Otázky a odpovede: Kriedová farba

Zistite Svoj Počet Anjela

4. júna 2021

Kriedová farba sa za posledných pár rokov stal v Spojenom kráľovstve populárnejším.



Je trendy, dáva elegantný vzhľad a veľa ľudí uvádza jeho udržateľnosť ako faktor pri jeho kúpe. Či už teda chcete natrieť svoje vchodové dvere zaujímavou farbou, alebo ak máte nejaký starý nábytok, ktorý sa dá zachrániť kúskom farby, kriedová farba môže byť práve tou najlepšou voľbou.



Ale čo to je? Je to vlastne k niečomu dobré? Ktoré značky dodávajú kriedové farby? Vzhľadom na to, že kriedová farba je relatívne novou renováciou, nie je k dispozícii veľa informácií. Preto sme zostavili túto príručku, aby sme odpovedali na tieto otázky, ako aj na niektoré otázky, ktoré nám poslali naši čitatelia.





vidieť 9:11

Takže ak sa chcete dozvedieť niečo viac o kriedovej farbe, pokračujte v čítaní.

Obsah skryť 1 Čo je to kriedová farba? dva Na čo všetko sa dá použiť kriedová farba? 3 Ktoré značky dodávajú kriedové farby? 4 Aká je Johnstoneova farba na magnetickú tabuľu? 5 Je Frenchic's Lazy Range dobrý? 6 Aký je sortiment Al Fresco od Frenchic? 7 Je kriedová farba skutočne dobrá? 8 Bude fungovať biela kriedová farba v dome s fajčiarmi? 9 Je Lick dobrou značkou kriedových farieb? 10 Už ste niekedy dali francúzsku farbu na kuchynské skrinky? Zákazník si niečo kúpil a zdá sa, že webová stránka hovorí, že so správnou prípravou môže ísť rovno na melamín? Tiež je odolný? jedenásť Ako natriem kriedou kamenný krb? 12 Súvisiace príspevky:

Čo je to kriedová farba?

Kriedová farba, ako už jej názov napovedá, je ultra matná farba, ktorá zaschne do finálnej úpravy, ktorá nie je príliš podobná tabuli. Je moderný, šik a môže dodať interiéru (alebo exteriéru) vintage vzhľad. Môžete tiež použiť kriedovú farbu na vytvorenie utrápeného vzhľadu kombináciou dvoch kontrastných farieb, čo vedie k rustikálnemu vzhľadu.



Na čo všetko sa dá použiť kriedová farba?

Kriedovú farbu je možné použiť na väčšinu vecí vrátane:

význam 555

Ktoré značky dodávajú kriedové farby?

Zatiaľ čo kriedové farby boli nápadom niektorých inovatívnych nových značiek, explózia jej popularity znamenala, že stále viac a viac bežných značiek začalo ponúkať svoje vlastné verzie. Niektoré z týchto značiek zahŕňajú:

  • francúzsky
  • Dulux
  • Johnstone's
  • Hrdzavý olej
  • Ronseal
  • Annie Sloan
  • GraceMary

Aká je Johnstoneova farba na magnetickú tabuľu?

Osobne som ho nikdy nepoužil, ale priateľ mi povedal, že v skutočnosti funguje dobre a zatiaľ vydržal 3 roky.



Je Frenchic's Lazy Range dobrý?

Nedávno som použil farbu Lazy Range pre klienta na holé mäkké drevo a MDF. MDF som najprv natriel základným náterom, aby som sa uistil, že sa nenafúka a pre pokoj. S mäkkým drevom som dal 3 vrstvy. Klient si bol veľmi istý produktom a vysvetlil som mu, že toto nie je normálny spôsob, akým by som veci robil. Ale záver bol dobrý.

Aký je sortiment Al Fresco od Frenchic?

Nie je to príliš zlé. Natieral som ňou niekoľko kuchynských skriniek a toto bol môj postup:

  • Najprv pripravte povrch pomocou cukrového mydla a potom jemne obrúste
  • Používajte veľmi tenké vrstvy. To znamená, že možno budete potrebovať 3 alebo 4 vrstvy, čo je dosť časovo náročné, ale je to najlepší spôsob, ako to urobiť

Tip, ktorý som použil, bolo namočiť štetec do vody a potom do farby – o niečo ľahšie sa nanáša. Podľa mojich skúseností vytvrdzuje za 2 týždne na trvanlivý povrch.

Je kriedová farba skutočne dobrá?

Je to v poriadku a je to pomerne robustné, ale určite je to drahé na to, čo to je. Je to len jednoduchý systém jednej farby pre domácich majstrov. Nie je na tom nič zlé, ale nie je na tom nič skvelé, ak to dáva zmysel? Aby som mohol posúdiť, či je farba dobrá alebo nie, rád by som videl, či ju prevzali všetci obchodní dodávatelia.

Číslo 7/11

Zatiaľ skutočne nedostanete kriedové farby od obchodných dodávateľov. Takže dovtedy by som to označil ako lacnú DIY farbu. To neznamená, že to nevyzerá skvele, aj keď nie je dostatok údajov na to, aby sa dalo povedať, či prejde aj ostatnými testami dostatočne konzistentne.

Bude fungovať biela kriedová farba v dome s fajčiarmi?

Častým problémom v domácnostiach, kde sú fajčiari, sú nikotínové škvrny, ktoré ničia steny a stropy. Biela kriedová farba môže fungovať v dome s fajčiarmi a takto:

  • Použite niečo ako Johnstones' Stain Away blok na škvrny
  • Ako vrchný náter použite dve alebo 3 vrstvy bielej kriedovej farby

Podľa mojich skúseností robí Johnstone's Stain Away zázraky na nikotínové škvrny (menej však na škvrny od vody), takže by ste nemali naraziť na žiadne problémy.

Je Lick dobrou značkou kriedových farieb?

Majú naozaj pekné farby a počul som, že pokrytie je slušné. Sú však drahé a dekantovanie z plechovky môže byť trochu chaotické. Ak ste si ich chceli vyskúšať, môžete si objednať samolepiace vzorky farieb a ich doručovacia služba je asi taká dobrá, ako je len možné.

17:55 hod

Už ste niekedy dali francúzsku farbu na kuchynské skrinky? Zákazník si niečo kúpil a zdá sa, že webová stránka hovorí, že so správnou prípravou môže ísť rovno na melamín? Tiež je odolný?

Je skvelý na nábytok a na používanie techník, ale nepoužil by som ho v kuchyni, ktorá si vyžaduje veľa úderov. Išiel by som cestou správnej prípravy atď., inak by to mohlo ovplyvniť vášho zástupcu. Pamätajte, že ľudia môžu byť zábavní, keď príde na ich domov. Jedna vec, ktorú by ste potenciálne mohli urobiť na zvýšenie odolnosti, je zapečatiť farbu dobrým lakom – za predpokladu, že to vášmu klientovi nevadí!

Ako natriem kriedou kamenný krb?

Myslím, že by bolo lepšie použiť kriedovú farbu ako French Alfresco, ktorá je odolná a nepotrebuje základný náter. Najprv dôkladne umyte cukrovým mydlom a potom jemne prebrúste.

Utrite vlhkou handričkou. Potom naneste aspoň dve tenké vrstvy, ale možno budete musieť urobiť ďalšiu. Keď je farba úplne suchá, naneste dve vrstvy Frensheen ktorý to utesní. Dávajte pozor na dva týždne, aby farba vytvrdla a potom by to malo byť dobré.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: