prilepí. To znamená dlhšiu životnosť vášho vonkajšieho náteru. Silné umývanie by sa malo v ideálnom prípade vykonávať za mierneho slnečného dňa. Je to tiež dobrá príležitosť vyčistiť odkvapy a umyť obklady a podhľady.

Pred maľovaním budete tiež musieť skontrolovať vonkajšie steny, či nemajú nejaké nepravidelnosti alebo chyby, ktoré si vyžadujú pozornosť. Dôkazy plesní, rastu húb alebo výkvetov bude potrebné vyriešiť pred natieraním. Vlasové praskliny alebo známky nestabilného povrchu, napr. odlupovanie alebo drobenie náteru, bude tiež potrebné vopred opraviť.



Uistite sa, že máte dostatok odevov, prikrývok, plachty alebo iného materiálu na ochranu okolitých oblastí, aby ste zabránili rozliatiu a postriekaniu vašej terasy alebo dlažby. Všetky dvere a okná chráňte protiprachovými listami alebo veľkými listami kartónu pripevnenými maskovacou páskou.

Presuňte predmety, ktoré by mohli brániť v prístupe k stene, preč z oblasti a uistite sa, že môžete rebrík podľa potreby premiestniť alebo v prípade potreby postaviť plošinu lešenia.

Bezpečnostný tip: Použite pevný rebrík, ktorý vám umožní natrieť najvyšší bod na vonkajšej stene bez toho, aby ste sa naťahovali viac ako na dĺžku paže. Ak používate výsuvný rebrík, nezabudnite, že tri priečky by sa mali z bezpečnostných dôvodov prekrývať.

Potrebujete pred maľovaním utesniť vonkajšie steny?

Stručne povedané, áno, väčšina povrchov vonkajšieho muriva musí byť pred náterom utesnená. Ak je stena porézna, kriedová a silne zvetraná, odporúča sa použiť stabilizačný roztok.

Pomocou dotykového testu môžete skontrolovať, či vaše vonkajšie murované steny nevykazujú známky nestabilného povrchu. Ak šúchate dlaňou o stenu a je zaprášená, alebo ak je stena na dotyk kriedová alebo prášková, znamená to nestabilný povrch. Môžete tiež zoškrabať odlupujúcu sa farbu, aby ste odhalili, či sa pod ňou nenachádzajú zvyšky prášku. Ak natierate priamo na nestabilný, drobivý podklad, či už ide o ošúchané a rozpadajúce sa murivo alebo silne zvetranú cementovú omietku, farba sa prilepí skôr na prach a úlomky ako na stenu a začne s nimi odchádzať.

Stenu budete musieť utesniť stabilizačným roztokom, je to vysoko penetračný základný náter určený na viazanie kriedových práškových povrchov. Dobrou správou je, že tento stabilizačný tmel spôsobí, že povrch bude menej nasiakavý a porézny, takže bude vyžadovať menej farby.

význam 444

Bežné problémy, ktoré treba mať na pamäti

Pred maľovaním dôkladne skontrolujte vonkajšie murované steny, aby ste identifikovali tieto bežné problémy

Rast plesní alebo húb . Tento typ kontaminácie na povrchu alebo podklade vašich vonkajších stien bude potrebné pred nanesením farby dôkladne ošetriť fungicídnym umývaním. Ak tento krok preskočíte, škvrna nakoniec prejde cez novú vrstvu náteru a bude pokračovať v raste, čo môže viesť k ďalšiemu poškodeniu substrátu.

Pre dosiahnutie najlepších výsledkov pred aplikáciou fungicídneho roztoku odstráňte čo najviac porastu tvrdou kefou alebo škrabkou. Nechajte pôsobiť 24 hodín, dôkladne opláchnite a pred natieraním nechajte vonkajšiu stenu úplne vyschnúť. Bezpečnostný tip: Dôsledne dodržujte pokyny výrobcu, noste ochranný odev pri aplikácii fungicídu a kontaktujte miestnu samosprávu, aby bezpečne zlikvidovala zvyšky produktu.

Machy alebo lišajníky . Tieto sa môžu prirodzene vyskytovať v obzvlášť vlhkých podmienkach na vonkajších stenách a môžu rásť pomerne rýchlo. Dajú sa však ľahko odstrániť kefkou alebo škrabkou a aplikácia odstraňovača machu a lišajníkov zabráni ich opätovnému rastu.

12:12 dvojplameň

Výkvety . Tento jemný biely prášok možno nájsť na murive aj na cementovej omietke a je spôsobený odparovaním vlhkosti z povrchu a zanechávaním minerálov soli.

Môže ísť o jednoducho vyriešený kozmetický problém alebo môže naznačovať vážnejší problém s prenikaním vlhkosti. Vlhkomer môže pomôcť identifikovať príčinu.

Rozlíšenie výkvetov od bielej plesne je jednoduché – z týchto dvoch sa vo vode rozpúšťa iba výkvet. Na odstránenie zvyškov soli z muriva je možné použiť pevnú kefu.

Vlasové trhliny a diery . Tie je možné vyplniť jemným povrchovým murovacím tmelom. Môžete si ich kúpiť hotové na opravu stien alebo si vyrobiť svoj vlastný cementový tmel s pieskom, cementom a vodou zmiešanými na tuhú pastu.

Plochu pripravte zoškrabaním uvoľnených nečistôt, postriekaním čistou vodou a potom pomocou plniča naneste tmel na navlhčený podklad. „Navlhčenie“ hlbokých trhlín a dier pomáha plnivu lepšie priľnúť.

Ak ide o hlbokú trhlinu, väčšiu ako 10 mm, budete musieť vytvoriť výplň po etapách a nechať každú fázu vyschnúť pred aplikáciou ďalšej. Naplňte, až kým nebude povrch mierne vyčnievať, zarovnajte mokrým plniacim nožom a po dôkladnom vyschnutí obrúste a naneste základný náter odolný voči zásadám.

Môžete maľovať na staré vonkajšie murivo?

Keď sa vyriešia všetky problémy s povrchom od nečistôt cez praskliny až po rast húb a máte čistý stabilný podklad, s ktorým môžete pracovať, môžete na staré vonkajšie murivo naniesť novú vrstvu náteru.

Ako maľovať vonkajšie steny

Keď budete mať vonkajšie steny umyté, pripravené a pripravené na použitie, postupujte podľa týchto krokov, aby ste dosiahli dokonalý povrch:

Krok 1: Nástroj Up

Uistite sa, že máte po ruke všetky správne nástroje a vybavenie:

Boh hovorí cez čísla 333
  • Murovacia farba
  • Murárstvo Štetec na farbu (Tento veľký pevný štetec s dlhými štetinami pojme viac farby)
  • Malá kefa na „zarezávanie“ do hrán a rohov
  • Maliarsky valček (dlhý vlas, ¾ až 1″ – najmä na drsné povrchy, ako je kamienková drť)
  • Predlžovacia tyč pre valček
  • Valčekový podnos alebo 10l vedro s rolovacím sitom
  • Utierky, kartón a páska na maskovanie
  • Pevný rebrík alebo plošina na lešenie
  • OOPP napr. Overal, rukavice, ochrana očí a protiprachová maska ​​(pre bezpečné čistenie)

Krok 2: Maskovanie

Maskovanie je skutočne dôležitým krokom na zabezpečenie čistého povrchu a na ochranu vašich dverí, okien a iných prvkov pred nanesením farby. Urobte si čas a opatrne nalepte pásku na všetky rámy, budete radi, že ste to urobili. Okná môžete na tomto mieste zakryť aj kartónom, aby ste ich ochránili pred postriekaním.

Maskovacia páska prilepí ochranný kryt okna a zároveň vám umožní namaľovať dokonale rovnú čiaru.

Krok 3: Zarezanie

Pomocou malej kefy získate oveľa lepšiu kontrolu pri rezaní okolo odkvapov, okien a zárubne . Na túto prácu je dobrým nástrojom 3-palcový štetec.

Krok 4: Rozbehnite sa

Pracujte zhora nadol a nanášajte farbu po častiach. Začínajúc zhora vám umožní odstrániť kvapkanie pri práci smerom nadol, čím získate skvelý rovnomerný povrch.

Tip na maľovanie: Vyvíjanie tlaku na zdvih valca smerom nahor s miernejším tlakom pri ceste späť nadol pomáha predchádzať spätnému striekaniu.

Použitie valčeka vám umožní pokryť veľkú plochu rýchlejšie ako kefa.

Krok 5: Nechajte zaschnúť

Váš vonkajší náter bude mať prospech z úplného 24-hodinového schnutia pred ďalším dažďom. Preto je dôležité plánovať s ohľadom na počasie

Krok 6: Upratujte

Odstráňte maskovaciu pásku z rámov dverí a okien, umyte a osušte štetce, valčeky a podnosy s farbou a uložte nabudúce. Obráťte sa na miestnu radu a zistite, ako bezpečne zlikvidovať všetky nebezpečné alebo zvyškové materiály vo vašej oblasti.

aký je význam 333

Krok 7: Užite si to

Nájdite si chvíľku a ocente plody svojej práce.

Záverečné myšlienky

Maľovanie vonkajších murovaných stien môže byť oveľa náročnejšie ako napríklad maľovanie jedálne. Prichádza so svojimi vlastnými jedinečnými výzvami a problémami, ktoré treba mať na pamäti.

Môže byť ľahké podceniť vynaloženú prácu a množstvo času a vytrvalosti, ktoré sú potrebné na maľovanie vonkajších stien. Existuje však len málo projektov na zlepšenie domácnosti, ktoré sú odmeňujúce a s trochou prípravy a plánovania, keď uvidíte, že vaše čerstvo natreté vonkajšie steny vyzerajú fantasticky, bude to vyzerať, že to všetko stojí za námahu!

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: