Otázky a odpovede: Farba na dlaždice

Zistite Svoj Počet Anjela

3. júna 2021

S príchodom špecifických náterových hmôt na obklady sa k nim obracia stále viac ľudí.



anjeli zverokruhu

Maľovanie dlaždíc môže byť lacný spôsob, ako dať kúpeľni alebo kuchyni nový vzhľad bez toho, aby ste museli celú plochu znovu obkladať. Keďže farba na dlaždice je takým novým produktom, prirodzene existuje veľa otázok, ktoré si treba položiť.



Napríklad, skutočne to funguje? Aké problémy s tým môžete mať? Dokonca poznáme aj niektorých profesionálnych maliarov, ktorí ešte nemajú skúsenosti s používaním farby na dlaždice, a tak sme si mysleli, že zostavíme praktickú príručku, ktorá odpovie na niektoré často kladené otázky a ponúkne rady týkajúce sa niektorých špecifickejších problémov, s ktorými sa môžete stretnúť.



Obsah skryť 1 Funguje farba na dlaždice skutočne? dva Ako dlho to bude trvať? 3 Mali by ste natrieť dlaždice A škárovať? 4 Môžete maľovať strešné tašky? 5 Akú farbu by ste odporučili na obklady do kúpeľne? 6 Môj zákazník chce dlaždice namaľované v kúpeľni, ktorá nie je príliš využívaná. Počul som, že v súčasnosti existuje oveľa viac možností pre priľnavé základné nátery ako kedysi. Zo skúseností, aká by bola vaša kombinácia základného/vrchného náteru pre túto prácu? 7 Chcem natrieť staré dlaždice – nejaké rady? 8 Môžete nastriekať kúpeľňové dlaždice? 9 Mám nejaké vonkajšie dlaždice na maľovanie. Akú farbu by som na to mohol použiť a je potrebná nejaká špecifická príprava na vonkajšie obklady? 10 Moja opatrovateľka chce nejaké dlaždice namaľované tak, aby ladili s jej farbou na stene – takže si myslím, že špeciálna farba na dlaždice nie je možná. Aké sú moje možnosti? jedenásť Môžete maľovať porcelánové dlaždice? 12 Aký je najrýchlejší spôsob odstránenia farby z keramických dlaždíc? 13 Súvisiace príspevky:

Funguje farba na dlaždice skutočne?

Farba na dlaždice absolútne funguje a môže vám ušetriť veľa peňazí za kompletnú úpravu vašej kúpeľne alebo kuchyne. Na dosiahnutie najlepších výsledkov vždy odporúčame použiť farbu špecifickú pre danú prácu.

Ako dlho to bude trvať?

Podľa toho aký farba na dlaždice, ktorú si vyberiete , môžu vaše dlaždice vyzerať v špičkovom stave po celé roky alebo aspoň dovtedy, kým nebudete pripravení na opätovné obloženie. Samozrejme, rôzne podmienky môžu mať vplyv na životnosť náteru. Napríklad kúpeľne so slabým vetraním alebo kuchynské dlaždice, ktoré je potrebné často čistiť, nevydržia tak dlho.



Mali by ste natrieť dlaždice A škárovať?

Áno, odporúčame natrieť dlaždice aj škárovaciu hmotu. Po dokončení maľovania a úplnom vytvrdnutí farby môžete prechádzať čiary špárovacím perom, aby vyzerala fantasticky.

Môžete maľovať strešné tašky?

Absolútne. Aj keď to nie je niečo, čo sa pravidelne objavuje na našom zozname úloh, za posledných pár rokov sme namaľovali niekoľko striech, z ktorých jednu pravidelne jazdím (stále vyzerá dobre!)

Ak hľadáte odporúčania pre nátery strešných škridiel, odporúčam vám vyskúšať silnú akrylovú farbu Paintmaster Professional. Farba dreveného uhlia je veľmi pôsobivá a vyzerá tak trochu ako moderná bridlica. Aj tento materiál vydrží roky, takže ho nebudete musieť často prefarbovať!



Akú farbu by ste odporučili na obklady do kúpeľne?

Mojím osobným favoritom by bola farba na dlaždice Johnstone's. Veľmi ľahko sa nanáša štetcom, nepotrebuje základný náter ani základný náter (brúsenie dlaždíc dodá náteru dobrý základ) a poskytuje krásny elegantný povrch.

Môj zákazník chce dlaždice namaľované v kúpeľni, ktorá nie je príliš využívaná. Počul som, že v súčasnosti existuje oveľa viac možností pre priľnavé základné nátery ako kedysi. Zo skúseností, aká by bola vaša kombinácia základného/vrchného náteru pre túto prácu?

V minulosti som používal základný náter Dulux Trade Ultra grip. Je to epoxid na vodnej báze a podľa môjho názoru najsilnejší priľnavý základný náter, ktorý si kúpite z regálu. Len si nezabudnite zobrať malú plechovku aktivátora. Potom môžete dlaždice dokončiť vo vaječnej škrupine na báze oleja. Použil som túto kombináciu pre priateľa pred 3 rokmi, stále je zapnutý a vyzerá dobre.

Jedna vec, ktorú by som povedal, je, že sa snažte miešať dosť na asi hodinu práce, pretože to začína zhasínať asi 2 hodiny. Keď to začne zhasínať, je to špinavé a hranične nepoužiteľné.

Chcem natrieť staré dlaždice – nejaké rady?

Uistite sa, že máte pripravené miesto na prípravu. Ak sú staré, pravdepodobne budú trochu špinavé a mastné. Zaobstarajte si vedro horúcej vody, škótsku zelenú podložku a čistiaci prostriedok Fairy. To pekne odstráni všetku mastnotu.

Kúpil by som si aj škrabku na škárovaciu hmotu na zoškrabanie mastnoty, ktorá sa môže a nemusí nachádzať na povrchu škárovacej hmoty. Umyte teplou vodou. Maľovanie je potom na vás. Na základný náter môžete použiť základný náter alebo akúkoľvek farbu na olejovej báze a potom použiť vrchný náter podľa vášho výberu.

Môžete nastriekať kúpeľňové dlaždice?

Pred rokmi som mal vymaľovať kúpeľňu a klient si kúpil smaltovaný sprej, takže som ich nastriekal a bol som skutočne ohromený tým, ako dobre to funguje. Na základe toho by som povedal, že sa to oplatí vyskúšať.

v biblii význam 444

Mám nejaké vonkajšie dlaždice na maľovanie. Akú farbu by som na to mohol použiť a je potrebná nejaká špecifická príprava na vonkajšie obklady?

Everest Trade urobí veľmi pekný náter vonkajších dlaždíc, ak si to môžete dovoliť, inak by ste mohli použiť Rustinove tehly a dlaždice. Čo sa týka prípravy, nemusíte robiť veľa. Ak máte tlakový čistič, môžete ho použiť a po zaschnutí naniesť farbu. Ak nie, môžete dlaždice zotrieť drôtenou kefou.

Moja opatrovateľka chce nejaké dlaždice namaľované tak, aby ladili s jej farbou na stene – takže si myslím, že špeciálna farba na dlaždice nie je možná. Aké sú moje možnosti?

Môžete použiť Whitson's Superior Adhesion Primer v bielej farbe. Veľmi dobre sa lepí na povrchy glazovaných dlaždíc a potom môžete urobiť vrchný náter tak, aby zodpovedal farbe jej stien.

Môžete maľovať porcelánové dlaždice?

Môžete maľovať porcelánové dlaždice, ale musíte byť veľmi opatrní pri výbere farby, ktorú použijete, a ak nie ste profesionál, možno nedosiahnete požadovaný povrch alebo odolnosť.

Aký je najrýchlejší spôsob odstránenia farby z keramických dlaždíc?

Použite Peelaway. Mohli by ste ho obliecť s prikrývkami a stiahnuť v jednej veľkej plachte. Nebudete potrebovať ani príliš veľa, Peelaway ide ďaleko.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: