Ako natrieť novú omietku

Zistite Svoj Počet Anjela

18. augusta 2021 20. júla 2021

Dnešný článok je o maľovaní holej omietky. Poviem vám, aké farby použiť, ako ich používať a zároveň vám odhalím staré tajomstvo, ktoré veľké reťazce domácich majstrov možno nechcú, aby ste vedeli.



Maľovanie novej alebo zlej omietky sa z nejakého dôvodu stalo neuveriteľne mätúcou a komplikovanou témou pre domácich majstrov, takže v tomto článku urobím veci čo najjednoduchšie. Rozdelím to na tri časti; jednoduchá časť (príprava povrchu) a potom dve zložitejšie oblasti – výber správneho náteru a nakoniec výber správnych nástrojov s ohľadom na váš projekt a rozpočet, či už ide o profesionálne, poloprofesionálne alebo lacnejšie nástroje pre domácich majstrov.



Obsah skryť 1 Ako dlho po omietke môžete maľovať? dva Príprava povrchu 3 Výber farby 3.1 Zmluva matná 3.2 Hotový hmlový kabát 4 Nástroje pre prácu 4.1 Rozpočet vs kvalita 5 Maľovanie holej omietky 6 Ďalšie poznámky 6.1 Súvisiace príspevky:

Ako dlho po omietke môžete maľovať?

Ako dlho po omietke môžete maľovať závisí od typu omietky vo vašej domácnosti, ako aj od podmienok prostredia. Mali by ste to nechať aspoň 4 týždne, ak nie dlhšie, pretože omietka musí byť pred natieraním suchá.



Príprava povrchu

Čo rozumieme pod pojmom príprava povrchu? Tu je potrebné uviesť dva body. Prvým z nich je, že omietka musí byť úplne suchá, než začnete maľovať. A zistiť, či je vaša omietka suchá, je celkom jednoduché. Ak stále schne, uvidíte viditeľné vlhké škvrny. Druhým bodom, ktorý treba urobiť, je, že je čas pred lakovaním odstrániť akékoľvek drobné nedokonalosti na povrchu.

čo znamená 1111

Príklady môžu zahŕňať menšie stopy po stierke, ktoré možno vyplniť trochou plniva EasiFill a rýchlo ich zahladiť brúsnym papierom so zrnitosťou 180. Odporúčam 180, pretože si myslím, že 120 je stále trochu drsné, pretože môže poškriabať stenu. Viem, že je to utrpenie, ale je to spôsob, ako dosiahnuť skutočne profesionálny povrch vášho obrazu.



Výber farby

Takže omietka je suchá, povrch je pripravený a teraz musíme omietku napenetrovať alebo utesniť jednou až dvoma vrstvami farby. Prečo však potrebujeme omietku utesniť a akú farbu použiť?

No problém momentálne je, že omietka je vo veľmi poréznom stave, takže ak na tú omietku natrieme len normálnu emulziu, omietka vysaje vodu z emulzie, farba zaschne príliš rýchlo a potom hneď resp. neskôr, keď nanesiete druhý alebo tretí náter, zistíte, že pôvodný náter sa začne odlupovať, pretože ten prvý náter v podstate nemá na omietke žiadne korienky ani kľúče.

Takže stačí naniesť zriedenú emulziu a už len zmáča – preto sa tomu hovorí hmlovina, pretože maľuje oveľa redšie, vpíja sa do omietky a pri tom sa správne spája a priľne. to vám dáva naozaj dobrý základný náter, na ktorý sa dá natrieť.



Pár bodov na záver: nikdy nepoužívajte farbu so slovom vinyl alebo diamantový matný alebo plochý matný náter na hmlu.

10 *. 10

A po druhé, napriek tomu, čo ste sa možno dozvedeli na internete, nikdy sa nenechajte v pokušení naniesť PVA náter na stenu pred maľovaním. prečo? S vinylovou prísadou v emulzii alebo PVA náterom všetko, čo robíte, je v podstate vytvorenie kože na povrchu steny. Teraz to spôsobí obrovský problém, ak niekedy budete potrebovať opraviť alebo obrúsiť tú stenu a v najhoršom prípade by ste mohli v určitom bode zistiť, že sa táto koža začne odlupovať.

Zmluva matná

Takže mám tendenciu používať zmluvné matné emulzie ako Armstead na výrobu mojich hmlových kabátov, pretože sú kvalitné a lacné a 10-litrová vaňa zvyčajne stojí menej ako 25 £.

Ale pozor – nepredpokladajte, že všetky zmluvné emulzie sa dajú riediť. Napríklad kontraktačná emulzia Valspar na zadnej strane plechovky špecificky hovorí, že sa nedá riediť, zatiaľ čo Dulux aj Leyland kontraktačný mat sa majú riediť, ak natierate na holú omietku.

Takže to môže byť trochu mínové pole a odporúčam vám, aby ste si pozorne prečítali zadnú stranu vaničiek predtým, ako si kúpite svoju zmluvnú matnú emulziu.

význam 444 anjelských čísel

Pokiaľ ide o percento, na ktoré môžete riediť farbu - na to nedostanete definitívnu odpoveď, pretože názory sa veľmi líšia. Armstead hovorí až 20 percent vody, Leyland hovorí jeden diel vody na deväť dielov farby alebo 11 % a Dulux hovorí až 10 %.

Osobne idem oveľa vyššie, až do pomeru 50/50, ale to je len moja skúsenosť po tom, čo som robil veľa hmlových náterov a nikdy som nemal ani takú kôru alebo prasklinu v laku, ale chce to odvážneho muža ísť proti pokyny výrobcu, takže by som vám navrhol, že sladká bodka je niekde medzi 15 a 30 percentami.

Hotový hmlový kabát

Takže si pripravujete svoj vlastný hmlistý kabát, ale čo sa stane, ak sa jednoducho nebudete obťažovať? No, ako šťastie, teraz sú na trhu špecializované produkty, ktoré môžete získať vo väčšine obchodov s hardvérom za 20 libier za 10 litrovú vaňu. Tieto farby zrejme netreba zalievať a možno ich nanášať aj na holú omietku.

Aby som bol brutálne úprimný, zdá sa mi príliš hrubý na to, aby bol natretý priamo na holú omietku a nemám v to veľkú dôveru. Nehovoriac o tom, že je to rovnaká cena ako zmluvná matná, ktorá po znížení bude samozrejme oveľa ďalej.

Nástroje pre prácu

Maskovacie okuliare sú vždy dobrý nápad pri brúsení a tiež by som navrhol dobrý nápad brúsny blok ísť s brúsny papier so zrnitosťou 180 spomenuté vyššie v článku.

Prešli sme farbou, ale a 15 litrová nádoba na farbu je nevyhnutnou súčasťou súpravy, keď miešate veľké množstvo farby. A pri práci s valčekmi budete potrebovať väčšiu nádobu na farbu. Tiež by som navrhol ísť za monštrom 15 palcový valec . 2 až 4 stopy predlžovacia tyč je tiež dobrá investícia. Výrazne zvyšuje váš dosah, čo znamená, že rýchlejšie pokryjete väčšie plochy. A na chaotické práce, ako je nanášanie hmly, je to skvelé, pretože vám zabráni postriekať farbou.

4 až 8 stôp dlhú tyč som používal oveľa menej, ale v miestnostiach s vysokými stropmi a pri maľovaní mimo domu by sa to hodilo.

Budete tiež potrebovať a miešacia lopatka a vrták na zriedenie farby. Ak sa chcete dostať do rohov, môžete zvážiť získanie a mini valček a rukáv, a mini lakovačka a niekoľko veľkých štetcov. Moja rada by bola vybrať si Purdy jumbo mini valček a nie štandardný mini valček.

Môžete si tiež zaobstarať plastovú fóliu na ochranu podlahy, niekoľko prachových listov vrátane jednej odolnej, ktorá by bola viac než postačujúca na to, aby zabránila prenikaniu farby. Plastová fólia odvedie dobrú prácu pri ochrane trámov.

Rozpočet vs kvalita

Niektoré skutočne dôležité rady pri nákupe – úprimne povedané, neexistuje žiadne porovnanie medzi rozpočtom a drahými kusmi súpravy. Vezmite si napríklad valčeky. Rozdiel v kvalite a rolke rámov je zrejmý a rolovacie puzdro, ktoré si kúpite vo vašom typickom obchode pre domácich majstrov, bude mať užší priemer, a preto unesie menej farby a poskytne vám menšie pokrytie.

pozri 10:10

Ak nemôžete nájsť dobré vybavenie online, prejdite do miestneho centra dekoratérov – či už je to Brewers, Dulux alebo Johnston’s a pozrite sa, čo môžu ponúknuť. Nenechajte sa zastrašiť – nie sú určené len na obchod.

Masívne vítajú členov verejnosti a vy dostanete oveľa kvalitnejšie rady, ako dostanete od svojho typického národného reťazca pre domácich majstrov, a získate lepšiu kvalitu produktu, pretože sa starajú o profesionálnych remeselníkov.

Teraz som si vedomý, že by to mohlo byť vnímané ako trochu arogantný pohľad na mňa s mojimi inteligentnými nástrojmi a podobne, takže sa sami pozrite na alternatívy, ktoré sa na takýchto miestach ponúkajú. Pamätajte, že nástroje ako tento vydržia a veľmi vám uľahčia maľovanie.

Maľovanie holej omietky

Nepoužil by som na to hladký valec – namiesto toho by som odporučil použiť polohrubý valec kvôli jeho vysokej absorpcii a rýchlosti prenosu, čo je ideálne pre hmlu.

Keď máte valček, stačí ho rýchlo premiešať so zmluvnou matnou emulziou Armstead a potom naliať 4 litre do nádoby na farbu, ktorá, keď sa zaleje vodou, je dokonalá na pokrytie stropov a štyroch stien.

Vedľajšia poznámka: Môžete si všimnúť, že konzistencia nezriedenej farby je takmer identická s holým omietkovým náterom, ktorý nemusíte zalievať, a preto by som namiesto vopred pripravených vecí odporučil zmluvný mat.

Obrovským prínosom nádoby na farbu s objemom 15 litrov je, že vám umožňuje namiešať veľké množstvo farby. Ak použijete niečo ako valčekový podnos, ktorý má menej ako 1 liter, budete musieť farbu miešať vo väčšom vedre a neustále ju prelievať do podnosu.

čo znamená 911

Takže do 4 litrov farby nalejte najskôr niečo cez liter vody a rozmiešajte lopatkovým mixérom. Vezmi si valček a naber trochu farby. Možno zistíte, že aj keď je to v šupke dosť vodnatá, keď ju začnete navaľovať na stenu, nemusíte byť s konzistenciou spokojní, pretože môže byť na váš vkus príliš hustá. Ak je to tak, pridajte do zmesi ešte pol litra a to by malo stačiť.

Nanášanie hmlového náteru má byť naozaj špinavá práca, ale všimnete si, ako málo farby v skutočnosti padá na podlahu, keď ju nanášate, čo je dôkazom toho, aké dobré sú návleky na valčeky s vysokou absorpciou a vysokým prenosom. sú. A je to obzvlášť pozoruhodné, keď si spomeniete, ako veľmi by ste zriedili farbu.

Ďalšie poznámky

Po dokončení tohto článku som sa rozhodol urobiť test so špecifickou farbou na holú omietku, aby som zistil, aké výsledky môžem dosiahnuť. Je pravda, že krytie je vynikajúce – je viac nepriehľadné ako silne zvlhnutý hmlistý náter, ale pri ryžovaní po miestnosti som premýšľal, či je tá zvýšená krycia schopnosť naozaj dôležitá, keďže by som ju za minútu prekryl dvoma vrstvami vysokej krycej vrstvy. matný.

Použil som tiež dva litre čistej omietkovej farby na jednu stenu v porovnaní so štyrmi litrami na štyri steny a strop so zmluvným matom. Takže je jasné, že ak sa zmluvná matná emulzia zriedi, ide oveľa ďalej a apelujem na vnútorného guru pre domácich majstrov, aby ste si jednoducho kúpili miešaciu lopatku a namočili dobrú zmluvnú matnú emulziu namiesto toho, aby ste šli na náklady nákupu holej omietky. farba.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: