Akú farbu použiť na soklové lišty?

Zistite Svoj Počet Anjela

21. decembra 2021

Skromná soklová lišta má v našich domácnostiach dlhú históriu. V skutočnosti vysoká sukňa bola vo viktoriánskych časoch symbolom statusu. Zatiaľ čo dado koľajnice by sa v určitých rohoch mohli vrátiť do módy, soklové lišty nikdy neopustili. Dobre natreté soklové lišty, ktoré ochránia vašu omietku a farbu pred opotrebovaním a zakryjú neupravené škáry medzi stenou a podlahou, môžu dodať vášmu interiéru konečný vzhľad. Pri ich maľovaní je dôležité vybrať správny produkt.



Obsah skryť 1 Akú farbu použiť na soklové lišty podľa profesionálov 1.1 Olejová alebo vodná farba na soklové lišty? 1.2 Satinwood 1.3 Lesk 1.4 Vaječná škrupina 1.5 Matná emulzia 1.6 Súvisiace príspevky:

Akú farbu použiť na soklové lišty podľa profesionálov

Ošúchané alebo ošúchané soklové lišty môžu skutočne negatívne ovplyvniť vzhľad vašej izby a tieto dosky sa stretávajú s množstvom denného opotrebovania od vysávačov až po detské hračky a hlučné domáce zvieratá. Takže aj keď sa to môže zdať ako trochu únavná alebo nepriaznivá úloha, stojí za to ich udržiavať v dobrej kondícii a vyzerať skvele pomocou najlepšej povrchovej úpravy a jej správnej aplikácie.



anjelské čísla 1010 doreen cnosť

Aj keď to nie je práca, ktorá si vyžaduje veľa odborných znalostí, maľovanie soklových dosiek znamená náročné odstraňovanie nábytku a jeho rozbitie, takže budete chcieť dosiahnuť dobrý odolný povrch, ktorý vydrží mnoho rokov. Ak sa pustíte do práce sami, bez ohľadu na váš rozpočet, môže byť užitočné obrátiť sa pri výbere vhodnej a cenovo výhodnej farby na odborníkov.



Zdá sa, že profesionálni maliari a dekoratéri súhlasia s tým, že Johnstone’s Aqua Satinwood je v tejto oblasti lídrom. Tento produkt na vodnej báze má vzhľad tradičného saténového povrchu, ale aplikuje sa ako lesk na olejovej báze. Je to rýchloschnúca farba na ozdoby s nízkym zápachom.

V závislosti od podmienok schnutia by ste mali byť schopní aplikovať druhú vrstvu približne po 6 hodinách, čo znamená, že oba vrchné nátery môžete dokončiť v ten istý deň. Keďže je na vodnej báze, je to aj ekologickejšia možnosť.



Vo všeobecnosti sa odporúča použiť základný náter Johnstones Aqua na vodnej báze pre odolnosť a lepšiu priľnavosť na predtým natreté soklové lišty. Podkladový náter sa odporúča najmä pri použití alternatívneho Johnstones Aqua Guard plne na vodnej báze.

Stojí za zmienku, že Johnstones Aqua Satinwood, hoci je označený ako „technológia na vodnej báze“, obsahuje určité množstvo oleja, takže ide skôr o hybridný náter. Tento olej povedie k určitému zožltnutiu farby v priebehu času, o niečo viac ako iné možnosti plne na vodnej báze, ale podstatne menej ako farby na úplne olejovej báze.

Ďalším obľúbeným medzi profesionálmi je saténový povrch na vodnej báze, Dulux Diamond Satinwood. Dulux Diamond, ktorý je široko uznávaný pre svoju trvanlivú povrchovú úpravu, znesie veľa opotrebovania v zónach s vysokou premávkou vo vašej domácnosti a poskytuje dobrú ochranu pred škvrnami, mastnotou a poškriabaním. Ak sa chystáte na zmenu farby, dôrazne sa odporúča použiť podsadu.



Dulux Diamond Satinwood je pomerne hrubý z plechovky a môže byť riedený až 5% vody podľa odporúčaní výrobcu. Pri aplikácii pomáha trochu riediť. Doba schnutia s touto farbou je tiež asi 6 hodín, ale môže byť suchá na dotyk za menej ako hodinu.

Olejová alebo vodná farba na soklové lišty?

Pri výbere medzi farbami na soklové lišty na olejovej alebo vodnej báze je potrebné vziať do úvahy množstvo faktorov.

Aplikácia : Krycia schopnosť je zvyčajne lepšia pri olejových farbách a vodou riediteľné farby si vyžadujú dodatočné nátery v porovnaní s olejovými.

Doba schnutia : Pre produkty na vodnej báze je potrebný výrazne kratší čas schnutia, čo znamená časovo efektívnejšiu prácu v porovnaní s dlhším čakaním medzi aplikáciami produktov na báze oleja.

Zápach : Vodou riediteľné farby vo všeobecnosti menej zapáchajú.

Trvanlivosť : Olejové laky majú dlhšiu životnosť ako ich náprotivky na vodnej báze

Odfarbenie : V porovnaní s produktmi na vodnej báze alebo hybridnými produktmi lesk na olejovej báze a v menšej miere aj saténové farby a farby z vaječných škrupín časom zožltnú a odfarbia sa, najmä v oblastiach, kde sa nedostáva veľa prirodzeného svetla.

Kontrola : Hrubšie farby na olejovej báze sa pri aplikácii ľahšie kontrolujú a cez farbu nevidno stopy po štetci, ako sa to môže stať pri použití vody.

Skončiť : Olejové farby môžu poskytnúť bohatú povrchovú úpravu s menšou námahou, ale moderná technológia na vodnej báze môže tiež poskytnúť skvelú povrchovú úpravu s náležitou starostlivosťou pri aplikácii.

Vyčistiť : Čistenie náradia po použití farieb na báze oleja je náročnejšie na prácu a je potrebné zvážiť likvidáciu nebezpečných odpadových produktov. S vodou riediteľnou farbou zvládne túto prácu ľahko teplá mydlová voda, vďaka čomu je lepšou voľbou aj pre životné prostredie.

Hybridné farby, ako napríklad Johnstones Aqua Satinwood, ponúkajú dobrý kompromis v mnohých z týchto otázok

Satinwood

Výber farieb na soklové lišty často vedie k rozhodovaniu medzi dvoma najpopulárnejšími možnosťami. Satén alebo lesk. Saténový povrch je pololesklý s konečným výsledkom, ktorý je menej lesklý ako lesklý, ale nie taký matný ako škrupina. Je to dobrá voľba pre jednoduchú údržbu a farba vydrží dobre. Pekný matný povrch doplní odvážne farebné výbery na vašich stenách.

Satinwood povrch neodráža spôsob, akým lesklý povrch môže, čo prepožičiava ostrejší vzhľad konečnému výsledku. Vo všeobecnosti musíte použiť základný náter, aby ste dosiahli vysokokvalitný povrch.

Lesk

Lesklá farba je už dlho tradičnou voľbou pre soklové lišty a je nesporne odolná a odolná. Pevná lesklá povrchová úprava z nej robí dobrú voľbu pre soklové lišty, ktoré sa vysporiadajú s veľkou premávkou. Môžete získať rýchloschnúce lesklé farby na vodnej báze, ktoré skracujú čas medzi jednotlivými nátermi.

Ak si však vyberiete lesk na báze oleja, vezmite na vedomie: žltnutie oleja sa v posledných rokoch stalo problematickejším, pretože niektoré chemikálie používané v náteroch na minimalizáciu odfarbenia už nie sú povolené. Farba s vysokým leskom môže tiež upozorniť na chyby vo vašich soklových lištách, takže je dobré si ich pred lakovaním pripraviť.

Vaječná škrupina

Farba vaječných škrupín si získala určitý stupeň popularity pre soklové lišty a tento efekt môže skutočne dobre dopĺňať určité interiérové ​​​​dekory. Povrchová úprava vaječných škrupín, odolnejšia ako emulzia, sa tiež relatívne ľahko udržuje v čistote. Vaječná škrupina má veľmi matný povrch bez lesku.

Matná emulzia

Prekvapivým uchádzačom pri výbere farby na soklové lišty a možno aj najlacnejšou voľbou je Matná emulzia. Pri správnej príprave, vrátane obrusovania/brúsenia povrchu dreva, aby sa zabezpečilo, že farba správne priľne, môžete pomocou tejto možnosti dosiahnuť dobrý povrch.

význam 911 v biblii

Matná emulzia môže vyzerať na soklových doskách celkom atraktívne, ale musíte zvážiť dlhodobú životnosť. Táto farba sa napríklad ľahko odštiepi, ak ju poklepete vysávačom a nie je skutočne odolná voči oderu.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: