Maľovanie zábradlí a vretien na schodisko [Konečný sprievodca]

Zistite Svoj Počet Anjela

6. februára 2022

Maľovanie zábradlí a vretien na schodisku môže byť po dokončení odmeňujúca a uspokojujúca úloha, no dokončenie je náročné a časovo náročné. Bohužiaľ, je to úloha, ktorá si vyžaduje starostlivosť a čas.



Našťastie maliari a fanúšikovia (ktorí sa všetci naučili pokusom a omylom) už nejaký čas zbierajú a zdieľajú nápady a tipy online. Tento článok zhromažďuje niektoré z najlepších nápadov a návrhov: ako sa pripraviť, čo robiť a čo použiť.





Obsah skryť 1 Mali by ste si natrieť zábradlie farbou zo škrupiny alebo saténového dreva? dva Aký je rozdiel medzi farbou vaječných škrupín a farbou saténového dreva? 3 Môžete namaľovať banner bez brúsenia? 4 Ako si môžem pripraviť zábradlie a vretená, ak ich nechcem brúsiť? 5 Ako maľovať zábradlia a vretená schodov 5.1 Krok 1: Príprava 5.2 Krok 2: Čistenie 5.3 Krok 3: Prebrúste (alebo odlesknite) 5.4 Krok 4: Čas na naplnenie 5.5 Krok 5: Čas na maľovanie 6 Záverečné myšlienky 6.1 Súvisiace príspevky:

Mali by ste si natrieť zábradlie farbou zo škrupiny alebo saténového dreva?

Odborníci odporúčajú saténovú farbu na drevo ako najlepší náter na zábradlie a vretená, pretože schodiská sú notoricky známe oblasti s vysokou premávkou a saténová farba je odolnejšia, čistiteľnejšia a tvarovo lepšia.

Farba na vaječné škrupiny a saténová farba na drevo v podstate popisujú, ako chcete, aby váš náter vyzeral. Vaječné škrupiny a saténové drevo sú najčastejšie používané interiérové ​​farby. Nie sú ani super matné, ani super lesklé, čo znamená, ako efektívne farba odráža svetlo, keď zaschne.



Vretená maľované saténovým drevom

Satinwood farba sa vždy odporúča pre oblasti a priestory, ktoré zažívajú neustály tok premávky a kde sa povrchy dotýkajú, narážajú, držia a uchopujú – ako napríklad schodisko. V skutočnosti je schodisko pravdepodobne jedným z najviac dotknutých povrchov vo vašej domácnosti.

čo znamená 1 11

Farba vaječných škrupín nie je taká trvácna alebo odolná voči preliačinám, odieraniu, škrabancom alebo škvrnám, a keďže odráža o niečo menej svetla, nezvýrazňuje obrysy, krivky a vzory typického schodiska.



333 znamená anjelské číslo

Aký je rozdiel medzi farbou vaječných škrupín a farbou saténového dreva?

Vaječné škrupiny a saténové drevo sú klasifikované ako farby s nízkym leskom, vďaka čomu sú obvyklé na pokrytie vnútorných povrchov. Hlavným rozdielom medzi nimi je, že saténové drevo má o niečo vyššiu úroveň lesku ako vaječné škrupiny.

Vďaka tomu je farba vaječných škrupín vhodná do obývačiek a jedální, kde bude odrážať a odrážať svetlo v miestnosti, čím vytvára hĺbku a hladkosť bez lesku.

Náter saténového dreva s vyšším leskom môže oživiť matné miesta tým, že odráža svetlo a vylepšuje tvarovanú architektúru, ako je schodisko a jeho komponenty.

Vaječná škrupina je pomenovaná pre svoju hladkú povrchovú úpravu. Satinwood je známy saténovým alebo zamatovým povrchom, čo je v skutočnosti veľmi jemne štruktúrovaný povrch.

Zdá sa, že farba saténového dreva si zachováva svoju farbu po dlhú dobu a tiež sa ľahšie čistí – to je užitočné najmä vtedy, keď je povrch nosný, inými slovami, zábradlie, ktoré podporuje rovnováhu, prijíma neustále vrstvy odtlačkov prstov, ktoré sú aplikovaný pod tlakom.

Môžete namaľovať banner bez brúsenia?

Brúsenie alebo nebrúsenie zábradlia je úplne na vás, väčšina rád však uprednostňuje dôkladné zváženie stavu povrchov, ktoré sa chystáte natrieť, predtým, než sa rozhodnete.

Väčšina rád, ktoré začínajú tým, že nie je potrebné brúsiť, často odporúča brúsenie aj tak, ak sú povrchy, ktoré maľujete, v zlom stave. Niekedy je potrebné množstvo brúsenia minimálne a možno ho úplne vynechať, ale konečné výsledky majú vo zvyku propagovať našu pozornosť k detailom.

Brúsenie vretien a zábradlí schodiska sa vždy odporúča.

Niekedy povrch vášho zábradlia potrebuje len trochu zdrsniť alebo jemne prebrúsiť – to platí pre malé ryhy a triesky, škrabance, úlomky, škrabance alebo zjavné stopy po oleji.

čo znamená 1122

Niektorí maliari tým strávia len asi dvadsať minút: ľahké odstránenie všetkých rýh a stôp, ktoré sú zrejmé, namiesto dôkladného brúsenia každého povrchu vretena.

Vaše zábradlia však bude potrebné vyčistiť. Uvoľnený prach a nečistoty môžete odstrániť vysávačom alebo vlhkou handričkou. Niektorí na to používajú roztok octu a vody.

Pokúste sa odstrániť všetky viditeľné škvrny a značky. Tie, ktoré sa nedajú týmto spôsobom odstrániť (napríklad textové značky), môžu potrebovať ľahké prebrúsenie.

Ako si môžem pripraviť zábradlie a vretená, ak ich nechcem brúsiť?

Obľúbeným odporúčaním na ošetrenie zábradlí (namiesto ich brúsenia) je kúpa tekutého odleskovača alebo tekutej brúsky, ktorá pomôže zbaviť drevo lesklej vrstvy. Hlavným účelom tekutého odleskovača nie je drevo odlakovať, ale zbaviť ho lesklého povrchu a zanechať ho hladké a pripravené na lakovanie.

Deglosser zmatní starú farbu, lak alebo lesk a pripraví povrch na novú vrstvu náteru tým, že pomôže pri lepení bez nadvihnutia alebo odštiepenia.

Na špongiu alebo handričku sa nanesie tekutý odleskovač a zotrie sa po celom povrchu zábradlia. Nie je to rýchly proces, najmä aplikácia odleskovača na vretená, ale je rýchlejší ako brúsenie a podstatne menej špinavý.

Ako maľovať zábradlia a vretená schodov

Tu je jednoduchý návod na prípravu a maľovanie zábradlí a vretien vrátane niekoľkých dostupných možností prípravy povrchu.

koľko archanjelov je a ako sa volajú

Krok 1: Príprava

Rozhodnite sa, či môžete povrchy očistiť a jemne prebrúsiť alebo ošetriť odleskovačom a potom na povrchy, ktoré potrebujete chrániť, položte ochranné fólie a/alebo noviny. Odstráňte koberce a behúne a zaistite okraje maskovacou páskou.

Krok 2: Čistenie

Očistite zábradlie a hriadele mäkkou vlhkou handričkou a potom oškrabte zábradlie škrabkou, aby ste odstránili všetku bublinkovú, uvoľnenú alebo odštiepenú farbu. Na akékoľvek výrazné diery alebo priehlbiny môžete naniesť tmel na drevo, ten však bude potrebné nechať cez noc vytvrdnúť,

Krok 3: Prebrúste (alebo odlesknite)

Miesta, ktoré to potrebujú, zľahka obrúste alebo namiesto toho naneste odlakovač. Ak sa rozhodnete brúsiť, budete musieť znova utrieť všetky povrchy vlhkou handričkou.

Krok 4: Čas na naplnenie

Naneste špeciálny základný náter na drevo: jeho nanesenie pomôže farbe priľnúť k povrchu a zvýši trvanlivosť farby. Keď to zaschne, je čas maľovať.

Krok 5: Čas na maľovanie

Ak maľujete ručne, odborníci odporúčajú štetce s trojuholníkovým a okrúhlym koncom, ktoré majú lepší dosah farby na zložité a zakrivené povrchy. Iní maliari však dosiahli skvelé výsledky na zábradlí s lakovacími rukavicami alebo maliarskymi rukavicami.

Záverečné myšlienky

Tvárou v tvár maľovaniu alebo obnove zábradlí a vretien na schodisku môže byť skľučujúca, ale dôkladným procesom krok za krokom, ktorý zahŕňa posúdenie kvality povrchu vášho projektu, môžete dosiahnuť vynikajúce výsledky bez veľkých problémov.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: