Otázky a odpovede: Farba na plasty

Zistite Svoj Počet Anjela

5. októbra 2021 6. júna 2021

Maľovanie plastov môže byť jednou z náročnejších prác, najmä pre amatérskych domácich majstrov.



Vďaka ultra hladkému povrchu je plast náchylný na stopy po štetcoch a nerovnomerné pokrytie, ak si nie ste istí, čo robíte.



Ako teda dosiahnete rovnomerný povrch plastu? Akú prípravu musíte urobiť na povrchu pred lakovaním? Je lepšie plast natierať štetcom, valčekom alebo striekaním?



Zobrali sme niektoré bežné otázky, ako aj niektoré konkrétnejšie otázky, ktoré položili naši čitatelia, a odpovedali sme na ne v tomto praktickom sprievodcovi všetkými plastovými farbami.

Ste pripravení stať sa odborníkom na plastové farby? Pokračuj v čítaní!



Obsah skryť 1 Ako dosiahnete rovnomernú povrchovú úpravu plastov? dva Akú prípravu musíte urobiť na plastovom povrchu pred lakovaním? 3 Je lepšie plast natierať štetcom, valčekom alebo striekaním? 4 Aký druh farby priľne na plast? 5 Ako dlho vydrží plastová farba? 6 Lepí sa základný náter Rust-Oleum na plast? 7 Aký je najlepší základný náter na plasty? 8 Aký je spôsob, ako natrieť plastový poklop, aby zodpovedal rovnakej farbe ako strop (biela)? 9 Potrebujem natrieť vonkajšie odpadové potrubie, ktoré je plastové. Bol by normálny vonkajší olejový U/C a vrchný náter v poriadku? 10 Chcem si natrieť hnedú plastovú fasádu v antracitovej farbe a bolo mi povedané, aby som použil Zinsser Allcoat od Dulux. Funguje to dobre? jedenásť Súvisiace príspevky:

Ako dosiahnete rovnomernú povrchovú úpravu plastov?

Dosiahnutie rovnomerného povrchu plastu bude úplne závisieť od toho, ako dobre pripravíte a natriete povrch. Za predpokladu, že ste sa správne pripravili a natreli základným náterom, použitie samonivelačnej farby tiež pomôže dosiahnuť hladký povrch.

Akú prípravu musíte urobiť na plastovom povrchu pred lakovaním?

Dôležitými krokmi počas prípravnej fázy bude uistiť sa, že povrch bol najprv vyčistený a odmastený. Po druhé, mali by ste povrch jemne prebrúsiť, pretože to dodá náteru niečo, čo bude kľúčové. Nakoniec nanesením základného náteru poskytnete ďalšiu vrstvu priľnavosti, ktorá takmer zaručí, že získate skvelý povrch.

Je lepšie plast natierať štetcom, valčekom alebo striekaním?

Na toto neexistuje správna odpoveď. Osobne by som radšej použil kefu, ale samozrejme sa necháte touto metódou zanechať stopy po štetci. Striekanie pravdepodobne poskytuje najlepší výsledok, najmä pre amatérov.



Aký druh farby priľne na plast?

Univerzálne farby na všetky povrchy sú najlepšie farby, pokiaľ ide o lepenie na plast. Dobré príklady všetkých povrchových farieb zahŕňajú Rust Oleum Universal All Surface a Zinsser Allcoat.

Ako dlho vydrží plastová farba?

Ako dlho vydržia farby na plasty sa bude líšiť v závislosti od vecí, ako je stav prostredia, v ktorom sa nachádzajú, ako často sa ich dotýkate a ako dobre boli nanesené. Plastová farba vydrží roky za tých najlepších podmienok.

Lepí sa základný náter Rust-Oleum na plast?

Áno. Pri použití základného náteru Rust-Oleum na plast by ste nemali mať žiadne problémy.

čo znamená číslo 222

Aký je najlepší základný náter na plasty?

Najlepší základný náter na plasty je buď Zinsser BIN alebo Rust Oleum’s Specialty Plastic Primer.

Aký je spôsob, ako natrieť plastový poklop, aby zodpovedal rovnakej farbe ako strop (biela)?

Na plastové loftové poklopy používam Bedec MSP v mäkkom saténe. Tieto poklopy nie sú z hladkého plastu, takže ich zvyčajne nemusíte najskôr natrieť základným náterom. Ak je hladký, použite základný náter Dulux Super Grip Primer.

Potrebujem natrieť vonkajšie odpadové potrubie, ktoré je plastové. Bol by normálny vonkajší olejový U/C a vrchný náter v poriadku?

Tovary s dažďovou vodou vždy len leštím, pokiaľ sa zle šúpu. Zriedený lesk vždy lepšie priľne k plastu ako základný náter, takže by ste to mali urobiť lepšie.

Chcem si natrieť hnedú plastovú fasádu v antracitovej farbe a bolo mi povedané, aby som použil Zinsser Allcoat od Dulux. Funguje to dobre?

Môj kamarát má hnedé plastové predné dvere, ktoré som dokončil dvoma vrstvami antracitovo sivého saténu Zinsser Allcoat na vodnej báze. Je tam už 12 mesiacov a vyzerá skvele aj napriek maximálnemu úsiliu jeho detí zoškrabať ho svojimi skútrami!

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: