Otázky a odpovede: Anti-kondenzačná a vlhká farba

Zistite Svoj Počet Anjela

1. júna 2021

Vlhkosť alebo ešte horšie prenikanie vlhkosti vo vašej nehnuteľnosti vás bude pravdepodobne stáť tisíce libier.



Našťastie preventívne opatrenia zvyčajne postačujú na úplné zastavenie vlhkosti. Jedným z najlepších preventívnych opatrení je použitie an antikondenzačný náter .



Ale čo je to antikondenzačná farba? Ako bráni vlhkosti? Môžete ho použiť potom, čo už došlo k poškodeniu? Zobrali sme niekoľko často kladených otázok spolu s konkrétnymi otázkami čitateľov a na všetky sme odpovedali nižšie.



Keď prečítate tento článok, mali by ste byť odborníkom na antikondenzačné farby! S tým, čo bolo povedané, nechajte učenie začať ...

Obsah skryť 1 Základy 1.1 Čo je to antikondenzačná farba? 1.2 Ako funguje antikondenzačný náter? 1.3 Vyzerá rovnako dobre ako iné farby? dva Špecifiká 2.1 Strop mojej kúpeľne sa niekoľkokrát odlepil. Použil som antikondenzačnú farbu, ale stále sa odlupuje. Strop je pri sprche veľmi nízky, takže za predpokladu, že to vyžaduje trochu kondenzácie, existuje produkt, ktorý by to zniesol? 2.2 Nedávno som dokončil maľovanie obývačky a o 2 dni neskôr sa na stene objavila čudná škvrna ako škvrna. Videli ste to isté / ste si vedomí možných príčin a nápravných opatrení? 23 Maľovali ste niekedy klimatizáciu a existuje nejaký dôvod, prečo to urobiť? 2.4 Môžete len natrieť povrchovú pleseň po vyčistení? 2.5 Náš dom má 20 rokov a zariaďujeme si spálňu. Zistili sme, že zo stien odchádzajú tieto kriedové látky a časom sa to zhoršuje. Viete, čo by to mohlo byť? Stena je interiér k vonkajšej stene. 2.6 Aký náter by ste odporučili do skutočne zaparenej sprchy. Môj kamarát odporučil použiť hladkú farbu na murivo Sandtex? 2.7 Moja stena má na sebe 3 veľké mokré kruhy. Bol tankovaný, mal na ňom Stain Block, Zinnser a dokonca lesk na báze oleja, aby zabránil presvitaniu týchto krúžkov...vyzerá to ako vlhké. Je to vnútorná stena, nikde v jej blízkosti nie sú žiadne potrubia a žiadne komínové hrdlo. Len jedna tehlová stena bez dutiny. Nejaké nápady? 2.8 Aký je váš názor na Biotech anti-vlhkú farbu? 2.9 Súvisiace príspevky:

Základy

Čo je to antikondenzačná farba?

Za toto nedostanem žiadne zlaté hviezdy, ale je zrejmé, že je to farba, ktorá zabraňuje kondenzácii.



Ako funguje antikondenzačný náter?

Antikondenzačná farba robí zázraky, pokiaľ ide o izoláciu vašich stien a stropov. Keď je povrchová teplota vašich stien a stropov vyššia, vlhkosť vo vzduchu sa pri kontakte s nimi nezráža a kondenzácia tak nemôže tvoriť.

Pridaná izolácia v podstate zastaví kondenzáciu.

Vyzerá rovnako dobre ako iné farby?

Použitím antikondenzačných farieb získate absolútne profesionálny povrch. Špičkové značky ako Ronseal, Dulux a Coo-Var majú všetky variácie farieb, pričom najmä kúpeľňa Dulux Easycare Bathroom ponúka viacero rôznych farieb.



Špecifiká

Strop mojej kúpeľne sa niekoľkokrát odlepil. Použil som antikondenzačnú farbu, ale stále sa odlupuje. Strop je pri sprche veľmi nízky, takže za predpokladu, že to vyžaduje trochu kondenzácie, existuje produkt, ktorý by to zniesol?

Potrebujete získať nejakú kvalitnú farbu, ako je Coo-Vat, ale čo je najdôležitejšie, musíte ju pre optimálnu priľnavosť obrúsiť späť bezprašnou brúskou, než len pridávať ďalšie a ďalšie vrstvy farby. Ak to nefunguje, budete sa musieť pozrieť na správne vetranie kúpeľne alebo na odstránenie úniku, ktorý spôsobuje problém.

Nedávno som dokončil maľovanie obývačky a o 2 dni neskôr sa na stene objavila čudná škvrna ako škvrna. Videli ste to isté / ste si vedomí možných príčin a nápravných opatrení?

Bolo v tejto oblasti použité nejaké plnivo? Pred pár mesiacmi som mal takúto prácu v Cliftone v Bristole. Dostal som viacúčelový tmel Polycell a potom som použil Farrow & Ball na náter chodieb a schodiska. Vrátil som sa na druhý deň a všetka výplň bola prepálená. Ukázalo sa, že plnivo obsahovalo portlandský cement a potrebovalo alkydovú farbu.

Nakoniec sme dostali základný náter na báze oleja a obišli sme a znova sme dotušili všetok tmel základovým náterom a naniesli sme na steny úplný náter. To môže byť pre vás možnosť použiť iba základný náter na báze oleja a potom naniesť vrchný náter na stenu.

Maľovali ste niekedy klimatizáciu a existuje nejaký dôvod, prečo to urobiť?

Nikdy som ich nemaľoval, pretože zadržiavajú vlhkosť a môžu byť extrémne chladné. Ak by ste ho natreli, je veľká šanca, že sa na ňom vytvorí kondenzát a zničí náter. Podľa môjho názoru to pravdepodobne nestojí za čas a námahu, najmä ak sa nakoniec ukáže, že musíte farbu aj tak odstrániť.

Môžete len natrieť povrchovú pleseň po vyčistení?

Teoreticky áno. Po očistení a rozotretí plochy použite pred nanesením antikondenzačnej farby vlhkú tesniacu hmotu alebo blok na škvrny. Problém je v tom, že ak je príčinou zlé vetranie, nemusí to úplne vyriešiť. Pravdepodobne budete musieť opraviť vetranie, aby ste zastavili rast plesní.

Náš dom má 20 rokov a zariaďujeme si spálňu. Zistili sme, že zo stien odchádzajú tieto kriedové látky a časom sa to zhoršuje. Viete, čo by to mohlo byť? Stena je interiér k vonkajšej stene.

Môj prvotný pocit z Vášho popisu je, že „kriedový“ zvyšok je pravdepodobne soľ (výkvet), ktorá sa dostala na povrch omietky kondenzáciou vzduchu. Videl som to čoraz viac pri nových zostavách a zdá sa, že tento problém môžete mať aj vy.

Stenu budete musieť ošetriť soľným neutralizátorom (Rempro sú slušné). Postupujte podľa pokynov na nádobe, ako ju používať. Pozor, nie je to príjemná vôňa!

Aký náter by ste odporučili do skutočne zaparenej sprchy. Môj kamarát odporučil použiť hladkú farbu na murivo Sandtex?

Moja rada je ignorovať svojho partnera! Daj si niečo také Zinsser Perma-White satén na vodnej báze, ak je naozaj zaparený. Má jemný lesk, ale zdá sa, že máte na starosti dôležitejšie veci ako úroveň lesku.

Moja stena má na sebe 3 veľké mokré kruhy. Bol tankovaný, mal na ňom Stain Block, Zinnser a dokonca lesk na báze oleja, aby zabránil presvitaniu týchto krúžkov...vyzerá to ako vlhké. Je to vnútorná stena, nikde v jej blízkosti nie sú žiadne potrubia a žiadne komínové hrdlo. Len jedna tehlová stena bez dutiny. Nejaké nápady?

Aby som bol úprimný, produkty, ktoré ste spomenuli, by problém vyriešili, keby boli vlhké (a máte pravdu, znie to ako vlhké). Jediná vec, ktorú môžete v tejto chvíli skutočne urobiť, je vymeniť sadrokartón/omietku. Obávam sa, že s tým nepomôže žiadny náter.

Aký je váš názor na Biotech anti-vlhkú farbu?

Je to dobrý náter, má dobré krytie a naozaj dobre sa nanáša. Pri cene 100 £ za plechovku by som ju nepoužil, pokiaľ mi ju nedodal zákazník. Coo-Var robí rovnakú prácu za oveľa nižšie náklady, takže by som s tým osobne súhlasil.

Kategórie
Odporúčaná
Pozri Tiež: