Otázky a odpovede: Farba soklovej lišty

Zistite Svoj Počet Anjela

8. júna 2021 8. júna 2021

Kúpa samotnej farby na soklové lišty by sa mohla zdať trochu plytvanie.



Prečo to jednoducho nenatrieť rovnakou farbou, akú ste si kúpili na steny, však? No, to by bol dosť zlý nápad. Práve takéto otázky nás inšpirovali k napísaniu sprievodcu farbou soklovej lišty, ktorú priemerný domáci majster často prehliada.



Zobrali sme niekoľko často kladených otázok o farbe soklových dosiek, ako aj niekoľko konkrétnych otázok, ktoré položili naši čitatelia, a odpovedali sme na ne nižšie.



Obsah skryť 1 Môžete maľovať soklové lišty? dva Akú farbu používaš na soklové lišty? 3 Akú prípravu musíte urobiť pred lakovaním soklových líšt? 4 Môžem použiť rovnakú farbu, akú som použil na vnútornú stenu, aj na soklové lišty? 5 Moja zákazníčka chce, aby jej soklové lišty mali rovnakú farbu ako jej steny, ale ja používam na steny emulznú farbu. Čo môžem použiť na farebnú emulziu na drevo, aby som ho ochránil pred poškodením? Normálne by som drevo natieral farbou na báze oleja, ale ona to nechce. 6 Môžete natrieť soklové lišty s kobercami nadol bez lepenia okrajov koberca? 7 Plánujem použiť postrekovač (a samozrejme štít) na nastriekanie soklových dosiek. Aký náter je pre túto prácu najvhodnejší? 8 Maľujem soklovú dosku, na ktorej je čierna emulzia, ktorá sa začala odlupovať. Aký je najlepší spôsob, ako to odstrániť? 9 Aké sú najobľúbenejšie základné nátery, podkladové nátery, saténové drevo a lesk, ktoré obchodníci používajú? 10 Odporučili by ste rýchloschnúce saténové drevo Crown’s na soklové lišty? jedenásť Aká bezprašná brúska je vhodná na prípravu soklových líšt? 12 Nikdy som sa nepokúšal striekať soklové lišty - máte nejakú radu? 13 Je Toupret Redlite dobrým plnivom na použitie na soklové lišty alebo bude ťažšie natierať? 14 Súvisiace príspevky:

Môžete maľovať soklové lišty?

Áno, môžete maľovať soklové lišty. Ak máte soklovú lištu, ktorá nebola ešte nikdy natretá, odporúčame pred nanesením vrchných náterov použiť vhodný základný náter na drevo.

čo znamená 222 anjelských čísel

Akú farbu používaš na soklové lišty?

Soklové lišty sa v podstate používajú na ochranu vašich stien pred poškodením. Na základe toho na ne budete musieť použiť odolnú farbu. Čokoľvek od saténové drevo do vysokej lesk bude ideálny pre soklové lišty.



Akú prípravu musíte urobiť pred lakovaním soklových líšt?

Príprava, ktorú urobíte, skutočne závisí od stavu soklových dosiek. Úplne nové soklové lišty je možné natrieť základným náterom pred nanesením vrchných náterov. Už natreté soklové lišty bude potrebné pred nanesením farby vyčistiť a jemne prebrúsiť.

3 33 ráno význam

Môžem použiť rovnakú farbu, akú som použil na vnútornú stenu, aj na soklové lišty?

Neodporúčame používať nástennú farbu na soklové lišty. Dôvodom je, že nástenná farba je zvyčajne náchylnejšia na škrabance a škrabance a neznesie príležitostné dôkladné čistenie. Najlepšie je držať sa saténového dreva alebo lesku.

Moja zákazníčka chce, aby jej soklové lišty mali rovnakú farbu ako jej steny, ale ja používam na steny emulznú farbu. Čo môžem použiť na farebnú emulziu na drevo, aby som ho ochránil pred poškodením? Normálne by som drevo natieral farbou na báze oleja, ale ona to nechce.

Mali by ste byť schopní získať farby na drevo tónované na rovnakú farbu, takže by som sa nebál použiť emulziu na soklové lišty. Ak nechcú olej na báze, potom Dulux urobí vodnú, aj keď to nie je ich najlepší produkt.



Existujú lepšie značky na vodnej báze a väčšina (nie všetky) sa dajú tónovať do farby Dulux. Používam Teknos a Tikkurila, ale ak to potrebujete rýchlo, môže chvíľu trvať, kým si založíte účet Tikki alebo nájdete nezávislého dodávateľa, ktorý môže mať jedno aj druhé. Myslím, že Johnstone's by mohla byť dobrá voľba, pretože sa hovorí, že sa dajú zmiešať s akoukoľvek farbou.

Môžete natrieť soklové lišty s kobercami nadol bez lepenia okrajov koberca?

Koberec prilepte páskou, verím, že získate lepší povrch, ale každý podľa seba. Neexistuje správna alebo nesprávna cesta, len vaša vlastná.

Plánujem použiť postrekovač (a samozrejme štít) na nastriekanie soklových dosiek. Aký náter je pre túto prácu najvhodnejší?

Na túto prácu by som určite volil saténové drevo na vodnej báze. Ak si to môžete dovoliť, použil by som základný náter Johnstone’s Aqua a následne Johnstone’s Aqua Guard ako vrchný náter. Konzistencia je dosť dobrá na to, aby sa dala nastriekať, aj keď ju možno budete musieť mierne zriediť.

10:10 anjelské číslo

Maľujem soklovú dosku, na ktorej je čierna emulzia, ktorá sa začala odlupovať. Aký je najlepší spôsob, ako to odstrániť?

Tento problém som videl znova a znova, keď ľudia používajú emulziu na soklové lišty. Mojou preferovanou technikou by bolo zoškrabať čo najviac a potom to obrúsiť. Potom použite niečo ako Zinsser BIN, ktorý bude fungovať ako skvelý blokátor škvŕn a základný náter pre váš vrchný náter.

Aké sú najobľúbenejšie základné nátery, podkladové nátery, saténové drevo a lesk, ktoré obchodníci používajú?

Nedávno sme dokončili prieskum medzi 38 živnostníkmi, ktorí sa pýtali práve na túto otázku. Po sčítaní odpovedí sú tu najobľúbenejšie možnosti:

Základný náter: Zinsser BIN

Podsada: Korunná podsada (na olejovej báze)

Satinwood: Benjamin Moore Scuff-X

čo znamená anjelské číslo 444

Lesk: Bedec Aqua Advanced High Gloss

Odporučili by ste rýchloschnúce saténové drevo Crown’s na soklové lišty?

Použil som ho párkrát a pracuje sa s ním celkom jednoducho. Poskytuje pekný povrch, aj keď som počul o iných dekoratéroch, ktorí nemajú záujem o jeho trvanlivosť.

Aká bezprašná brúska je vhodná na prípravu soklových líšt?

V skutočnosti som v procese rozhodovania o novom. RTS 400 je skvelý, ale už ma nebaví meniť napájací kábel pri každej výmene za Deros. Pravdepodobne dostanem Deos. Buď to, alebo Festool 150. Milujem abranetové brúsivá, takže ak mám byť úprimný, prikláňam sa k Deos.

Nikdy som sa nepokúšal striekať soklové lišty - máte nejakú radu?

Zatiaľ čo uprednostňujem použitie štetca na soklové lišty, ak by som používal rozprašovač farieb, navrhol by som použiť HVLP. Je pomalší a ľahšie sa ovláda ako airless postrekovač, a preto vám umožňuje byť o niečo presnejší, čo je pri striekaní soklových líšt to najdôležitejšie.

Je Toupret Redlite dobrým plnivom na použitie na soklové lišty alebo bude ťažšie natierať?

Použil som ho a mám ho rád na drobné práce v interiéri – viete, drobné nedokonalosti na stenách, dierky na lištách atď. Rýchlo schne, v prípade potreby sa dá ľahko brúsiť a nebliká. Nemyslím si, že je vhodný na väčšie opravy alebo vonkajšie práce, ale na soklové lišty je ideálny.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: