Recenzia základného náteru na báze šelaku

Zistite Svoj Počet Anjela

28. septembra 2021

Priméry na báze šelaku sa skladajú zo živicových kyselín, esterov s glycerolom a etanolom a sú to jedny z najlepších primérov, ktoré môžete získať pri práci s povrchmi, ktoré boli silne zafarbené nikotínom, olejmi alebo vodou. Sú tiež rovnako účinné pri utesňovaní miazgy a krvácajúcich uzlov v dreve. Základné nátery na báze šelaku sú v podstate ideálne na použitie v interiéri, ale môžu sa použiť aj na bodový základný náter vonkajších povrchov.



Vzhľadom na to sme si mysleli, že sa pozrieme na niektoré z najpopulárnejších šelakových základných náterov, ktoré sa dnes používajú v maliarskom a dekoračnom priemysle, a preskúmame ich na základe kategórií, ako je blokovanie škvŕn, priľnavosť a celková účinnosť.



Obsah skryť 1 Recenzia základného náteru na báze šelaku Zinsser BIN dva Coo-Var Shellac Primer Všetky recenzie 3 Smith a Roger Blockade Review 4 Záverečné myšlienky 4.1 Súvisiace príspevky:

Recenzia základného náteru na báze šelaku Zinsser BIN



Začnime tým, čo je možno najpopulárnejšími základnými nátermi na báze šelaku, ktoré sú v súčasnosti dostupné vo Veľkej Británii. Hovorím samozrejme o Zinsser BIN. Základný náter BIN sa používa na priľnavosť/blokovanie škvŕn a je mimoriadne dobrý, keď sa iné farby snažia priľnúť k povrchu.

Výnimočne, Zinsser BIN Shellac Based Primer bol prvýkrát vyvinutý už v roku 1946 a aj keď sa v priebehu rokov uskutočnilo množstvo vylepšení v zložení, v roku 2021 stále obstojí v skúške časom.



Snáď najvplyvnejším dôvodom, prečo maliari a maliari v Spojenom kráľovstve používajú Zinsser BIN, je jeho schopnosť nielen úplne zakryť škvrny, ale aj zabezpečiť, aby sa škvrny už nikdy nedostali.

4 ″ 11 ″

Dobrými príkladmi sú ťažké vlhké škvrny a notoricky ohavné nikotínové škvrny, ktoré sa dajú ľahko zakryť použitím Zinsser BIN.

Okrem toho je priľnavosť tohto základného náteru na báze šelaku špičková, a preto sa ľahko prilepí na vnútorné povrchy, ako je omietka a mäkké drevá/tvrdé drevo. Mali by ste mať na pamäti, že pri poréznejších povrchoch, ako je mäkké drevo, sa základný náter absorbuje viac, takže možno budete musieť byť pri aplikácii ráznejší.



V opačnom prípade je ideálny na použitie na akomkoľvek vnútornom povrchu, ktorý považujete za problémovú oblasť, a poskytne ďalšej vrstve vo vašom náterovom systéme fantastické spojivo, na ktoré sa dá priľnúť.

Mojou preferovanou metódou nanášania tohto (a všetkých primérov na báze šelaku) by bolo použitie lacnej kefy, ktorú možno vyhodiť, pretože úprimne povedané, proces čistenia je náročný. Ak však na predmetoch, ako sú vretená, nájdete hrčky, Zinsser BIN sa dodáva v aerosólovej nádobe, ktorá je rýchla a efektívna.

Celkovo je Zinsser BIN pravdepodobne najlepší základný náter na báze šelaku, takže nie je prekvapením, že maliari majú vo svojich dodávkach vždy nejaké ľahko dostupné.

Coo-Var Shellac Primer Všetky recenzie

Ďalším na našom zozname je Coo-Var Shellac Primer, ktorý je na trhu novší, ale medzi dekoratérmi si získal oporu ako základný náter na báze šelaku. A hoci to nie je úplne dokonalé, podľa môjho názoru ho od Zinsser BIN oddeľuje len veľmi málo.

Rovnako ako BIN, môžete tento základný náter použiť na základný náter povrchov, kde je priľnavosť farby suboptimálna (napríklad natieranie tmelmi), čo v podstate znamená, že je oveľa menej pravdepodobné, že farba praskne alebo sa odlupuje.

Dôrazne sa odporúča aj na bodový základný náter a utesnenie uzlov na vonkajšom dreve. Tu je príklad toho, ako som použil Coo-Var's Shellac Primer na ošetrenie neúspešných uzlov na vonkajšej strane predných dverí:

pred a po utesnení uzlov

Tiež som zistil, že tento základný náter neuveriteľne rýchlo schne (približne 15 minút, hoci Coo-Var navrhuje 30 minút pred aplikáciou ďalšej vrstvy vo vašom náterovom systéme) a je o niečo odolnejší voči poškriabaniu ako iné základné nátery.

Celkovo je Coo-Var Shellac-Based Primer na rovnakej úrovni ako Zinsser BIN a napriek tomu je o niečo lacnejší.

Smith a Roger Blockade Review

Rovnako ako Zinsser BIN a Coo-Var, základný náter Smith and Roger’s Blockade je ideálny na blokovanie a utesňovanie škvŕn, uzlov a pachov a funguje na čokoľvek od omietky a sadrokartónu až po drevo a kovy.

Zatiaľ čo Zinsser BIN je najobľúbenejšou voľbou, Smith a Roger Blockade majú tendenciu mať lojálnejších fanúšikov u dekoratérov v celom Spojenom kráľovstve, ktorí prisahajú na jeho kvalitu a naznačujú, že prevyšuje BIN aj Coo-Var. Skúsil som tento základný náter pri niekoľkých príležitostiach a povedal by som, že medzi 3 nie je žiadny skutočný rozdiel.

Vyzbrojení týmito informáciami sa možno čudujete, prečo ich nepoužíva viac dekoratérov, najmä preto, že je to najlacnejšie z troch. Jednoducho povedané, nie je skladované na toľkých miestach, takže je ťažšie ho zohnať. Ak máte záujem si to vyskúšať, niektoré si môžete vyzdvihnúť v Crown Decorating Centres, vo väčšine obchodov Leyland a v Paint Shed.

Záverečné myšlienky

Základné nátery na báze šelaku sú jedny z najlepších základných náterov, ktoré môžete získať, najmä na blokovanie škvŕn a poskytovanie podkladov s dokonalou priľnavosťou pre náterové systémy. Aj keď je pre vás lepšie použiť systémy na báze vody, ako je Zinsser 123 na omietku, priméry na báze šelaku sa určite oplatí investovať, ak potrebujete natrieť drevo a kovy základným náterom.

Pokiaľ ide o 3 hlavných výrobcov primérov na báze šelaku, v skutočnosti ich nemožno oddeliť, okrem ceny. A aj tak, pokiaľ nenakupujete vo veľmi veľkých množstvách, cenový rozdiel je zanedbateľný.

Podľa môjho názoru by som nemal silnú preferenciu a v skutočnosti by som odporučil ktorýkoľvek z 3. Pre profesionálnych dekoratérov bude Zinsser BIN najjednoduchšie zohnať v obchodných centrách, zatiaľ čo pre priemerného domáceho majstra, Odporúčam Coo-Var jednoducho na základe skutočnosti, že sa s ním pracuje o niečo jednoduchšie ako s ostatnými dvoma.

čo znamená anjelské číslo 1111?

Dúfam, že vám tieto recenzie pomohli a pokojne si prezrite zvyšok našej stránky, kde nájdete ďalšie informácie o rôznych farbách a základných náteroch.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: