Ako dostať farbu z koberca

Zistite Svoj Počet Anjela

28. novembra 2021 7. októbra 2021

Existuje len málo vecí, ktoré sú počas dekoračného projektu nepríjemnejšie ako rozliatie farby na koberec. Ako u väčšiny vecí v živote, aj tu je prevencia lepšia ako liečba, no uvedomujeme si, že ak sa ocitnete na tejto stránke, pravdepodobne je už na to všetko neskoro. Spätný pohľad je úžasná (a niekedy aj frustrujúca) vec.



Takže ste dokončili maľovanie, výsledky sú skvelé. Všetko upratujete a na koberci nájdete rozliatu farbu. Predtým, ako spanikáriete, alebo ešte horšie, začnete škvrnu horúčkovito drhnúť, zostavili sme naše najlepšie metódy na odstraňovanie farby z koberca.



Či už maľujete steny novou farbou emulzia , pridaním akrylovej farby do vašej kovovej konštrukcie, príp osviežujúce drevo s leskom , vieme, že k rozliatiam dochádza. Ale toto nie je zóna bez paniky, takže postupujte podľa nášho sprievodcu nižšie, aby ste z koberca ľahko a efektívne odstránili rôzne typy náterov.



Videl som vo svojej izbe anjela

Obsah skryť 1 Ako odstrániť lesk z vášho koberca dva Ako odstrániť sušenú emulziu z koberca 3 Ako odstrániť mokrú emulziu z koberca 4 Ako odstrániť akrylovú farbu z koberca 5 Aké domáce opravné prostriedky môžete použiť na odstránenie farby z koberca? 6 Ako zabrániť nanášaniu farby na koberce 6.1 Súvisiace príspevky:

Ako odstrániť lesk z vášho koberca

Zatiaľ čo lesk na vodnej báze bude jednoduchšie odstrániť ako lesk na olejovej báze, je možné dosiahnuť dobrý výsledok pri odstraňovaní lesklej farby na olejovej báze. Tu je postup:



Čo budete potrebovať:

  • škrabka (alebo akýkoľvek plochý, tupý nástroj)
  • papierové utierky alebo čistú handričku
  • biely duch
  • saponát na riad
  • sóda bikarbóna (voliteľné)

Postup krok za krokom:

  1. Pomocou škrabky (alebo akéhokoľvek tenkého, plochého, tupého nástroja) odstráňte čo najviac farby. Naberte všetku mokrú farbu na škrabku, pričom dávajte pozor, aby sa farba ďalej nerozotierala. Škrabku medzi jednotlivými naberačkami utrite dočista.
  2. Čistým handričkou alebo papierovou utierkou vysajte farbu, kým sa handrička alebo papierová utierka nevyčistí.
  3. Ak je vaša lesklá farba na olejovej báze, naneste lakový benzín na čistú handričku a miesto opatrne utrite. Ak tvoj farba je lesk na vodnej báze , zmiešajte niekoľko kvapiek tekutého saponátu so studenou vodou a miesto opatrne utrite. Tento postup opakujte, kým sa neodstráni všetka farba.
  4. Umyte miesto saponátom, zriedením niekoľkých kvapiek do studenej vody a aplikujte čistou handričkou alebo špongiou.
  5. Po zaschnutí posypte oblasť malým množstvom jedlej sódy. To pomáha minimalizovať zápach lakového benzínu. Pred vysávaním prášku nechajte pôsobiť 20-30 minút.

Ako odstrániť sušenú emulziu z koberca

Horúca mydlová voda je základom každého čistiaceho arzenálu a je to skvelá „jednoduchá, ale účinná“ metóda na odstránenie emulzie z vášho koberca.



Čo budete potrebovať:

  • Mydlo
  • Horúca voda
  • Čistá handrička alebo kuchynská utierka
  • Nôž na maslo (alebo akýkoľvek tupý nôž)

Postup krok za krokom:

  1. Začnite zriedením mydla (najjednoduchšie je tekuté mydlo) v horúcej vode. Na zaschnutú farbu naneste malé množstvo mydlovej vody. Namočte čistú handričku do vody a naneste na škvrnu. Nelejte roztok mydla a vody na škvrnu, pretože by to mohlo rozniesť farbu, čo by malo za následok väčšiu škvrnu.
  2. Nechajte pôsobiť 10-20 minút alebo kým farba nezmäkne.
  3. Namočte kuchynskú utierku do horúcej mydlovej vody a utrite škvrnu.
  4. Ak farba neodchádza, pridajte viac mydlovej vody a pomocou noža na maslo jemne rozbite farbu. Dávajte pozor, aby ste pri tom nevytiahli z koberca žiadny vlas. Opakujte posledné dva kroky a postupne pridávajte mydlovú vodu, kým nebude kuchynská utierka čistá.
  5. Nechajte koberec úplne vyschnúť.

Ako odstrániť mokrú emulziu z koberca

Rovnako ako pri suchej emulzii je roztok mydla a vody účinným spôsobom na odstránenie vlhkej emulzie z koberca.

Čo budete potrebovať:

aké je číslo boha
  • Škrabka (alebo akýkoľvek plochý, tupý nástroj)
  • Mydlo
  • Voda
  • Čistá handrička alebo kuchynská utierka

Postup krok za krokom:

  1. Pomocou škrabky (alebo akéhokoľvek tenkého, plochého, tupého nástroja) odstráňte čo najviac farby. Naberte všetku mokrú farbu na škrabku, pričom dávajte pozor, aby sa farba ďalej nerozotierala. Škrabku medzi jednotlivými naberačkami utrite dočista.
  2. Zrieďte svoje mydlo v teplej vode. Namočte do roztoku čistú handričku alebo kuchynskú utierku a naneste na škvrnu. Nelejte na škvrnu roztok mydla a vody, pretože by to mohlo rozniesť farbu a zanechať vám väčšiu škvrnu.
  3. Nechajte pôsobiť 2-3 minúty.
  4. Škvrnu utrite čistou kuchynskou utierkou a zakaždým ju namočte do roztoku, kým už nechytá žiadnu farbu.
  5. Nechajte koberec úplne vyschnúť.

Ako odstrániť akrylovú farbu z koberca

Akrylová farba sa z koberca odstraňuje ťažko, ale nie je to nemožné. Základom je opakovať proces toľkokrát, koľkokrát je potrebné pre skvelý výsledok.

Čo budete potrebovať:

  • Škrabka (alebo akýkoľvek plochý, tupý nástroj)
  • Vysávač
  • Čistá handrička a kuchynská utierka
  • Chirurgický duch (lieh na čistenie)
  • Acetón

Postup krok za krokom:

  1. Začnite jemným odštiepením čo najväčšieho množstva farby pomocou nástroja na škrabanie.
  2. Vysajte oblasť.
  3. Uistite sa, že ste v dobre vetranom priestore, namočte čistú handričku do chirurgického liehu a osušte farbu.
  4. Utierku nechajte na škvrne 15-20 minút alebo kým farba nezmäkne.
  5. Pomocou suchej kuchynskej utierky utrite škvrnu.
  6. Opakujte postup toľkokrát, koľkokrát je to potrebné.
  7. Ak škvrna zostane, naneste acetón na ďalšiu čistú handričku a osušte.
  8. Utierku nechajte na škvrne 2-3 minúty a utrite suchou kuchynskou utierkou. Opakujte, kým kuchynská utierka už nenaberá žiadnu farbu a škvrna nezmizne.
  9. Nechajte koberec úplne vyschnúť.

Aké domáce opravné prostriedky môžete použiť na odstránenie farby z koberca?

Zatiaľ čo niektoré škvrny od farby môžu vyžadovať špeciálne nástroje, chemikálie alebo dokonca profesionálne čistenie, väčšinu rozliatych škvŕn možno z koberca efektívne odstrániť pomocou vecí, ktoré ste už pravdepodobne mali doma.

1010 anjelské číslo doreen cnosť

Mydlo a voda sú pri čistení rozliatych látok akéhokoľvek druhu také jednoduché, takže môže byť prekvapujúce, že ide o účinný spôsob odstraňovania farby z koberca. Farby na vodnej báze, ako je emulzia, nepotrebujú agresívne chemikálie, aby sa rozpadli, a najlepšie funguje jednoduchý roztok mydla a vody.

Akrylová farba sa môže z koberca ťažko odstrániť, najmä keď je suchý, ale vedeli ste, že odstraňovač laku na nechty (acetón) pomáha rozpúšťať farbu? Naneste malé množstvo na čistú handričku a nechajte 2-3 minúty pôsobiť na škvrne od farby, potom utrite čistou suchou handričkou alebo kuchynskou utierkou.

čo znamená 1 11

Ocot je už dlho považovaný za prirodzený spôsob čistenia skla, odstraňovania mastnoty z pracovných dosiek a odstraňovania pachov z bielizne a niektorí prisahajú, že odstráni škvrny od farby aj z koberca. Zrieďte malé množstvo bieleho octu s vodou, nalejte do rozprašovacej fľaše a nastriekajte priamo na škvrnu od farby a potom zotrite suchou handričkou.

Odstránenie farby z koberca vyžaduje, aby ste zabudli na všetko, čo viete o čistení. Tam, kde väčšina úloh podporuje mastenie lakťov a veľa drhnutia, vyžaduje si to oveľa šetrnejší prístup. Škvrnu vždy natierajte a osušte a začnite s najjemnejšou metódou.

Ako zabrániť nanášaniu farby na koberce

Pokiaľ nemôžete svoj maliarsky projekt vziať von – dobré na nábytok, ale nie také dobré na steny a stropy – vašou jedinou možnosťou, ako zabrániť tomu, aby sa farba na koberec dostala, je úplne zakryť koberec skôr, ako začnete. Existuje niekoľko spôsobov, ako to urobiť v závislosti od veľkosti a povahy úlohy.

Prachové plachty sú najbežnejším spôsobom ochrany vášho koberca pri vykonávaní domácich dekoračných prác a možno ich použiť na prikrytie nábytku, ako aj kobercov.

Protiprachové plachty z bavlneného kepru sú obľúbenou voľbou, pretože sú najkvalitnejšie, dajú sa prať, dodávajú sa v rôznych veľkostiach a šírkach (skvelé na pokrytie kobercov na schodoch) a sú dostupné v rôznych hmotnostiach, aby vyhovovali vášmu projektu. Niektoré plachty majú vodotesný podklad, ktorý chráni váš koberec aj pred tým najmokrejším rozliatím farby!

Ďalšou možnosťou sú polyetylénové protiprachové fólie. Polyetylénové protiprachové pláty, ktoré sú lacnejšie ako bavlnený keper, sa používajú aj na prikrytie kobercov a nábytku pri maľovaní.

Môžete použiť polyetylénovú protiprachovú plachtu pod bavlnenú keprovú protiprachovú plachtu pre najlepšiu ochranu vášho koberca. Uvedomte si, že keď stojíte a pohybujete sa na polyetylénových protiprachových plachtách, majú tiež tendenciu sa pohybovať a môžu pri tom neúmyselne odhaliť nejaký koberec.

Podobne ako utierky, handričky sú dobrou voľbou, ktorú treba zvážiť pri príprave miesta na maľovanie. Sú odolné, odolné a opakovane použiteľné a niektoré sú vyrobené z recyklovanej bavlny, čo je dobrá ekologická voľba pri ochrane vášho koberca. Dostupné sú aj vodotesné verzie.

Je možné, že všetky plachty, o ktorých sme doteraz hovorili, sa môžu pohybovať, keď stoja na nich, takže časti koberca zostávajú odkryté a nechránené.

koľko je 10 * 10

Ak sa toho obávate, môžete zvážiť lepiacu plastovú fóliu na pokrytie koberca. Plastová fólia sa dodáva v kotúči, takže sa ľahko a pohodlne kladie.

Lepiaca plastová fólia je dobrou voľbou, ak v jednej miestnosti pracuje veľa ľudí, pretože fólia sa nehýbe a úplne pokrýva koberec.

Ak je v oblasti, ktorú maľujete, veľa krokov, alebo ak maľujete v komerčnom prostredí, je možné položiť sololit, latovky a drevotrieskové dosky na pokrytie kobercových plôch. Všetky dosky sú odolné a odolné voči opotrebovaniu a nemajú tendenciu sa pohybovať ako plachta.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: