Otázky a odpovede: Presypať farbu

Zistite Svoj Počet Anjela

3. júna 2021

Už sme napísali článok o najlepšie sypať farby a z tohto článku sa nám mnohí z vás e-mailom pýtali na konkrétne otázky.



Na základe toho sme sa rozhodli zostaviť sprievodcu, ktorý pokryje všetky vaše otázky, ako aj niektoré často kladené otázky, pokiaľ ide o vylievanie farieb. S tým, čo bolo povedané, sa pozrime hlbšie.



Obsah skryť 1 Základy 1.1 Aký druh farby používaš na kôlňu? 1.2 Je lepšie namoriť alebo natrieť búdu? 1.3 Potrebujete pred maľovaním ošetriť búdu? 1.4 Môžem svoju búdu natrieť emulziou? 1.5 Môžem maľovať svoj prístrešok v daždi? 1.6 Ako často by som mal maľovať svoju búdu? dva Špecifiká 2.1 Musím urobiť plechovú prístrešok, je odlúpnutý a zhrdzavený. Pred niekoľkými rokmi som používal čierny Hammerite, ale naozaj ho nehodnotím. Nejaké návrhy? 2.2 Chcem svoju kôlňu natrieť na bielo so zelenými rámami okien. Mal by som použiť Superdec alebo Allcoat? 23 Aká je sypaná farba UK Paint? 2.4 Chcel by som produkt na olejovej báze pre moju kôlňu, ktorú som dal pred Vianocami. Buď super svetlá škvrna alebo len číry olej (nič lesklé) – čo by ste navrhli? 2.5 Dostal som plechovku Protek's Shed Stain. Aké to je? 2.6 Mám lesk na vodnej báze Zinsser Allcoat na maľovanie môjho prístrešku. Bude to fungovať? 2.7 Súvisiace príspevky:

Základy

Aký druh farby používaš na kôlňu?

Je lepšie namoriť alebo natrieť búdu?

Výber, či natrieť alebo natrieť prístrešok, závisí od osobných preferencií. Ak chcete zachovať prirodzený vzhľad prístrešku, potom môže byť pre vás farbenie dobrou voľbou. Na druhej strane, ak chcete, aby váš prístrešok dodal vašej záhradnej maľbe šmrnc, bude lepšou voľbou.



Majte na pamäti, že kvalitná farba bude pravdepodobne odolnejšia ako možnosť farbenia.

Potrebujete pred maľovaním ošetriť búdu?

Kôlňu pred natieraním nemusíte nutne ošetrovať, ale ak je vaša kôlňa náchylná na rast rias alebo plesní, použite konzervačný prostriedok alebo olej na drevo, môže vám pomôcť predĺžiť jej životnosť.



Môžem svoju búdu natrieť emulziou?

Teoreticky áno, ale určite sa to neodporúča. Emulzná farba je špeciálne vyvinutá na vnútorné použitie na steny a stropy, takže jej nanášanie na vonkajší prístrešok je zlý nápad.

Drevo má tendenciu expandovať a zmršťovať sa v závislosti od teploty a úrovne vlhkosti vo vzduchu, takže najlepšia farba na drevo je niečo, čo má pružný film. Emulzia jednoducho nie je vyrobená na vonkajšie použitie a neznáša dobre britské počasie.

Môžem maľovať svoj prístrešok v daždi?

Nie, nemali by ste maľovať svoj prístrešok v daždi. Farba potrebuje čas na správne zaschnutie a vytvrdnutie, aby bola odolná voči poveternostným vplyvom. To znamená, že by ste mali maľovať v suchom prostredí, keď je teplota vyššia ako 10 stupňov Celzia. Ak by ste farbu nanášali počas dažďa, jednoducho by sa zmyla.



Ako často by som mal maľovať svoju búdu?

Ako často maľujete svoj prístrešok, závisí od osobných preferencií. Niektorí ľudia radi maľujú svoj prístrešok každý rok, zatiaľ čo iní idú 5 rokov pred premaľovaním.

Vždy odporúčame používať najodolnejšia farba na prístrešky to znamená, že farba si zachová svoj pigment dlhšie, a preto ju nebudete musieť tak často prefarbovať!

Špecifiká

Musím urobiť plechovú prístrešok, je odlúpnutý a zhrdzavený. Pred niekoľkými rokmi som používal čierny Hammerite, ale naozaj ho nehodnotím. Nejaké návrhy?

Osobne som s Hammerite nemal žiadne problémy. Všimol som si, že je to prístrešok, ktorý ste natreli čiernou farbou? Je veľká šanca, že bol príliš veľa vystavený slnku, a preto sa odlupuje. Možno by stálo za to vyskúšať Rustoleum Combo (nepotrebujete základný náter) alebo Johnstone’s Smooth metal paint a uvidíte, ako sa vám s nimi bude dariť.

Chcem svoju kôlňu natrieť na bielo so zelenými rámami okien. Mal by som použiť Superdec alebo Allcoat?

Osobne by som šiel s Zinsser All Coat, ale biela nie je ich najlepšia farba na pokrytie. Predtým som ho však použil v rozprašovači a odporúčam. Superdec nie je zlý lak, ale mne chýba trochu tela.

Aká je sypaná farba UK Paint?

nie je to zlé. S niekoľkými vrstvami získate dostatočne slušnú povrchovú úpravu a má solídnu odolnosť. Je to tiež za rozumnú cenu, ak je to faktor pri vašom nákupnom rozhodnutí.

Chcel by som produkt na olejovej báze pre moju kôlňu, ktorú som dal pred Vianocami. Buď super svetlá škvrna alebo len číry olej (nič lesklé) – čo by ste navrhli?

Znie to, akoby ste hľadali Osmo's číru olejovú škvrnu. Majú niekoľko možností v rôznych odtieňoch, je príjemné ich používať a malo by vám to dlho vydržať.

Dostal som plechovku Protek's Shed Stain. Aké to je?

Použil som ho iba raz, ale ako si spomínam, bolo to v poriadku na použitie a malo by byť celkom slušné, pokiaľ ide o trvanlivosť. Ak sa pozriete na plechovku, mala by povedať, že je obohatená voskom, čo znamená, že bude lepšia, keď sa postaví britským prvkom.

Mám lesk na vodnej báze Zinsser Allcoat na maľovanie môjho prístrešku. Bude to fungovať?

Robí svoju prácu a navyše rýchlo. Opätovný náter po hodine je v našich klimatických podmienkach skvelý. Použil som ho takmer na všetko vonku a zdá sa, že dobre vydrží aj na povrchoch, do ktorých sa denne nebije. Nie ste si istí, či je to ideálne pre garážové brány, ak sa pravidelne používajú, ale určite dobre vydržia v našich poveternostných podmienkach a mali by byť v poriadku vo vašej kôlni.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: