Môžete použiť kúpeľňovú farbu v kuchyni?

Zistite Svoj Počet Anjela

22. augusta 2021

Ak ste práve natreli svoju kúpeľňu novým náterom, možno vás zaujíma, či môžete zvyšky kúpeľňovej farby použiť na vymaľovanie kuchyne a pravdupovediac, veľa ľudí nám túto otázku položilo osobne. S ohľadom na to sme si mysleli, že vytvoríme tohto praktického sprievodcu, ktorý odpovie na túto otázku a poskytne vám viac vedomostí o tom, čo robí skvelú farbu kuchyne alebo kúpeľne.



1122 anjelské číslo láska
Obsah skryť 1 Môžete použiť kúpeľňovú farbu v kuchyni? dva Aké sú rozdiely medzi farbou do kuchyne a farbou do kúpeľne? 2.1 Súvisiace príspevky:

Môžete použiť kúpeľňovú farbu v kuchyni?

Kúpeľňové farby majú v súčasnosti tendenciu mať mierny lesk, takže zatiaľ čo v kuchyni môžete použiť kúpeľňové farby, je lepšie zvoliť matnú farbu, ktorá sa dá drhnúť, ktorá zabraňuje mastnote a škvrnám, pričom celkovo vyzerá oveľa lepšie.



Aké sú rozdiely medzi farbou do kuchyne a farbou do kúpeľne?

Kúpeľňa a kuchyňa sú dve úplne odlišné prostredia a ako také potrebujú farby s rôznymi vlastnosťami.



Napríklad, ak maľujete steny a stropy kúpeľne, musíte mať na pamäti, že kúpeľňa bude obsahovať veľa vlhkosti. Preto by bolo lepšie zvoliť farbu, ktorá je odolná voči plesniam a kondenzácii, čo sú bežné problémy, s ktorými sa v kúpeľni stretnete, najmä ak bola aplikovaná nesprávna farba.

Na druhej strane, kuchyňa je prostredie, kde môžete očakávať, že nájdete veľa škvŕn od jedla a mastnoty, najmä ak máte malé deti, ktoré pobehujú a spôsobujú chaos! Preto by múdrou voľbou bolo použitie matnej farby, ktorá sa dá drhnúť alebo utierať. To znamená, že prípadné škvrny od mastnoty alebo jedla na stenách je možné ľahko odstrániť bez toho, aby došlo k poškodeniu náteru.



čo znamená 555

Musíte tiež pamätať na úroveň lesku. Keďže kúpeľňové farby musia byť o niečo odolnejšie ako kuchynské farby, zvyčajne budú mať o niečo väčší lesk. Čím vyššia je úroveň lesku, tým horšie farba skrýva akékoľvek nedokonalosti na stenách a stropoch. Aj keď to nie je nevyhnutne problém v kúpeľni, určite budete chcieť, aby vaša kuchyňa vyzerala oveľa lepšie, preto sa odporúča hladší povrch.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: