Ako namaľovať schodisko

Zistite Svoj Počet Anjela

7. februára 2022

Schodisko je určite jedným z hlavných bodov nášho domova. Keď si naše schodisko vyžaduje pozornosť, mali by sme sa mu venovať náležite – a bezpečne. Starostlivosť a pozornosť by sa mala vzťahovať na prípravu, metódu a materiály a ako v skutočnosti postupujeme pri plnení úlohy.



1222 znamená v láske

Tento článok sa zaoberá umením maľovania schodísk: ako to urobiť a druhmi materiálov, nástrojov a zariadení potrebných na dobré dokončenie práce.





Obsah skryť 1 Môžete použiť rebrík na schodoch? dva Ako natrieť schodisko bez lešenia 2.1 Nástroje a materiály pre prácu 2.2 Tu je to, čo robíte 3 Ako vymaľovať schodisko bez rebríka 3.1 Nástroje pre prácu 3.2 Tu je to, čo robíte 4 Záverečné myšlienky 4.1 Súvisiace príspevky:

Môžete použiť rebrík na schodoch?

Maľovanie schodísk väčšinou zahŕňa prácu vo výškach. To znamená, že budeme potrebovať rebrík alebo nejaký druh lešenia.

Na schodoch môžete použiť rebrík, ale musí to byť správny rebrík a musí sa používať správne. Použitie nesprávneho rebríka (alebo správneho rebríka nesprávnym spôsobom) môže viesť k naozaj hrozným zraneniam.



Ak sa chystáte použiť lešenie, platí rovnaký princíp. Lešenie vyrobené rýchlo (a ktoré vyzerá stabilne) z čohokoľvek, čo máte povaľované, môže viesť k poškodeniu vášho schodiska a v horšom prípade aj k zraneniu vás.

Ak sa chystáte pracovať vo výškach, preskúmajte správne lešenie a rebríky, ktoré potrebujete. Naučte sa, ako ich bezpečne používať (a stavať).

Našťastie je na trhu niekoľko nových nástrojov na bezpečné a efektívne maľovanie výšok zo zeme. S nimi je možné pracovať bez lešenia alebo rebríkov.



Ako natrieť schodisko bez lešenia

Možno ste zhodnotili svoju úlohu a rozhodli ste sa, že nepotrebujete lešenie. Ale už nechcete kupovať ďalšie maliarske vybavenie. To je v poriadku, ale budete potrebovať prinajmenšom rebrík.

Najlepší typ rebríka na maľovanie schodiska je kombinovaný rebrík . Zvážte však aj využitie zariadení z radu pomocníci na rebríky alebo príslušenstvo .

Používanie pomocného rebríka vám poskytuje väčšiu bezpečnosť.

Všetky tieto položky sú navrhnuté tak, aby vám pomohli dokončiť úlohu maľovania schodiska bezpečne, pohodlne a efektívne.

Nástroje a materiály pre prácu

Tu je to, čo potrebujete. Aby ste si zaistili prácu na úlohe bez prerušenia, uistite sa, že máte dosť zo všetkého.

  • Brúsny papier
  • Štetce
  • Maliarsky valček, predlžovacia tyč, valček
  • Odpadová lepenka
  • Zhodiť handry
  • Maliarska páska
  • najprv
  • Maľovať
  • Správne vybavenie rebríka

Tu je to, čo robíte

Postupujte podľa týchto krokov a nepodliehajte pokušeniu šetriť na príprave. Pamätajte tiež, že profesionálni maliari zvyčajne začínajú zhora a postupne klesajú.

Krok 1

Posúďte stav povrchov, ktoré budete maľovať. Schody sú miestami s vysokou premávkou a stávajú sa opotrebovanými a špinavými. Vyčistite a jemne obrúste všetky viditeľné stopy, škrabance, preliačiny alebo škrabance. Skontrolujte steny, či na nich nie sú škvrny, diery a praskliny.

Krok 2

Chráňte schody a podlahu novinovým/ mäsiarskym papierom, maskovacou páskou a handričkou.

Krok 3

Ak chcete rezať do stropov a rohov stien, úplne roztiahnite kombinovaný rebrík tak, aby spodná časť rebríka spočívala na schodoch. horná časť by sa mala opierať o hlavovú stenu.

Keď potrebujete posunúť základňu rebríka ďalej po schodoch, sklopte hornú časť rebríka. Mal by zvierať 90-stupňový uhol. To vás bude držať preč od hlavovej steny, takže môžete rezať pozdĺž stropných línií.

Nakoniec zložte rebrík na krátky A-rám s jednou stranou dlhou a druhou krátkou. Uistite sa, že sú gumené nožičky pevne na schody.

Po dokončení rezu použite tento systém na maľovanie stien pomocou valčeka, aby ste dosiahli najvyššie miesta.

Krok 4

Ak chcete maľovať schodisko, začnite v hornej časti schodiska. Na maľovanie zábradlí použite 2-palcovú kefu na orezávanie. Malá kefka vám umožní dosiahnuť rovnomerne každú štrbinu a krivku.

Krok 5

Namaľte stĺpiky. Ak používate inú farbu, nezabudnite ich zamaskovať tam, kde sa stretávajú s krokmi. Na utretie kvapiek a rozliatych látok použite vlhkú handričku.

Vyrezávané stĺpiky môže byť ťažké maľovať. Niektorí nadšenci renovácie odporúčajú použiť maliarske rukavice na stĺpiky a iné náročné povrchy.

Krok 6

Začnite maľovať schody v hornej časti schodiska. Natrite spodnú stranu prvého nosa alebo vyčnievajúcu hranu schodiska, po ktorej nasleduje prvý stúpač. Nakoniec behúň nalakujte.

Pokračujte v maľovaní nadol v tomto poradí. Niektorí maliari absolvujú striedavé schody len preto, aby sa ešte mohli použiť nenatreté schody (v prípade potreby).

Keď je farba suchá, dokončite nenatreté schody, pomocou fixky označte, ktoré schody môžu členovia rodiny ešte používať.

Ako vymaľovať schodisko bez rebríka

Schodisko je možné namaľovať bez rebríka alebo lešenia vďaka vynájdeniu nových maliarskych zariadení ako napr. orezávače farieb , farbiace tyčinky , maliar predlžovacie tyče a maliari rohov .

Nástroje pre prácu

Vaše materiály a vybavenie sú takmer rovnaké, okrem rebríka a lešenia. A budete potrebovať predlžovacie tyče a pomocníkov na maľovanie zodpovedať výške a povrchy, s ktorými budete mať do činenia.

Tu je to, čo robíte

Krok 1-2

Vykonajte rovnaké posúdenie a ochranu povrchu náteru. Predlžovaciu tyč môžete použiť na oprašovanie a čistenie vysokých plôch.

Krok 3

Ak chcete vyrezať stropy, uvoľnite kolieska omietačky a naplňte stred farbou. Znovu zapojte kolesá a pomaly a stabilne sa pohybujte tam a späť pozdĺž hornej časti steny.

Tu je rozhodujúci výber predlžovacích tyčí pre lakovanie správnej výšky. Ak máte pochybnosti, choďte príliš dlho (a nie príliš krátko), inak budete aj tak potrebovať lešenie!

Na rezanie do rohov , použite natierač rohov rovnakým spôsobom. Opäť pracujte pomaly a rovnomerne, aby ste uvoľnili farbu priamo do rohov.

Význam anjela 1022

Na dokončenie maľovania stien použite maliarsky valček a predlžovaciu tyč.

Kroky 4-6

Dokončite maľbu schodiska pomocou metódy opísanej vyššie.

Záverečné myšlienky

Maľovanie schodiskového priestoru je často ponechané na odborníkov jednoducho kvôli výškovým prácam. Príliš kreatívne riešenie problémov s výškou môže byť nebezpečné. Našťastie však existuje celý rad nástrojov a zariadení navrhnutých tak, aby vám umožnili maľovať všetky oblasti schodiska z najbezpečnejšieho možného miesta – zo zeme!

Vyhlásenie o bezpečnosti: pokiaľ ide o bezpečnosť, vždy je najlepšie zavolať profesionála. Použite naše užitočný nástroj na tvorbu cenových ponúk nájsť miestnych obchodníkov vo vašom okolí, ak máte pochybnosti.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: