Otázky a odpovede: Farba na plot

Zistite Svoj Počet Anjela

5. júna 2021

Zatiaľ čo ploty zvyčajne vydržia približne 15 rokov v dôsledku stresu britského počasia, náter na plot môže zabezpečiť, že budú vyzerať skvele počas celej životnosti.



Aký typ farby by ste teda mali na ploty aplikovať? Ako dlho zvyčajne vydrží náter na plot? A aké pokrytie môžete očakávať na liter?



.11 * .11

Ak ste začiatočník, je nepravdepodobné, že budete poznať odpovede na tieto otázky. Preto sme sa rozhodli zostaviť túto užitočnú príručku, v ktorej odpovieme na niektoré často kladené otázky.



Prevzali sme aj niekoľko príspevkov od našej komunity čitateľov a odpovedali na ne aj skúseným maliarom medzi nami, ktorí majú špecifické problémy s farbou plotov.

Ste pripravení stať sa odborníkom vo všetkom, čo sa týka farby na ploty? Potom čítajte ďalej!



Obsah skryť 1 Aký typ farby je najlepší na ploty? dva Ako dlho vydrží náter na plot? 3 Aké krytie môžete očakávať od farby na plot na liter? 4 Čoskoro natieram plot a na výstave mám niekoľko hrdzavých hlavičiek klincov. Ako mám postupovať pri liečbe týchto? 5 Môžete natrieť nový plot? 6 Aká je dobrá sivá farba na plot? 7 Môžete nastriekať latkové ploty? 8 Oplatí sa natrieť opotrebovaný plot? 9 Aký je najlepší tip na postrek plotu s Graco Ultra Max? 10 Môžete postriekať veľké ploty lacným postrekovačom? jedenásť Máte nápady, čo použiť na odstránenie zelenej plesne z oplotenia pred jarným maľovaním? 12 Mali by ste pri natieraní veľkých plotov vždy striekať? 13 Aký je najlepší spôsob prípravy plotu? 14 Súvisiace príspevky:

Aký typ farby je najlepší na ploty?

Bez toho, aby to tu znelo príliš jednoducho, najideálnejším typom bude použitie farby, ktorá bola špeciálne formulovaná na použitie na ploty. Značky ako Cuprinol, Johnstone’s a Ronseal majú všetky skvelé farby na ploty a stojí za to si ich pozrieť. Farby sa budú líšiť od vodných a rozpúšťadiel, ale vždy sa snažte hľadať niečo, čo je obohatené voskom, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky.

Ako dlho vydrží náter na plot?

V závislosti od poveternostných podmienok a údržby môže náter plotu prežiť relatívne nedotknutý až 5 alebo 6 rokov. Životnosť náteru môžete predĺžiť tým, že sa ubezpečíte, že plot neobsahuje mach a zelené riasy. Ak váš plotový náter začína blednúť, možno by stálo za to dať mu vrchný náter po približne 2 rokoch.

Aké krytie môžete očakávať od farby na plot na liter?

Farba na plot je zvyčajne schopná pokryť približne 5-6 m² na liter v závislosti od stavu a povahy vášho plotu. Ak je povrch vášho plotu dosť porézny, pokrytie bude menšie. Podobne, ak je povrch vášho plotu hladký, farba bude mať pravdepodobne väčšiu kryciu schopnosť.



čo znamená 10 10

Čoskoro natieram plot a na výstave mám niekoľko hrdzavých hlavičiek klincov. Ako mám postupovať pri liečbe týchto?

Môžete použiť nejaký prostriedok na hrdzu, ktorý chemicky zmení hrdzu späť na pevný kov. Aby v budúcnosti opäť nehrdzaveli, možno by stálo za to ich zaklepať tak ďaleko, ako sa len dá, a naplniť ich.

čo to znamená, keď vidíte 444

Môžete natrieť nový plot?

Áno, nové drevo môžete natrieť hneď.

Aká je dobrá sivá farba na plot?

Zaujímavé je, že som zmiešal 2 plechovky Silver Copse Ducksback s plechovkou čierneho muriva, pretože som chcel, aby bol trochu tmavší a bola to najlepšia farba na plot, akú som kedy použil.

Môžete nastriekať latkové ploty?

Ekonomicky to velky zmysel nedava. Ak by ste nastriekali latkový plot, stratili by ste polovicu farby na riedky vzduch.

Oplatí sa natrieť opotrebovaný plot?

Veľmi záleží na tom, či si môžete dovoliť kúpiť nový plot. V Spojenom kráľovstve ploty zvyčajne vydržia približne 15 rokov, takže ich natieranie potom môže byť trochu plytvanie. Je to rýchla oprava, ale do roka sa vaša farba pravdepodobne začne odlupovať.

39 význam anjelského čísla

Aký je najlepší tip na postrek plotu s Graco Ultra Max?

Išiel by som s najväčším tipom. Ak sa chystáte maľovať v horúcom dni, dajte si Cuprinol Ducksback, zohrejte farbu na slnku a budete môcť striekať priamo z plechovky.

Môžete postriekať veľké ploty lacným postrekovačom?

Pokiaľ zalejete farbu na primeranú úroveň, mali by ste byť v poriadku. Lacnejšie modely sú náchylnejšie na zablokovanie, ale ak dosiahnete správnu konzistenciu, nemali by ste mať žiadne problémy bez ohľadu na to, aký veľký je váš plot!

Máte nápady, čo použiť na odstránenie zelenej plesne z oplotenia pred jarným maľovaním?

Môžete vyskúšať Hypo Red Label, čo je silné bielidlo vyrobené pre maštale pre dobytok. Nastriekajte ho cez plot a potom ho nechajte asi týždeň robiť. Keď budete čakať dostatočne dlho, odporúčam použiť aspoň 3 vrstvy na natretie plotu.

Mali by ste pri natieraní veľkých plotov vždy striekať?

Veľmi záleží na tom, koľko máte času a ako ste motivovaní používať štetec a valček. Použitie kefy/valčeka na veľké ploty môže trvať dlho, pretože budete musieť urobiť niekoľko vrstiev. Na druhej strane postrekovač vám môže ušetriť hodiny práce.

Aký je najlepší spôsob prípravy plotu?

Všetko závisí od stavu a stavu plotu, ale pri štandardnom plote by malo postačovať jeho umytie a obrúsenie, aby ste sa uistili, že farba správne priľne k povrchu.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: