Otázky a odpovede: Satinwood Paint

Zistite Svoj Počet Anjela

27. mája 2021

Satinwood je jedným z najlepších náterov na povrchy, ako sú soklové lišty, vnútorné dvere a zábradlia.



Ale na čo iné to môžete použiť? Ktorá značka má najlepšie saténové drevo? Je saténové drevo samopodkladové?



Zobrali sme niektoré z najčastejšie kladených otázok našich čitateľov a odpovedali sme na ne nižšie. Či už ste začiatočník alebo skúsený profesionál, mali by ste byť schopní získať informácie, ktoré sú pre vás užitočné. Keď už bolo povedané, poďme do toho.





Obsah skryť 1 Akú farbu podsady by som mal použiť pre šalviový satén? dva Čo je to saténová farba na drevo, ktorá rýchlo schne? Pracujem v opatrovateľských domoch, takže rýchle schnutie je nevyhnutné. 3 Na drevo som použil saténové drevo na vodnej báze, ale uzly sú viditeľné všade. Čo môžem urobiť? 4 Prečo ma pri použití saténového dreva bolí hlava? 5 Môžete dostať Dulux Satinwood v bielej farbe namiesto Pure Brilliant bielej? 6 Robil som práce s drevom s použitím olejového podkladu a zákazník mal ako vrchný náter rýchloschnúce saténové drevo na vodnej báze. Po niekoľkých hodinách začalo saténové drevo praskať. V budove je veľmi chladno, takže si myslím, že to môže byť tým, alebo by to mohla byť voda založená na základnom nátere na báze oleja? 7 Používam Dulux Quick Dry Satinwood. Prvá vrstva je dokonalá, ale na druhej schne príliš rýchlo, aby sa dosiahol dobrý povrch. Nejaké nápady? 8 Nápady na saténové drevo Leyland Trade? 9 Nedávno som robil prácu na dreve (stará borovica až biela – 2 x BIN, základný náter a vrchný náter) a zákazník mi volal, že preniká hnedá. Čo sa pokazilo? 10 Môžete mi odporučiť odolnejší satén na prácu s drevom? Je to pre ordináciu zubára. jedenásť Práve som sa dostal k bezvzduchovému striekaniu. Aký je dobrý saténový povrch, ktorý môžem nastriekať? 12 Maľujem schodisko zo 70. rokov, ktoré je momentálne nalakované a bude v bielom saténovom dreve. Mám použiť základný náter Whitson's alebo BIN? 13 Ako dlho mám čakať na nanesenie druhej vrstvy Dulux Trade Quick Dry Satin? 14 Aký je váš názor na Scuff X vs Johnstone's Aqua? pätnásť Hľadám namaľovať MDF nábytok na mieru pre moju obytnú dodávku, akú farbu by ste mi odporučili? Myslím na diamantovú škrupinu? 16 Ako pripravíte existujúce dvere, ktoré majú lesk na báze oleja, na saténové drevo na vodnej báze? 17 Pozreli sme sa na prácu, pri ktorej boli drevené časti obývacej izby, schodiska a podesty zmenené z laku na bielu. Bolo mi povedané, že bol kľúčovaný a potiahnutý Bullseye 123 predtým, ako bol celý nanesený na biely satén. V oblastiach s vysokou premávkou to vyzerá trochu podozrivo (zobrazuje sa niekoľko kúskov čipov). Rozpočet nie je na to, aby sme sa posunuli späť a začali odznova – ide skôr o „vyrobenie čo najlepšieho“. Akákoľvek rada? 18 Súvisiace príspevky:

Akú farbu podsady by som mal použiť pre šalviový satén?

Satinwood je samonatierací, takže nie je potrebný základný náter, ktorý by mohol mať mierne odlišnú farbu. Vo všeobecnosti je najlepšie použiť základný náter rovnakej farby bez ohľadu na povrch.

anjelské číslo znamená 333

Čo je to saténová farba na drevo, ktorá rýchlo schne? Pracujem v opatrovateľských domoch, takže rýchle schnutie je nevyhnutné.

Johnstone’s Aqua alebo Aqua Guard sa o to postarajú. Aplikácia Aqua je o niečo príjemnejšia, takže osobne by som do toho šiel.



Na drevo som použil saténové drevo na vodnej báze, ale uzly sú viditeľné všade. Čo môžem urobiť?

Uzly by som rozotrel niečím podobným Zinsser BIN a potom mu dajte jednu alebo dve vrstvy saténového dreva na vodnej báze. To by malo vyriešiť problém.

Prečo ma pri použití saténového dreva bolí hlava?

Je pravdepodobné, že buď používate saténové drevo na olejovej báze, alebo miestnosti, ktoré maľujete, nie sú dobre vetrané. Tu sú 3 veci, ktoré môžu pomôcť:

  1. Prejdite na saténové drevo na vodnej báze
  2. Pred začatím maľovania sa uistite, že ste otvorili všetky okná a dvere a nechajte ich otvorené
  3. Používajte ochrannú masku

Ak by nič z toho nefungovalo, počuli sme bláznivé príbehy o ľuďoch, ktorí prekrojili cibuľu na polovicu a nechali ju v miestnosti, hoci by som nevedel povedať, či to funguje alebo nie!



keď uvidíte 444

Môžete dostať Dulux Satinwood v bielej farbe namiesto Pure Brilliant bielej?

Môžete, ale pravdepodobne ho nenájdete u žiadnych predajcov. Pravdepodobne by ste ju museli zafarbiť, ak by ste chceli iba bielu.

Robil som práce s drevom s použitím olejového podkladu a zákazník mal ako vrchný náter rýchloschnúce saténové drevo na vodnej báze. Po niekoľkých hodinách začalo saténové drevo praskať. V budove je veľmi chladno, takže si myslím, že to môže byť tým, alebo by to mohla byť voda založená na základnom nátere na báze oleja?

Pokiaľ ide o saténové drevo, je mýtus, že nemôžete naniesť vrchný náter na vodnej báze na základný náter na báze oleja. Satinwood je samopodkladací, takže ho teoreticky môžete naniesť na väčšinu povrchov bez obáv, či sa prilepí. Zdá sa mi pravdepodobné, že bolo príliš chladno na to, aby olejová základná vrstva úplne vyschla, a preto máte problém.

Moja rada by bola nechať to niekoľko dní, dobre rozotrieť povrch a potom naniesť pár vrstiev saténu na vodnej báze.

Používam Dulux Quick Dry Satinwood. Prvá vrstva je dokonalá, ale na druhej schne príliš rýchlo, aby sa dosiahol dobrý povrch. Nejaké nápady?

Použili ste ako prvý základný náter Dulux QD? Ak nie, odporúčam to. Môžete tiež použiť skutočne jemný vodný sprej (predpokladajte niečo, čo by ste videli u kaderníkov) na povrch pred natieraním.

anjelské čísla 1010 doreen cnosť

Nápady na saténové drevo Leyland Trade?

Staviteľ mi to dodal. Bol som ním ohromený, aj keď som počul, že nezostane dlho biely.

Nedávno som robil prácu na dreve (stará borovica až biela – 2 x BIN, základný náter a vrchný náter) a zákazník mi volal, že preniká hnedá. Čo sa pokazilo?

Určite nie ideálne. Úprimne povedané, 9-krát z 10 by vaša metóda bola v poriadku, ale očividne vám to neprinesie žiadne pohodlie! V budúcnosti možno vyskúšajte 1 vrstvu BIN, 1 vrstvu krycieho moridla a 2 vrstvy saténu. Krycia škvrna by mala zastaviť akékoľvek opaľovanie.

Môžete mi odporučiť odolnejší satén na prácu s drevom? Je to pre ordináciu zubára.

Ak maľujete ordináciu zubára, je veľmi pravdepodobné, že bude často utierať povrchy, takže hľadanie niečoho, čo je odolné, je dobrý výkrik a pravdepodobne najdôležitejší faktor pri výbere farby. Osobne by som použil niečo také Benjamin Moore Scuff X pre to.

Práve som sa dostal k bezvzduchovému striekaniu. Aký je dobrý saténový povrch, ktorý môžem nastriekať?

Johnstone's Aqua Guard je naozaj dobrý na striekanie. Najprv sa riaďte radami výrobcu, pokiaľ ide o jeho riedenie.

Maľujem schodisko zo 70. rokov, ktoré je momentálne nalakované a bude v bielom saténovom dreve. Mám použiť základný náter Whitson's alebo BIN?

Osobne by som sa nespoliehal na priľnavý základný náter ako Whitson na lakovanom povrchu (aj keď je na to určený). Radšej by som zvýraznil povrch a použil základný náter blokujúci škvrny, ako je Krycia škvrna alebo ešte lepšie, prinútil by som ich použiť roztok na báze oleja, aby ste mohli použiť olejový základný náter alebo sivý náter a ako prvý náter použiť základný náter na hliník. Základné nátery na vodnej báze sa môžu príliš ľahko odštiepiť.

Ako dlho mám čakať na nanesenie druhej vrstvy Dulux Trade Quick Dry Satin?

Podľa mojich skúseností a skúseností mnohých ľudí, ktorých poznám v odbore a ktorí to používajú, by ste pred aplikáciou druhej vrstvy nemali čakať viac ako 2 hodiny. Viem o niektorých ľuďoch, ktorí prelakujú po 45 minútach, ale ja osobne by som to tak rýchlo nenatieral.

Aký je váš názor na Scuff X vs Johnstone's Aqua?

Scuff X je odolnejší a často bude potrebovať len pár vrstiev, ale Johnstone's Aqua je skvelý a určite áno najlepšia farba na saténové drevo mimo hlavných operátorov. Zvlášť praktické najmä pre domácich majstrov, pretože má lepšiu cenu ako Scuff X. Podľa mojich skúseností má Johnstone’s Aqua tendenciu pri tuhnutí silnieť, takže je skvelý na domáce použitie.

Hľadám namaľovať MDF nábytok na mieru pre moju obytnú dodávku, akú farbu by ste mi odporučili? Myslím na diamantovú škrupinu?

Išiel by som s Diamond Satinwood. Je oveľa tvrdšia ako škrupina, ale uistite sa, že ju necháte týždeň alebo dva, aby sa správne vyliečila.

Videl som vo svojej izbe anjela

Ako pripravíte existujúce dvere, ktoré majú lesk na báze oleja, na saténové drevo na vodnej báze?

Úprimne by som povrch len dobre obrúsil, oprášil a vyčistil. Viem, že niektorí maliari by radšej použili priľnavý základný náter, ale myslím si, že sa stále trochu boja saténového dreva na vodnej báze, pretože BÝVALO. Pokiaľ máte slušnú farbu, budete v poriadku bez základného náteru.

Pozreli sme sa na prácu, pri ktorej boli drevené časti obývacej izby, schodiska a podesty zmenené z laku na bielu. Bolo mi povedané, že bol kľúčovaný a potiahnutý Bullseye 123 predtým, ako bol celý nanesený na biely satén. V oblastiach s vysokou premávkou to vyzerá trochu podozrivo (zobrazuje sa niekoľko kúskov čipov). Rozpočet nie je na to, aby sme sa posunuli späť a začali odznova – ide skôr o „vyrobenie čo najlepšieho“. Akákoľvek rada?

Bez toho, aby ste boli príliš úprimní: nerobte to. Ak vám rozpočet neumožňuje robiť to správne, nerobte to. Na konci dňa bude táto práca pokračovať vo vašom životopise, takže je lepšie neriskovať „rýchlu opravu“.

Radi udržiavame naše články aktuálne, takže ak máte nejaké otázky alebo potrebujete poradiť ohľadom saténovej farby, kontaktujte nás a my tento článok zodpovedajúcim spôsobom aktualizujeme!

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: