Stabilizačné riešenie: Kedy a ako ho použiť

Zistite Svoj Počet Anjela

9. októbra 2021 8. októbra 2021

Jednou zo základných súčastí domáceho zdobenia je zabezpečiť, aby bol exteriér úplne natretý a v pôvodnom stave.



Bez ohľadu na to, či sú vonkajšie steny z tehál, cementu alebo muriva, vždy je dôležité uistiť sa, že sú dobre udržiavané pred nanesením akéhokoľvek náteru na ne.



Ak sú steny porézne alebo kriedové, existuje zvýšené riziko, že náter na stene nepriľne a po nanesení bude vyzerať zle alebo v najhoršom prípade – začne sa odlupovať niekoľko týždňov po tom, ako sa na chvíľu potľapkáte po chrbte. dobre odvedená práca! V takýchto prípadoch je potrebná nejaká pomoc navyše a takzvané stabilizačné riešenie je tou najlepšou pomocou, akú môžete dostať.



Ukážka vonkajšieho muriva, na ktoré bude potrebné aplikovať stabilizačný roztok.

Obsah skryť 1 Čo je stabilizačné riešenie? dva Kedy by ste mali použiť stabilizačný roztok? 3 Ako používate stabilizačný roztok? 4 Naše 3 najlepšie odporúčania pre stabilizačné riešenia 5 Vaše otázky, zodpovedané 5.1 Hľadám namaľovať vnútorné mäkké červené murivo. Je vysoko savý a použijem farbu na vodnej báze, aby zodpovedala zvyšku miestnosti. Musím použiť stabilizačný roztok? 5.2 Čoskoro namaľujem exteriér novej budovy. Potrebuje tmel alebo stabilizátor? 5.3 Je potrebné pred nanesením náteru na murivo stabilizovať štrk? 5.4 Práve som si nechal zrekonštruovať bungalov a zaujímalo by ma, či ho musím stabilizovať alebo nie? 5.5 Môj nový dom bol natretý farbou na murivo pred 6 mesiacmi, ale teraz sa farba opúšťa po kúskoch. Čo môžem urobiť? 5.6 Stretli ste sa už s vápenným náterom na strope? Skúšal som zrolovať strop a sťahuje sa len v pásoch. Pomôže stabilizačné riešenie? 5.7 Súvisiace príspevky:

Čo je stabilizačné riešenie?

Stabilizačný roztok je základný/tesniaci prostriedok s pridanou kvalitou priľnavosti ku kriedovým alebo drobivým povrchom, vďaka čomu sú menej nasiakavé. Je vysoko penetračný, čo znamená, že pomôže vyplniť všetky diery v poréznych povrchoch, čo vám umožní nanášať náterový systém bez akýchkoľvek problémov.



Vždy si pamätajte, že aplikácia nejakého druhu vonkajšieho základného náteru je jedným z najdôležitejších prípravných krokov pred nanesením akéhokoľvek druhu farby. Poskytuje tak zvýšenú kvalitu a priľnavosť laku, ako aj ochranu samotnej steny.

Kedy by ste mali použiť stabilizačný roztok?

Zvyčajne sa väčšina murovaných stien natrie základným náterom pomocou riedeného roztoku vodou riediteľnej farby, ale niekedy to nestačí. Niektoré povrchy vyžadujú dodatočnú úpravu, aby sa zabezpečila trvácnosť laku.

Jedným takýmto príkladom sú drobivé povrchy. Povrch, ktorý je drobivý, spoznáte tak, že si ho pošúchate rukou: ak sa zotrie, je to znak, že možno potrebuje stabilizačný roztok.



čo znamená 11:11

Niektoré príklady drobivých povrchov sú zvetraný cement alebo murivo a je dôležité ich skontrolovať pred nanesením farby. Bez stabilizačného roztoku rozpadajúce sa murivo spôsobí vypadávanie farby, čo v konečnom dôsledku zničí váš náter.

Stabilizačný roztok by sa mal použiť aj vtedy, keď sa povrch ľahko rozpadá a uvoľňuje a práši (známe aj ako kriedovanie). Tento druh defektu steny je zvyčajne spôsobený počasím (konkrétne vetrom a nadmerným dažďom), ktoré je nevyhnutné pre väčšinu vonkajších povrchov.

Pred nanesením jednej alebo dvoch vrstiev stabilizačného roztoku sa odporúča najskôr zoškrabať práškový povrch stieracím nožom a potom pomocou brúsneho papiera pretrieť stenu.

Je dôležité vedieť rozpoznať, na ktoré povrchy by bolo dobré použiť stabilizačný roztok, pretože jeho použitie, keď to nie je absolútne nevyhnutné, môže v skutočnosti poškodiť kvalitu vašej steny.

čo znamená 1212 v anjelských číslach

Stabilizačné riešenie, ak nie je potrebné, môže spôsobiť, že steny stratia priedušnosť a udržia prirodzenú vlhkosť zachytenú vo vnútri. Táto vlhkosť nakoniec vyjde von, čo spôsobí, že vaša farba bude bublať alebo sa len odlupovať.

Mali by ste tiež pamätať na skutočnosť, že určitá úroveň prachu/prášku na nových povrchoch je normálna. Pred nanesením akéhokoľvek náteru alebo stabilizačného roztoku sa odporúča nechať nový povrch aspoň rok vystavený poveternostným vplyvom.

Nestabilné murivo môže spôsobiť poruchy vo vašom náterovom systéme.

Ako používate stabilizačný roztok?

Stabilizačný roztok možno úspešne použiť na mnohých povrchoch, vrátane tvárnic/muriva, betónu, muriva a cementu.

Aby ste maximalizovali jeho výhody na vašich vonkajších stenách, je dôležité mať pri používaní stabilizačného roztoku na pamäti niektoré veci. V prvom rade by ste sa mali uistiť, že ste vykonali dôkladnú vizuálnu kontrolu povrchu, ktorý chcete natrieť, aby ste zistili, kde môže/nemusí byť potrebný stabilizačný roztok.

Pred nanesením roztoku je najlepšie povrch prebrúsiť brúsnym papierom, aby ste sa zbavili prebytočného prachu alebo lupienkov farby z minulých náterov.

Mali by ste sa tiež uistiť, že ho aplikujete počas suchého počasia, pretože vlhkosť vo vzduchu môže brániť účinnosti stabilizátora.

Počas aplikácie dbajte na to, aby ste použili dobrý štetec alebo valček a vždy sa snažte maľovať zhora nadol, aby bola aplikácia rovnomerná.

Zvyčajne postačí niekoľko vrstiev po rozotrení.

Naše 3 najlepšie odporúčania pre stabilizačné riešenia

Teraz, keď už viete všetko podstatné o aplikácii stabilizačného roztoku na vaše vonkajšie steny, zostáva už len jedna otázka: ako si vybrať ten najlepší produkt pre maximálnu účinnosť? Máme pre vás niekoľko najlepších odporúčaní, aby ste sa uistili, že váš lak vydrží čo najdlhšie v pôvodných podmienkach.

The Rýchloschnúci stabilizačný roztok Sandtex je určite najlepšou voľbou pre každého, kto chce zlepšiť kvalitu svojich starých, zvetraných vonkajších stien. Ľahko sa nanáša štetcom a vyžaduje 2 vrstvy roztoku. Zaschnutie na dotyk trvá 4-6 hodín a po 16 hodinách by ste mali prelakovať. Jedinou nevýhodou tohto produktu je objem, pretože roztok sa dodáva iba v 2,5 l plechovkách.

11-11-11 význam

Stabilizačné riešenie EverBuild 406 je ďalšou skvelou voľbou. Jeho zloženie obsahuje zmes jemnej polymérovej emulzie, ktorá preniká do akéhokoľvek zvetraného povrchu dostatočne hlboko, aby ho utesnila. Tento sa dodáva v 5l plechovkách, čo znamená, že si môžete byť istí, že bude stačiť na akýkoľvek účel, na ktorý ho potrebujete. Na rozdiel od iných stabilizačných riešení je tento vhodný na vonkajšie aj vnútorné povrchy, ktoré zahŕňajú materiály ako omietka, murivo a cement.

The Stabilizačné riešenie Bond-It je tiež skvelým produktom pripraveným na použitie, ktorý pripraví vaše steny na maľovanie. Tento produkt je neuveriteľne všestranný, pretože pracuje na rôznych povrchoch vrátane betónu, cementu, sadry, sadrokartónu, omietky, kamienkovej dosky a MDF. Majte na pamäti, že tento produkt je potrebné aplikovať iba v suchom počasí, nad 5°C.

Nie je to len vonkajšie murivo, ktoré môže ťažiť zo stabilizačného riešenia. Našťastie existujú možnosti aj pre vnútorné povrchy.

Stabilizačný roztok je skvelý produkt na použitie a zvýši odolnosť vašich stien pri ich príprave na budúce nátery.

Bez ohľadu na to, aké staré a zvetrané sú vaše steny, s malou pomocou sa dajú vrátiť k životu a stabilizačný roztok je na to tým pravým nástrojom.

Vaše otázky, zodpovedané

Naši čitatelia kladú veľa otázok o stabilizačných riešeniach, takže okrem toho, že im tento článok poskytuje, je tu niekoľko priamych odpovedí na vaše otázky.

čo znamená 11.11

Hľadám namaľovať vnútorné mäkké červené murivo. Je vysoko savý a použijem farbu na vodnej báze, aby zodpovedala zvyšku miestnosti. Musím použiť stabilizačný roztok?

Ak je vysoko savý, možno budete chcieť použiť stabilizačný roztok, ale osobne, za predpokladu, že murivo je v dobrom stave, by som použil buď Zinsser Guardz, alebo jednoducho použil hmlu.

Čoskoro namaľujem exteriér novej budovy. Potrebuje tmel alebo stabilizátor?

Nové stavby vo všeobecnosti nepotrebujú stabilizáciu. Moja rada by bola zvoliť si hmlistý kabát a vrchné nátery. FYI, ak hľadáte dobrý náter vonkajšieho muriva , Odporúčam Sandtex (skôr hladkú verziu ako textúrovanú). Tu je exteriér, ktorý som nedávno namaľoval pomocou ich bielej farby na murivo:

Je potrebné pred nanesením náteru na murivo stabilizovať štrk?

Pebbledash nie je porézny povrch, takže ho nemusíte stabilizovať, najmä ak je nový. S novým kamienkovým posypom zaobchádzajte ako s čerstvou omietkou: 1 hmlová vrstva a 2 vrchné nátery.

Práve som si nechal zrekonštruovať bungalov a zaujímalo by ma, či ho musím stabilizovať alebo nie?

Spolu s použitím na kriedové alebo prašné povrchy je možné stabilizátor použiť aj na povrchy s vysokou absorpciou. Niektoré omietky môžu byť vysoko nasiakavé a mierne drobivé v dôsledku typu piesku a zmesi. Takže je to rovnaké ako utesnenie poréznej steny.

Osobne by som to nepoužil, pokiaľ by piesok nebol skutočne uvoľnený alebo ak by omietka nebola krehká. Poznám veľa maliarov, ktorí ho z týchto dôvodov používajú na novú omietku – takmer ako hmlu a tiež z iných dôvodov. Ale verím, že to môže ovplyvniť pokrytie.

Majte na pamäti, že steny by tiež museli byť úplne suché a následné nátery by schli oveľa dlhšie.

Môj nový dom bol natretý farbou na murivo pred 6 mesiacmi, ale teraz sa farba opúšťa po kúskoch. Čo môžem urobiť?

Aj keď sa môžete dočkať prelakovania oblastí, z ktorých farba vypadáva, je pravdepodobné, že toho bude ešte viac. Moja rada je počkať pár mesiacov a prehodnotiť to. Aspoň potom bude proces odstraňovania farby oveľa jednoduchší. V tom momente budete chcieť zotrieť celý povrch, použiť stabilizátor a potom natrieť ako obvykle.

Žiaľ, znie to tak, že ten, kto maľoval váš dom, nepoužil stabilizátor.

Stretli ste sa už s vápenným náterom na strope? Skúšal som zrolovať strop a sťahuje sa len v pásoch. Pomôže stabilizačné riešenie?

Jeho odstránenie je jediný spôsob, ako zaistiť väzbu. Stabilizátory, tmely atď. na jeho vrchnej strane nijako nezlepšia tú malú priľnavosť, ktorú má k podkladu. Videl som sadrovú omietku na povrchoch, ktoré z tohto dôvodu zlyhali napriek tomu, že boli natreté PVA základným náterom.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: