Otázky a odpovede: Lesklá farba

Zistite Svoj Počet Anjela

28. mája 2021

Lesklý náter je na hornom konci stupnice lesku a je jednou z najodolnejších farieb, aké si môžete kúpiť.



Ale na aké projekty by ste mali použiť lesk? Od akých značiek by ste mali nakupovať? Aké sú niektoré z bežných problémov s leskom? Na všetky tieto a ďalšie otázky odpovedáme konkrétnymi príkladmi, aby sme vás naučili všetko, čo o lesku viete.



Stále s nami? Čítajte ďalej a staňte sa odborníkom na všetky veci s lesklou farbou!



10 10 anjelské číslo
Obsah skryť 1 Na aké projekty môžete lesk použiť? dva Od akých značiek by ste mali nakupovať? 3 Mám nejaké indické kamenné dlažby na obklad. Po lesklej protišmykovej farbe bola predtým nanesená transparentná podlahová farba Johnstone. Nejaké odporúčania? 4 Bol požiadaný, aby namaľoval všetky drevené výrobky na HSL v lesku na vodnej báze. Je už v lesku na olejovej báze. Aký je na to najlepší lesk a podklad? 5 Je lesklý náter odolný? 6 Mám celú miestnosť obloženú drevenými panelmi na vymaľovanie. Momentálne je to biela olejová lesklá farba. Mám použiť olej alebo vodu? Zatiaľ som nepoužil lesk na vodnej báze, takže si nie som istý. 7 Je zápach lesku príliš silný na to, aby sa s ním dalo pravidelne pracovať? 8 Aký je najlepší biely lesk pre vonkajšie okná orientované na juh? 9 Natriem si soklové lišty a dvere leskom. Máte nejaké pripomienky k hlavným značkám? 10 Ako pripravíte dvere, ktoré majú lesk na báze oleja, na vodnú? jedenásť Aký je biely lesk Andura? 12 Môžete získať reflexný povrch s lesklou farbou? 13 Musím natrieť stovky starých žltých lesklých dverí. Aký je váš obľúbený priľnavý základný náter? 14 Chcete použiť lesk Johnstone's Aqua – ako sa porovnáva s Isomatom? pätnásť Môžete použiť lesk Rubbol XD v interiéri? 16 Na staré zažltnuté lesklé dvierka som po dôkladnom vybrúsení a vyčistení naniesol vrstvu Johnstone’s aqua podkladu. Po 3 dňoch podsada vyzerala, akoby zmizla. Máte predstavu, čo sa stalo? 17 Aký je Johnstone's Aqua lesklý systém? 18 Dvere z dubovej dyhy som musel vyleštiť. Jemne som obrúsil zrnitosťou 180, naniesol akrylový p/u a potom naniesol dve vrstvy olejového lesku, ale zrno sa zdvihlo – dá sa to opraviť? Mám v úmysle urobiť ďalšiu! 19 Môj zákazník trvá na lesku na báze oleja pre drevené schodisko. Olej som nepoužíval roky! Ktorý je v dnešnej dobe dobrý? dvadsať Použitý Dulux Trade Gloss na Dulux Trade Undercoat pred 1 týždňom a miestami je stále vlhký. Podmienky – bezprašné, teplota – teplo, farba – žiadne prísady alebo húštiny, len čisté. Nejaké nápady, čo sa stalo? dvadsaťjeden Budem striekať šatníky svojich dcér, ktoré sú momentálne vo vysokom lesku. Aký by bol najlepší základný náter? 22 Aké valčeky by ste mi odporučili na lesknutie vnútorných dverí? 23 Súvisiace príspevky:

Na aké projekty môžete lesk použiť?

Lesk je jednou z odolnejších farieb, ktoré si môžete kúpiť, a funguje dobre pre:

  • Dvere
  • Rámy dverí
  • Soklové lišty
  • Obloženie okna
  • Väčšina drevárskych prác
  • Vonkajšie predmety

Od akých značiek by ste mali nakupovať?

Na trhu je množstvo kvalitných značiek, medzi ktoré patria:



  • Johnstone's
  • Dulux
  • koruna
  • Leyland
  • Hrdzavý olej
  • Farrow a Ball
  • Malý Greene
  • Benjamin Moore

Mám nejaké indické kamenné dlažby na pokrytie. Po lesklej protišmykovej farbe bola predtým nanesená transparentná podlahová farba Johnstone. Nejaké odporúčania?

Umyla by som to prúdom a potom by som použila tmel, nie farbu. Rozvaľkajte ho na veľmi tenko a nenechávajte na ňom žiadne kaluže, pretože ak to urobíte, vyschne na mliečne biele. Mal by im dodať lesk, ale možno budete musieť naniesť niekoľko vrstiev.

Bol požiadaný, aby namaľoval všetky drevené výrobky na HSL v lesku na vodnej báze. Je už v lesku na báze oleja. Aký je na to najlepší lesk a podklad?

Pokiaľ to nie je naozaj žlté, zvyčajne získam dobrý lesk so základným náterom Caparol Haft, zmiešaným v pomere 50/50 s leskom pre prvý náter a potom s Caparol Pu Gloss pre posledný náter. Mali by ste získať dobrý povrch v 2 vrstvách. Vyšší lesk získate s Johnstone’s Aqua Undercoat a leskom, ale na štetce je to trochu zabijak a Caparol sa mi zdá krajší na použitie. Navyše nebude žltnúť, pretože to nie je hybrid!

Je lesklý náter odolný?

Lesklá farba je jednou z najodolnejších farieb na trhu. Farby s vyšším leskom bývajú silnejšie, takže na to vždy pamätajte.



Mám celú miestnosť obloženú drevenými panelmi na vymaľovanie. Momentálne je to biela olejová lesklá farba. Mám použiť olej alebo vodu? Zatiaľ som nepoužil lesk na vodnej báze, takže si nie som istý.

Spravodlivo, lesk na vodnej báze Johnstone je belší ako na olejovej báze. Je zrejmé, že interiér nemusí byť taký odolný. Stačí sledovať teplotu vo vnútri, príliš teplo a začne sa ťahať.

Je zápach lesku príliš silný na to, aby sa s ním dalo pravidelne pracovať?

V skutočnosti nevnímam vôňu žiadnych farieb, keď s nimi celý deň pracujem. Ale ak som vošiel do niekoho domu a ten deň bol vyzdobený, naozaj som si začal všímať vôňu. Takže nie, práca s leskom v skutočnosti nie je problém s vôňou, ale každý človek bude iný.

Aký je najlepší biely lesk pre vonkajšie okná orientované na juh?

Systém Johnstone's Storm Shield je veľmi užitočný pre okná orientované na juh, pretože sa nepoškodí UV žiarením.

duchovný význam 1010

Natriem si soklové lišty a dvere leskom. Máte nejaké pripomienky k hlavným značkám?

Crown Next Gen som použil niekoľkokrát a je to skvelá farba. Vrátil som sa k projektom a výrazne nezožltli. S Armsteadom sa výborne pracuje, ale myslím si, že rýchlo zožltol (možno to bola konkrétna práca, ktorú som robil tak, že som to posúdil, mohol by som to robiť nespravodlivo!)

Dulux má ten wow faktor, ktorý ľudia zvyčajne milujú. Leyland a Macpherson's tiež nie sú také zlé. Dúfam, že to pomôže!

Ako pripravíte dvere, ktoré majú lesk na báze oleja, na vodnú?

Lesk na vodnej báze je v tomto bode dosť pokročilý, takže nemusíte robiť nič špeciálne, aby ste sa uistili, že sú na to vaše dvere pripravené. Dvierka poriadne pretrite a ak chcete, použite predtým základný náter na vodnej báze.

Aký je biely lesk Andura?

Za tú cenu sa s vecami naozaj nemôžete pomýliť. Je ultra biely a je samopodkladový. Áno, nemá príliš rád tesniace prostriedky, ale väčšina z nich nie je fér. Jediný náter, ktorý je samozákladný, je Isomat a Scuff-X, ktorý je oveľa drahší!

Môžete získať reflexný povrch s lesklou farbou?

Absolútne, ale závisí od farby, koľko odrazu získate. Zistil som, že niektoré svetlejšie farby, ako napríklad červená a žltá, sa neodrážajú toľko ako napríklad modrá alebo zelená.

Musím natrieť stovky starých žltých lesklých dverí. Aký je váš obľúbený priľnavý základný náter?

Ak sa pozeráte na rýchlosť, použil by som Coverstain a potom 2 vrchné vrstvy lesku na vodnej báze. Lesk na vodnej báze schne oveľa rýchlejšie ako lesk na olejovej báze.

čo znamená 12 12

Chcete použiť lesk Johnstone's Aqua – ako sa porovnáva s Isomatom?

Kedysi sa mi veľmi páčil aqua systém Johnstone's, veľmi pekne sa používa. Ale... je to najhybridnejší hybrid, ak viete, čo tým myslím, a počul som ľudí, ktorí sa sťažujú, že vekom žltne. Na prvý pohľad vyzerá skvele (najmä lesk – podľa môjho názoru neexistuje lesk na vodnej báze, ktorý by zodpovedal tejto povrchovej úprave), ale nie je nadšený z myšlienky, že zožltne.

Môžete použiť lesk Rubbol XD v interiéri?

Rubbol XD vo vnútri veľmi rýchlo zožltne. Použil som XD vonku a povedať, že je to vysoký lesk, by bolo podhodnotením. Obával by som sa, že v interiéri zožltne, takže by som to neodporúčal. Verím, že neodporúčajú jeho vnútorné užívanie.

111 znamená anjelské číslo

Na staré zažltnuté lesklé dvierka som po dôkladnom vybrúsení a vyčistení naniesol vrstvu Johnstone’s aqua podkladu. Po 3 dňoch podsada vyzerala, akoby zmizla. Máte predstavu, čo sa stalo?

Jedna z vecí, ktoré som si všimol u všetkých vodou riediteľných farieb je, že ani brúsenie nie vždy zbaví mastnoty a natieraním vodou riediteľného náteru sa mastnota rozhýbe, aby sa dostala do farby. Na tomto základe by som povedal, že pred nanesením vrchných náterov by bolo lepšie použiť niečo ako Coverstain.

Aký je Johnstone's Aqua lesklý systém?

Johnstone’s Aqua lesk je jedným z najlepších na trhu. Dobre kryje a má skvelú tekutosť. Len nepoužívajte základný náter, pretože zabíja štetce! Namiesto toho som použil základný náter Caparol Haft s vodným leskom. Výsledok je rovnaký, ale so živými štetcami na konci!

Dvere z dubovej dyhy som musel vyleštiť. Jemne som obrúsil zrnitosťou 180, naniesol akrylový p/u a potom naniesol dve vrstvy olejového lesku, ale zrno sa zdvihlo – dá sa to opraviť? Mám v úmysle urobiť ďalšiu!

Myslím, že váš akrylový základný náter bohužiaľ zvýšil zrno. Možno použite šťavnatý krycí náter na základný náter ďalšieho a malo by to byť v poriadku.

Môj zákazník trvá na lesku na báze oleja pre drevené schodisko. Olej som nepoužíval roky! Ktorý je v dnešnej dobe dobrý?

Pri olejoch som vždy používal Dulux High Gloss (PBW). Skvelá výbava. Rovnako ako vy, aj ja som už roky nemaznal interiéry. Vie váš klient, že zožltne a že existuje lesk na vodnej báze, ktorý má v dnešnej dobe vynikajúcu trvácnosť a rýchlosť toku? Nehovoriac o VOC a časoch vytvrdzovania. Môžete viesť koňa k vode, eh...

Použitý Dulux Trade Gloss na Dulux Trade Undercoat pred 1 týždňom a miestami je stále vlhký. Podmienky – bezprašné, teplota – teplo, farba – žiadne prísady alebo húštiny, len čisté. Nejaké nápady, čo sa stalo?

V tomto si ma zarazil. Dulux Trade Gloss je zvyčajne super spoľahlivý, takže si myslím, že ste mali tú smolu, že ste dostali plechovku od zlej šarže farby. Vráťte svoje peniaze a namiesto toho použite lesk na vodnej báze, to by bola moja rada!

Budem striekať šatníky svojich dcér, ktoré sú momentálne vo vysokom lesku. Aký by bol najlepší základný náter?

Caparol Haftprimer by bol dobrou voľbou. Dobre sa kefuje, dobre strieka a poskytuje vynikajúcu priľnavosť.

Aké valčeky by ste mi odporučili na lesknutie vnútorných dverí?

Možností je pomerne veľa. Dva hladké valčeky Fussy Blokes sú špičkové a zelené valčeky Hamilton stoja za vyskúšanie. Držia veľa farby a pokračujú hladko, takže by mali skrátiť čas vašej práce.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: